Ga naar inhoud

Palmbird

Lid
  • Items

    136
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Palmbird

  1. Er is geen zilver tekort op dit ogenblik.Mocht de prijs opnieuw stijgen komt er opnieuw meer zilver op de markt zowel van zilvermijnen als van recyclage.

    Als de prijs stijgt naar 50 dollar per ounce zouden bovendien heel wat verzamelaars van 1 oz.munten wat minder kopen.Reden hiervoor is dat een deel van de verzamelaar of investeerder een bepaald budget voor ogen heeft en bijv.niet meer dan voor 1000 euro per jaar gaat kopen(bij hogere prijs koopt hij dus minder oz.)..Een ander deel van de :investeerders stopt zelf met kopen bij een bepaald prijsniveau.

    Ik zie de eerste jaren geen tekorten ontstaan als het huidig financieel systeem op poten blijft.Mocht dit systeem echter falen zou zilver opnieuw zijn monetaire rol kunnen opeisen.In dit laatste geval kunnen tekorten ontstaan voor langere tijd omdat dan pas het breed publiek de echte waarde van zilver opnieuw zou ontdekken en er behoefte aan hebben.Nieuwe zilvermijnen openen niet van de ene dag op de andere en echte tekorten zouden dan onvermijdelijk zijn.Het is daarom verstandig om zeker nu gezien allerlei onzekerheden en relatief lage prijs van zilver een flink pak munten in handen te hebben. Wie als prepper er nog echt geen in bezit heeft zou ik aanraden al een bepaald aantal te kopen.Met gespreid kopen is niets mis(prijs kan nog tijdelijk dalen maar ook stijgen).

  2. Waar vind ik hier in de dorpjes van het platteland nieuwe eethuisjes in de winkelstraten?Alle winkels en herbergen zijn verdwenen.Alles krimpt: kijk naar de jobs 25 jaar geleden werkten veel arbeiders 12 uur per dag en de zaterdagvoormiddag ,nu zie al mannen met een halftime hier op het platteland in Vlaanderen.Veel winkels staan leeg meer en meer ,zag het in de zevende dag onlangs.Er zijn zelfs minder frietkoten nu.

    Inflatie is nodig om de economie weer in balans te brengen, stijgende prijzen zijn nu eenmaal niet permanent. En de reden waarom meer en meer kleine winkels moeten sluiten is niet door de economie maar door het feit dat bijna ALLES online te krijgen is en dit voor een klap minder geld. Online shoppen is de toekomst, en als gevolg daar van zullen er inderdaad meer en meer winkels helaas moeten sluiten. Want waarom zou iemand voor X naar winkel A gaan en voor Y naar winkel B als je met een paar klikjes het de dag er na in huis hebt? Juist, gemak en goedkoper. En als je nog net iets beter op let dan zie je dat al die kleine winkeltjes niet leeg blijven, maar ingevuld worden door restaurantjes, etc, want we kunnen nu eenmaal niet álles via internet doen. We moeten tenslotte nog steeds eten ;). Ik woon in de drukste winkelstraat in Utrecht en heb dit over een loop van 3 jaar zien transformeren van een winkelparadijs tot een eetparadijs. Dus de discussie was nog niet helemaal ten einde ;).
  3. Ik heb gisteren ook nog wat extra ingeblikte voeding aangevuld.Niet omdat het nu net beurscrach is maar ik doe dat regelmatig om voorraad van ongeveer 6 maanden te hebben in conserven-glas en alles wat maanden houdbaar is.Ik heb ook grote voorraad in 2 grote vriezers maar dat kan je niet echt meetellen (gevaar bij stroomuitval).Een voorbeeld is zwarte chocolade in de 80 procent puur.Heb altijd een 10 tal kg in voorraad en eet elke dag een stuk van de oudste en vul dan steeds aan met verse(houdbaarheid is minstens 8 maand (uit ervaring dus want meestal zit ik chocolade te eten die ik al 6 maand in voorraad heb(liep al eens op tot 8 maand oude maar dan eet ik tijdelijk er wat meer van ,zodat deze die dicht bij houdbaarheidsdatum zit op is en koop ik wat meer nieuwe bij). Mijn 3 derde bron van voedsel zijn een redelijk aantal voedselplanten in de tuin die vooral tijdens groeiseizoen voldoende zouden moet zijn om te overleven(appel,peer,pesic,abrikoos,pawpaw,blauwe bes,japanse wijnbes,zoethout,10 tal rassen druif, 7 tal rassen vijg,3 rassen pruim,nashipeer, en verder aantal eetbare niet houtachtige planten zoals rabarber,giaogulan,tuinkruiden,eetbare inheemse planten.Beste maanden lijken sepember-oktober omdat ik dan volledig op fruit (vooral druif en vijg zijn bijna volledig voedsel ) zou kunnen overleven zonder andere voorraden aan te spreken.(gelukkig afgesloten tuin).Mocht deze bescherming niet voldoende zijn zou ik toch van mijn opgeslagen voorraden moeten gebruiken of naar voedselplaatsen inheemse planten moet gaan.

    De genoemde voorraad van 1 maand noem ik een lachertje.Mijn laatste voorraad voedsel is een lijst met eetbare planten op wandelafstand met planten die andere mensen niet zullen herkennen als direct eetbaar.

    Brandstof voor het huis te verwarmen heb ik steeds mazout voor 3 jaar,brandhout voor de haard,bioethanol en heel veel kaarsen en kaarsjes(ook grote hoeveelheid theelichtjes),lichtbron met dynamo.Ook alles voor dagelijks gebruik voor 6 maand op voorraad.Kledij(boutines inbegrepen) heb ik voor 20 jaar apart in voorraad(niet de modieuze kledij maar pakken werkkledij en goedkope gewone kledij (bijv fleecetruien,ondergoed,regenjassen...) Verder elec. en manuele groenten en fruitpers,apparaten allerlei ook dubbel.Eigenlijk alles voor dagelijks gebruik in voorraad voor 6 maanden(wc papier,dekens ,touwen,plakband,kuis en onderhoudsproducten,producten zoals zeep en dergelijke..Ik besef dat het moeilijk is om alles voor 6 maanden in voorraad te hebben en af en toe merk ik iets dat ik toch nog niet voldoende in voorraad heb.

    Enkel benzine heb ik maar een vijftig tal liter in reserve omdat ik die regelmatig moet op gebruiken en aanvullen tegelijkertijd.Ik heb wel extra bidons huisbrandolie ook staan voor het geval er problemen zijn met de leiding naar de ondergrondse tank.Als de stroom uitvalt moet ik uiteraard overgaan op de haard,bioethanol,kaarsen en licht op dynamo.Zouden er nog zaken zijn die ik mogelijks niet in voorraad heb,slecht inschat of fout heb?Mijn tuin is voorzien van hoog metalen hek en heb filter en watervoorraden(regenwater,vijver,waterflessen,wijn,langhoudbare drank(gepasteuriseerde appelsap in karton is meer dan een jaar houdbaar heb ik ervaren(te koop bij plaatselijk fruitboer hier). .In de periode aug-nov. heb ik steeds voldoende vooral druiven om te persen .Qua drinkbare voorraden zit ik goed neem ik aan( in laatste instantie filter en kook ik indien nodig regenwater en heb ook drinkbare bron op wandelafstand).De bron zou de allerlaatste mogelijkheid zijn om aan drinkbaar water te geraken.

  4. Inderdaad spreiden maar dan echt in alles.

    Van onroerend goed,edelmetalen ,cash,voedselplanten ,preppen van allerlei en van wat dan nog over is verschillende valuta in verschillende banken .Als het helemaal mis gaat verlies ik zeker geen 10 procent want dat heb ik niet samen bij de verschillende banken.Dat is te zot de dag van vandaag.Toch geen opbrengst.Het grootste stuk van de koek is mijn eigen huis.

  5. @lewieke begrijp je want er was voor de huidige grote problemen in Griekenland Europese garantie op de Griekse staatsobligatie's .Na paar jaar kreeg ik al bericht dat de garantie ingetrokken was wegens mogelijke schuldherschikking .Toen ik de staatsobligatie aanging zeiden ze dat staatsobligaties van landen in de eurozone veilig waren.Totaal niet dus.

  6. Sinds Arco doe ik niets meer met Belfius. Zelfs als met dat meer zou kosten. Het is de grootste bende oplichters die ik ken. Alleen voor het maken van schulden zijn ze nog goed genoeg. Idem voor ACW, CM, DVV, COC, CD&V. Niet meer in dit leven.

    Ik begrijp dat ,ik weet ook wat verlies is.Ik heb Griekse staatsobligaties(heb al paar jaar geleden nieuwe gekregen maar verlies van 54 procent moeten slikken).

  7. @lewieke Bij Belfius;ik bel mijn beleggingsadvieur(vraag hem aan de lijn) en hij besteld dan direct.Als ik bij Lawwaisse Kortrijk rechtstreeks bestel rekenen ze me altijd ook meer.Ik kan geen munten zomaar bij AXA krijgen,ik vraag de directeur van het plaatselijk agentschap dan zelf naar Beursvennootschap Lawaisse Kortrijk te bellen en dan is het blijkbaar goedkoper.

  8. Ik heb dat al herhaaldelijk gedaan bij de bank waar ik klant ben en is steeds goedkoper dan ik vind bij gelijk welke bulliondealer die ik vind op internet(geen verzendkosten)

    Ik heb mijn eerste 2 munten die vader kocht in 1976 voor mijn 5 de verjaardag nog en doe het nog steeds op die manier.Bovendien heb ik geen 10 of meer verzendkosten voor een 20 frank van 193 euro op dit moment.

  9. Poll is dus ten einde.Aangezien er niemand met een verdeler kwam die goedkoper was dan de enige aanbieder die per munt verkoopt en een korting voorziet is ieder forumgebruiker er vrij van om anoniem te bestellen indien hij wenst.Ik was niet echt van plan dit topic af te handelen maar aangezien niemand op het forum zich geroepen voelde heb ik verder zelf geprobeerd de beste aanbieder te zoeken om dit af te handelen.Ik bedank Phaelin nog voor het aanmaken van de poll en de forumgebruikers die hielpen zoeken naar een verdeler alsook deze die mij via pb contacteerden om raad te geven.

    De poll loopt bijna ten einde.Ik heb intussen privebericht gehad van iemand op het forum die zegt dat een gezamenlijk inkoop door 1 persoon en dan verdeling door die persoon niet goed kan werken aangezien het om redelijke bedragen , gewicht en tweede keer verzendkosten zal gaan.Zoals hij zegt zal een gezamelijke inkoop enkel werken met prepper kortingscode bij een edelmetalensite (die dan zelf individueel kan verzenden).

    Ik heb tot nu toe enkel de 101munten die tot en met zondag a.s.op Nederlands muntgeld 1,5 procent korting geeft .Je doet een bestelling ,stuurt email via contact op hun site dat je aankoop door de prepper actie komt. Daarna krijg je uw korting(ex.verzendingskosten ) terug op de rekening.

    Niemand op het forum heeft tot nu toe in een reactie een andere verkoopsite waar rijksdaalders per stuk aangekocht kunnen worden aangehaald.Volgens de poll is het mogelijks dat er een aantal kilo aangekocht kan worden.

    Wie nog een andere site-verkoper gevonden heef voor wie mee wil doen gelieve dit te melden omdat de poll bijna ten einde loopt zodat de forumgebruikers kunnen kopen aan de best mogelijk deal.

  10. @Vladimir Ik zie dat je daar zult moeten bieden om aan redelijke prijs te kunnen kopen.Maar als ik dan kijk naar bepaalde partij zie bieden vanaf 100 euro en dan zit ik ook al flink boven spot.Als je het goed een tijdlang volgt op MP kan je waarschijnlijk wel vinden wat je zoekt.Voor wie nu direct vandaag aan spotprijs wil kopen op MP zie ik geen goede oplossing(misschien is de zilverprijs op dit moment te laag om op MP tegen spotprijs veel te vinden.)

  11. @Vladimir Ik kijk eerlijk gezegd zelf nooit op marktplaats.nl als Vlaming.Heb daar nu net eens gekeken en inderdaad veel rijkdaalders te koop (vooral verschillende jaargangen en types.Er zitten ook verwijzingen naar handelaars tussen die ook niet echt aan spotprijs zijn.Als je alles goed nakijkt op MP kan je misschien met verschillende kavels aan het aantal geraken dat je wil.Maar als ik nu 75 rijksdaalders wil of 50 vind ik die niet direct aan spotprijs daar.

  12. De poll loopt bijna ten einde.Ik heb intussen privebericht gehad van iemand op het forum die zegt dat een gezamenlijk inkoop door 1 persoon en dan verdeling door die persoon niet goed kan werken aangezien het om redelijke bedragen , gewicht en tweede keer verzendkosten zal gaan.Zoals hij zegt zal een gezamelijke inkoop enkel werken met prepper kortingscode bij een edelmetalensite (die dan zelf individueel kan verzenden).

    Ik heb tot nu toe enkel de 101munten die tot en met zondag a.s.op Nederlands muntgeld 1,5 procent korting geeft .Je doet een bestelling ,stuurt email via contact op hun site dat je aankoop door de prepper actie komt. Daarna krijg je uw korting(ex.verzendingskosten ) terug op de rekening.

    Niemand op het forum heeft tot nu toe in een reactie een andere verkoopsite waar rijksdaalders per stuk aangekocht kunnen worden aangehaald.Volgens de poll is het mogelijks dat er een aantal kilo aangekocht kan worden.

    Wie nog een andere site-verkoper gevonden heef voor wie mee wil doen gelieve dit te melden omdat de poll bijna ten einde loopt zodat de forumgebruikers kunnen kopen aan de best mogelijk deal.

  13. Prachtig draadje dit.Heb het eens snel doorgelezen en zal de filmpjes ook eens bekijken.We kunnen veel van hen leren ,jammer genoeg is veel kennis verloren gegaan.Gelukkig is bij sommige indianen het besef dat ze cultuur en kennis kunnen vastleggen voor de toekomst.

  14. Je hebt handelaren waar je terrecht kan,mensen in bijberoep en verzamelaars.Ik denk dat je niet gewoon bent om iedere week of om de paar weken ergens een munt te bestellen of te ruilen.Ik toevallig wel als verzamelaar.En dan wil ik vaak 1 munt en geen 2 omdat de andere munten die ik daar dan kan krijgen niet wil.

    Reken maar dat je de verzendkosten gewoon betaald hebt, maar dan gewoon opgenomen in de totaal prijs.

     

     

     

    Ik denk dat veel handelaren het simpelweg niet zullen doen. Als de verzending kwijt raakt wat doe je dan? Jij kunt geen verhaal halen maar mogelijk wel een slechte review over de handelaar schrijven. De kunst is om de verzendkosten te "verwateren" door een iets grotere hoeveelheid af te nemen, al dan niet door met andere mensen een bestelling te plaatsen. Losse munten kopen is gewoon te duur. Of je moet een handelaar in de buurt vinden en het afhalen.

  15. De verzendingsprijzen zijn zeker te doen daar niks op tegen, alleen is het ook mogelijk om het het zonder verzekerde zending het laten opsturen?(is niet altijd slim).

    maar toch houden de verzendingsprijzen prijzen mij niet weg, keer op en neer rijden zal hetzelfde of meer aan benzine/tijd kosten.

     

    Zonder verzendingskost bedoel ik in eerste instantie voor mensen die ergens 1 munt willen.Stel je wil een 1:2 oz.munt van 9 euro dan ga je toch niet graag 11 euro verzendingskosten betalen. Je betaalt dan liever gewoon een postzegel toch.Bij sommige is dit mogelijk als je eerst contact opneemt.

    Je kunt natuurlijk vragen waarom 1 munt bestellen?Omdat je al veel munten hebt maar een bepaalde munt plots ziet op een site die je toch wel wil .Niet iedereen wil elke keer dat hij een munt ziet die hij wilt ook 9 andere bijbestellen.

  16. Inderdaad aan 17 euro ga je geen slechte zaak doen.Ik weet het echter voor sommige mensen is 17 of 20 euro al veel geld maar je hebt ook iets van blijvende waarde,het is geen prul.En als je ergens besteld moet je normaal al 10 munten bestellen om de verzendingskosten er uit te halen.Als je echt maar 1 wil kopen dan kan je bij www.101munten.nl vragen dat ze gewoon 1 opsturen per brief(kost dan maar een postzegel voor verzending).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...