Ga naar inhoud

LudoSanders

Lid
  • Items

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LudoSanders

  1. * Zoals ik denk dat iedereen weet, is nu heel Italië in quarantaine vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (Covid19) *

    De situatie is bekend bij sommigen van ons, maar voor velen nog niet helemaal. Het is mooi om hier wat overzicht op te krijgen.
    Hieronder een greep uit de transcript die is vertaald naar Nederlands. 
    Dit is een vertaling van een Italiaanse burger zoals hij de groei van het coronavirus heeft meegemaakt van begin tot nu.
    Ik heb een link en PDF inbegrepen mocht je het willen downloaden of delen buiten dit forum! 
    Uw steun is welkom ❤️
     

    < DOWNLOAD: The stages of Covid19 effects on Society - Transcript by SAVARI.nl (for Covid19 NL Taskforce) Dutch Version - 16 Maart 2020 >


    (...)
    Dit is hoe dingen zich ontwikkelden ...

    ? FASE 1:
    U weet dat coronavirus bestaat en de eerste gevallen beginnen in uw land te verschijnen. Nou, niets om je zorgen over te maken, het is gewoon een zware griep!
    Ik ben geen 75+, dus wat kan er met mij gebeuren? Ik ben veilig, iedereen reageert overdreven, wat is de noodzaak om uit te gaan met maskers en voorraad wc-papier?
    Ik ga mijn leven zoals gewoonlijk leiden, het is niet nodig om in paniek te raken.

     

    ? FASE 2:
    Het aantal gevallen begint aanzienlijk te worden.
    Ze verklaren een "rode zone" en plaatsen een of twee kleine steden in quarantaine waar ze de eerste gevallen vonden en veel mensen besmet waren (22 februari 2020).
    Nou, dat is triest en enigszins zorgelijk, maar ze zorgen ervoor, dus niets om over in paniek te raken.
    Er zijn enkele doden, maar het zijn allemaal oude mensen, dus de media creëren gewoon paniek! Hoe beschamend. Mensen leiden hun leven verder zoals gewoonlijk. Ik zal zelf ook niet stoppen met uitgaan en mijn vrienden ontmoeten, toch? Ik krijg het waarschijnlijk toch niet want iedereen is in orde hier. En als ik het wel krijg, is het toch maar een griepje.

     

    ? FASE 3:
    Het aantal zaken stijgt snel. Ze verdubbelden bijna in één dag. Er vallen meer doden.
    Ze verklaren meer rode zones en plaatsen de 4 regio's in quarantaine waar de meeste gevallen zijn geregistreerd (7 maart 2020).
    In Italië staat nu 25% van de provincie in quarantaine. Scholen en universiteiten zijn in deze gebieden gesloten, maar bars, werkplekken, restaurants enzovoort zijn nog steeds open.
    Het besluit wordt door een krant vrijgegeven voordat het zou moeten gebeuren, dus ongeveer 10.000 mensen uit de rode zone ontsnappen diezelfde nacht uit het gebied om terug te keren naar hun huizen in de rest van Italië (dit zal later belangrijk zijn). Het grootste deel van de bevolking van de resterende 75% van Italië doet nog steeds wat het altijd doet.
    Ze beseffen nog steeds niet de ernst van de situatie. Overal waar je komt, adviseren mensen je handen te wassen en uitgaan te beperken, grote groepen zijn verboden, elke 5 minuten op tv herinneren ze je aan deze regels. Maar het zit nog steeds niet in de gedachten van mensen.

     

    ? FASE 4:
    Het aantal zaken neemt sterk toe. Scholen en universiteiten zijn overal minimaal een maand gesloten. Het is een nationale noodsituatie op gezondheidsgebied. Ziekenhuizen hebben capaciteit, hele units worden leeggemaakt om ruimte te maken voor coronaviruspatiënten. Er zijn niet genoeg dokters en verpleegsters. Ze bellen gepensioneerden en die van hun laatste 2 jaar universiteit. Er zijn geen diensten meer, werk gewoon zoveel als je kunt. Natuurlijk raken artsen en verpleegsters besmet en verspreiden het onder hun families.
    Er zijn te veel gevallen van longontsteking, te veel mensen die ICU nodig hebben en niet genoeg plaatsen voor iedereen. Op dit punt is het alsof je in oorlog begeeft: artsen moeten kiezen wie ze willen behandelen op basis van hun overlevingskans. Dat betekent dat ouderen en traumapatiënten niet kunnen worden behandeld omdat corona-gevallen voorrang hebben. Er zijn niet genoeg middelen voor iedereen, dus ze moeten worden verdeeld voor het beste resultaat.
    Ik wou dat ik een grapje maakte, maar het is letterlijk wat er is gebeurd. Mensen zijn gestorven omdat er geen ruimte meer was. Ik heb een vriend die dokter is die me kapot opbelde omdat hij die dag 3 mensen had moeten laten sterven. Verpleegsters huilen omdat ze mensen zien sterven en niets anders kunnen doen dan wat zuurstof aanbieden. Een familielid van een vriend van me stierf gisteren aan corona omdat ze hem niet konden behandelen. Het is chaos, het systeem stort in.
    Coronavirus en de crisis die het veroorzaakt, is het enige waar je overal over hoort.

     

    ? FASE 5:
    Herinner je je de 10k-idioten die van de rode zone naar de rest van Italië vluchtten? Nou, het hele land moet in quarantaine worden verklaard (9 maart 2020). Het doel is om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te vertragen. Mensen kunnen gaan werken, boodschappen doen, naar de apotheek gaan en alle bedrijven zijn nog open omdat de economie anders zou instorten (dat is het eigenlijk al), maar je kunt niet van je gemeente vertrekken tenzij je een geldige reden hebt.
    Nu is er angst, je ziet veel mensen met maskers en handschoenen in de buurt, maar er zijn nog steeds mensen die denken dat ze onoverwinnelijk zijn, die in grote groepen naar restaurants gaan, met vrienden rondhangen om te drinken enzovoort.

     

     FASE 6:
    2 dagen later wordt aangekondigd dat alle (de meeste) bedrijven gesloten zijn: bars, restaurants, winkelcentra, allerlei winkels etc. Allesbehalve supermarkten en apotheken. U kunt zich alleen verplaatsen als u een certificering bij u heeft. De certificering is een officieel document waarin u uw naam vermeldt, waar u vandaan komt, waar u naartoe gaat en waarvoor. Er zijn veel politiecontrolepunten. Als je zonder geldige reden buiten wordt gevonden, riskeer je een boete tot € 206.
    Als u een bekende positieve patiënt bent, riskeert u 1 tot 12 jaar gevangenis wegens poging tot moord.
     

    LAATSTE GEDACHTEN:
    Zo is de situatie vandaag in Italië de dag vanaf 12 maart.
    Houd er rekening mee dat het allemaal in ongeveer 2 weken is gebeurd ...
    5 DAGEN VAN FASE 3 TOT VANDAAG.
    De rest van de wereld, behalve Italië, China en Korea, begint nu net andere stadia te bereiken, dus laat me je dit vertellen:
    Je hebt geen idee hoe erg het gaat worden.
    Ik weet het omdat ik 2 weken geleden degene was die geen idee had en dacht dat het meeviel. Maar het is erg. En niet omdat alleen het virus bijzonder gevaarlijk of dodelijk is, maar vanwege alle gevolgen die het met zich meebrengt. Het is moeilijk om te zien dat al deze landen doen alsof het niet komt en niet de voorzorgsmaatregelen nemen die nodig zijn voor het welzijn van de burgers zolang ze nog kunnen. Als je dit leest, probeer dan in je eigen belang te handelen. Dit probleem lost zichzelf niet op door het te negeren. Jezelf afvragen hoeveel onontdekte gevallen er alleen al in Amerika kunnen zijn, is eng, en ze krijgen grote, grote problemen vanwege de manier waarop hun land wordt bestuurd. Onze regering in Italië heeft voor één keer goed werk geleverd, moet ik zeggen.
    De ondernomen acties waren ingrijpend maar noodzakelijk, en dit is wellicht de enige manier om de verspreiding te beperken wanneer men zelf geen discipline toepast. Het werkt in China, dus we hopen dat het hier ook zal werken (het werkt al in een aantal van de eerste rode zones die voor iedereen in quarantaine zijn geplaatst).
    Ze nemen maatregelen om ons burgers te beschermen, zoals het waarschijnlijk opschorten van hypotheekbetalingen voor de komende maanden, hulp voor winkeliers die verplicht moesten sluiten enzovoort.
    Ik realiseer me dat deze maatregelen in sommige landen erg moeilijk, zo niet onmogelijk zijn, en het is echt zorgwekkend om na te denken over wat het op wereldschaal zou kunnen betekenen. Ik vraag me af of deze pandemie een keerpunt zal gaan zijn in onze samenleving.
    Als er gevallen zijn waar je woont, verspreidt het virus zich en loop je misschien 1-2 weken achter ons. Maar uiteindelijk kom je op ons punt.
    GELIEVE alle voorzorgsmaatregelen te nemen die u kunt nemen.
    Doe niet alsof het je niet zal raken. Als je kunt, BLIJF THUIS.
     

    Oorspronkelijke post door @JasonYanowitz
    Transcriptie / Vertaling door SAVARI NL (@savari.nl)


    On Twitter:
    -This entire thread has been translated into Spanish by
    @JonathanErlichL ?? ??
    -This entire thread has been translated into Portuguese by
    @rolim_estevao ?? ??
    -This entire thread has been translated into French by
    @ChristopheTff ??
    -This entire thread has been translated into Arabic by
    @M0hnnad ??
    -This entire thread has been translated into German ??
    by @Grani_it
    -This entire thread has been translated into Turkish thanks to
    @berylvenus ??
    -This entire thread has been translated into Hindi thanks to
    @tonavks ?? ??
    -This entire thread has been translated into Mandarin by
    @jjohnpotter ??
    -This entire thread has been translated into Urdu by
    @MSulaimanSaeed ??
    -This entire thread has been translated into Telugu by
    @prudhvisairam19 ??
    -This entire thread has been translated into Bahasa Melayu by
    @ad_esut ??
    -This entire thread has been translated into Tamil by
    @iworkforcrows ?? ??
    -This entire thread has been translated into Indonesian by
    @psycopathethicc ??
    -This entire thread has been translated into Swahili by
    @AnotherMoses10 ????
    -This entire thread has been translated into Greek by
    @Artemidi ??
    -This entire thread has been translated into Dutch by
    @Savari.nl ??
     

    The stages of Covid19 effects on Society - Transcript by SAVARI-nl (Covid19 NL Taskforce) 16 Maart 2020.pdf

    • Leuk 3
  2. Onlangs is er in sociale kringen een gerucht rondgegaan dat er plannen zijn om het leger in te schakelen om een staats quarantaine te gaan hanteren in Nederland.

    Dit in tegenstelling tot wat er publiekelijk is omgeroepen, het lijkt mij een sterk verhaal, echter hoor ik graag of er hier ook mensen zijn die met feitelijke informatie kunnen weerleggen waarom Nederland / Europa niet zo'n dergelijk plan zou doorzetten zonder het volk daarvoor vantevoren in te lichten?
    Of anderzijds waarom zoiets juist wel doorgezet zou kunnen worden?

  3. Mijn lieve vriendin wees mij op een interessant onderzoek verricht door het ministerie van Economische Zaken.

     

    ? Zeker nu niet onbelangrijk LEESVOER :

    In een exportland als Nederland lijkt het ondenkbaar dat er voedseltekorten ontstaan. Maar wat als overstromingen, droogte en epidemieën de voedselhandel stilleggen?

     

    Kan Nederland, als de grenzen sluiten, genoeg produceren om 17 miljoen monden te voeden? Het ministerie van Economische Zaken liet het uitzoeken en bracht het rapport ‘Voedselvoorziening in Nederland onder buitengewone crisisomstandigheden’ uit.

    Lees in de PDF het volledige rapport met onderzoek over verschillende rampscenario's waarin Nederland gedwongen op eigen productie moet draaien, en wat voor effecten dat heeft op de bevolking.

    Is het haalbaar? Zo ja? Hoe? Wat zal er moeten veranderen?
    Verschillende rampscenario's worden onderzocht waaronder epidemieën en daarom vooral nu zeer relevant stuk om eens door te lezen.

    Deel hieronder jullie bevindingen over het rapport, denk mee, en quote svp bronnen uit het rapport om het gesprek zoveel mogelijk on-topic te houden!

     

     

    Voedselvoorziening in NL onder buitengewone crisis-omstandigheden.pdf

  4. 29 minuten geleden, GP44prep zei:

    @LudoSanders en @Tammo

    Ik heb zojuist van een interne bron vernomen dat de Veiligheidsregio Fryslân rond 11:00 bekend gaat maken dat er meer Coronabesmettingen in Fryslân zijn geconstateerd.
    Waar eerst 'alleen' in gemeente Opsterland besmettingen zijn geconstateerd, breidt zich dat nu (verder) uit naar o.a. Leeuwarden en Súd-West Fryslân.
    Links nu nog niet voorhanden. Maar dan zijn jullie alvast voorbereid.

     

    Gr.
    Pier

    Heb die uit Leeuwarden ook binnen gekregen 9 stuks totaal lees ik waarvan 1 al positief op de 2 tests. Ik ga ze zodra binnen snel mogelijk toevoegen.

    • Leuk 1
  5. 4 uur geleden, Charlie zei:

    Afrika lijkt tot op heden redelijk ontzien te worden. Er zijn vermoedens dat het te maken heeft met het klimaat daar of zelfs met genetische oorzaken. Maar het kan ook zijn dat men daar zo achter loopt in de gezondheidszorg, dat het ongemerkt om zich heen slaat. Als je niet test, weet je ook niets.

    In ieder geval zijn er in Egypte nu 55 patiënten gemeld, dus ook daar is het hek van de dam.

     

     

     

    Ik moet je daarin een klein beetje verbeteren.

    De reden zou eerder zijn dat men daar beter is voorbereid gezien de verschillende al uitgelijnde noodplannen en de strakkere protocol op hygiene in navolg van de ebola epidemie.

     

    Overigens blijft data vanuit Afrika ook eerder uit naar onze media door het ontbreken aangesloten communicatie systemen met Europa wegens het gebrek aan economische interesse daarvoor vanuit Europees standpunt. Het is simpelweg niet interessant genoeg geweest om middelen en geld in het opbouwen van zo'n netwerk met Afrika te maken voor ons. Dat wil niet zeggen dat men daar niet op de hoogte is van interne casussen.

     

    In de armere gebieden zal men zoals elders ook niet kunnen testen en zal er inderdaad een gebrek aan informatie zijn. Vooralsnog zijn er weinig zwarte slachtoffers bekend van het virus.

     

     

     

  6. Oorspronkelijke post hierboven. Wegens de grote vraag wellicht toch ook handig dit als apart draadje. In de oorspronkelijke post zit ook een handige bron pdf in bijlage met uitgebreidere uitleg van onderstaande informatie (Mocht je de post willen liken dan helpt dat altijd)

    Dit is niet de enige manier van desinfecteren en is slechts een van de opties om goed werkende antivirale gel te maken.

     

    Zelf hand desinfectiegel maken (WHO standaard)

     

    Recept op basis van isopropanol
    Voor 10 liter:
    7500 ml isopropanol (70% - 99%)
    400 ml waterstofperoxide 3%
    150 ml glycerine 1.23
    1900 ml gedemineraliseerd water

     

    (Alternatief:
    3 op 1
    Isopropanol op aloe vera gel)

     

    Recept op basis van ethylalcohol (ethanol)
    Voor 10 liter:
    7900 ml ethylalcohol (70% - 99%)
    400 ml waterstofperoxide 3%
    150 ml glycerine 1.23 

     

    (Alternatief:
    4 op 1
    Ethylacohol op aloe vera gel)

     

    Bij het mengen geen elektrische mixer gebruiken ivm brandbaarheid solutie.

    Bij mixen met jerrycan kan je eventueel voorzichtig schudden voor mixen.
    Als het met elkaar vermengt is moet het in afzonderlijke flacons worden opgeslagen bijvoorbeeld van 1 liter.
    Laat het vervolgens 3 dagen staan voor gebruik.
     

    Let op: Niet alle soorten alcohol zijn geschikt voor diy desinfectiemiddel!
    Hieronder een korte uitleg vn de verschillende soorten en hun toepassingen.

     

    Methanol
    Methanol is veruit de goedkoopste alcohol maar is tevens giftig. Dit betekent dat de stof gevaarlijk is voor mensen en dat je dus veel voorzorgsmaatregelen moet nemen op het gebied van ARBO om te voorkomen dat mensen ziek worden van het product. Om die reden is er op dit moment op Europees niveau een verbod in de maak voor het gebruik van methanol in een aantal toepassingen. Het is dus slimmer om te kiezen voor een veiliger alternatief.

     

    Ethanol
    Ethanol is de meest bekende alcohol omdat dit de stof is die in bijvoorbeeld bier en wijn zit. Je ziet in de praktijk daarom vaak dat alcohol als synoniem voor ethanol gebruikt wordt. Van oudsher wordt er veel belasting geheven op ethanol in dranken in de vorm van accijns. De accijns voor alcohol 96% is in 2018 vastgesteld op €16,19 per liter. Voor technische toepassingen geldt deze belasting niet, mits het product, door middel van een aantal toevoegingen, ongeschikt is gemaakt voor consumptie. Dit wordt ook wel denatureren genoemd. De toevoegingen moeten bovendien wettelijk vastgelegd zijn. Ethanol wordt veelal gebruikt vanwege de minder scherpe geur en omdat het van oorsprong een bio-alcohol is.

     

    Ketonatus
    Deze toevoeging aan ethanol vindt zijn oorsprong in de drogisterij branche. In het woord Ketonatus zit ‘keton’, wat verwijst naar de denaturatie met onder andere MEK (Methyl Ethyl Keton). Uitdaging hierbij is dat de MEK een uitgesproken geur heeft die als onprettig kan worden ervaren. Vaak wordt die geur geneutraliseerd door toevoeging van een etherische olie. 

     

    Isopropylalcohol (IPA) en BIO-IPA
    IPA is geen roesmiddel, wordt dus niet gebruikt voor consumptie en heeft daarom als voordeel dat er niet gedenatureerd hoeft te worden. Daarnaast is het product niet giftig en is het niet als carcinogeen verklaard door de Nederlandse overheid. Het heeft wel een vrij scherpe geur die, afhankelijk van de toepassing, onaangenaam kan zijn voor de gebruiker. IPA is ook als brandbare stof geclassificeerd en dat heeft gevolgen voor de opslag, het vervoer en het gebruik van de producten. Op dit moment wordt IPA nog gemaakt uit aardolie en is er geen bio-IPA verkrijgbaar in commerciële hoeveelheden. Er zijn wel procesontwikkelingen gaande waardoor dit in de toekomst kan veranderen.

     

    Bron: biochemie.nl, WHO, SAVARI.nl

     

     

    • Leuk 3
  7.  

    ?Zelf hand desinfectiegel maken (WHO standaard) 

     

    Recept op basis van isopropanol

    Voor 10 liter:
     

    7500 ml isopropanol (70% - 99%)

    400 ml waterstofperoxide 3%

    150 ml glycerine 1.23

    1900 ml gedemineraliseerd water

     

    (Alternatief:

    3 op 1

    Isopropanol op aloe vera gel)

     

    Recept op basis van ethylalcohol (ethanol)

    Voor 10 liter:
     

    7900 ml ethylalcohol (70% - 99%)

    400 ml waterstofperoxide 3%

    150 ml glycerine 1.23 

     

    (Alternatief:

    4 op 1

    Ethylacohol op aloe vera gel)

     

    Let op: Niet alle soorten alcohol zijn geschikt voor diy desinfectiemiddel!

    Hieronder een korte uitleg vn de verschillende soorten en hun toepassingen.

     

    Methanol

    Methanol is veruit de goedkoopste alcohol maar is tevens giftig. Dit betekent dat de stof gevaarlijk is voor mensen en dat je dus veel voorzorgsmaatregelen moet nemen op het gebied van ARBO om te voorkomen dat mensen ziek worden van het product. Om die reden is er op dit moment op Europees niveau een verbod in de maak voor het gebruik van methanol in een aantal toepassingen. Het is dus slimmer om te kiezen voor een veiliger alternatief.

     

    Ethanol

    Ethanol is de meest bekende alcohol omdat dit de stof is die in bijvoorbeeld bier en wijn zit. Je ziet in de praktijk daarom vaak dat alcohol als synoniem voor ethanol gebruikt wordt. Van oudsher wordt er veel belasting geheven op ethanol in dranken in de vorm van accijns. De accijns voor alcohol 96% is in 2018 vastgesteld op €16,19 per liter. Voor technische toepassingen geldt deze belasting niet, mits het product, door middel van een aantal toevoegingen, ongeschikt is gemaakt voor consumptie. Dit wordt ook wel denatureren genoemd. De toevoegingen moeten bovendien wettelijk vastgelegd zijn. Ethanol wordt veelal gebruikt vanwege de minder scherpe geur en omdat het van oorsprong een bio-alcohol is.

     

    Ketonatus

    Deze toevoeging aan ethanol vindt zijn oorsprong in de drogisterij branche. In het woord Ketonatus zit ‘keton’, wat verwijst naar de denaturatie met onder andere MEK (Methyl Ethyl Keton). Uitdaging hierbij is dat de MEK een uitgesproken geur heeft die als onprettig kan worden ervaren. Vaak wordt die geur geneutraliseerd door toevoeging van een etherische olie. 

     

    Isopropylalcohol (IPA) en BIO-IPA

    IPA is geen roesmiddel, wordt dus niet gebruikt voor consumptie en heeft daarom als voordeel dat er niet gedenatureerd hoeft te worden. Daarnaast is het product niet giftig en is het niet als carcinogeen verklaard door de Nederlandse overheid. Het heeft wel een vrij scherpe geur die, afhankelijk van de toepassing, onaangenaam kan zijn voor de gebruiker. IPA is ook als brandbare stof geclassificeerd en dat heeft gevolgen voor de opslag, het vervoer en het gebruik van de producten. Op dit moment wordt IPA nog gemaakt uit aardolie en is er geen bio-IPA verkrijgbaar in commerciële hoeveelheden. Er zijn wel procesontwikkelingen gaande waardoor dit in de toekomst kan veranderen.

     

    Bron: biochemie.nl

    Guide_to_Local_Production (1).pdf

    • Leuk 1
  8. 1 uur terug, Bunkerprepper zei:

     

    Bronnen? Meer informatie graag zodat TC ze kan verwerken.

     

    BP


    Helaas heb ik de informatie van binnenuit mijn werk, omdat de besmette gevallen vrienden van mijn collega zijn op de afdeling.
    Wanneer ik een officiële bronmelding kan toevoegen zal ik die hier direct plaatsen! 

  9. Uit eerste hand kan ik bevestigen dat in het Noorden van het land, in gemeente Groningen in ieder geval 4 besmettingen zijn. Plus een die nu in zelf quarantaine de 2e test afwacht. Dit is nog niet op het nieuws geweest naar mijn weten. Ook in Friesland vandaag iemand gesproken die blijkbaar in Noord Italië was tijdens de breakout.  Echter niet direct in Lombardije en ook niet in een "risicogebied" toendertijd. Bij terugkomst uit het vliegtuig gewoon door mocht lopen na een korte hitte scan. Deze is vervolgens in een trein vol carnavalgangers met de trein vanuit eindhoven terug naar Friesland gereisd. Ze had last van verkoudheid maar verder geen klachten, haar aangeraden om even de huisarts te bellen zodra zij iets merkt.

    Maar eerlijk gezegd is dit voor mij al genoeg bevestiging dat het virus zich ook al heeft gevestigd en uit gaat breiden in het Noorden. Om nog maar niet te beginnen over de Studenten van Vindicat die nu aan het feesten zijn in Noord Italië en volgende week terug komen.

  10.  

    Op 24-2-2020 om 21:16, Peerke zei:

    Een carnavalsstoet is natuurlijk een vreselijk haram Gristelijk feest en dat mag niet.

    Er is in NL een openbare basisschool die carnaval daarom het verkleedfeest heeft genoemd.


    Ik word inmiddels wel een beetje misselijk van het gemak waarop dit soort xenofobische connotaties gedaan kunnen worden, walgelijke uitspraken die ook getuigen van een grote mate van ANGST voor mensen die er wat anders uitzien of met een wat hoger gehalte melanine in hun huid.
    Ik hoopte dat we als preppers wel beter wisten dan de angstzaaiende media-propaganda te geloven die alle zwarten afschildert als "beestachtige straatrovers die onze vrouwen stelen" en arabieren als "wilde baardmannen met bommen en granaten".
    En dat wij beseften dat we mensen moeten beoordelen op hun vaardigheden en persoonlijke bijdrage in plaats van dit soort teksten?

    Heb je door wat voor denkpatronen je toespeelt?

    Namelijk is het helaas, net zoals ook in Amerika de boventoon voert, en nog geen maand terug in Hanau, WEER een witte autochtone man van middelbare leeftijd.
    In navolg van de Christ Church shooting, de 55 Amerikaanse Massa-shootings sinds januari 2020, en de aanslag in Hanau - zou het ook daarom toch ook niet leuk zijn dat de wereld nu witte mannen van middelbare leeftijd zou gaan stereotyperen als Extreem Rechtse Nazi Terroristen? Want men kan gerust zeggen dat er een trend begint te vormen.
    Opmerkingen zoals die van jou zijn olie op het vuur voor mensen die dit soort denkbeelden tot acties manifesteren, en zitten direct in dezelfde lijn.
    Er is al een groot ongenoegen over de constante victimizing van de witte terroristen die zich keer op keer kunnen beroepen op "mentale labiliteit" terwijl er gewoon telkens Extreem Rechtse manifesten door de daders gedeeld worden wat duidelijk ook getuigt van een georganiseerde daad.
    Elke terrorist is in essentie toch psychisch niet 100. Welke persoon met een gezond verstand denkt er nou aan om zulke walgelijke daden te verrichten?
    En dan maak je ook nog dit soort sympatiserende opmerkingen?
    Dan wil ik je vragen: Is het nu minder erg dan? Nu dat de dader geen baard had of dikke lippen?

     

    Voor het gros van de gekleurde Nederlanders zijn dit soort aanslagen telkens weer een moment van dubbele spanning;

    Want o wee als het een gekleurde is! Dan is het direct weer precies dit soort publiekelijk vertoon van compleet buitensporige vreemdelingenhaat die zo vaak voorkomt dat het blijkbaar gewoon als normaal gezien word door de deugmensen want niemand die het daadwerkelijk ook maar corrigeert.. En volgt er weer massale verkettering van iedereen met een kleurtje. Gelijk wordt elke gekleurde Nederlander ter verantwoording geroepen of ontnomen van zijn/haar Nederlanderschap want "WIJ TEGEN ZIJ".
    Maar als het een witte is, dan is het juist het bewijs dat het geweld tegen minderheden blijkbaar gewoon aan het orde van de dag is, want vaak word er dan niet met dezelfde passie gereageerd en veroordeeld. En wordt zelfs door de media het zo snel mogelijk onder de mat geveegd wordt als een uitschieter, een lone wolf. En gebruikt men termen als "verwarde man" of "psychische problemen" en word het woordje Terrorisme vaak niet eens ter sprake gebracht. (Zelfs pas na groot protest werd de aanslag in Hanau tot terreurdaad betiteld.)
    Gekleurde mensen zijn ook gewoon mensen en ook inwoners van Europa, wen eraan, ze zijn hier niet "te gast" of "gelukszoeker" niet meer dan jij en ik dat zijn. 
    Je kent niet alle mensen hun verhaal simpelweg omdat ze er niet uitzien als jij, en je bent ook overduidelijk ook niet de waarborger van moraliteit.

    Doe normaal tegen elkaar aub en leer je eens te verdiepen in je medemens, zie het desnoods als een stukje OPSEC.

     

    N.B. Voor dit bericht heeft LudoSanders een waarschuwing gekregen, aanvallende teksten verwijderd

    • Leuk 2
  11. Heel interessant artikel!

    Toevallig dat ik in precies dezelfde thread zelf ook een soortgelijk probleem heb aangekaart:

    N.a.v de recent ontstane media-interesse in de problematiek in België, Schilderswijk en Frankrijk. Misschien wel leuk om ook even te lezen.

    http://preppers.nl/forum/threads/11834-Aanvallen-in-Frankrijk?p=397821#post397821

     

    Vergeef me de aankomende essay, maar ik ben onlangs door een aantal redelijk intense ervaringen en gesprekken me van veel dingen bewust geworden die ik eerder misschien niet zag of wilde zien, en wil het graag delen.

    Ik heb veel buitenlandse vrienden vanuit letterlijk elke hoek van de planeet. En heb door de jaren altijd veel gehoord over de (vaker ongewenst dan gewenste) menging van onze "Westerse Empire" in hun moederlanden die ik verbazingwekkend genoeg nooit in het nieuws of andere bronnen zou terug vinden. Daardoor ben ik eigenlijk ook heel erg geïnteresseerd geraakt in de wereldpolitiek en wat er achter de schermen speelt.

     

    Het is mij helaas ook al eerder opgevallen dat wij in ons les systeem eigenlijk heel weinig inhoudelijk ingaan op hoe wij nou echt aan onze "Westerlijke" welvaart zijn gekomen (hier begint dus al de doctrinatie van wat wel en niet relevant is voor ons).

    veel van mijn Surinaamse, Molukse en Antiliaanse vriend(inn)en voelden zich vaak achtergesteld en zelfs ontkent als Nederlander wanneer ze erachter kwamen dat ze bij onze geschiedenislessen nog niet eens 1 volledige pagina vernoemd worden, dit heeft in mijn vroegere klas de nodige discussies met de geschiedenis docent opgeleverd wat weer leidde tot interessante presentaties die uiteindelijk toch geen toegevoegde waarde voor het "examenprogramma" hadden.

    Echter zegt het veel over hoe wij denken over een periode waaruit wij vrijwel al onze welvaart te danken hebben als westers land.

    Namelijk letterlijk over de ruggen van miljoenen mensen uit onze oude kolonies, Over-overgroot ouders van veel mensen die hier nu wonen en werken.

    Onbewust draagt dit allemaal bij in onze ignorance jegens onze medelanders, zien we allochtonen vaak onbewust toch nog als "gasten" of "profiteurs" als puntje bij paaltje komt. Maar staan we er verder totaal niet bij stil dat juist wij tot de dag van vandaag nog steeds profiteren van wat "wij" van "hun" hebben afgepakt.

    Ik ben bijvoorbeeld een keer in Suriname op vakantie geweest met een goede vriendin en ze nodigde me uit om met haar daar de plantage van haar (correctie: de plantage van de eigenaar van haar-) overgroot ouders te bezoeken. Die ervaring heeft mij echt geraakt, het maakte dingen uit onze gedeelde geschiedenis ineens heel tastbaar. (Voor de reisgekke prepper ook zeker een aanrader). Het feit dat wij dan bijvoorbeeld wel de 2e wereld oorlog en de slachtoffers herdenken elk jaar, maar nog geen seconde stilte houden voor de miljoenen doden in naam van onze welvaart, heeft me veranderd als mens en hoe ik in de wereld ben gaan zien.

     

    Het feit dat wij dit als natie bijvoorbeeld pas vorig jaar na jarenlang verzoek in een korte speech "sorry" hebben gezegd voor het slavernij verleden, maar zelfs tot de dag van vandaag weigeren om daadwerkelijk een formeel excuus te geven (zelfs na jarenlang aandringen van instanties en zelfs regeringen die onze ex kolonies vertegenwoordigen) is al een zeer zorgwekkend teken van hoe scheef ons Westerse denkbeeld eigenlijk is.

    Besef dat we het vervolgens wel elk jaar in hun gezicht blijven duwen als een gangster die met jouw gestolen auto elke maand even rustig langs je huis rijdt nadat je een recht zaak erover tegen hem verloren hebt.

     

    Elk jaar dat de koninklijke met Surinaams goud beplakte koets door de straten van ons land paradeert word dit weer in onze "niet westerse allochtone" medelanders hun gezicht gedrukt. Terwijl wij als een stel blinde zakken patat dit staan te applaudiseren.

    Wanneer onze medelanders hierover beginnen zeggen we dat ze zich niet moeten aanstellen, of dat het allemaal overdreven is. En ontkennen we met dat soort uitspraken tegelijkertijd dat er wel degelijk mensen zijn die hierover grappen maken of dit allemaal gebruiken om onze medelanders minder te laten voelen.

    Ondertussen gaan we wel allemaal met een bepaald messias-syndroom een maandje vrijwilligerswerk in Afrika doen en voor facebook foto's maken met die lachende negerkindjes. Zo, hebben we ons deel wereldverbetering ook weer gedaan.:p

     

    Ik noem dit omdat het volgens mij een fundamenteel onderdeel is van onze problematische kijk op de wereld, met alle gevolgen van dien.

    Veel mensen praten over een "mislukte multiculturele samenleving" en dat heeft veel met dit soort onderliggende zaken te maken imo.

    We ontkennen aan een kant onze rol in de wereldgeschiedenis, maar willen wel krediet voor alle dingen die in onze ogen wereld verbeterend zijn geweest. Ik schaam me dan ook echt als ik iemand hoor zeggen dat het jaloezie is.. We hebben de helft van de wereld hun rijkdom geroofd en in ons eigen land gestopt (om nog maar niet te beginnen hoe we er mee omgaan). Het lijkt soms echt wel alsof we Oost Indisch-doof zijn (pun intended).

    Onze missionarissen vonden ook dat zij al die wilde beesten uit onze kolonies moesten bekeren terwijl wij hun land innamen (We geven ze het boek en nemen hun land), en dat zij ons daarom maar dankbaar moesten zijn omdat zij nu ons schrift konden lezen en een plekje in de hemel konden krijgen.

    We vergeten in een minuut wat voor onrecht er in onze naam is gedaan, maar verwachten dankbaarheid voor de "goede" daden die wij, vaak puur uit eigen belang, ongevraagd verrichten in andere landen.

     

    En ja dit is vast nog maar een klein onderdeel van een groter verhaal, en ik noem nu als voorbeeld ons als Nederlanders en onze (voornamelijk christelijke) kolonies. De Amerikanen, andere Europeanen en Fransen hebben daar ook een groot aandeel in zoals ik in mijn andere post beschrijf.

    Maar het gaat dan wel ook om onze Westerse broeders van de EU, en wij staan voor elkaar (tenminste dat zeggen we), en als je daarnaast de 'niet-westerse' definitie van familie begrijpt, zou je zelfs kunnen zeggen dat wij in die zin dan ook voor elkaars daden in staan en verantwoording nemen.

    Wie weet zullen we ooit elkaar leren echt als broeders en zusters te behandelen, en daad bij het woord te voegen.

    Maar ja zoals we hier nog altijd zeggen.. "Je Maintiendrai" :p

    gouden-koets.jpg.cba4a93a523108c12abfcb30afc82dea.jpg

    • Leuk 5
  12. Is Nederlands zo moeilijk?

    goggles: bril, veiligheidsbril, zwembril.

    Riot Control Agents: heet in Nederland de M.E.

    (...)

    Engels is een "probleem " Precies om de reden zoals jij hierboven uitlegt, dat schept verwarring.

    Daarbijkomend, wat is er mis met jou eigen Nederlandse taal? Is ook een stukje van onze Preppers identiteit, wij zijn Nederlanders (of Fries in mijn geval).

    Om antwoord te geven op je vraag, over het algemeen wordt Nederlands als een redelijk moeilijke taal beschouwd ja. (iets met regeltjes)

    Dat zie je ook aan het feit dat zelfs de inheemse bevolking er soms moeite mee heeft.

    Ik freegje my dan ek af ofst de fraag net better oan dy sels stelle kin.

    Het is namelijk Jouw eigen taal en niet jou eigen taal. :p

     

    Ik gebruik de term RCA (Riot Control Agents) omdat het een internationaal gegeven verzamelnaam is die voor zover ik weet (nog) geen concrete vertaling in het Nederlands heeft. Het was dus eerder bedoelt als een "oplossing" en niet een "probleem".

     

    Het mag vast geen verrassing zijn dat Nederland door de eeuwen heen enorm veel leenwoorden gebruikt uit andere talen en, zonder sarcasme, dat ik in mijn post gebruik maakte van bepaalde jargon (ook een leenwoord uit het frans).

    In die zin sprak ik gewoon 'mijn Nederlandse taal'.

    Nu, over de Nederlandse (preppers) identiteit. Ik dacht altijd dat de Nederlandse identiteit gelijk stond aan die van de handelaar, en de handelaar is vaak toch wel een man van de taal niet?

     

    Dus nee, Nederlands is voor mij niet moeilijk, Engels ook niet, en zelfs in het Spaans, Frans en het Duits mag je een poging bij me wagen, ik doe mijn best.

    Frysk kin ik better ferstean dan prate. Mar as ut foar do dan dudliker is, kin ik derfoar ek in besykje dwan.

     

    Een leuke anekdote die me hierdoor te binnen schiet, moederlief zei me vroeger wel eens,

    "Maak nooit mensen belachelijk omdat ze gebrekkig Nederlands spreken,

    Zij kunnen zich namelijk vaak in meerdere talen verstaanbaar maken dan jij"

     

    Om die reden heb ik mezelf aangeleerd de verschillende woordkeuzes of evt. taalgebrekken van anderen vaak te negeren of te begrijpen.

    Maar bij deze mijn excuses als ik jou of anderen heb verward met het taalgebruik in mijn vorige post. Dat was niet mijn bedoeling.

     

    In ieder geval bedankt voor je poging om de termen te vertalen, ik zal ze hier om enige onduidelijkheid weg te nemen ook nog even verduidelijken:

    Goggles = beschermende bril

    Riot Control Agent (RCA) ~ een verzamelnaam voor middelen die bedoeld zijn om rellen/opstanden te onderdrukken en/of op te breken. (Vaak gassen zoals traangas (CS, CR, CN gas enz.) pepperspray en noem maar op)

    Hoop dat ik bij deze een duidelijk antwoord op je vraag/vragen heb kunnen geven maat!

     

    ---

    ONTOPIC

     

    @DRD28

    Thanks voor de tip, dat is wel een groot punt van overweging inderdaad.

    Het laatste wat je wil tijdens je vlucht uit een gaswolk is er dan achter komen dat je bril niet goed afgesloten blijkt te zijn.

    Ik merk dat het enige voordeel tot nu toe voor een halfgelaat masker is dat deze wat compacter is dan een volgelaat.

    Het idee om een volgelaat masker te kopen zit echter weer in extra uitgaven en dat zal dan moeten wachten tot na de maand van onze goedheilig man.

    Ik zal mij verder beraden in mijn dilemma..

     

    F4T

    • Leuk 2
  13. @LudoSanders, ja hoor kan prima, nadeel is alleen dat je bril perfect moet afsluiten en dat is makkelijker gezegd dan gedaan in combinatie met een half gelaatmasker. Persoonlijk verkies ik altijd een volgelaatsmasker. Ik vind deze veel comfortabeler en zit altijd goed.

     

    Thanks!

    Ja het vinden van een bril die goed afsluit en past bij het masker word de grootste missie op het moment, ik heb het idee dat een duikbril het meest geschikt is voor de taak.

    Echter heeft een halfgelaatmasker voor mij nu het voordeel dat ik hem al heb, en dat het in een geval van een daadwerkelijke rel of whatever, makkelijker is te dragen zoals om de nek wanneer niet gebruikt., en in de tas wanneer er protesten afspelen in de stad waar ik niet omheen kan oid.

     

    Ik heb ook een volgelaat masker, maar die bewaar ik liever voor wanneer ik in de home base ben en het luchtalarm gaat af bijvoorbeeld :p.

     

    F4T

  14. Ik hoop dat iemand me meer kan vertellen over de werking van het volgende,

     

    Respirator halfgelaat

     

    Een halfgelaatsmasker, om een voorbeeld te noemen: de 3M 6500 met een combinatiefilter (stof en gas), in combinatie met goggles, hebben deze dezelfde werking/effectiviteit tegen Riot Control Agents als een volgelaatsmasker?

    Ik zie in beelden van protesten etc. heel soms mensen met deze maskers, afgewisseld met mensen die volgelaat dragen. Maar kan nergens vinden of die combifilters van zo'n halfgelaat ook effectief zijn tegen riot control agents. (ik spreek dus niet over nucleare situaties, eerder het gebruiken van RCA.)

    p063347925526-item-8086xf1x0600x0500-m.jpg.b55fb961770d1f19488c9b070f85d75f.jpg

     

    Ik heb namelijk het bovengenoemde 3m masker nog hier liggen door een verfproject ooit, en zou dus eventueel een combifilter aan kunnen schaffen met goede goggles ipv voor het genoemde scenario apart nog een volgelaat te hoeven kopen.

    Info is welkom!

  15. @nitrogenix Heel interessant die kaarten. Helaas doen de downloadlinks het niet meer omdat de dienst niet meer bestaat. Heb je een mogelijkheid deze bijvoorbeeld op Google Drive te zetten o.i.d?

     

    Versie 2 (24 september 2014)

    Hier te downloaden: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-S8D8PZR8HNYD.zip

    (...)

     

    Meer kaarten zijn in de maak.....

     

    Ik ben erg geïnteresseerd in de kaarten! Enige mogelijkheid dat je ze opnieuw kan delen?

    (Link is dede)

  16. @Dr.Prepper

     

    Ik zal kijken of ik straks een kort reviewtje kan maken, het vest dat ik heb is al jaren oud (weet niet eens meer hoe ik eraan ben gekomen maar de prijs toen dertijd was in guldens.)

    Het is een ouder model van het merk Camel (jeepsafari vestje dus), dat precies lijkt alsof het de voorloper is van het SCOTTeVest wat hierboven genoemd werd, ik heb snel even een foto gezocht, maar niet kunnen vinden van dit specifieke model. Echter is de voorbeeldfoto bijna een 1:1 kopie)

    Kleur van mijn vest is grijs, met onopvallende afsluitbare zakken (10 - 4 borstzakken, 2 buiten en 2 binnen - 4 lage pouches, 2 buiten en 2 binnen, en 2 handwarmer zakken) en rits.

    Het vest heeft al een paar trektochten meegemaakt maar voornamelijk edc, tot op heden nog geen scheurtje of kapot ritsje. het is waterafstotend (niet waterproof) materiaal met een mesh binnenvoering.

    Onder een jas oid met spullen erin (zoals papieren/pasjes, telefoon en mijn EDC tools en soms een drinkfles) lijkt het dus gewoon op een (over)blouse. Zelfs zonder jas valt dit vestje nauwelijks op.

    T.o.v een tactical vest of chestrig is het voordeel dus dat je veel meer low profile bent omdat de helft van je zakken aan de binnenkant zit, maar daartegenover lever je wel een beetje in op gebied van inhoud.

     

     

    [ATTACH=CONFIG]21740[/ATTACH]

    Voorbeeldfoto om een beetje een beeld te scheppen.

     

    Ik las wel dat de nieuwe SCOTTeVest travel vests 22 zakken hebben, tegenover de 10 van dit vest zou dat wel een enorme upgrade zijn. (maar daar betaal je dan ook voor.)

    Aan de andere kant, in de tijd dat dit vestje gemaakt is waren er ook nog niet zoveel Handhelds en EDC tools op de markt waar rekening mee gehouden moest worden.

  17. Een chestrig als expIosieven gordeI? Sorry die vergelijking gaat echt niet op.

    Het zal je verbazen hoe onwetend mensen zijn over het onderscheid tussen bepaalde zaken. De gemiddelde jan met de pet zal het verschil tussen een zwart assaultvest en een kogelwerendvest bijvoorbeeld nauwelijks zien.

    Daarnaast is het gebruik van een Assaulvest of Chestrig voor eerder genoemde doeIeinden geen uitzondering, ze staan nog altijd bekend om hun dragend vermogen.

     

    Wat betreft de practische toepassingen en voordelen van zo'n vest zou ik je dan ook nooit tegenspreken, ik zou die van mij ook voor geen goud willen missen.

    Ik merk alleen op dat het dragen van zo'n rig je profiel als "onopvallende burger" of in extreem geval "onschuldige burger" al snel veranderd in het oog van dees of geen.

    Als het je niet interesseert hoe je eruitziet of hoe anderen jou zien, dan weerhoud sowieso niemand je ervan om zo'n vest te dragen.

    Als we praten over SHTF zie ik een gueriIIa aansIag zoals die in Stokbroodland bijvoorbeeld ook al als een SHTF, en in zulke gevallen zal je, zo geloof ik, met een chestrig wel degelijk ongewenste aandacht naar je toe trekken.

  18. Tactical vests als die OP aangaf hebben mij ook altijd erg aangetrokken wegens de praktische toepassing. Echter vind ik net als anderen hier dat het je een veel te opvallend uiterlijk geeft. Met alle ongevraagde aandacht/interesse vandien. Het straalt vaak militie uit, afhankelijk van je outfit word je snel aangezien (dit vaker in je nadeel dan voordeel) voor een strijdkracht, of nog erger zoals bovengenoemd, word je vest aangezien voor een expIosieven gordeI door overheidsdiensten.

     

    Om die redenen gebruik ik de tacvest niet in urban omgeving. Ik heb een travelvest onder mijn jas die makkelijk en onopvallend te dragen is maar wel met een stuk of 10 zakken zodat ik alsnog redelijke draagkracht heb zonder er td opvallend uit te zien. Dit is in urbn omgeving denk ik meer twctisch dan een tactical vest, maar ieder zijn dingetje.

    Ps. Het soort vest wat @dont_worry_be_preppy meld komt dicht in de buurt van wat ik bedoel.

  19. Mark Rutte heeft ook al op Nationale tv verkondigd dat wij, Nederland dus, in oorlog is met Daïsh. @Franklin123

    Die oorlog waar Hollande en Rutte over spreken, speelt zich toch grotendeels nog steeds af in het midden oosten en voor ons dus nu nog relatief vrij weinig verandering in de samenleving.

     

    Overigens die 1 minuut stilte is bedoelt voor de mensen die hun medeleven willen uiten aan de slachtoffers in Frankrijk, wat alleen maar goed zou moeten zijn. Zou je niet denken?

     

    Een probleem waar veel mensen overheen kijken denk ik, is dat vanuit het oogpunt van veel minderheden in Frankrijk, Nederland of zelfs de rest van het westen(ook Amerika), dit soort acties, gevolgd door de (selectieve) sympathie op een gegeven punt een vorm van criticisme/bewustwording teweeg brengt die veel allochtonen eerder vaker kozen te negeren of te laten.

    Namelijk dat nu overduidelijk begint te worden dat er wel degelijk een systematische discriminatie gevoerd word door de ex-koloniale grootmachten over wat(Lees: wie) relevant is en niet.

    Zo zijn er namelijk al jaren lang duizenden op duizenden slachtoffers direct ten gevolge van de acties van Amerika (die uiteindelijk ook pro-actief hebben gezorgd dat Daïsh de macht heeft kunnen grijpen), ookal waren er veel volkenprotesten, de EU lidstaten hebben hier uiteindelijk niks tegen gedaan, ook al was de US op dit moment in overtreding van VN verdragen door zonder toestemming militaire acties te ondernemen.

    Op dit punt groeide de globale haat tegenover de VS enorm, en die haat is nooit weggegaan,

    echter is in Europa het besef hiervan, net zoals vele dingen waar wij niet direct de gevolgen van hoeven voelen, met de tijd weer weggezakt.

    Uiteindelijk heeft de EU steun gegeven aan de inmiddels ontstane oorlog in Irak, en dit is het punt waarop wij onszelf hebben gemengd in de strijd. En in de ogen van de ontvangende partijen, dus ook een kant hebben gekozen van het "ongelovige Westen".

     

    Daarnaast betalen tot op de dag van vandaag de franstalige ex-kolonies in Afrika nog steeds koloniale belasting (Dus ook een aantal moslimlanden) aan Frankrijk.

    Besef dat veel landen (het merendeel van de wereld) lang hebben gevochten om vrij te komen van Europese onderwerping.

    De nakomelingen van deze kolonies in Frankrijk, krijgen bar weinig terug te zien van deze belasting. Kijk maar eens naar de Banlieues daar. Dit zijn allemaal 2e, 3e en zelfs 4e generatie allochtonen uit de kolonies die samengepropt zitten. (Algerije, Marokko, Nigeria etc.) Dit zijn wijken waar de Schilderswijk in het niet valt..

    Om nog maar niet te beginnen over de ignorante houding die veel mensen hebben tegenover allochtonen, (omdat het om een of andere reden niet relevant genoeg is om bepaalde hoofdstukken uit onze Europese geschiedenis in het lespakket te zetten.) wat ook weer een teken is dat er dus geen belang is bij het inleven in deze medelanders.

    In diezelfde exkolonie landen zijn de laatste tijden honderden doden gevallen door aanslagen e.d. maar daar hoort men niks over in de media.

    Allemaal zaken waar dus geen enkel Europees land echt naar om keek, maar nu er een honderdtal dode Westerlingen zijn is er ineens een facebook profiel actie en noem maar op.

     

    Als de Europese Exkoloniale machten anders waren omgegaan met hun verantwoordelijkheden en (ex)kolonies dan had ik me al veel minder zorgen gemaakt over de mate waarin dit een probleem kan gaan vormen. Helaas op dit moment dragen deze dingen juist bij aan de dalende sympathie vanuit de hoek van minderheden in het Westen.

    Ik denk dat we onderschatten hoe belangrijk het is dat wij onze eigen rol in de geschiedenis beginnen te veranderen, op zijn minst beginnen te erkennen wat die roldaadwerkelijk is geweest.

    Ik vermoed op dit punt dat er binnenkort veel mensen in de wereld van mening zullen zijn dat wat er nu gebeurt simpelweg een spiegeling is van wat wij jarenlang met de wereld hebben gedaan, en dat veel mensen daarom wellicht zullen zeggen dat we dit over onszelf hebben afgeroepen.

    Ik zie nu op social media al veel mensen die hun rug keren naar die franse sympathie acties.

    Het gevaar is als Daïsh de sympathie van deze groepen probeert te winnen,

    Daïsh is uit op tweestrijd van binnenuit, en wij geven ze wel voer om dat te realiseren.

     

    EDIT:

    Dit is dus een bijkomend probleem waar ik me persoonlijk zorgen over maak in Frankrijk.

    Echter is het hoofdprobleem gewoon dat Daïsh geen ander doel heeft dan het uitroeien en veroveren van alles wat niet denkt zoals zij.

    Ik hoop dat Daïsh zo snel mogelijk geen probleem meer hoeft te zijn en wij van onze vrijheid kunnen blijven genieten.

    • Leuk 1
  20. Wat houd de noodtoestand eigenlijk precies in in Frankrijk? Behalve dat alle grenzen gesloten zijn etc.

     

    Ik vermoed zoiets als verhoogde controle op evenementen, verhoogde alertheid en paraatheid van civiele en militaire diensten, grootschalige en kleinschalige controles in publieke ruimtes, avondklok wellicht, en waarschijnlijk ook constante monitoring van bekende criminelen met een bepaalde status.

    But I could be wrong

  21. Daarom dus het advies de film te bekijken, voor diegenen die toch een beeld willen krijgen.

     

    Is dat niet een beetje zoals "Wolf" van Jim Taihuttu en Amsterdam? Ik meende dat het verhaal zou gaan over een interraciale verhouding, en niet over de gang van zaken in een specifieke stad(sdeel). De trailer had mij iig lekker gemaakt om hem te kijken maar weet niet of die in NL ergens te zien is! @Stuudje

×
×
  • Nieuwe aanmaken...