Ga naar inhoud

Saved Bro

Lid
  • Items

    262
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Saved Bro

  1. Wat een heerlijke (al weer off-topic) dicussie is er hier weer eens ontstaan. Ach ja, dan ook maar mijn gedachten hierover.

     

    Wat is beschaving???

     

    beschaving Eng.: civilization : - (eng) geheel van waarden en normen die een samenleving gelden;

    (ruim) geheel aan vanzelfsprekende afspraken die tot doel hebben om de menselijke samenleving goed, maar ook voor iedereen prettig te laten verlopen. Vrijheid, gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, (menselijke) waardigheid en solidariteit zijn de centrale gedachten die in hun onderlinge samengang de ~ vormgeven.

     

    Doe mij de enge (smalle / zeer afgebakende) uitleg maar. De tweede is dermate ruim dat je het als een utopie mag beschouwen. Bij bepaalde mensen (en bepaald gedachtegoed) is het niet mogelijk om hen tezamen met de rest onder deze voorwaarden te laten samenleven, omdat ze die verwerpen. In het geval van dit topic dient alles aan de Islam te worden onderworpen.

    Voor hen die denken dat door het naleven van de ruime uitleg de beschaving overeind blijft en dus verwerpen naar 'barbaarse' methoden te grijpen. Forget it! Gaat em niet worden, want zij gaan zich niet naar jou interpretatie van beschaving voegen.

     

    Als we het hebben over de westerse beschaving (en wat mij betreft valt er hier idd zat commentaar op te geven, want we zijn niet allemaal even beschaaft...) i.t.t. de beschavingen waar de vluchtelingen/migranten vandaan komen wordt het wat helderder. Ander woord zou bijvoorbeeld cultuur zijn. Hun cultuur botst met de onze en de multi-culturele samenleving werkte maar tot op zekere hoogte, want wanneer de dominante cultuur ter discussie kan worden gesteld blijkt toch dat er bij de minderheden (van voorheen) een voorkeur bestaat voor hun cultuur ten koste van de (in dit geval) westerse cultuur.

     

    Volgen we het nog???

     

    Als we onze beschaving willen doen standhouden (en dat wil ik in grote lijnen wel) zullen we dit moeten verdedigen en de elementen die dit ondermijnen moeten bestrijden of buitensluiten. Integratie gaat op deze schaal niet werken. Discussiëren over de suprematie van onze beschaving t.o.v. die van hen gaat niet werken. Knuffelen ook nie. Regels dienen gesteld te worden en gehandhaafd. Wanneer er met geweld tegen de onze beschaving in het geweer komt zal met evenredige kracht gestopt moeten worden. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat er proportioneel geweld dient te worden toegepast. Dit mag wat mij betreft best rigoureus, want het zou veel duidelijker mogen zijn dat wij onze beschaving waarderen en ook willen verdedigen. Wanneer er geen geweld tegen onze beschaving wordt gebruikt is geweld wat mij betreft ook een overbodig middel.

    Om te illustreren dat iedereen zich hier waarschijnlijk wel in zal kunnen vinden (in die illusie leef ik tenminste) het volgende voorbeeld. Als iemand jou persoonlijke beschaving (je gezin) bedreigt met geweld ga je waarschijnlijk niet ouwehoeren over het je niet willen verlagen tot hun manier van doen, toch???

     

    Wat betreft straf. Beste mensen, ik ben voor lijfstraffen! :confused: Say what???

     

    Yup, heel erg barbaars en zo, maar hear me out. Allereerst (niet het hoofdargument, maar deze voelen we allemaal), het kost bakken met geld. Maar goed verder, inmiddels vind ik een gevangenis niet echt meer op een straf lijken. Al terecht gezegd: voor velen is er zelfs sprake van een upgrade. Helaas is het neven effect dat iemand verder van de maatschappij komt te staan (hij of zij is er inmiddels uit verwijderd) en wanneer men weer vrijgelaten wordt kan dit problemen geven. Daarbij kan men in het gevang in contact komen nog groter gespuis en zo verder het criminele circuit in komen (want gek genoeg worden ex gedetineerden niet gezien als wenselijke werknemers en ze willen toch aan hun doekoe's komen...). Verder vraag ik me af of het (mentaal) gezond is jarenlang opgesloten te zitten.

    Het alternatief lijfstraffen (bij voorkeur geen handen afhakken enzo). Als je iemand na een verkrachting veertig keer met een stok op zijn rug mept heeft dat een aantal gevolgen. Eerste is genoegdoening (betalen van smartegeld door de dader is nog steeds optie). De dader heeft fysiek proportioneel geweld te verduren gehad (als ook het slachtoffer door de dader) en ook mentaal de klap gekregen (machteloosheid), want na de 8e klap geloof ik niet dat je nog de taaie rakker uithangt. Vervolgens moet ook de dader nog voor een flinke periode de gevolgen dragen (geloof best dat je daar twee maanden+ hinder van ervaart). Doel: genoegdoening en een dader die oorzaak en gevolg leert. Wat je doet wordt niet getolereerd!!!

     

    Rechtspraak is belangrijk. Echter dient er sprake te blijven van het beschermen van de samenleving ten tijde van het onrecht. Ik heb veel liever dat het weerloze meisje niet weerloos bleek te zijn, maar een Spiderco van prepperpappa op zak bleek te hebben. Zoals je hier wellicht uit op kan maken reserveer ik deze taak geenszins uitzonderlijk aan het justitieel apparaat. Zeker met gekken als in de metro. In Israel heeft de regering de joden opgeroepen zich te bewapenen (mag daar wel, hier niet in diezelfde mate) om zich te verdedigen tegen de intifada. De regels zijn simpel. Wanneer je een mes trekt ben je vogelvrij verklaart. Niks erg toch, als er niemand een mes trekt???

     

    Ziedaar mijn twee euro.

  2. Lazen zojuist in het huis aan huis krantje dat onze gemeente een lap grond heeft opgekocht voor het realiseren van noodwoningen voor een periode van 10 jaar. Dit vanwege de grote vraag naar woonruimte.

    De woningcoöperaties hebben dringende behoefte aan tijdelijke huisvesting om woningzoekenden snel en op korte termijn op te kunnen vangen.

     

    Hoewel ik al wel snel dacht aan de groep die een grote druk legt op het sociale woningbestand sprak ik mezelf toch even toe. "Niet gelijk van het slechte scenario uitgaan"! Zat woningzoekenden, wel lekker als de wachtlijst ietsjes inkrimpt.

     

    Lezen we zojuist dit artikeltje:

     

    http://nos.nl/artikel/2071243-boete-voor-gemeenten-die-geen-asielwoningen-leveren.html

     

    Gemeenten die niet meewerken aan de huisvesting van vluchtelingen, kunnen een boete krijgen. Daar staat tegenover dat gemeenten die hun best doen om nieuwe woningen te realiseren, een financiële beloning krijgen.

     

    Laat het stukkie grond in kwestie nu prima te matchen met de gestelde quota... Laat dat stukkie nu net aan de tegenovergestelde zijde van onze wijk liggen waar het geplande AZC komt...

     

    Ook nu wil ik niet per definitie van het slechtste scenario uitgaan, maar waar ik mega van baal is dat er met geen woord over statushouders gesproken wordt. En dan straks de verassing maar moeten slikken. En waarom kan men nu ineens op het idee komen dat terrein te gaan gebruiken (staat al 10 jaar braak) en de woningnood is al wat ouder dan een jaar. Vrees dat er door ze dus op één locatie gezet worden en dat er van integratie niet direct wat terecht komt.

     

    Sorry dat ik wat ongenuanceerd overkom (ben hier en daar wel eens genuanceerder), maar ben ff een beetje gefrustreerd. :mad:

     

    P.S. Ben pro integratie!!! Vrees alleen dat door zo ontzettend veel migranten zo dicht bij elkaar te zetten er weinig van terecht komt...

  3. Het is allemaal zo'n bullshit. Turkije heeft het recht zijn grondgebied te beschermen wanneer ze vrezen voor een aanval. Ze weten dat gegarandeerd de Russen niet op hun grondgebied gaan schieten dus er is nimmer een reden geweest om te schieten.

     

    Oja er is wel 1 reden, al vaak genoemd, Turkije steunt ISIS.

     

    Oja 2, je kan wel zeggen Turkije uit de NAVO, maar de hele NAVO stelt geen flikker voor dus boeit dat ook weinig.

     

    Snap je strekking, maar zou puntje twee even flink willen belichten.

     

    Zoals ik in mijn vorige post noemde gedraagt de westerse wereld zich als vazal staten van de VS (waar denk ik toch wel de roots van de schaduw elite ligt, Amerika en elite overlapt elkaar behoorlijk). Grote internationale organisaties (Navo, EU, VN in zekere zin, IMF etc.) spelen een grote rol om de vazal staten in het gareel te houden. Een enkele keer krijg je het gevoel dat regeringsleiders moeite hebben met datgene wat opgelegd wordt, maar ja wat kun je??? Je zit nu eenmaal in hetzelfde schuitje... De coalitie is dermate groot dat eruit stappen geen optie lijkt. Misschien kent iedereen het wel van school. Je weet wel groepsdruk :o.

     

    Deze organisaties doen waar ze voor bedoeld zijn. Een organisatiestructuur handhaven. Controle. Dat dit op langere of korte termijn een confrontatie oplevert met datgene wat dit controlesysteem uitdaagt lijkt me een open deur.

  4. Turkije steunt de rebellen (lees: ISIS) tegen Assad. Dus Erdoğan zit niet te wachten op de Russen. Bovendien kopen ze de olie op voor een scheet en drie knikkers. Daarom hebben de Amerikanen die transporten zo lang met rust gelaten.

     

    Turkije, die zo makkelijk de verzorgde reis naar Noord Europa regelt voor Syrische vluchtelingen. Turkije, dat wapens doorvoert voor de extremistische moslims van het kalifaat. Turkije, dat de huidige situatie benut om de Koerden te bevechten en te bombarderen.

     

    Inderdaad, maar doordat de Navo niet bepaald veroordelend is over de houding van Turkije in deze (expliciet ook het neerhalen van de SU24) keuren ze impliciet goed wat Turkije aan het doen is. WAKKER WORDEN MENSEN!!! Kennelijk heeft het westen er geen moeite met de radicalisering van moslims en het ermee gepaarde geweld bestaansrecht te geven. Dit geldt niet enkel voor Amerika, want het lijkt erop dat de westerse regeringen zich aan het gedragen zijn als vazal staten van de VS.

    • Leuk 2
  5. tja, volgens erdogan zelf had dit vliegtuig niet neergehaald mogen worden, zelfs al zou het eventjes in turks luchtruim hebben gevlogen: "A short-term border violation can never be a pretext for an attack," he said. " (http://www.bbc.com/news/world-middle-east-18598529)

     

    Dat was ook mijn eigen gedachte. Helaas geeft de rest van de Nato deze gedachte niet mee aan Turkije om Erdogan er even aan te herinneren. Kolof tussen Rusland en de Navo is weer wat dieper geworden. Hoop van harte dat Poetin het bij economische sancties houdt.

  6. Laat je niet lijden voor angst van de terroristen of de dood.

    Als je hiervoor je eigen gaat opsluiten ben je niet goed bezig.

    Dit is nog maar kinderspel bij wat er nog komen gaat.

     

    Zorg dat je niet bang bent voor de dood, dat is het beste prepmiddel.;)

    Je komt toch een keer aan de beurt.

     

    Hoewel je insteek misschien wel verschilt met de mijne denk ik wel dat je een punt hebt. Angst is een slechte raadgever en dat is ook het geval in levensbedreigende situaties (zolang je gezond verstand hiervoor in de plaats gebruikt :))

     

    Zelf ben ik vanwege mijn geloof niet bang voor de dood, maar zou eigenlijk ook even iets anders in dit licht willen benoemen. Zorg dat je met de mensen om je heen op de juiste voet staat. Uiteraard in eerste plaats je (eventuele) gezin en je vrienden en familie. Mocht je omkomen dan niet dat dat is na een fikse ruzie met één van je dierbaren die nog niet is bijgelegd.

     

    Om toch positief af te sluiten :). Als je dit doet heb je een reden om thuis te komen en ben je stik gemotiveerd om het te overleven :o.

     

    P.s. Ik denk ook dat het erger gaat worden...

  7. Wilde even spijt betuigen van hetgene wat ik volgens mij heb losgemaakt. Wilde niet zozeer de MODS in moeilijkheden brengen en kan er mee dealen dat ze niet zouden meegaan in mijn verzoek (wat impliciet blijkt is zo mijn gevoel en corrigeer me maar als dat niet het geval zou zijn). De reden dat ik het verzoek indiende (en wellicht had dit via de support moeten gebeuren) is het belang van de discussie (in mijn ogen) ook waar het de religieuze zaken raakt. Als er creatieve ideeën zijn hoe hier ruimte aan gegeven zou kunnen worden blijft dit wat mij betreft welkom, maar voor de MODS wellicht prettig dit te PM'en of zo.

     

    Dus nogmaals sorry aan de MODS!

     

    Wapen discussie kan ik me prima vinden in de opstelling van het forum. Hoewel ik snap dat mensen het onderwerp relevant vinden is het in combinatie met de nederlandse wetgeving ondoenlijk om hier zonder problemen voor het forum ruimte aan te bieden. Ergens vind ik het wel lekker dat er een stevige drempel ligt om op dit gebied aan je info te komen. Kun je er nog een poosje goed over nadenken of het wel zo verstandig is.

     

    Om het geheel weer een beetje on topic te krijgen een vraagje. Is er iemand die wat info (links oid) heeft over risico gebieden, locaties AZC, bekende radicale groepen (concentratie in bepaalde steden?). Is dit info waar we mee zouden kunnen preppen?

  8. Ja. Dit is nog steeds het geval.

    Religie an sich is niet de oorzaak van rampspoed.

    Misbruik van religie en de manier waarop mensen met religie omgaan kan een oorzaak zijn.

    Rampspoed is waarvoor wij preppen. Rampspoed in welke vorm dan ook.

    Daar gaat dit forum over.

     

    NB. Ook ik zou af en toe graag wat meer over religie willen zeggen.

    Maar ik sta nog steeds achter de beslissing van dit forum om het er niet over te hebben.

     

    Know your enemies. Is ook preppen toch?

  9. Wat je eigen gedacht hier over?

     

    Naast de standaard preps als voorraad en gear op orde hebben...

     

    Wanneer de asielzoekers hier in de buurt gestationeerd worden zo snel mogelijk een gevoel er bij krijgen wat voor vlees we in de kuip hebben (for better, for worse). Dat betekend dus ook wellicht zien een praatje te kunnen maken. Waar bevinden ze zich dadelijk (op het AZC, in de wijk, rond de supermarkt, rond de scholen etc etc). We willen graag de woning verbeteren (3p sluitingen bijvoorbeeld). Inventariseren wat we met de vrienden/bekenden in de wijk kunnen doen met buurtwacht oid (verkapte voorbereiding voor ultieme doomscenario). Kinderen bewust maken niet overal maar heen te vliegen (zijn gelukkig nog zo jong dat dat hoe dan ook wenselijk is). Openbare plaatsten enigszins mijden (mijn vrouw doet al bewust op andere tijden boodschappen, want voelt zich op bepaalde tijden in bepaalde winkels/winkelcentra minder gemakkelijk). Hoe ver deze dingen voeren gaat blijken naar de ontwikkelingen. Zou graag zien dat het allemaal wel meevalt, maar acht het reëel dat het niet enkel alleen maar koek en ei zal zijn.

     

    Aanvullingen?

  10. Pfff. Lieve mensen na vandaag heb ik zelf wel het gevoel dat we wel eens aan het begin zouden kunnen staan van een roerige tijd. Enerzijds, omdat ik denk dat het niet uit te sluiten is dat we dit meer gaan meemaken. Anderzijds, omdat ik het gevoel heb dat mensen meer ernst krijgen met hun pogingen mensen wakker te schudden en tevens mensen die vanwege angst op polarisatie dit gaan remmen . Hierin versterkt men de reactie bij de ander!!! Wees daarop beducht.

     

    Niet iedere "vluchteling" is een vluchteling. Daarover zullen de meesten het wel eens zijn. Onder de mensen die naar Europa afreizen zitten ook gelukzoekers (migranten) en wellicht ook terroristen. Niemand van ons weet echter wat de verhoudingen zijn. Dit vraagt nuance van ons allemaal als we over dit onderwerp discussiëren, maar tevens het belang om erachter te komen (met elkaar) hoe het zit. Dat mensen pas op de plaats willen maken (grenzen dicht) uit onzekerheid hierover (of in ieder geval over het optimisme) is in mijn ogen logisch, maar nogmaals wees voorzichtig de ander niet te "triggeren".

     

    Ik ben steeds meer overtuigd dat het een religieus probleem is, meer dan een vluchtelingen probleem. Maar daar praten we hier niet over.:(

     

    Helemaal mee eens!

     

    [MOD] Iedereen is geschokt door de aanslagen in Frankrijk en de gemoederen laaien begrijpelijk flink op.

     

    Let echter wel op.

     

    Het bespreken van wapens wordt niet getolereerd, hierop is nu al meerdere keren ingegrepen.

     

    Mensen die uitsluitend het doel hebben om een heel geloof en daarmee alle moslims te typeren als identiek zijnde aan de barbaren van IS, doen er beter aan hun stokpaardje elders te gaan verkondigen.

     

    Forumregels aangaande religie/geloof en wapens blijven gelden

     

    Let ook op dat je in dit topic geen berichten/informatie plaatst over de aanvallen in Frankrijk, daar is een apart topic over." [MOD]

     

    Problematisch...

     

    Ik snap de insteek van jullie als moderators. Denk echter dat dit oorspronkelijk bedoeld is omdat de verhitte discussies die het onderwerp vaak losmaken en het ingrijpen daarop niet gerechtvaardigd kunnen worden door de relevantie voor het forum. Mijn vraag is alleen of dit nog steeds het geval is. Deze stroom mensen neemt hun cultuur en tevens hun religie mee en is wel zo groot dat het voor mij steeds relevanter wordt. Is er een mogelijkheid voor jullie als moderators om (vanwege deze relevantie) hierin op de één of andere manier te faciliteren??? (Yup. Meer werk voor jullie. Ben me er van bewust... :()

     

    Als je het idee hebt dat we inderdaad op meer van dit soort dingen afsteven als gisteren in Frankrijk. By all means. Preppen dus. Laat dit de focus zijn van het draadje. Ik vind het namelijk heel interessant ideeën te horen wat hiermee te doen.

  11. ...

    De Koran is geen boek dat specifiek oproept tot geweld, d.w.z. niet meer of anders dan de Bijbel en Thora. Dat moeten we proberen voor ogen te houden. Moslims zijn ook gewoon maar mensen, de meeste gastvrij en vredelievend.

    Elke extremist is uitschot, of het nu een moslim is, een christen of een jood. En het moslimextremisme dat we nu kennen, is vooral door het Westen (VS) gecreëerd.

    ...

    Charlie

     

    Ik waardeer je inbreng hier op het forum heel erg Charlie laat ik daar maar vast mee beginnen :). Dat we ons niet tegen elkaar moeten laten uitspelen ben ik helemaal met je eens. Dat betekend in mijn ogen niet dat we er over zouden kunnen/moeten praten. De houding waarmee is natuurlijk wel van goot belang.

     

    Ik heb even specifiek dit stukje uit je post gepakt, omdat ik het hier totaal niet met je eens ben (surprise! :p). Laat me beginnen met een nuance. Moslims onderling verschillen van elkaar. De manier waarop ze hun geloof uitdragen verschilt ook. Zodoende dat je stuk over Wahabisme ook wel houdt snijdt. Het verschil zit hem voor een deel in de interpretatie van in dit geval de Koran. Net als de Bijbel kunnen gelovigen over verschillende stukken van mening verschillen of soms simpelweg met bepaalde dingen niets doen in hun persoonlijk leven.

     

    Er valt echter wel wat te zeggen over die interpretaties (juist of onjuist???) door te gaan exegetiseren. Alleen de Koran in de Arabische taal geldt als gezaghebbend (vertalingen dus niet). Dat maakt dus dat we de grondtekst moeten onderzoeken, maar dat is bij exegese niet ongebruikelijk. Het bijzondere is ook dat er een principe genaamd abrogatie (intrekking; annulering; ontbinding; vernietiging) opgaat in relatie tot de Koran. Dat wil zeggen dat wanneer een sura in tegenspraak is met een eerder sura deze eerdere sura vervalt (naar sura 2:106). Het is dus van belang te weten wanneer de sura's opgesteld zijn (deze staan in de Koran niet op chronologische volgorde). Zonder dit principe blijft de Koran zitten met een flink aantal interne tegenstrijdigheden.

     

    Eén van de latere sura's is sura 9:5 (later in Mohammed's leven geschreven in de Medina periode). Deze wordt ook wel 'het vers van het zwaard' genoemd. Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren [ook wel ongelovigen] waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, God is Vergevensgezind, Genadevol. Dat is er één ter illustratie.

     

    Laatst een site gevonden waar een hoop van die dingen worden uitgelegt. Een soort van Islam voor dummy's (en nee, dat is niet denigrerend bedoeld).

    http://www.jihadwatch.org/islam-101

     

    De Koran is zeker niet geweld loos te noemen. Zeker het principe van abrogatie maakt dit moeilijk overeind te houden.

     

    MSM wil ons (IMO) ook laten geloven dat de Islam allemaal koek en ei is. (Steek ik me nek hier even uit :rolleyes:)

    • Leuk 1
  12. @martin Leuk stuk. Geeft idd wat stof tot nadenken. Uiteraard valt er altijd meer over te zeggen.

     

    Kortom, soms kies je niet zelf voor een groep omdat je dat zelf wilt of omdat de "tegenstander" geen duidelijke argumenten meer aandraagt. Maar word je door een groep zelf weggezet in een ander kamp omdat zij vinden dat je niet bij hen hoort.

     

    Het kost moeite om een middenpositie in te nemen. Uiteindelijk geloof ik wel dat het heel waardevol is na te streven je mening te onderbouwen en vast te houden ook in die situaties. Als de SHTF geloof ik dat die mensen het meeste kans maken van dat losse zand een groep te maken.

     

    Ben het ook wel erg eens met @houthe. Eerlijkheidshalve kan ik nooit alles overzien en zal ik er hier en daar ook wel eens (deels) naast zitten. In een SHTF heb ik dan ook meer aan een ander dan aan een mening (zowel die van mijzelf als die van de ander :p).

  13. ik geef je ten eerste een tip mee: zorg voor genoeg lampenolie;)

     

    Wat wij zouden moeten doen? kan ik niet voor iedereen gaan bepalen, ik heb natuurlijk ook mijn perfecte wereldje maar dat word hem ook niet. Ik denk dat we kunnen beginnen met het beseffen dat iedereen gelukzoeker is. Dan krijg je natuurlijk het argument van ja maar onze cultuur en godsdienst....... Want tja de wereld was een paar honderd jaar geleden ook maar zo ineens christelijk. Wil jij je hiertegen verzetten, moet je helemaal zelf weten en je kunt jouw inzichten delen maar uiteindelijk moeten we het samen gaan doen.

     

    Anderen echt wakker maken en niet alleen ronselen om samen met jou te zeggen van haha kijk die nazi's nou eens of haha kijk die boomknuffelaars toch eens.

     

    Er gaan grote veranderingen aan komen en dan bedoel ik niet meneer abdullah die ineens jouw buurman word.

     

    Mensen wakker maken. Daar heb ik die lampolie nu net voor nodig :).

     

    Ben het met je eens dat er grote dingen staan te veranderen. Ben druk bezig met leren hoe andere mensen daar op voor te bereiden. Dit is niet makkelijk, want het gros loopt met oogkleppen op (dat is geen sneer naar links of recht trouwens) en leeft in zijn eigen 'perfecte' wereldje... Voorlopig kan men dat wereldje redelijk in stand houden, maar hoe bereid je mensen er op voor dat er van alles kan gaan gebeuren (God weet wat) wat hun wereld op z'n kop gaat zetten.

     

    Het gaat er wellicht niet zozeer om wat je voorbereid hebt, maar met Wie je je voorbereidingen hebt getroffen.

    • Leuk 1
  14. Wat zijn wij soms ook een kudde schapen. Hoe makkelijk is het nou om een volk regelrecht op een afgrond af te laten rijden terwijl wij ipv vooruit te kijken en een ruk aan het stuur te geven wij druk bezig zijn met de linkse en rechtse zijspiegel te vergelijken want ja is rechts nou belangrijker of links?

     

    zo zie ik deze vluchtelingen crisis ook, het volk is druk bezig met kijken naar de hand van de goochelaar terwijl wij naar de andere hand moeten kijken.

     

    word toch eens wakker en hou op met deze onzin.

     

    Concretiseer eens. Wat vind jij dat we zouden moeten doen en ook realistisch gesproken zouden kunnen doen?

  15. Wat grappig Jeroen Pauw mocht debuteren op een Amerikaanse site die ik heel af en toe eens bezoek :). Artikel gaat in op de ISIS invasie van Europa (en ja, staat op een site die wat meer in de complotjes hoek zit).

     

    This interview appeared on VARA TV in the Netherlands on April 2, 2015. The host, Jeroen Pauw interviewed this well-known asylum seeker refugee Shabir Burhani, who is more known by the name of Maiwand al Afghani.

    This self avowed terrorist, Maiwand, is depicted as a luxury refugee. Seventeen years ago he fled from Afghanistan, having clear Taliban ties, and is now a student at the University of Leiden.

     

    http://www.thecommonsenseshow.com/2015/10/28/battlefield-america-blood-will-run-in-the-streets/

     

    Of rechtstreeks het filmpje.

    https://youtu.be/tXcInRg9Pa8

     

    Wellicht dat niet iedereen dit relevant vind, maar ik plaats dit als worst case scenario. Mag je zelf oordelen wat je er van vind.

     

    En toch wel lachen dat Jeroen Pauw op zo'n site opduikt toch :p

    • Leuk 1
  16. Ik vind het toch lastig rond dit onderwerp te preppen, ik bedoel: waar prep je voor? Ga je uit van het ergste en verwacht je bijvoorbeeld een totale burgeroorlog? Nou dan wens ik je veel succes met preppen: hoe lang gaat dat dure? Moet je jezelf bewapenen en hoe ga je aan die wapens komen en welke mensen kun je nog meer een wapen toe vertrouwen? Bij welk kamp sluit je jezelf dan aan of ga je met een klein groepje je eigen hachje redden tegen twee vijandelijke kampen? Ga je voor een BOL ergens in Nederland, lijkt me niet toch? Ergens in Europa? Zelfde verhaal, heel Europa kampt met dit probleem. Denk dat de beste oplossing nog is om de hele zooi achter te laten en de eerste mogelijkheid te pakken om naar Nieuw Zeeland te vliegen en daar lekker de rest van mijn leven te vertoeven. Die Kiwi's hebben het goed bekeken, laten de boel lekker de boel en bemoeien zich nergens mee.

     

    Veel hangt af in hoeverre je al geprept hebt. Veel preppers hier preppen breed en zullen dus een stuk meer kansen hebben als er een willekeurige SHTF zich voordoet. Preps waar ik met dit onderwerp aan denk zijn bijvoorbeeld: een BOL voor elkaar hebben, woning beveiliging (inbraak of aanval), goede voorraad (ook als dit economische malaise veroorzaakt) en goede afspraken met dierbaren als de zaken snel escaleren. Ga hier natuurlijk wel uit van worst case scenarios en de vraag is natuurlijk of het zo uit de hand zou lopen. Wapens is ook zo'n dingetje dat uitgaat van worst case scenario. Let wel dat naast het feit dat veel wapens niet in ons kikkerlandje toegestaan zijn het een vorm van schijnveiligheid biedt als je geen benul hebt hoe het te moeten gebruiken. Ik zeg niemand wat ze wel of niet moeten doen, maar deze vorm van preppen is wel een hele grote stap. Ga je dan ook afvragen of de problemen die je denkt te zien dit überhaupt wel zou rechtvaardigen.

     

    Emigreren wordt wel een steeds aanlokkelijker alternatief :p

  17. Feitelijk ondermijnen ze hiermee het democratisch proces en het lijkt me niet meer dan terecht dat deze beweging geweerd wordt.

     

    Als je hiermee bedoeld dat ze niet bij de inspraakavond van Steenbergen hoeven te zijn als ze er niet wonen ben ik dat geheel met je eens.

    Wanneer je alleen maar kan roepen: "Daar moet een p*^m%l in". Mag je er van mij ook gerust uitgezet worden of je er nu woont of niet.

     

    Veel posts in dit topic gaan over het ontstaan van een tweedeling. Of het standpunt nu voor of tegen is, wanneer je meewerkt aan deze tweedeling maak je de situatie er alleen maar erger op.

     

    Mijn persoonlijke wens is dat de gemeenten die hier waarschijnlijk niets over in het programma hebben staan (@jobs) de bevolking erbij betrekt. Helaas is dat waar ik woon niet gebeurt (komst AZC is min of meer mede gedeeld). Los van de verscheidenheid aan standpunten biedt dit allerminst de kans op breder draagvlak.

     

    Zelf denk ik echter dat het politieke klimaat hier niet naar is en de tijd hiervoor ook te kort om dit te veranderen. Zal mijn best doen hier zelf zo positief mogelijk aan bij te dragen. Meer verantwoordelijkheid dan dat is mij ben ik bang toch niet gegeven. Voor de rest maar zorgen dat de preps op orde zijn :s.

  18. Ja, want daar zou het in dit topic eigenlijk over moeten gaan: "Vluchtelingen/Asielzoekers reden voor versneld preppen??" Inmiddels zie ik 168 pagina's met in mijn ogen vooral geouwehoer óver vluchtelingen/asielzoekers in plaats van antwoord op de gestelde vraag. Met excuses aan de enkeling die zijn best heeft gedaan om op de vraag in te gaan.

     

    Mijn antwoord: Hier in de kop van Noord-Holland gaat het leven gewoon z'n gang. In suffe forenzendorpen reageren mensen soms wat hysterisch als ze horen dat er asielzoekers komen maar dat ebt snel weg als blijkt dat die 'enge' asielzoekers helemaal niet eng zijn. De winkels liggen vol en er trekken geen plunderende horden door de straten. De pinautomaten geven geld (mits voldoende saldo, dat is dan wel weer jammer ...) en toen ik laatst vergat mijn fiets op slot te zetten stond ie er nog toen ik met volle tassen de supermarkt uit kwam. Niks aan de hand dus en geen reden om extra te preppen of andere voorzorgsmaatregelen te nemen. De paar zorgen die ik heb gaan over akelige autochtonen die AZC's aanvallen of platbranden. Dát kan gevaar opleveren maar voorlopig wordt dat tuig stevig aangepakt. Gelukkig maar. Alles bij elkaar is mijn antwoord dat de vluchtelingen geen enkele reden zijn voor versneld preppen.

     

    En wat is jullie antwoord?

     

    Dat de vraag erg lastig is om zomaar te beantwoorden. Op het moment is het 'rustig' en heeft alleen het IND, de politie en wat andere instanties het wat drukker. De vraag of je zou moeten preppen (al dan niet versneld) geeft je te denken over een langere periode dan alleen het nu. De hoeveelheden zijn groot (en dus ook de kosten) en er is in mijn ogen nog onduidelijkheid over de mensen die hierheen komen (vluchteling of migrant / dankbaar of ondankbaar / welwillend om te integreren of niet / tolerant of stiekem jihadist).

     

    Ik denk dat de huidige ontwikkelingen ons best uitdagen nog een keertje na te gaan of onze preps op orde zijn. Dat op zijn minst. Bij gebrek aan glazen bol kan ik er niet meer over zeggen dan dat, maar hou ik me graag op de hoogte.

  19. Volgens mij wel zo'n thema dat ieder jaar de kop op steekt (elfsteden tocht anyone?), maar er zijn weer eens berichten die een koude winter suggereren.

     

    Linkje naar de Big Wobble:

    http://www.thebigwobble.org/2015/10/its-great-debate-of-autimn-2015-and.html?utm_source=BP_recent

     

    Nu is net die storm Joachin langs Amerika gegaan (grote overstromingen aan de oostkust) en deze is vervolgens gedraaid richting de westkust van het Europese continent. Het is de afgelopen week dus ook een stuk kouder wat op zich logisch is als je bedenkt dat de storm koude meeneemt van die koude plek in de oceaan.

     

    Laat ik de eerste maar zijn die het onderwerp aansnijd. Hebben we direct weer een draadje om alle relevante info voor dit jaar op te kwakken. Heb er zelf erg weinig verstand van, maar heb wel het idee dat het een zinnig onderwerp is om in de gaten te houden. Waarschijnlijk geen grote SHTF als het ff wat kouder wordt, maar ik kan me voorstellen dat het een versterkend effect kan hebben op een ander mogelijk SHTF. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan verder verslechterende relatie met Rusland (of zelfs oorlog) en het dichtdraaien van de gaskraan. Of persoonlijke SHTF's omdat een sector weer een economische tik krijgt (bijvoorbeeld de bouw met een hele strenge winter).

     

    Zal zelf me ff inlezen op het topic van vorig jaar. Hoeven we niet onnodig in herhaling te vallen.

     

    Any thoughts on the matter?

  20. Tja, sorry, mijn fout. Om met zo'n veroordeling mijn post te beginnen.

    Hopelijk heb je de rest toch nog, onbevooroordeeld, gelezen.

    (Hier nog ff het linkje naar de post).

     

    Ik vroeg mij nav. van je reactie ineens af wat bevooroordeeld zijn nu eigenlijk inhoud.

    In de minste vorm waarschijnlijk niet meer dan dat men de zaak vanuit een bepaald perspectief bekijkt.

     

    "Bijbels gesmokkeld hebben naar landen waar dit niet getolereerd wordt".

    Kijk, daar houd ik niet zo van. Je solt toch met de opvattingen en regels van een land.

    En vanuit welk recht? Het verspreiden van hun mening?

    Dat is in mijn ogen niet genoeg om tot illegaliteit en respectloosheid over te gaan.

     

    "........ die christenen in vervolgde landen ondersteunt".

    Daar kan ik mij wel in vinden. Vervolgde mensen helpen, dat getuigd van beschaving.

     

    "Kennelijk ook in de VAE anders stond het niet op de lijst".

    Er kunnen andere redenen zijn om de VAE, en anderen, op de lijst te zetten.

    Maar ik zal hier eens wat dieper graven.

     

    "Dat ze schimmig doen over hun activiteiten is logisch".

    Tot op bepaalde hoogte snap ik dat, ja.

    Zeker voor waar het activiteiten in dictaturen aangaat.

     

    Nu goed, laten we niet verder gaan op het pad naar een reli-discussie.

    Want we zitten nu gevaarlijk dicht in de buurt ervan.

    En die wordt hier toch (terecht) verwijderd.

    Verder heeft het ook niet veel meer met dit topic te maken.

     

    Mee eens?

     

    Wat betreft het verspreiden van de bijbel en of dat wel of niet kan naar andere landen wat mij betreft de volgende overwegingen.

    Vanuit christelijk perspectief veel meer een zaak van 'leven en dood' dus daar ligt al een ander motief achter. Vanuit de universele rechten van de mens wellicht wel de vraag of het verbieden van die bijbel wel zo eerlijk is. Waarom? Omdat je niet wil dat een andere mening dan die van jou wordt verspreid? :confused:

     

    We zijn inderdaad een beetje aan afronden aan het toe komen met ons 'zijspoortje'. Hebben het ondanks dat het aan de religieuze kant zit wel redelijk netjes gehouden :p. Geen moderators onnodig werk bezorgd :)

    • Leuk 1
  21. Nou zeg. Wat is dat voor een groep? Open doors.

    Ik zou eens op wat meer neutrale sites gaan kijken.

    Dit is toch wel een heel bevooroordeelde site.

     

    Ik herken niets van wat ze daar over de VAE schrijven.

    Behalve dan in een overdreven vorm.

     

    Goed das helder. Je herkent je er in ieder geval niet in. Let wel dat ze aangeven dat de vervolging die ze omschrijven het meest merkbaar is

    in de persoonlijke levenssfeer en in familieverband

     

    Open Doors is een grote wereldwijde organisatie die christenen in vervolgde landen ondersteunt. Deze vervolging is reëel genoeg om er al van de jaren 50 druk mee in de weer te zijn. Daarbij ken ik verscheidene mensen (waaronder een oud directeur) die hier werken en gewerkt hebben. Bijbels gesmokkeld hebben naar landen waar dit niet getolereerd wordt. Zelf neem ik deze organisatie en wat ze doen wel degelijk serieus. Tegelijkertijd wil ik ook graag weten hoe anderen een situatie ervaren (ander standpunt) vandaar dat ik je er naar vroeg.

     

    Neutraal zijn ze natuurlijk niet (zeker vanuit jou standpunt), maar dat neemt niet weg dat ze wellicht wat te vertellen hebben... Vind je reactie op Open Doors, tja hoe zal ik het zeggen... Bevooroordeeld??? :p

     

    Ze hebben contact met mensen die vervolging ervaren. Kennelijk ook in de VAE anders stond het niet op de lijst. Dat ze schimmig doen over hun activiteiten is logisch. Als alles open en bloot op het internet staat hebben ze geen mogelijkheden meer om hun werk te doen. De mensen die ik van deze organisatie ken zijn hier zeer alert op. OPSEC is best een dingetje daar :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...