Ga naar inhoud

RaptorNLD

Lid
  • Items

    260
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RaptorNLD

  1. Het is interessant om te zien hoe sommigen hier graag ISIS willen bestrijden vanwege hun barbarisme en dat vervolgens willen doen door zelf barbaars te worden...

     

    Sommige zaken zijn idd kort door de bocht. Gevoelsmatig heb ik het liefst dat ze ze gelijk afknallen, maar dan verlies je ook gelijk het hele principe van een rechtstaat. Maar hoe zie jij dan liever dat ze worden aangepakt? Wil je peace, love and hapiness prediken tegen ze? Wens je veel succes met je bloemen tegen hen.

    • Leuk 1
  2. En wie zegt jou dat je dat alleen maar tijdens dienstplicht kan leren? Waar haal jij die wijsheid vandaan?

     

    - Samenwerken? Ik deed teamsport, waterpolo. Teamsport werkt alleen met samenwerken.

    - Verantwoordelijkheden? Had ik al, voelde ik al.

    - Opdrachten? Ik werkte al.

    - EHBO, ok, had ik niet. ZHKH was nog wat, maar niet echt nieuws.

    - Activiteiten/hobbyclubjes/sporten? Man, voor de dienstPLICHT trainde ik me suf, had allerlei clubjes en door die dienstPLICHT kon ik dat niet meer volhouden of bezoeken!! Koste mij mijn positie in het eerste.

    - Rijbewijzen? Kreeg je niet, moest je wel voor in aanmerking komen. niet iedereen "kreeg" zo maar een rijtje rijbewijzen.

     

     

     

     

    Willem Holleeder, de Neus, heeft in dienst gezetten, goed argument!

     

     

    Volgens mij heeft Finca nergens gezegd dat je die zaken niet buiten de diensttijd kan leren. Hij had het over mensen die hun diensttijd niet nuttig en leerzaam vonden en gaf voorbeelden daarvan. Dus eerst even lezen voordat je weer kritiek hebt.

  3. Bedankt voor de tips!

    @Stuudje, Die drybags ga ik nog even bekijken.

     

    @DRD28, die Condor wordt te groot om in de saracen te doen en dan ook nog bij je spullen te komen. Maar het idee vind ik wel aantrekkelijk, qua kleine rugtas in de saracen. In geval van nood die eruit om snel weg te kunnen, maar toch je basics bij je. Die neem ik ook mee.

  4. Vraagje. Ik heb een Saracen. Dat was mijn BOB. Maar vond het uiteindelijk, door grote middengedeelte, een soort stortbak worden waarin je je kapot zoekt als je wat nodig hebt.

     

    Hiervoor in de plaats heb ik nu een Condor 3daypack. Veel meer vakken en indeling en daardoor overzichtelijker. Maar kom eigenlijk ruimte te kort. Het gewicht valt reuze mee, 15 kg in totaal. Maar alles zit er nu echt ingepropt.

     

    Ik zit er de laatste weken aan te denken om mijn Saracen toch weer te gebruiken als BOB. Maar hoe houden jullie m overzichtelijk? Heb al zitten denken aan van die bagage cubes in verschillende kleuren (afgekeken van the urban prepper). Alle tips zijn welkom.

  5. Nice. Altijd leuk om dit soort dingen te bekijken. Doe je zelf ook weer tips van op.

     

    Tips van mijn kant:

    - Ik mis een kaart. Als je bug out doet is een kompas handig, maar is een kaart net zo belangrijk. Gewoon een bij de ANWB halen. Als je lid bent, kun je ze gratis afhalen.

    - De hoeveelheid batterijen zou ik minder doen ivm het gewicht. Zoals je al zei, ben je op zoek naar goal zero om batterijen op te laden. Icm een kleine batterijlader en wat reserve oplaadbare batterijen, kom je een heel eind.

    - Het aluminiumfolie zou je nog van de rol kunnen halen en opvouwen. Anders zou je bijvoorbeeld je batterijen of iets anders in de rol kunnen stoppen om ruimte te besparen. De rol zelf is tenslotte hol.

     

    Dit is het eerst dat mij opvalt. Mocht ik nog op iets komen, dan laat ik dat nog weten. Maar leuke BOB. Bedankt voor het delen!

  6. juist ja: "wij" hebben de oorlog gebracht naar Afghanistan, Iraq, Libie, Mali, enz, enz. Tig landen in puin, honderduizenden onschuldige burgerdoden, miljoenen op de vlucht. dat hebben wij op "ons" geweten. "wij" kozen voor die oorlogen, "wij" waren daar voorstander van. "wij" hebben keer op keer gestemd op partijen die de ene na de andere oorlog wilden in verre landen. het is toch onvoorstelbaar dat er ook nog maar één ziel op het CDA heeft gestemd nadat balkenende zo nodig (middels leugens nog wel) oorlogje moest voeren in Iraq, of op Groenlinks die kostte wat kostte naar Afghanistan moest. Of VVD die keer op keer vóór alle oorlogen en bombardementen was. En toch krijgen die oorloghitsers keer op keer stemmen. "WIJ' hebben om oorlog gevraagd. Keer op keer hebben we gekozen voor partijen die alsmaar oorlog wilden. Het is ontzettend kut voor die fransen die zijn omgekomen en hun families en geliefden, maar ik kots van die hypocrisie van politici, media en mensenmassa's die nu net doen alsof 120 dode fransen erger is dan 1,5 miljoen dode irakezen. Wij hebben keer op keer voor oorlog gekozen, en dat mag hoor, maar dan moet je wel beseffen dat er ook aan onze kant slachtoffers kunnen en zullen vallen. Wil je geen oorlogsslachtoffers? Simpel, dan had je geen oorlogen moeten beginnen! Wij zijn diverse oorlogen gestart, nu dus niet piepen hé!

     

    de oorlog is al lang begonnen, door ONS......

     

    Spreek lekker voor jezelf. Ik heb er niets mee te maken. Heb het dan over Nederlandse overheid. Dat is correct.

  7. Ik zie een wat andere verdeling. De genuanceerden en roeptoeters of papegaaien van populisten.

     

    Alles wat zich zorgen maakt wordt weer weg gezet als schreeuwlelijk, roeptoeters, populisten, etc. Lekker makkelijk.

     

    Heb eens respect voor iedereen zijn/haar denkbeelden. Voel mij idd een papagaai. Moet wekelijks weer vragen om elkaar te respecteren. Waarom kan dit niet? Geen respect voor elkaar ofzo?

    • Leuk 1
  8. Dat is altijd goed natuurlijk :D lekker met de maten aankloten , beetje sparren over zaken en een potje bier erbij .

     

    Nou idd. Ik geniet ook altijd enorm van die avonden en/of dagen. Lekker ouwehoeren, dingen testen en uitzoeken. Goed bezig zijn met de voorbereidingen, maar na afloop zeggen: "Zo, dat was weer gezellig!"

    Nuttig plezier hebben zullen we maar zeggen.

     

    Ik heb zelf een OD 3day pack. Bevalt goed. Maar mijn saracen vond ik toch prettiger dragen. Dus zit nu te twijfelen om toch weer mijn saracen als bob te gaan inrichten en dan een neutrale regenhoes erover te doen ivm de camo.

     

    Zit alleen met de indeling. Een saracen wordt al snel een stortbak. Dus waarschijnlijk met wat losse tasjes of zo, diverse kits te maken die makkelijk uit de saracen te pakken zijn als je wat moet hebben. Iemand hier al gestoeid of ideeen?

  9. Blijf het wel opvallend vinden. Als er iemand hier op dit forum zich zorgen maakt om de stroom asielzoekers en de daaruit vloeiende (mogelijke) risico's en problemen, staan er gelijk een paar toetsenbordtijgers klaar om dat belachelijk te maken. Daarin tegen worden de mensen die zich geen zorgen maken, uitgemaakt voor naief. Val elkaar niet telkens aan. Wordt zo langzamerhand ziek van dit gedrag. Iedere dag hetzelfde geneuzel tegen elkaar. Dacht dit forum was gestart voor elkaar?

  10. Omdat hij er niet mee akkoord is,en zovele anderen met hem.Duidelijk zo en een

    beetje vriendelijker kan ook wel JA.

     

    Gewoon even als observatie, zonder iemand woorden in de mond te willen leggen:

    Eerst stelt Jobs vragen.

    Dan stelt Highway vragen.

     

    Vervolgens wordt gesteld dat Jobs zich gewoon dingen afvraagt, en Highway moet wat aardiger doen en niet zo aanvallend.

     

    Terwijl in mijn ogen beiden gewoon vragen stelden :)

     

    Is ook zo. Maar er is een verschil tussen iets vragen en aanvallend vragen.

  11. Ik had vroeger een poncho, maar met die steeds te verwisselen van handtas/rugzak, vind ik die niet meer.

     

    Waarom neem je geen simpele poncho van de action e.d.? Zijn dunne kleine dingen. Ga uit van 1x gebruiken. Maar kosten bijna niets. Heb ik ook in de auto liggen en in mijn ghb.

  12. Kan allemaal best zijn beste Finca, maar...

     

    Ten eerste ben ik hier niet om een maximaal aantal posts aan te halen, dat interesseert mij namelijk niet. Ben hier om te leren en af en toe iets te laten weten over wat ik denk interessant te zijn voor mede-preppers.

    Ten tweede spreek ik wanneer ik dat wil, en ik weet zeer zeker dat ik niet de enige ben die zich stoort aan jouw gestook betreffende asielzoekers of gelukszoekers of elk ander eufemisme dat jij er aan wil geven.

    Ten derde zie ik die headlines waar jij over spreekt helemaal niet, althans niet in Vlaanderen. Misschien is de hysterie in Nederland groter, dat kan. Kan alleen spreken over de Vlaamse media. Maar bon, ik ga ook niet zoeken naar obscure websites om toch maar mijn dagelijks quotum post te halen.

     

    Misschien is het wel een goed idee om eens een poll te houden onder de forumleden over het bestaansrecht van jouw topic, want dat is het uiteindelijk toch.

     

    En dan gelijk een poll over het bestaansrecht van jouw reacties?

     

    Er zijn genoeg leden hier die de bijdrage van @FincaInSpanje wel waarderen. Ik lees persoonlijk de links wel. En ben daar niet de enige in.

     

    Vind je het niets? Ook goed. Sla de topic over. Niemand verplicht je om alles te lezen. Ik sla sommige topics ook over. Ieder zijn ding.

  13. Maar weinig mensen komen los van de bijstand. Nauwelijks iets veranderd met 25 jaar geleden.

     

    Ondanks hervormingen hebben 820.000 mensen een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als het aantal bijstands- en werkloosheidsuitkeringen wordt meegeteld staan er zelfs ruim 1,6 miljoen mensen aan de kant.

     

    http://www.nu.nl/economie/4147107/weinig-mensen-komen-los-van-uitkering.html

     

    En wij, de werkenden, mogen dit onderhouden. Hup aan het werk met die gasten. Er is voor iedereen wel iets om te doen. Je mag best een tegenprestatie verwachten voor die euro's die iedere maand op je rekening komen.

     

    Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben blij dat wij een stelsel hebben waar van alles geregeld is in geval van ziekte, ontslag en/of arbeidsongeschiktheid. Maar er wordt nu massaal misbruik van gemaakt. Dus wat mij betreft strenger optreden, zodat het stelsel ook bestaat indien ik of een ander er gebruik van zou moeten maken. Al hoop ik dat voor niemand.

  14. Vluchtelingen voor Turkije ruilmiddel

     

    De Britse krant Financial Times meldde donderdag dat er al een ,,voorlopige deal'' is. Turkije kan volgens de krant 3 miljard euro tegemoetzien aan steun om de vluchtelingencrisis het hoofd te bieden. Ook wordt het zonder visum reizen voor Turken naar Europa versneld ingevoerd, zou Europa beloven. Verder zouden de gesprekken over de toetreding van Turkije tot de EU worden geïntensiveerd.

     

    De prijs voor opvang wordt hoger?Was 40 per persoon, wordt 100 per persoon.

    De gemeenten gaan nadrukkelijk ook op zoek naar kleinschalige opvangmogelijkheden voor vluchtelingen. Het gaat bijvoorbeeld om kantoorpanden of "andere creatieve ideeën van gemeenten". Ze krijgen daar 100 euro per persoon per nacht voor.

     

    Nou dan mogen ze mij ook wel 100 euro per nacht geven. Regel mijn onderkomen zelf wel. ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...