Ga naar inhoud

Skirra

Lid niveau 2
  • Items

    180
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Skirra

  1. Even dit oude draadje doorgelezen en wat krijg ik een honger door jullie.. Tijd voor een vroege lunch :)

     

    mijn crisismaaltijd?

    Stamppotje van spruiten, gekookte aardappels, spekjes ( ook prima te doen met gedroogde worst), ketjap en geraspte kaas eroverheen :)

    Wat verder in de crisis gaan we voor pasta salades (soortgelijk aan eerder beschreven hier) en macaroni :)

  2. waarbij overheden beschuldigd worden van het plegen van genocide door middel van het bewust besmetten van een bevolking?

     

    Ik zie anders nergens de woorden genocide en bewuste besmetting staan. Alleen dat de elite ( dus geen overheden!) die mening zouden hebben.

     

    Anyways, ik vind ook dat ze geen boodschappen zouden mogen doen. Misschien wel besmettelijk, misschien niet. Dan maar het zekere voor het onzekere bij zoiets.

    Of we dat zomaar mogen doen bij die artsen? Achteraf vertellen dat ze worden opgesloten vind ik een beetje hard. Vooraf vertellen dat het erbij hoort en dat het bij het risico van het vak hoort is wat anders. Dan weet je in ieder geval dat ze er mee instemmen voordat ze naar die gebieden gaan en het dus goed vinden om die drie weken lang afgezonderd te zitten.

    • Leuk 1
  3. Ik vecht mee, maar niet aan het front.

    Liever in het verzet. Liever in mijn eigen dorp/stad.

    Daar heb ik de kans om mijn familie te beschermen tot het laatste moment en niet te sterven als kanonnenvoer tegen wat voor vijand dan ook.

    Ze zullen thuis ook de mankrachten nodig hebben.

  4. Leuk hebbedingetje maar meer nut dan naar je BOL op een eiland of tijdens een overstroming vind ik het vanuit prepper perspectief veel te duur en onhandig.

    Koop liever een leuke quad en een opvouwbaar bootje haha!

  5. @prepass ja misschien was het een beetje overdreven. Was meer bedoeld met de insteek dat het gemiddelde keukenkastje op rantsoen het wel 3 dagen vol houdt. Al gaat het natuurlijk wel heel snel als je niet meteen rantsoeneert.

    Dan zijn de overgebleven pak koekjes, ontbijtgranen en fles cola alsnog de eerste dag op. Misschien ben ik ook wel te verwend dat bij ons de koelkast en voorraadkast altijd vol zat haha.

  6. Artikel (en topic) zijn al uit 2012, er zullen er nu zeker wel meer zijn dan 10.000

     

    Trouwens wel weer leuk om te lezen in een reactie onder het artikel

     

    Dat valt voor mij niet onder de categorie preppers in elk geval.

     

    Je hebt gelijk. Al denk ik dat op het moment van uitgave (dus 2012) er ook wel meer dan 5000 preppers waren.

    Voor mij valt je tweede quote ook niet onder preppen. 3 dagen eten en drinken heeft iedereen wel in huis. Dan zou heel Nederland wel vol met preppers zitten.

    Maarja, zolang iemand zich maar voorbereid is het niet aan mij om te zeggen of je wel of geen prepper bent.

  7. Misschien tarpen en hangmatten, waar goeie ervaringen mee zijn van de mede preppers?

     

    Mvg Martina

     

    Heb tijdens wildkamperen in Noorwegen onder een tarp in een hangmat geslapen. Werkt perfect. Tarp gebruik ik nu nog, kan zware regenval makkelijk houden, hangmat was van dat dunne plastic spul dus heb ik maar weggegooid.

    Prima ervaring geweest :)

     

    Oh, de hangmat was zo'n goedkope van benscore.com (stom stom stom) en de tarp was deze: http://www.bever.nl/wechsel-tarp-travel-line-435x400-1181c40002?id_colour=3856

×
×
  • Nieuwe aanmaken...