Ga naar inhoud

Trooper

Lid
  • Items

    257
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Trooper

  1. 1. Regenponcho welke ook als Tarp te gebruiken is (ik weet niet meer of ik hem van prepshop.nl had of dumpstorehengelo.nl)

    2. Sawyer mini waterfilter (prepshop.nl)

    3. Light my fire fireknife (van bever meen ik)

    4. goede rugzak (ik heb een stevige tas van Perry sport via marktplaats gevonden)

    5. Cold Steel Kukri Machete (dumpstorehengelo.nl)

    6. Thinsulate handschoenen (plaatselijke dumphal)

    7. Hangmat (plaatselijke dumphal)

    8. Softshell schoenen (bij anwb winkel)

    9. Touw/paracord (kun je overal wel vinden)

    10. Esbit brander (dumpstorehengelo.nl)

     

    Ben met meer dingen wel heel erg blij maar heb de dingen die ik kado heb gekregen er nu uitgelaten.

    • Leuk 1
  2. Al zie je sommigen op youtube reviews doen met een 80lbs kruisboogpistool die toch denken dat je kleine dieren er wel mee kunt hebben. Ik denk dan zelf aan gevogelte. Ook is aangetoond dat je er mensen mee kunt uitschakelen (als dat nodig is ter zelfverdediging uiteraard). ze kunnen dus wel nuttig zijn.

  3. Waterfilter geen prior 1? Kan iemand mij de bewijzen sturen dat het water in Nederland schoon genoeg is om te kunnen drinken zonder dit eerst te filteren? Zou een aangename verassing voor mij zijn :)

    En fijn dat mensen een voorraad en tools en nog veel meer hebben, maar zoals al eerder is gezegd: alles is weg met een bommetje er op. En dan? Als je dan geen filter hebt oid zijn je overlevingskansen imo minimaal.

    Een filter is misschien geen prior 1, maar het is wel een prep voor een zeer realistisch risico. Aanschaffen dus!

     

    Voor mij idd niet prio 1 omdat je ook een waterfliter zelf kunt maken met dingen uit de natuur (heb er wel hoor). Dus zeker wel filteren maar niet per se met een gekocht filter. Tja bommetje op je voorraad is pech hebben maar wat als je waterfilter daar nou ook bij ligt!!??

  4. ik heb niet de luxe om even een waterfilter te kopen

     

    Ik vind de filter ook niet het allerbelangrijkste (al heb ik er zelf wel en is het verdomd makkelijk), maar heb je wel de kennis om aan goed water te komen? Anders zou ik dit wel snel oppakken. Lees dan bijvoorbeeld eens over de manieren verdamping, transpiratie, bomen tappen en eigen waterfilter maken. Zijn na het simpel opvangen van regenwater en smelten van ijs/sneeuw toch handige dingen om te weten.

  5. Heb op youtube de Engelse versie gezien. seizoen 1 vond ik nog gaan en was wel interessant. Bij seizoen 2 ben ik op gegeven moment afgehaakt. Deelnemers krijgen van tevoren nog een korte survivalcursus en men weet precies hoe je krokodillen moet vangen, vallen moet zetten etc etc. Het is wel wat heftiger dan bijv. expeditie robinson want er zijn er toch wel wat in elkaar gezakt etc en ze krijgen alleen voor de eerste dag wat water mee en een vuurboog en 3 machete's en messen en wat vishaken. Uiteraard hebben ze ook filmmateriaal mee en in seizoen 2 met name zie je toch ook dat ze aardig wat ehbo-materiaal hebben. Er spoelt ook wel heel erg veel aan op het eiland.

    Na een aantal afleveringen van seizoen 2 te hebben gezien hoop ik wel dat de vrouwen van Nederland wat slimmer zijn. Ik zou in ieder geval niet na 2-3 weken zonder voedsel varkentjes als huisdier gaan houden! Zo maken ze nog wel meer briljante keuzes. :p

  6. @Davena die kompas truc kende ik al wel maar ik zag dat het helpt tegen stroom!? Helpt dat echt? Weet niet of je daar ervaring mee hebt of @Bla Bla me dat kan vertellen. Vind die ritssluiting ook wel een goede oplossing en moest gelijk aan mijn schoonvader denken die laatst zijn knoop van zijn broek verloor, die had er toen goed ene kunnen gebruiken. haha

  7. @apex bedankt voor je inbreng. De walkie talkies zijn bij de mensen waarmee gecommuniceerd moet worden (en ook 1 bij mezelf uiteraard).

     

    Die paddenstoelen zijn inderdaad verdomd lastig en ben ook nog niet zo ver dat ik die zomaar ff ga oppeuzelen. Het determineren van dingen in de natuur is nog niet altijd even makkelijk. Heb zelf van alles opgezocht en nagevraagd over eten uit de natuur en breng alle bruikbare informatie bij elkaar en gaat mijn tas in. Het zijn voornamelijk dingen over hoe ik aan me eten kom en van welke dingen ik zeker moet afblijven/oppassen. Daarnaast nog wat handige survivaltips over vallen zetten, water vinden en drinkbaar maken, shelters maken, omgaan met extreme kou etc.

     

    Wat betreft de vaseline is het een klein blikje wat ik mee heb en ben bekend met de wattenbollen. Die gebruik ik soms hier ook om fikkie te stoken. char cloth maken heb ik zelf nog niet gedaan maar weet wel hoe het moet. Ga ik binnenkort maar eens doen.

    Vind een spiegeltje wel een hele goede tip voor als je een wond hebt op een vervelende plaats. Ook al zijn we waarschijnlijk met meer personen denk ik toch dat ik die erin ga gooien.

     

    Waarom zou jij kniebeschermers er in doen? Puur voor je zithouding te verbeteren bij bijv de vuurboog of heb je er een andere reden voor?

  8. Wat ik zelf doe is het zware bovenin tegen me rug en de lichtere dingen aan de onderkant. Verder alle straps goed aantrekken zodat je tas goed op zijn plaats zit en niet schuift tijdens het lopen (met name als je wilt gaan rennen merk je dat).

  9. Mij valt vooral de contradictie op die je noemt. Je wilt zover mogelijk uit de buurt blijven van bewoont gebied maar wilt wel alle luxe in meervoud meenemen.

     

    Zo neem je mee een bijl, machete en een opvouwbare zaag. Tevens een firesteel, aanstekers en lucifers. Je neemt tondel mee én esbit. Ga zo maar door.

     

    Vanuit mijn perspectief wil je zo ver mogelijk uit de buurt van bevolking blijven dus moet je ook geen bevolkingsluxe mee gaan nemen. Door bv de machete en de zaag thuis te laten ben je meer aangewezen op je bijl waardoor je hier veel creatiever mee word. Neem alleen je firesteel mee en je zal langer vuur kunnen maken dan de aanstekers en lucifers gezamenlijk kunnen realiseren. Tondel is in de natuur genoeg te vinden. Etc. etc.

     

    Ga 1 weekendje het bos in met zo weinig mogelijk bij je en leer van je ervaring. Later ga je weer een weekendje en dan neem je ander materiaal mee. Op deze manier word je veel onafhankelijker van het materiaal wat je meedraagt en zal je meer gebruik maken van wat de natuur je bied en goederen die je onderweg vind (bv lege flesjes, touwtje, veiligheidspeld etc).

     

    Tip vanuit mijn man: Veiligheidsspelden standaard bij je dragen in de kraag van je overhemd, jas etc. Onzichtbaar, niet te verliezen en je hebt het altijd bij de hand. Na het wassen/drogen/strijken word hier elk shirtje, jas, overhemd etc. standaard voorzien van 2 veiligheidsspelden voordat ze weer de kast ingaan. Eerst vond ik het ook gek, maar zodra je het voor de eerste keer nodig bent (bv knoop van een broek af) sta je versteld van het feit dat je ze toch bij je hebt en wil je nooit meer wat anders.

     

    Met name de laatste tip vind ik een goede. Heb er wel in mijn EHBO kit zitten maar om deze dagelijks bij te hebben vind ik deze heel bruikbaar.

    De tondel, Esbit en de aanstekers/lucifers zijn met name meegenomen met de gedachte dat wanneer ik me moet verplaatsen ik me vuur sneller/minder opvallend kan stoken en zal dus ook alleen in die situaties gebruikt worden zodat ik op die momenten meer tijd heb voor andere zaken. Als ik op locatie ben waar ik langer zal verblijven zal ik vermoedelijk altijd firesteel gebruiken (al sluit ik vuurboog ofzo ook niet uit).

     

    Wat betreft mijn tools weet ik dat het dubbel op is maar denk dat het ons erg kan helpen. Als ik de andere mensen ontmoet die zelf geen tools van dien aard bij hebben denk ik dat ze wellicht toch nog van pas gaan komen. Misschien ben ik ook wel te veel op mijn tools gesteld nog. Denk dat ik inderdaad vaker tools thuis moet laten als ik op pad ga (al neem ik ze als ik een korte tijd weg ga ook echt niet allemaal mee hoor).

  10. @Keyser Suze ik ben me bewust van de kans op diarree maar denk dat het risico een stuk kleiner wordt als je de boel eerst filtert met een eigen gemaakt filter uit de natuur (want die mogelijkheid is er ook nog) en uiteraard zal alles eerst gekookt worden. @Geert ik ga er ook niet vanuit dat ik ff wat wild zomaar ga vangen maar richt me met name op vissen en hoop daarnaast af en toe een vogel hoop te schieten/vangen en hopen dat er af en toe wat in mijn opgezette vallen loopt. @Keyser Suze het schieten met zowel de buks als kruisboogpistolen wordt veel geoefend thuis op een doelpak (ik test zelf niet op dieren maar weet wel dat 1 van de mensen die meegaat in het plan het meermaals is gelukt om vanaf ca 30 meter een vogel af te schieten). Tuurlijk raakt munitie op den duur op (bedankt voor het wijzen daarop) maar mogelijkheid is er om zelf nieuwe pijlen te maken. Dit moet en zal ik mezelf gaan aanleren om me hier in te bekwamen. Weet dat er voorbeelden zijn bij pijl en boog en zal eens kijken of het voor een kruisboogpistool eender werkt of het veel aanpassingen vereist (tips zijn welkom als er iemand ervaring mee heeft). @Shush heb gekozen voor een wollen deken ipv slaapzak. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om te zorgen dat je droog ligt waarbij de hangmat ook al helpt. Ook kun je met de vuilniszakken vol bladeren bijvoorbeeld al veel doen om maar wat te noemen.

     

    Op veel dingen is een oplossing uit de natuur te vinden, de grootste vraag die ik mezelf stel is hoe groot is je denkvermogen nog in zo'n situatie als je minder voedsel etc binnen krijgt. Ik hoor vaak bij mensen die een tijd in de natuur leven dat je na een tijdje vaak geen goede beslissingen meer gaat nemen omdat je niet goed meer kunt denken. Dat lijkt mij het allergrootste gevaar. Ik denk wel dat het makkelijker is om met deze opgedane skills etc om te schakelen is naar een ander plan en toch de bewoonde wereld op te gaan zoeken dan de omgekeerde versie.

  11. bedankt voor de tips alvast, @prepass ik was vergeten te vermelden dat ik omgevingskaarten er ook in heb. Niet alle locaties zijn in NL maar woon op een grens dus dan heb je dat al snel. Ik ben redelijk thuis in het eten uit de natuur (maar ben me er nog steeds verder in aan het verdiepen). Wat betreft de mensen die mee gaan is er 1 bij die ook daadwerkelijk met me mee gaat om te testen etc. De anderen zijn hierin niet getraind maar weet dat ze aardig wat kennis van de natuur hebben en bepaalde skills waarvan ik denk dat ik er wat aan heb.

    Wat betreft het alvast daar neerleggen van tools vind ik wel een goede en ga ik zeker even nadenken hoe dat ik dat ga aanpakken. Qua hygiëne vind ik het lastig om zaken te kiezen omdat het meeste toch niet heel lang mee gaat en ik dus de afweging moet maken of het dan wel nut heeft of dat ik zaken op een andere manier kan tackelen. Vind ik lastig.

    Denk dat de buks of kruisboogpistolen toch wel van nut kunnen zijn om wat gevogelte te vangen of wellicht ook ter bescherming van jezelf. Qua omgaan met die dingen valt het wel mee qua gevaarlijk denk ik want de mensen die meegaan hebben er allemaal ervaring mee en zo'n veiligheidspal zit er ook niet voor niets op. haha

     

    Waterfilter erin doen is een mogelijkheid al denk ik dat het vanwege de waterbronnen niet heel noodzakelijk zal zijn maar wellicht is een kleine sawyer of een lifestraw wel iets om mee te pakken voor het makkelijke want die wegen toch haast niets.

  12. Vandaag eens 1 van mijn scenario's nagelopen en mijn BOB daarvoor aangepast. In dit scenario ga ik ervan uit dat ik geruime tijd uit de buurt van de steden/dorpen wil blijven en zo lang mogelijk uit de natuur wil leven. Zo lang als mogelijk/nodig is in feite. Heb een aantal locaties in mijn hoofd en het plan is om op een aantal locaties langer te verblijven. Om van de ene locatie op de andere te komen heb ik een aantal plekken ertussen uitgezocht zodat ik alleen in de nacht hoef te verplaatsen en bij licht dan weer in een natuurlijke omgeving zit. Bij vrijwel elke locatie is een waterbron aanwezig. Ik wil zo licht mogelijk bepakt zijn.

    Ik zal op mijn eerste locatie hoogstwaarschijnlijk 1 tot 5 mensen ontmoeten (familie). Zij zijn zelf geen echte preppers maar gaan mee in het plan. Dat is het even in kort geschetst. Mijn vraag nu is denken jullie dat dit een goede bepakking is of mis ik wat of hebben jullie een goede tip wat me nog enorm zou helpen?

     

    - Poncho welke als tarp gebruikt kan worden (camouflage)

    - Bijl

    - Machete

    - Opvouwbare zaag

    - Fireknife (Light my fire met firesteel)

    - (Knip)tangetje

    - Drinkfles (roestvrijstaal 0,8L)

    - 2 Campingpannetjes (groot en klein)

    - Aantal meter paracord

    - 6 Vuilniszakken (3 groot en 3 klein)

    - Esbit brander met 4 fueltablets

    - Aluminiumfolie

    - Basic viskit met draad. haken en loodjes

    - Yoyo reel

    - 2 Conibear traps

    - 2 aanstekers

    - Stormlucifers

    - Zak tondel (pluis uit droger, watten, en houtschaafsel)

    - Vaseline

    - 2 Kleine mesjes met slijpsteentje

    - Beetje ductape

    - Kleine EHBO kit: tekentang, steriele gaasjes, verband, sluitspeldjes, naald, zwaluwstaart, paracetamol en spierverslappers)

    - Shemagh

    - Muts

    - Handschoenen

     

    Dit alles incl de tas weegt net 7kg. Wat ik er in ieder geval nog bij wil doen maar nu niet voor handen had:

    - Visnet

    - Wollen deken

    - Speelkaarten met daarop survival tips

     

    Heb ook nog de optie om mee te nemen (zal waarschijnlijk voor 1 van de 2 gaan):

    - Bugs met munitie incl draagtas (ca 3kg)

    - 2 Kruisboogpistolen met munitie incl draagtas (ca 2 kg)

     

    Zal dan rond 11-12kg uitkomen vermoed ik alles bij elkaar.

    De afspraak met de mensen die ik ontmoet is dat ze het volgende meenemen: Tarp (camouflage), zaklamp, deken/slaapzak en verder alleen voedsel/drinken. Wonen allen redelijk bij elkaar in de buurt (max 5 km) en hebben mogelijkheid om via walkie talkie met elkaar in contact te komen/elkaar te vinden.

     

    Nou mensen brand maar los op dit plan...

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...