Ga naar inhoud

Suburbian

Lid
  • Items

    87
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Suburbian

  1. Uiteindelijk had ik het er dan toch maar op gewaagd en er een mooie bestelling gezet van een pakket Mountain House blikken voor 90 dagen (1 persoon) en een paar van die NRG-5 pakjes en 1 "noodbrood" blikje (is dat ooit al ergens gereviewed? Misschien leuk om eens te testen)

     

    Eind vorige week was alles gearriveerd, met een gratis Sawyer mini-waterfilter er bovenop. Netjes verpakt, helaas wel met een grote sticker van allpepare.com erop (de oplettende koerier weet intussen waar er eten te vinden valt als de k*k tegen de ventilator knalt), maar goed. Daarvoor kocht ik bij de Prepshop dus dat leuk bijltje :)

     

    Op hun service valt niks aan te merken, alles was correct en snel afgehandeld, dus wie twijfelt... Niet nodig :)

  2. Wat ik me al een tijdje afvraag en wat me, eerlijk gezegd, wel wat zorgen baart...

     

    Stel bij een shtf situatie waarbij onze kerncentrales voor een of andere reden onbemand raken.

    Hebben die centrales dan een ingebouwd auto-shutdown systeem? Of is het dan slechts een kwestie van tijd dat we er allemaal aan gaan...

     

    Kerncentrales zijn inderdaad wel uitgerust met controlesystemen en fail safes die desnoods de hele boel stopzetten. Meer info lees je hier: http://world-nuclear.org/info/Safety-and-Security/Safety-of-Plants/Safety-of-Nuclear-Power-Reactors/

  3. Ik zeg maar, we kunnen nu de mensen die hier al zijn nog niet fatsoenlijk helpen. Enkele tienduizenden extra die geholpen moeten worden zal de situatie niet echt beter maken. De mensen die hierheen komen met hoge verwachtingen omdat ze bedrogen zijn met verhalen over goud op straat zullen er zelf dupe van worden, sommige van hen blijven braaf, anderen komen in de criminaliteit terecht en we zijn weer vertrokken in het eindeloze straatje.

     

    Ik hoor het graag zeggen dat we die mensen moeten helpen en opvangen. Maar kijk eens bv. in Brussel 's winters, wat er nu al aan de stations op de verwarmingsroosters ligt te slapen... Het werkt gewoon niet. Maar dat willen we niet zien blijkbaar want lief doen en met grote mond roepen dat wie die sukkelaars moeten opvangen (en vooral nog harder roepen dat wie dat niet doet een neo-Nazi is) staat veel beter voor ons ego en ons kiespubliek...

    • Leuk 1
  4. Haha dat zou al reden nummer 1 zijn om niets op die site iets te kopen: de eigenaar.

     

    Greener

     

    Ja. Verhelderend. Ik moest even zoeken wie die Vrijland is, gelukkig vond ik al genoeg info over hem hier op het Preppers.nl forum. Los daarvan blijft het natuurlijk wel een feit dat de blikken in totaal bij hem/hen (werken ze überaupt nog samen met mr. Vrijland?) goedkoper zijn dan bv. in de Prepshop... Duivelse twijfel...

  5. Inderdaad, ze zouden dienen als aanvulling op de andere blikken en potten die we al hebben staan. Het is ook makkelijk klaar te maken allemaal en als we holderdebolder weg moeten uit onze woonst zijn ze ook makkelijk mee te nemen, terwijl ze toch redelijk wat maaltijden bieden.

  6. Ja, ik vroeg me vooral af of de service goed was en blijkbaar valt het volgens @Vladimir en @Damios wel goed mee. Ik kreeg alvast snel antwoord toen ik de zaakvoerder van Allprepare vroeg of ze zulke grote pakketten ook naar België verzonden.

     

    Mocht Prepshop met een aanbod blikken voor pakweg 3 maanden eten aan een mooie prijs komen, dan is mijn keuze snel gemaakt. Vooralsnog denk ik dat ik bij Allprepare bestel, als ik mijn financiën nog even geregeld krijg (lees: als ik mijn lieve vrouwtje kan overtuigen dat het best wel zin heeft om er in één keer een pak geld tegenaan te smijten)

  7. Ik mankeer een paar "smaken" in de PrepShop, maar dat is niet erg, als SHTF eet je toch gewoon wat er is. Maar als ik snel even vergelijk en een gelijkaardig aantal blikken bij PrepShop zou nemen kom ik zo'n 8% duurder uit.

  8. Ja, die ken ik :) Heb al veel besteld bij PrepShop en ben er zeer tevreden van. Ik denk er nu aan om een groot pakket Mountain House blikken te bestellen ter aanvulling van onze mooi volle voorraadkasten. Die blikken heeft Prepshop ook wel natuurlijk... Ik moet eens even vergelijken qua aantal en soort (en prijs, uiteraard)

  9. http://www.ksby.com/news/hospitals-prepare-for-possible-ebola-outbreak/

     

    Dit vind ik dan weer wel wat bemoedigend. Het gaat natuurlijk wel om een ziekenhuis in de VS, maar zij bereiden hun personeel wel degelijk voor mocht er een ebola patiënt binnen komen. De houding van de Belgische en Nederlandse gezondheidszorg is ronduit laks te noemen. Ze zouden hier een voorbeeld aan moeten nemen, aangezien bv. Brussel een drukke luchthaven is waar alle vluchten van en naar getroffen landen nog steeds gewoon doorgaan... Oh juist, er is een foldertje beschikbaar...

     

    Hetgeen er van de week gebeurde in Antwerpen, de school die Liberiaanse kinderen 21 dagen thuis wou laten blijven uit voorzorg, is op de meest belachelijke manier behandeld. De kinderen zijn onderzocht in het TI. Daar werden ze kerngezond bevonden... Terwijl van een andere persoon die terugkwam uit West-Afrika een sample naar Hamburg moest worden verzonden om vast te stellen of het om ebola ging... Ik weet niet hoor maar iets klopt er dan niet hé. De minister van onderwijs was ook erg snel om te melden dat alle scholen en leerkrachten op de hoogte zijn van wat ze moeten doen als ze vermoeden dat er een ebola-patiënt in hun school is, hij had er net een e-mail over verstuurd... De minister van onderwijs... Zucht.

     

    Verder nog:

    België is niet klaar voor ebola: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141008_01311229

    België heeft geen plan om ebola aan te pakken: http://www.standaard.be/cnt/dmf20141007_01309205

  10. Bij Volksgezondheid zeggen ze dat ze alles wel goed coördineren, en dat ze een volledig draaiboek hebben. Maar ze moeten de aangepaste versie daarvan nog wel naar de ziekenhuizen sturen.

    http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2078716/2014/10/07/Wel-goed-voorbereid-op-uitbraak-ebola.dhtml

     

    Goed bezig! Intussen:

     

    De ziekenhuizen die hier bij ons ebolapatiënten moeten opvangen, voelen zich aan hun lot overgelaten. De dokters weten niet bij wie ze met hun vragen terecht kunnen, en ze vinden dat de procedures van Volksgezondheid in de praktijk niet werken. Ze proberen zich dan maar zélf voor te bereiden op een uitbraak, zo goed en zo kwaad als het kan.

    http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2078723/2014/10/07/Wat-als-ebola-bij-ons-opduikt.dhtml

  11. Antwerpse school laat leerlingen thuis uit schrik voor ebola

     

    dit was voorzien voor 21 dagen, naar mijn inzien een veilige goede beslissing daar ze net uit Liberia kwamen met hun vader maar iemand dacht er anders over : gevolg ze gaan nu gewoon naar school

    Ik begrijp dat voor die jongens misschien de kans klein is dat ze ziek zijn maar van zodra er een kans is zou ik geen risico nemen.

     

    http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2078708/2014/10/08/Antwerpse-school-laat-leerlingen-thuis-uit-schrik-voor-ebola.dhtml

     

    Inderdaad ik las het ook net. Bravo voor de directeur van het IMS die zo'n beslissing durft nemen!

     

    Helaas:

     

    "We hebben hen laten onderzoeken door het Tropisch Instituut...en de dokter daar heeft ons gezegd dat de kans zo goed als *onbestaande is dat ze besmet zijn *geraakt. Er is geen reden tot paniek. Iemand is pas besmettelijk als hij symptomen van de ziekte vertoont en deze kinderen hadden geen koorts. Ze lijken kerngezond."

     

    Tja, wat als die kinderen straks plots wél koorts maken? En ik zou eigenlijk wel willen weten op welke school ze nu zitten...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...