Ga naar inhoud

Maan

Lid niveau 2
  • Items

    335
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Maan

  1. 56 minuten geleden, OBL-Rien zei:

    Men heeft de kapjes gepland voor groep die ze het meest nodig heeft. Let wel dat het virus zo wie zo doorgaat tot het de maximale uitbreiding bereikt. Dat stop je niet met mondkapjes. De mondkapjes voor het verplegend personeel zijn het beste middel om 1) het personeel inzetbaar te houden, en 2) de verspreiding te vertragen zodat de maximale capaciteit niet overschreden wordt.

     

    Nogmaals: mondkapjes (ook de allerbeste) kunnen dit virus niet stoppen. Dit virus zal zo wie zo zijn maximale uitbreiding bereiken. Mondkapjes voor iedereen is dus NIET effectief.

    Wat is de maximale uitbreiding van het virus? 20%, 60%,  100% van de bevolking? Misschien kunnen we dat niet stoppen. Wel kan de de tijd tot het maximum gerekt worden. Tot er b.v. een vaccin of medicatie is. En om de druk op de zorg behapbaar te houden.
    Door te tijd rekken spaar je leed en levens.
    Alles wat kan bijdragen aan het tijdrekken is dus wenselijk. (zolang het niet ten koste gaat van levens en leed)
    Stoffen mondkapjes kunnen hier een rol in spelen. (ffp3 is natuurlijk effectiever, maar die zijn er niet) Juist omdat het goedkoop is, snel te produceren en geen negatieve impact heeft op de economie.
    Mondkapjes voor iedereen is dus effectief. 
    https://masks4all.nl/zelfgemaakte-mondkapjes-zijn-effectief/
     


     

    • Leuk 3
  2. Ongeveer alle mondkapjes helpen, ook al is het een sjaal voor je mond en neus. 
    100% garantie tegen besmetting heb je nooit. 
    Dus zijn het de goede?  ligt aan wat je goed vind. 
    Zelfs "slechte" mondkapjes zijn werkzaam

    Meer over mondkapjes en materialen en virus grootte https://smartairfilters.com/en/blog/best-materials-make-diy-face-mask-virus/

    nog meer over mondkapjes https://masks4all.nl/veelgestelde-vragen-over-zelfgemaakte-mondkapjes/

    • Leuk 1
  3. 2 uur geleden, Huisvrouw zei:

    Hiervoor had ik (als bollenstreekbewoner) geen voorspellende gave nodig :-). Wegen bollenstreek dicht. https://www.omroepwest.nl/nieuws/4029924/Drukte-in-de-Bollenstreek-wegen-tijdens-Pasen-afgezet

     

    Dit dus.... Ik ga straks die kant op, lat relatie...
    Dat gaat in de toekomst nog wel een dingetje worden. Hoe kun je aantonen dat je een lat relatie hebt en in feite dus één huishouden met twee verblijfplaatsen?

     

    • Leuk 2
  4. 1 uur terug, Dutch013 zei:

    Ben ik de enige die wat problemen met de site heeft met de spatiering en spatiefouten op mijn mobiel?

    Verstuurd vanaf mijn moto g(7) plus met Tapatalk
     

    mmm, dat is niet de bedoeling natuurlijk.  Kun je een screenshot plaatsen?

     

  5. Ik ben zelf een LAT-er met een ambu verpleegkundige... en dat is wel een dingetje. Mijn huishouden bestaat alleen uit mijzelf. Ik heb zelf weinig sociale contacten en mijn kinderen en vader houden afstand. Kopje thee in de tuin, kan. Geen knuffels, ik vind dat wel pijnlijk, ondanks dat ik daar 100% achter sta.
    Ik heb er bewust voor gekozen mijn lief wel te zien, omdat mentale gezondheid ook belangrijk is.  En beschouw ons voor het gemak als één huishouden, met twee verblijven. 
    Ik ben mij er zeer bewust van dat ik dus een groot risico loop op infectie.

     

    • Leuk 4
  6. 3 minuten geleden, DutchPublisher zei:

     

     

     

     

    De vraag is: komen die Duitsers een besmetting oplopen in ons land of brengen ze hun besmetting mee?

    Ik denk beide. Hoe meer sociale interactie hoe meer besmettingen. Ze nemen ze dus ook weer mee terug.  Niet erg handig dus. 

  7. The use of medical face masks by healthcare workers must be given priority over the use in the community.

    The use of face masks in public may serve as a means of source control to reduce the spread of the infection in the community by minimising the excretion of respiratory droplets from infected individuals who have not yet developed symptoms or who remain asymptomatic. It is not known how much the use of masks in the community can contribute to a decrease in transmission in addition to the other countermeasures.

    The use of face masks in the community could be considered, especially when visiting busy, closed spaces, such as grocery stores, shopping centres, or when using public transport, etc.

    The use of non-medical face masks made of various textiles could be considered, especially if – due to supply problems – medical face masks must be prioritised for use as personal protective equipment by healthcare workers. This is based on limited indirect evidence supporting the use of non-medical face masks as a means of source control.

    The use of face masks in the community should be considered only as a complementary measure and not as a replacement for established preventive measures, for example physical distancing, respiratory etiquette, meticulous hand hygiene and avoiding touching the face, nose, eyes and mouth. 

    Appropriate use of face masks is key for the effectiveness of the measure and can be improved through education campaigns.

    Recommendations on the use of face masks in the community should carefully take into account evidence gaps, the supply situation, and potential negative side effects.

    https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/using-face-masks-community-reducing-covid-19-transmission

  8. 23 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Het enige dat me te binnen schiet is dat ik eerder in dit draadje iets las in de trend van: doordat je met een mondkapje minder virussen uitstoot adem je meer van eigen virussen weer in. Dit zou je eigen ziektebeeld kunnen verslechteren cq versnellen. Ik geloof dat ik me ook herinner dat dit uit een Japans onderzoek zou zijn gebleken.

     

    Maar nee, helaas geen link... sorry

    ah, tnx 
    @Haskap

  9. 1 minuut geleden, John Durden zei:

    Net op Hart van Nederland een 'expert' die het negatieve advies van de minister over zelfgemaakte mondkapjes onderschrijft.

    En met heel veel 'onderzoeken' schermt, die zouden aantonen dat het een 'schijnveiligheid' geeft en zelfs schadelijk zou kunnen zijn.

    Probeer jij maar aan je gezin uit te leggen wat je nu precies bedoelt met je advies om niet zonder mondkapje naar de winkel te gaan.

    JD

    Ik zou toch graag eens een onderzoek willen zien dat het schadelijk zou zijn. zo ver ik weet zijn die er helemaal niet. Hypothetisch kan er natuurlijk van alles. Maar onderzoeken over een populatie die al een tijd maskers draagt en dat daar negatieve effecten aan zitten, en hoe groot zijn die dan?
    Ik acht de gemiddelde Nederlander n.l. dusdanig intelligent, dat ie zijn masker niet na gebruik opeet, of een vuile onderbroek op zijn hoofd zet. 
    Er zullen vast mensen zijn die niets van hygiëne snappen en dus ook hun handen niet wassen, hun masker niet wisselen en hun voeten niet vegen. Maar dat zijn uitzonderingen. 

    En schijnveiligheid, kunnen we die 1,5 m regel dan niet ook beter afschaffen, als je geen mensen aanraakt hoef je toch ook je handen niet te wassen. 

    ?

    • Leuk 4
  10. Open Brief aan de Regering door: Walter Schrader, huisarts/rampenarts Leiden Een open brief in de hoop dat we er wat mee kunnen bereiken. We kunnen zelf 17 miljoen mondkapjes produceren in een week. Hoe we de openbare ruimte kunnen blijven gebruiken en toch het virus kunnen remmen door mondkapjes verplicht te stellen. Als u denkt dit kan niet, dan verder lezen.

    http://pdfarchief.com/openbrief.pdf

    Een ontwerp waar elke lasersnijder mee aan de slag kan. Het frame wat zo gemaakt wordt kan voorzien worden van welk filtermateriaal dan voor handen is. Is herbruikbaar, uitkookbaar en kost de consument 1 á 2 euro. Er zijn in Nederland genoeg lasersnijders voorhanden om de gehele Nederlandse bevolking op zeer korte tijd te voorzien.

    De site https://www.coronacover.com/product/mondkapjes-houder

    • Leuk 3
×
×
  • Nieuwe aanmaken...