Ga naar inhoud

anonimoes

Lid
  • Items

    150
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door anonimoes

  1. Nou, ik gebruik regelmatig 2,45Ghz (12cm UHF), en stook er zo'n 800Watt mee.. gaat prima, ook voor amateurs.. Kan je zo kopen in de betere elektro zaak.

    wel heb ik me al ettelijke keren verbrand er aan :(

    soep ijskoud, maar de tas gloeiend heet! ;)

     

    Lol, gelukkig zit daar een zogeheten kooi van faraday omheen. Als je het deurtje zou slopen en het ijzer eruit zou slijpen krijg je een behoorlijk gevaarlijk apparaat ;)

  2. Vergis je niet in woekerende planten! Ik had ooit een mooie houten kist met een laag vijverplastic, worteldoek en nog een laag vijverplastic. Hierin stond een woekerende bamboe die geschikt was voor in/bij het water. Hij is dus nooit verzopen. Toen ik m na 3 jaar van zijn plek wilde halen waren de wortels op meerdere plekken door de bodem naar beneden gestoken en ze zaten onder de klinkers in de stoep voor de gevel. Leek in eerste instantie nog meer te vallen maar zodra ik de eerste scheuten zag opkomen wist ik dat ik snel moest zijn.

     

    Heb een strook van ~4 meter bij 0,5 meter klinkers verwijderd en langzaam de wortels helemaal uit gegraven. Deze bamboe woekerde wel maar niet uit een enkel klein haarworteltje (er moest tenminste 1 wortelknoop blijven zitten).

     

    Ik heb m wegekregen maar was een rotklus! Als dit spul nog harder gaat zou ik zeker oppassen.

  3. Heb je vast die topic met de mindere kanten gemist ?

    bv bij nat weer gewoon niet weg komen van een vlak grasveld.

     

    Juist maar voor

     

    ~2950 euro heb je dan wel een goed onderhouden ford transit + 5 extra wielen met acceptabele banden, niet super mooi maar alle beginnende roest meteen professioneel afgelast.

    APK tot eind augustus 2016.

     

    Ik koop waarschijnlijk morgen een hilux omdat ik vindt dat ik dat heb verdiend :p als dit niet doorgaat rijdt ik nog een jaar of wat door met de transit.

     

    Wat ik er zelf wel aan zou doen binnen 10.000 km's

    - distributieriem (400 euro als je het laat doen door ford, 80 euro matriaal en redelijk zelf te doen als je ruimte en tijd hebt), neem dan altijd spanrol en waterpomp mee. Deze zitten er nu 50.000 km op.

     

    bus heeft nog maar 120.000 gelopen en zal binnen 80.000 km ook nog wel een keer een andere koppeling willen, maar dit zijn allemaal relatief goedkope onderdelen. Het is wel wat werk maar er is goed aan te sleutelen.

    alle historie aanwezig (tot 48.000 service stickers van dealer) toen heb ik m gekocht, excel sheet me alle onderhoud (incl alle details over filter banden etc.). Haynes manual bijgevoegd, kleine aanpassing gemaakt in bedrading (3 way switch antidiefstal EN laten lopen zonder sleutel!!), deze duidelijk in schema's bijgetekend.

     

    Fors kingpin dakrek goed voor 150kg (bus max officieel 100 op dak hebben maar veel meer gaat ook).

     

    trekhaak aanwezig.

     

    0 electrische opties.

    enkel diesel solemoid in brandstof pomp moet 12V hebben om te kunnen rijden (behoorlijk EMP proof ;) )

    manuele bosch pomp op zeer gewilde transit 2.5 di banana motor.

    6 persoons, grijs kenteken.

    12V permanent in dashbord, zelf bijgebouwd 12V en 2x USB + voltmeter die enkel aan staan als het contact aan staat (netjes gebouwd met een signal wire vanuit de fuse box (5a fused) naar een 40A relay (10A Fused) die een sterk contact punt geeft in dash en en achterin de laadruimte. De hele eigen bedrading is apart van de accu afgetapt (daar nog een keer 60A gezekerd.) Dit soort spul sloop ik eruit als ie naar de handel gaat, voor een mede preppert kan het blijven.

     

    Elke week een boel kaartjes van inkopers onder de ruit dus ik raak m zeker kwijt, zou leuk zijn als ie door een liefhebber in nederland gereden wordt ipv afgetrapt in t oostblok / afrika. Hij is het waard!

     

     

    nadelen:

    sloom 110 op gps max

    herrie bellen in de auto met klanten doe ik niet, naar huis bellen wel

    achterwiel aandrijving dus niet geschikt voor offroad stilstaan / wegrijden. Met een beetje tempo kom je wel heel ver overigens. Veel bodemvrijheid, komt zeker verder dan gewone personen auto.

     

    Als het zover komt komt er wel een advertentie in te koop deel.

  4. Waar ik nu benieuwd naar ben; hoe lang duurt het voordat besmet water vanaf de bron je huis bereikt? Ik bedoel, de leidingen bevatten erg veel water. Wanneer komt de besmetting bij je huis? Uit je kraan? Iemand een idee?

     

    dat zal verschillen per gemeente en waar je in een gebied zit. ik heb me wat ingelezen in mijn regio. Amsterdam

    Daar wordt op een aantal gebieden water gewonnen en gezuiverd. Dit gaat naar opslag (in de nacht) waar het uit wordt geleverd aan de klant. 's nachts maakt men meer dan er wordt verbruik en overdag net andersom.

    Of het risico in die opslag ligt (dat is immers al schoon) en wat er daarna nog wordt getest / gefilterd is mij niet duidelijk.

     

    Ik sta ook open voor alle info.

  5. Veel gifstoffen (alsmede virussen) gaan ook kapot bij hogere temperaturen, waterfilters bestrijden alleen bacteriologische verspreiding.

    Kernoorlog effecten kunnen zelfs regenwater tijdelijk ondrinkbaar maken, voor filters, koken of dunne bleek (zeoliet dan nog een optie wellicht?).

     

    Een watervoorraad (Hoe klein of groot ook) en kennis van hoe het zit met water in welke omstandigheid dan ook, is cruciaal voor iedere overlever. Vooral wanneer opties zijn opgedroogd en je besluit risico's te nemen.

     

    Met een waterfilter kun je vers regenwater (zelfs bij een nucleaire gebeurtenis een kwestie van weken) sowieso filteren tot veilig drinkwater. Dunne bleek, onmisbaar en het kost bijna niets. Alleen niet heel lang houdbaar. (In hun kunststof verpakking na twee jaar al grote afname volume/actieve stof). Koolfilters hebben tijd nodig en zijn snel uitgewerkt, eveneens kostbare zaak om voor te preppen.

     

    Dus je maakt keuzes.

     

    Als je hoort dat je drinkwater vergiftigd is door een 'aanval', dan drink je elders! De kans dat ik tot de eerste slachtoffers van een directe aanval behoor is klein, daarom kies ik voor kennis, opslag, filters, bleek, brandstof om water te koken, actieve kool, kaliumpermanganaat, zandfilters, grondwater, smeltwater, levende beken/kanalen/vijvers/plassen, etc.

     

    Ik ben wel ontzettend blij dat er waterfilters zijn die je momenteel in het buiten gebeuren prima helpen. Vroeger (15 jaar geleden!) was er niet zoiets dus koken, tabletten of bleek waren de opties. Liever water met bleek dan gekookt, maar het is allebei niet te zuipen. (Als het je primaire drank is). Waterfilter en ledlicht, twee meest belangrijke ontwikkelingen voor buitensport/bushcraft/overleven.

     

    Dank ook voor deze nuttige post.

    Ik heb een Sawyer, alleen ik haal daar momenteel niet alle te gebruiken water doorheen.

     

    Is de algehele conclusie dat ik niet moet miepen en uit de kraan moet drinken en pas actie moet ondernemen als er iets mis is?

    Het nieuws zie ik altijd als eerste dus als me dat gaat helpen is dat verzorgd.

    Daarnaast drink ik en vrouw eerst lauw water, kids echter niet. die hangen soms al aan de kraan voor ik wakker ben.

     

    dus "mijn gezin er niet mee lastig vallen" lijkt me wat onzinnig. Dan ga ik zelf ook weer gewoon uit de kraan drinken. Kunnen we allemaal tegelijk de superebola krijgen.

  6. Zeer juist gezien! Als je water dat een gevaarlijk pathogeen bevat (biologisch wapen) gebruikt voor de bereiding van voedsel tot ca 100 'C dan is ook dit pathogeen kapot. Douchen of tandenpoetsen met dit water is gevaarlijjker.

     

    dank dat is nuttige info!

  7. Mogelijk dat mijn trouwe transit eruit gaat en er een Toyota Hilux voor in de plaats komt.

     

    De onverwoestbare rijdende zeecontainer gaat mogelijk met een exporteur mee, of ik dump m bij mijn vakantie huis en trek er af en toe wat onderdelen af, of ik verpats m aan een forumlid.

     

    Waarom de Transit weg:

    - ik wil al een behoorlijke tijd over naar een 4x4

    - ..

     

    Waarom ik m ook wel zal missen:

    - roest een beetje maar met af en toe een lapje staal doet ie het prima

    - onverwoestbare motor / bak, slechts 120.000 km gelopen en je weet gewoon dat je alles kunt repareren met ductape :p

    - nooit bellen onderweg (te veel herrie)

    - geen zeurende kinderen te horen op de achterbak (te veel herrie)

    - geen slechte muziek op de radio (te veel herrie)

    - altijd op tijd aankomen (ding is zo traag dat je extra tijd neemt om ergens te komen)

    - nooit verkeersboetes (hij gaat echt maar 110)

    - die ruimte, alles gooi je erin, en als t niet past gooi je het erop. Het dikke Kingping dakrek tilt moeiteloos 100+ kilo, zit met 10 pootjes vast aan de bus

  8. Ik hoopte alleen van jullie te weten komen over hoe je omgaat met de dreiging dat kraanwater besmet is en hoe je ervoor zorgt dat je niet dood gaat in de eerste week na een bio chemische aanval op jou watervoorziening :)

    Dat water lang houdbaar is lijkt me vrij nutteloos als je al kapot bent.

  9. jerrycanshop.nl en dan wat (20L) cans scoren.

    Vergeet kraantjes enzo niet.

    (ik heb er geen aandelen ofzo)

     

    Ik heb vanmiddag 3x17.5L + kraantje gehaald en gevuld. Nu de kennis nog wat aanvullen :p

  10. Op zich heb je best wel een punt, maar zoals met alle risico's is het een een afweging tussen kosten/baten realistisch/onrealistisch.

     

    Er is een kans dat er in mijn huis brand ontstaat, maar ik heb geen brandblusapparaat naast mijn bed staan (wel op 3 andere plekken in huis)

    Wel heb ik een koolmonoxide melder, en een brandmelder.

     

    Als je dit risico dermate reëel vind, dan denk ik dat je er niet aan ontkom om een gescheiden systeem te maken tussen drinkwater en "vuil water"

    Het drinkwater laat je dan lopen via 2 opslagtanks. (van bijvoorbeeld 1000 liter per opslag)

    Je sluit het drinkwatersysteem aan via een hydrofoorpomp, zodat je niet moet rommelen met het aan en uitschakelen van een pomp.

    Let er op dat de hydrofoorpomp geschikt is voor drinkwater!

     

    De reden dat je 2 opslagtanks zal moeten nemen is omdat je altijd een "buffer" zal moeten hebben die voldoende tijd overbrugt tussen mogelijke verontreiniging, en melding hiervan via de media.

    met 500 liter drinkwater kan je het naar mijn idee wel even uithouden.

    We gebruiken ongeveer 120 liter water per persoon/dag

    Als het puur gaat om drinkwater dan gebruiken we maar iets van 3 liter per dag/persoon

    Dus stel je heb een gezin van 4 personen, dan zit je op 12 liter per dag. Wil je een buffer van 30 dagen dan kom je op een buffervat van 360 liter. (2 stuks)

     

    Als je dit daadwerkelijk zou willen aanschaffen raad ik je aan om je heel goed te laten informeren over details zoals https://nl.wikipedia.org/wiki/Legionellose

     

    Zoveel ruimte heb ik helaas niet, ik zat te denken aan een accute tijdelijke oplossing ivm de situatie in parijs waar men de drinkwatervoorziening nogal in de gaten probeert de houden.

    Een terrorist ziet mogelijk wel zijn kans in een van de andere Europese hoofdsteden, en laat ik daar nou net zitten ;)

     

    Voor nu drinken wij ff luxe barleduc :) nog wat uitzoeken/inlezen hoe we dit op de iets langere termijn aanpakken.

  11. Na wat ik van velen hier hoor denkt men dat het risico beperkt is.....

     

    Scenario:

     

    Om 15:55 pleurt iemand 3 emmers (bio) chemische wapens na het laatste filter voor de watervoorziening voor een stad. Ik gok dat dat water dan binnen ~15 minuten in de straten ligt. De eerste paar liter in je eigen leidingen zijn misschien nog 'safe' de rest niet.

    Detectie vindt pas plaats bij een meting of de eerste ziektebeelden / alarm door publiek.

     

    Als jij om 16:10 thuis komt en zin hebt in een pilsje maar niet in de kater neem je eerst een paar flinke glazen water. Natuurlijk heb je net daarvoor het nieuws nog gechecked en er is niets aan de hand. Omdat jij om 16:30 uit je oren begint te roken wordt je naar het ziekenhuis gebracht waar een arts om 16:40 vaststelt dat je gif hebt binnen gekregen. om 16:35 is echter met de half uurlijkste test van ons drinkwater (als die al bestaat) ook vastgesteld dat er iets mis is en het lucht alarm gaat af en alle zenders zenden ramp-info uit.

     

    Iedereen die na 1500 nog water heeft gedronken wordt verzocht zich te laten checken.

    Of ben ik nu vreemd en is de kans op binnen rennende aliens of EMP omdat de zon ontploft vele malen groter?

  12. Dus een oplossing zou kunnen zijn elke ochtend een fles water te tappen, daar wat dunne bleek in de druppen en dat te gebruiken tot je het nieuws hebt kunnen checken?

    Het gaat TS er toch om dat hij wil voorkomen 'slecht' water te drinken zonder dat hij er erg in heeft :D

     

    Exact daar gaat het om, en niet om lange termijn opslag zoals sommigen hier denken :)

     

    Waterfilters en opslag is er in zekere mate, maar dat is pas voor NADAT het water niet meer drinkbaar is.

    Eerst voorkomen dat ik niet perongeluk een slok urft naar binnen werk meteen nadat iemand heeft besloten een dosis (bio)chemische rotzooi in het drinkwater te mengen.

  13. Een paar sixpacks (6x2L) Barleduc lijkt me een stuk eenvoudiger oplossing.

     

    daar ben ik ook mee begonnen. 12*1.5 liter flesjes bronwater. Maar dan elke paar dagen naar de winkel of bijvullen en wegzetten voor 3 dagen :p ? that's the question.

  14. Ik vind het best een mogelijkheid en daarbij heb je dus altijd een watervoorraad van 60 liter als je jerrycans gebruikt van 20 liter. Of het de meest praktische en gebruiksvriendelijk is laat ik even buiten beschouwing.

     

    Exact, daarnaast kun je naast 20L ook nog een paar 1,5 liter flessen vullen en dan is het net of je altijd bronwater drinkt. Enkel tandenpoetsen en (eten) wassen blijft dan ff lastig.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...