Ga naar inhoud

Aalawok

Lid niveau 2
  • Items

    228
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Aalawok

  1. Ik overweeg om van mijn huis een soort van zoete inval te maken. Kan iedereen lekker met zn lichaamswarmte mijn woonkamer komen verwarmen in ruil voor een blik eten of een pak koffie ofzo. Ik regel ook wel een pan soep.

    En dan 's nachts met een kruik naar bed en de rest van de mensen weer terug naar hun eigen (niet-opgewarmde) huis.

    Verder ga ik ook echt een punt maken van het op tijd opeben en sluiten van ramen en gordijnen. We zijn de gelukkige bezitters van grote ramen op het zuiden, en in het verleden is al gebleken dat dat de woonkamer ook midden in de winter prima verwarmt van 16 naar ruim 19, soms warmer. Alleen de uurtjes tot de zon komt is het vaak even bikkelen, maar dat is een goed argument om alle huishoudelijke klusjes dan te doen.

    Daarover gesproken, minder stofzuigen maar vaker vegen, nog steeds dagelijks wassen, maar het aanzetten van de droger zo timen dat de slaapkamers er mee verwarmd worden als de kinderen naar bed gaan.

  2. 9 uur geleden, Freewman zei:

    Iemand al gedacht aan het oppompen van grondwater?

    Op dieptes van 7 mtr is dit niet drinkbaar, maar bij 40-50 mtr wel.

    Natuurlijk heb je stroom nodig, maar dit heb je op bepaalde momenten (zonnestroom) wel in overvloed.

     

    Wij hebben een houtfornuis voor koken en verwarmen.

    Stroom hebben we nodig voor koelen van medicijnen. Deze moeten op koelkast temperatuur bewaard worden.

    Iemand een idee om te koelen zonder stroom? In de winter geen probleem schat ik zo in, maar dan vooral in de zomer.

    Ik vond de tip die eerder in dit topic gegeven is wel heel goed: een ingegraven afsluitbare regenton. Zeker als je een langwerpige neemt, die je op een schaduwplek ingraaft, zal het onderin de ton redelijk fris blijven. Met een mand aan een touw , of een andere zelf te bedenken constructie, kan je je waar op en neer laten.

  3. Ik ben opgegroeid in het gebied dat in 1953 onder water stond. Dat heeft gezorgd dat ik mij heel erg bewust ben van de kracht van water (en dat je er een als het even kan gewoon niet te dicht op moet zitten)

    Bij het kiezen van een woning heb ik gehamerd op ergens boven NAP en wat we aan voorraad hebben, ligt iig niet in de kelder.

    Is dat het soort 'preppen' waar je op doelt Tracy?

    Zelf vind ik het lastig onderscheid te maken tussen 'preppen' en gezond verstand gebruiken namelijk. Ik heb ook geen boot of zwemvesten ofzo, dus om nou te zeggen dat ik echt volledig voorbereid ben op een overstroming.... Maar ik heb er wel rekening mee gehouden.

  4. Op 18-2-2022 om 20:23, Paratoi zei:

    Ik woon 10 km ten noordwesten van A’dam in het Zaanse. 

    Hee, streekgenoot.

     

    Ik was eerlijk gezegd erg verbaasd over code rood, ik had toch eigenlijk wel verwacht dat met code rood de auto's door de straten zouden vliegen. Nu stond hooguit de schutting een beetje te wapperen.

    • Leuk 1
  5. 17 uur geleden, martin zei:

    NaehrwertTabelleFrikadelle_NL_2b624ac7-9

    afbeelding.png.e89c5abe4f0cf2242ff7bbe39c3b22ea.png

     

    Vermoedelijk geen extra suikers toegevoegd en 5,3% lijkt me redelijk oké.

    Maar hoe is het mogelijk dat je 3,33 euro per 100gram kwijt ben voor deze ingrediënten.

    Kostprijs zal zo rond de 20 cent moeten zitten. Jammer dat vega vaak erg duur is.

     

    1 zakje kost 4,99

    1 kilo gehakt bij AH kost ook 4,99 euro. Ik begrijp dat je dit koopt omdat je juist geen vlees wil.

    Als ik het tegenkom zal ik zeker een paar zakjes aan mijn prep-voorraad toevoegen.

     

     

     

    Als ik een kilo gehakt koop, kan ik deze niet anderhalf jaar bij kamertemperatuur bewaren ;)

    Ja het is buitensporig duur. Dat zijn startups vaak, tot ze zo mainstream worden dat het rendabel voor ze is om de prijs te verlagen.

    Een ander voordeel vind ik dat ik zelf kan bepalen hoe groot ik mijn porties wil, zonder dat ik het restant hoef weg te gooien. 

  6. Wij hebben vanavond 'gehaktballen' gegeten van het merk greenforce. Ik kan ze van harte aanraden. 

    Je maakt ze door aan een poedermix koud water toe te voegen, het te mixen en een half uur te laten rusten. Daarna vorm je ballen die je net als echte vleesballen bereidt.

    Iedereen aan tafel was enthousiast.

    Later deze week proberen we een van de andere varianten (burgers, gehakt of schnitzel)

     

    Bijkomend voordeel van de mix is dat deze lang houdbaar is, tot zeker 18 maanden na productiedatum, maar we weten allemaal dat daar best wat rek in zit :)

    Ik zie het wel zitten om hier een klein voorraadje van in huis te hebben.

    Screenshot_20210530-190519.png

    • Leuk 2
  7. 9 uur geleden, Blauwbaard zei:

    Ook even over nagedacht. Net jarig geweest. Kadootje van mijn vrouw en een weekendje weg in Scheveningen. Wat neem ik mee? Heb mijn Paracord armband met firesteels. Goed horloge, zaklamp, tactical pen, Paracord 3 meter en een goed degelijk mes als gereedschap. Heb ik meer nodig om in de eerste Survival items te kunnen voorzien in geval van nood? Ik ben van mening van niet, maar ik kan van alles onderweg gevonden wel wat maken.

    Wat heeft de gemiddelde Prepper nodig als hij het huis met spel en sprong moet verlaten? Wat heb je echt nodig?

    Misschien zeer naïef, maar ik denk dat je met jezelf, een goed paar schoenen en een mes toch wel the bare basics gecoverd hebt. De rest is totaal afhankelijk van de situatie, maar met deze items kan je je meestal een eind verplaatsen en andere werktuigen vinden/maken/loskrijgen

    • Leuk 1
  8. Ik ben vrouw, 30-40 jaar, zwanger, overgewicht, belabberde conditie maar verder heel gezond, leef bijna als een kluizenaar.

     

    Ik denk dat ik zeer weinig kans maak om besmet te raken met covid 19. Een paar weken geleden lag de besmettingsgraad rond de 1/113. Ik doe er denk ik drie weken over om 100 mensen tegen te komen (supermarkt, schoolplein enzo) Het is zeer aannemelijk dat ik, gezien mijn leeftijd, meer last zal ondervinden van het vaccin dan van de covid zelf, al is mijn overgewicht daar een kanttekening bij.

     

    Los van al deze overwegingen ben ik zelden tot nooit fan van 'nieuwe dingen' ik wacht altijd liever af tot dingen grondig getest zijn en de zogenaamde kinderziektes er uit zijn. Zo ook met dit vaccin. Ik ben niet tegen, maar ik vind dat het veel te kort in ontwikkeling is geweest om alle facetten mee te kunnen nemen in de overweging. Daarbij komt mijn zwangerschap. Vaccins voor de moeder zijn sowieso extra risico's voor de minimens (mogelijke afweerreacties en dergelijke)

    Dus al met al sta ik voor dit jaar in ieder geval op nee.

    • Leuk 2
  9. 10 uur geleden, martin zei:

    Ik vertrouw sowieso vrijwel niemand dus ook de regering niet.

    Maar het blijft echt een kwestie van voordelen/nadelen. Ik heb het voorbeeld al heel vaak benoemd met autogordels.

    Toen deze werden ingevoerd in 1975 waren er flink wat tegenstanders.

    Want er zijn situaties mogelijk dat je juist door die gordel komt te overlijden. (autobrand en je gordel zit klem, auto te water en je komt niet uit je gordel en verdrinkt)

    Maar waar zou de dip vandaan komen in onderstaande grafiek?

    afbeelding.thumb.png.34b8cc9122bf99b449c6e457846c7280.png

    (en dit is niet eens cumulatief, het aantal auto's is enorm toegenomen in de jaren 70 en 80)

     

    Dit effect zal je ook krijgen met vaccinatie maar dat is wel een stuk complexer rekenen omdat je te maken heb met exponenten in zowel afname als toename. Als het lineair was zou het een stuk makkelijker weer te geven zijn.

     

    Dat men loop te pushen om zoveel mogelijk mensen te laten vaccineren is niet gek. Dat men dit doet door de mensen angst aan te praten sluit ik niet uit maar is zeer kwalijk en onnodig. Kijk eens of je iemand in je kennissenkring heb zitten (via via) die in de zorg werkt en vraag eens na hoe zij het zien.

    Iedereen moet zelf de afweging maken om wel/niet te gaan voor een vaccin. Ik ben er van overtuigd dat de voordelen groter zijn dan de nadelen maar dat mag iedereen zelf bepalen. Het is dan wel te hopen dat deze mensen zich goed laten informeren en niet verstrikt raken in de clickbate van sommige sites die het niet zo serieus nemen met hun claims.

     

     

    Even over je verkeersdoden grafiek, ik zie dat óók het aantal overleden voetgangers is afgenomen, en percentueel gezien wel meer dan de auto-inzittenden. Voetgangers dragen doorgaans geen autogordels. Nu wil ik natuurlijk niet beweren dat autogordels niet helpen, maar ik denk wel dat deze grafiek je punt niet goed onderschrijft. De conclusie die ik trek is dat er wellicht minder mensen overlijden in het verkeer door betere infrastructuur en duidelijkere regels. Maar dat was het verhaal eigenlijk niet.

     

    Sorry voor deze onderbreking, maar ik word vaak een beetje wiebelig als ik ergens drogredeneringen vermoed (anders dan die van mijzelf dan :p )

    • Leuk 1
  10. 1 minuut geleden, OBL-Rien zei:

     

    Niet zo simpel, ik geloof niet dat hier een wettelijke ondersteuning aanwezig is. Dan moeten ze een nieuwe wet maken, dan dat zal een heel lastige klus worden. Waarschijnlijk niet haalbaar en voor een demissionair kabinet zo wie zo onmogelijk.

    Nu zeg je iets moois, de wet moet ook aangepast worden om de avondklok in te kunnen stellen. Hoe gaan ze dat aanpakken denk je?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...