Ga naar inhoud

mr mayhrm

Lid
  • Items

    143
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mr mayhrm

  1. My 2 cents:

     

    Is meer een GHB dan een BOB niet?

     

    Die ducktape kan compacter opgerold worden

    7 aanstekers?

    Wat ga je doen met die WD40?

    Ik mis een tarp.

    Ik zou ipv een wegwerpponcho een kwalitatiever en warmer iets in je tas steken.

    Wc papier.

    Heb je medicijnen bij? Iets tegen koorts en wat loperamide kunnen echt het verschil maken.

    Succes ermee! Welke tas is het trouwens?

  2. Prachtig mes ,maar ze kosten veel meer dan Mora´s en waarom hebben mensen er zoveel geld voor over?

     

    Als je beiden in je handen hebt gehad dan weet je het wel. Met zo'n 5 hak je een boompje om, of wring je als het moet een autodeur open. Zijn echt onvergelijkbaar.

    En nu trek ik het bos in, met mijn Mora. ;)

  3. :) Met dit soort opmerkingen kom je er hier niet.

     

    Klopt, had ik niet mogen zeggen, al vind ik wel dat het aantal posts dat iemand heeft geplaatst niet representatief is voor de waarde die aan zijn mening kan toebedeeld worden.

     

    Weet je, ik heb Finca en zijn posts net onder de negeerknop geduwd. Ik ga me in dit topic ook niet meer vertonen. Zo stoor ik me er niet meer aan en kan de rechtse helft van de medepreppers hier rustig zijn ding blijven doen. Zonder "dissidente" meningen want die worden hier blijkbaar niet gewaardeerd. Prep ze, kameraden.

  4. Ik krijg meer PM's en comments van mensen die het nieuws omtrent de vluchtelingen waarderen dan jij totaal aan posts hebt. Als jij het niet waardeert, lees het dan niet.

     

    Wie ben jij om in naam van anderen te spreken? "We hebben hier helemaal niets aan". Spreek voor jezelf of spreek niet en laat anderen zelf beslissen dit nieuws te volgen of niet.;) Zolang dit nieuws de headlines elke dag weer behaald, lijkt het me erg zinvol links uit verschillende invalshoeken te verzamelen zodat mensen een eigen mening kunnen vormen. Griekenland en Ebola hoor je nu ook bijna niets meer over, maar vooralsnog is dit het grootste probleem waarmee we te kampen hebben.

     

    Kan allemaal best zijn beste Finca, maar...

     

    Ten eerste ben ik hier niet om een maximaal aantal posts aan te halen, dat interesseert mij namelijk niet. Ben hier om te leren en af en toe iets te laten weten over wat ik denk interessant te zijn voor mede-preppers.

    Ten tweede spreek ik wanneer ik dat wil, en ik weet zeer zeker dat ik niet de enige ben die zich stoort aan jouw gestook betreffende asielzoekers of gelukszoekers of elk ander eufemisme dat jij er aan wil geven.

    Ten derde zie ik die headlines waar jij over spreekt helemaal niet, althans niet in Vlaanderen. Misschien is de hysterie in Nederland groter, dat kan. Kan alleen spreken over de Vlaamse media. Maar bon, ik ga ook niet zoeken naar obscure websites om toch maar mijn dagelijks quotum post te halen.

     

    Misschien is het wel een goed idee om eens een poll te houden onder de forumleden over het bestaansrecht van jouw topic, want dat is het uiteindelijk toch.

    • Leuk 1
    • Niet leuk 1
  5. Finca, is het niet goed geweest nu? Het wordt vermoeiend. Ga een frisse neus halen. Ga preppen. Dit heeft geen zin, niemand reageert op je linkdumps, niemand leest je links zelfs vermoed ik...

     

    Ik begrijp dat je je zorgen maakt en dat je dat met de medewereld wil delen maar ik vind dat je overdrijft. Wees constructief, stel oplossingen voor, help mensen. We hebben hier helemaal niets aan hoor, wie slecht nieuws wil lezen zal het zelf wel vinden op het interwebz.

    • Leuk 1
  6. Hmmm. Laat ik er gewoon open voor zijn dat ik een dergelijke reactie wel een beetje had zien aankomen. Vraag me wel af of je of je niet vergeten ben dat ik het over die andere locatie heb gehad. Als ze daar een AZC van zouden maken zou ik daar best kunnen inkomen. Je legt me iets in de mond wat denk ik verre van terecht is!

     

    Zou je zelf staan te juichen en te klappen in zo'n situatie? Zou je zelf staan te juichen en te klappen als je geen stem hebt in een voor jou zorgelijke situatie? Ik sta niet uiterst rechts oid, maar probeer zo goed en zo kwaad als het kan een midden positie in te nemen. Kan me er best een beetje boos over maken dat je vervolgens gewoon gestigmatiseerd wordt!

     

    Kijk, het merendeel van die mensen gaat sowieso asiel krijgen en hier blijven. Ik denk dat het beter is ze zo snel mogelijk de kans te geven zich te integreren, en dat doe je niet door ze ergens in niemandsland te parkeren. Ik zeg niet dat je moet staan lachen en juichen neen, we zitten ermee, deels door onze eigen schuld nota bene, en we moeten verder proberen er het beste van te maken.

    En qua stigmatisering, kijk eens goed naar wat je hebt geschreven over verkrachtingen en je malloot.

  7. Ja kijjk, scholen zijn er in onze Nederlanden overal in de buurt, en gelukkig maar.

    "Malloten"zitten er overal, ook tussen "ons volk".

    Ik ben van mening dat je in deze gevallen even niet naar bezorgde burgers moeten luisteren, want dan komt er helemaal nergens een opvangcentrum. Jouw reactie is een typische NIMB, en naar mijn aanvoelen verwerpelijk.

     

    [mod] NIMB staat voor Not In My Backyard (ws niet voor iedereen duidelijk) [mod]

  8. Luchtvaartbeveiliging is een zielige grap. Het is een toneelstuk, schijnveiligheid. Te triest voor woorden.

     

    Dat klopt helaas. Iets of wat terrorist met meer dan een enkele hersencel haalt zo een vliegtuig neer. Ingecheckte bagage en cargo wordt niet of amper gecontroleerd maar owé als men een vergeten nagelschaartje in je handbagage vindt...

  9. nee hoor, nog veel erger: ook in theorie kan dit niet werken! je kunt niet rijk worden door meer te gaan eten! voor welvaart moet je produceren, niet consumeren.

     

    Maar als er niemand consumeert zit je daar met je productie natuurlijk...

     

    Vind het een zeer interessant artikel. Ben evenwel niet econoom henoeg om alle veronderstellingen naar waarde te kunnen schatten. Tot nu toe had ik het hele vluchtelingenprobleem vooral uit humanitair oogpunt bekeken.

  10. opbeurende woorden :D

     

    Terechte woorden. Vraag me oprecht af wat wij als leken met al die shizzle kunnen doen.

    Ben zelf EHBO-er, opgeleid, met badge en al! En net door die opleiding te volgen en regelmatig mee te gaan naar hulpposten op allerlei evenementen ben ik beginnen beseffen dat ik of elke andere leek helemaal niets kan buiten wat wondverzorging en verbanden leggen. En tijdig de ambulance bellen.

     

    Voor thuis: hibicet, zeep, wat plijster, niet klevende verbanden en voldoende co-flex. In onze auto's het zelfde + israelisch verband. Op reis naar afrika neem ik meer mee, maar dat is omdat er daar vaak geen steriele zaken voorhanden zijn. Wat ik meeheb laat ik daar ook steeds achter.

     

    Zou wel graag een hechtcursus volgen, dat lijkt me nuttig.

    • Leuk 2
  11. Wellicht zit er in de berichten van IS wel enige waarheid. Anderzijds is het ook hoofdzakelijk propaganda.

     

    Hun doelstelling is het zaaien van angst. Door dat te doen worden we op kosten gejaagd en bereiken ze hun doel. Het westen moet zich afzijdig houden van het conflict want als we voldoende middelen inzetten, desnoods militaire interventie, dan verliezen ze. Er zitten ongetwijfeld een aantal Jihadi's tussen de vluchtelingen maar allicht veel minder dan beweerd wordt.

     

    Tijdelijke statuten voor vluchtelingen en een zorgvuldige screening en monitoring kunnen veel leed voorkomen. Waarom geen databank aanleggen van de vluchtelingen en een paar diensten informatie laten verzamelen.

     

     

    Dat is denk ik exact wat er nu gebeurt hoor. Staatsveiligheid doet dat, en er zijn net 14 extra mensen aangenomen om de asielzoekers te screenen. Of dat volstaat weet ik niet natuurlijk...

  12. Klopt niet, aangezien het volumegewicht hoger ligt dan je echte gewicht.

    Ga de berekening niet helemaal uit de doeken doen, maar je moet rekenen op 20,13 lb voor deze afmetingen.

    Voor België komt daar nog 1.7% invoerrechten en 21% BTW bij + een inklaringsfee te betalen aan DHL, de post of wie ook de inklaring doet van je pakket. Dat kost typisch rond de 15 euro...

  13. Ahhhg, een hogedrukpan. Prijs valt mij zeer mee overigens. Wanneer je een goede weckketel koopt dan ben je ook al snel 120-150€ kwijt. Voordeel van de hogedrukpan is dat je op nog hogere temperaturen kunt wecken dan de 100 graden maximaal van gekookt water. Zo ga je Botulisme zeker tegen.

     

    Klopt, die prijs valt goed mee, tot wanneer je vervoers-en douanekosten bijtelt.

  14. Met alle respect maar als je de vraagt stelt denk ik niet dat je mijn antwoord zult begrijpen. Trouwens, wellicht zie jij het niet als een probleem. Dat kan ook. Agree to disagree.

     

    Akkoord met dat laatste uiteraard en ik ontken niet dat de hele situatie problemen oplevert, maar die zijn zeker niet onoverkomelijk voor onze rijke samenleving en ik snap nog steeds niet waarom je zo angstig reageert op het gegeven. En als je er niet over wil uitweiden zal ik het idd niet begrijpen, dat klopt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...