Ga naar inhoud

Japio

Lid
  • Items

    143
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Japio

  1. Hallo allemaal.

     

    Er was in het verleden een volk die zijn samenleving zeer goed georganiseerd had. Ik noem daarbij de Inca's. Hun sociale stelsel kenden een basisinkomen dat onderhouden werd met redelijke belastingen in goederen en arbeid. Iedereen moest wel hard werken, maar daar stond tegenover dat iedereen recht had op een goede hoeveelheid ruilgoederen en eten. Daarnaast was er een goede zorgstelsel voor in die tijd. Ambtenaren hielden (zonder schrift, maar met touw en knopen) bij of iedereen zijn eerlijk verdiende portie kreeg. Van iedereen werd verwacht dat hij of zij hun talenten ten volle benutte aan de staat. Toen de Spanjaarden Zuid Amerike aandeden, troffen ze een rijk aan met goede wegen, vruchtbare terassen, en een gezonde, welvarende bevolking aan dat bijna nooit honger had gekend.

     

    Onder Pizarro veroverden de Spanjaarden het Inca rijk, dat er toen onder de Inca's een burgeroorlog woedde, had de verovering van het rijk door de Spanjaarden bespoedigd. Na de invasie van de Spanjaarden, probeerden de veroveraars het Incarik te besturen, daarbij erkenden ze wel dat ze de Inca's nooit konden evenaren in het niveau waarin ze hun rijk georganiseerd hadden.

     

    Het basisinkomen is mogelijk, maar dan zal er veel moeten veranderen, we moeten daarbij ook erkennen dat er limieten zijn aan de grondstoffen van de aarde. Alsook aan de economische groei met de schulden die we daarbij maken.

  2. Of bomen knuffelen én een schuilkelder bouwen, dat heeft mijn voorkeur :D

     

    ja inderdaad.. er moet vaker een boom geknuffeld worden! Een schuilkelder is nog enigszins nuttig.. maar elkaar angst aan praten helemaal niet.

     

    Bomen knuffelen en schuilkelders bouwen? Ik knuffel liever een boom, maar als ik met mijn familie een schuilkelder moet bouwen en inrichten, dan zal ik dat ook doen. Al zou het goed genoeg moeten zijn om een noodpakket te hebben en een aantal oefeningen te doen. Dan zou ik graag aan met eventuele medepreppers aan de minister van Binnenlandse Veiligheid en de minister van Defensie vragen om samen met het Rode Kruis en het leger een Bescherming Bevolking Organisatie te heroprichten. En we moeten zeker geen moord en brand schreeuwen om paniek onder de mensen te zaaien!

     

    Angstzaaiers zijn er genoeg op de wereld, en gek genoeg worden ze ook nog de baas van de wereld, het moet niet veel gekker worden.

     

    Dit zong Robert Long eens:

     

    "En dat is allemaal angst, allemaal angst,

    de allergrootste schreeuwers, die zijn dikwijls het bangst.

    Maar als er ooit iets gebeurt, nou dan moet het zo wezen,

    wie het meeste angst heeft, die heeft vaak het minst te vrezen."

     

    Robert Long heeft daarbij groot gelijk. Jammer dat hij niet meer onder ons is, anders zou hij dit refrein nog vaak moeten zingen. Dank je wel voor de wijze les, meneer Long, we zouden dit nog vaak voor ons zelf moeten herhalen.

     

    Japio

  3. Mijn dochter vraagt mij ,, papa jij gaat tovh weer niet die voorraad van jou vergroten he ,, Geef iets aan die arme vluchtelingen . Dus daar in zijn mijn dochter en ik het nu niet over eens .

     

    Tv is voornamelijk gemaakt voor de doelgroep 12jarigen...

    Je mist weinig als je geen tv hebt, inderdaad, zouden meer mensen mogen doen.

    Maar ouders zouden in mijn ogen sowieso moeten zorgen dat hun kinderen vrij van de indringende tv-beelden zijn en blijven. Helaas doen velen die moeite niet om hun kinderente bechermen tegen de invloed van tv, het is zo makkelijk he, zaterdagmorgen de kids achter de tv zodat je uit kan slapen, tegen etenstijd druk en dus de kids achter de tv...

     

    Aan de andere kant, ook vroeger kregen wij verhalen mee. Ellendige nasleep van de tweede wereldoorlog/Jappenkamp, de Koude oorlog, het ijzeren gordijn, Zuid-Afrika met hun Apartheid, ellende van de Ira,Eta en Rote Armee Fraktion, bootvluchtelingen uit Vietnam, Cuba-ellende.

    Het is een tijdje wat rustiger geweest in de grote boze buitenwereld, maar laten we dat niet als norm nemen. Het is verder de kunst met je kinderen te blijven praten en te zorgen dat ze niet onnodig ongerust zijn.

     

    Om eerlijk te zijn kan ik je reactie niet helemaal plaatsen?

    Natuurlijk ben ik het met je eens dat het raadzaam is om te relativeren, en je niet door angst te laten leiden. Maar hoe ik het artikel lees gaat het niet om "opvallende figuren met rampenverhalen", maar om een "gewoon" kind, met een "gewone" moeder. Dat lijkt mij juist het interessante artikel, dat blijkbaar door kinderen gesproken wordt over het belang van voorbereiding. Nou weet ik natuurlijk niet of het alleen op die school zo gaat, mijn kinderen heb ik in ieder geval niet met dit soort verhalen thuis horen komen. Maar de onderstaande reacties zijn dan ook weer interessant.

     

    Dus om eerlijk te zijn zie ik de link tussen Leon en dit artikel niet zo?

    Tuurlijk is het de telegraaf, en tuurlijk spelen ze lekker in op de emoties. Maar op mij komt het niet over als "kijk mij eens even met m'n helmpie door het bos rennen".

     

    Hier zijn mensen die een beetje gezond verstand met een vleugje (zwarte) humor vermengen! Ga zo door!

  4. Ik ben opgegroeid met de Nederlandse taal. Al is dit Nederlands redelijk met een zuidelijk accent (houdoe voor tot ziens).

    Later in mijn jongere jaren ben ik de Engelse taal gaan leren, ik kan het redelijk spreken en schrijven.

    Af en toe probeer ik mij zelf via een CDROM of een ander programma Esperanto leren spreken en schrijven.

     

    Ik probeer in een vreemd land altijd een aantal vreemde woorden te spreken. Verder probeer ik met de Engelse taal en met gebarentaal me uit te drukken.

     

    Japio

  5. De gezondheidszorg...... Ik denk dat de staat ons liever ziek, zwak en misselijk maakt en houdt om zijn zakken te vullen. Als al ziek bent, pech gehad, gezond zul je nooit worden. Er zijn veel zieken in Europa, ze moeten ervoor zorgen dat we weer gezond worden.

     

    Het begint met een keuze om meer te bewegen, minder en gezonde voeding, en een ontspannen levensstijl.

    Tegenwoordig zit men uitgeteld op de bank, eten ze kant en klaarmaaltijden of fastfood, en door het werk zijn ze gestresst.

     

    Het zijn de keuzes die je moet maken. Maar ik denk ook dat veel mensen die keuzes niet mogen maken, door dat we gebonden zijn aan onze verplichtingen. Uiteindelijk kan ik dat makkelijk zeggen, maar ik zat vorig jaar ook door de verplichtingen in de knel. Nu kies ik wat ik belangrijk vind.

    Ik kies voor leven in goede gezondheid. Dat kost geld, maar iedere euro besteed aan sportclubs, goed voedsel, en oefeningen om rust te hebben, betaald zich dubbel en dwars terug. De ziektekosten zijn niet te voorkomen, ik denk dat de regering wel de verplichte eigen risico moet afschaffen.

     

    De overheid kan gezond gedrag bij het volk met een beloningssysteem aanmoedigen, bij iedere verbetering in de gezondheid van mensen kan de overheid bijvoorbeeld kortingen geven voor de sportclub of goed voedsel. Daarnaast kan de premie voor de ziektekostenverzekering ook omlaag als de verbetering in de gezondheid duidelijk zichtbaar is.

     

    De ziektenkostenpremie kan door preventie van chronische ziekten een beetje omlaag. Daarnaast moet het tempo voor de meeste mensen omlaag. Doordat het tempo omlaag gaat, zal ook de prestatiedruk voor mensen minderen. Het gevolg daarvan is, dat iedereen zich beter gaat voelen. Een minder gespannen mens zal minder angstig zijn en zich minder zorgen maken. Een gelukkig mens is een gezonder mens dan een mens die somber is.

     

    Een gezondheidszorg op basis van preventie werkt in mijn ogen beter dan een gezondheidszorg van pappen en nathouden. Daarnaast moet iemand op eigen wil zich naar een betere gezondheid werken. Iemand die gebruik maakt van een beloningssysteem zal beter gemotiveerd zijn al hij of zij volledig uit eigen wil doet. Daar staat of valt alles mee.

  6. @Dr.Prepper: Geweldig bedacht en een mooie oproep! Nu gaat Nederland dankzij u en de medepreppers leren wat nodig kan zijn bij een ramp. Verder kunnen we de Amerikaanse overheid bedanken voor hun oproep. Ik denk dat ik nu nog een Polly ben, maar na deze maand ben ik dat zeker niet meer. Na deze maand heb ik zeker een kit met voor drie dagen water, voedsel en medicijnen. Verder denk ik dat ik met deze site meer dan genoeg leer. Het wordt eens tijd dat we de relieken van de Koude Oorlog eens gaan zoeken en afstoffen, we kunnen daarbij beginnen met een kit samenstellen. Het aanleren van vaardigheden, plus onze lichamelijke vorm (conditie) opkrikken.

    @Stuudje en @Loreen en @Heksenboot: Bij vele topics lees ik dat jullie goede adviezen en daarbij ook goede raad geven. Dat maakt het waard om deze raadgevingen te volgen. Daarnaast bespeur in die adviezen een zeker gevoel voor humor, dit maakt het zeker de moeite waard om daar over na te denken en een kritisch oog naar te kijken.

    @johnnyBravoNL en @ChangingTheMindset alsook @Keyser Suze: Doordat jullie heel veel topics schrijven, probeer ik die topics te lezen en te begrijpen, sommige topics vind ik te kort door de bocht. Het doet ook vaak de hersenen kraken, en vaak kan ik er dan niet eens mee zijn. Al ben ik wel van mening dat met jullie meningen dit forum wel kleur heeft.

     

    Daarnaast wil ik de andere preppers ook niet vergeten, hopelijk zorgt de reuring die op dit forum vaak plaatsvindt tot vele slimme zetten. We maken van deze maand er een mooie maand van. Ik ben nieuwsgierig hoe dit gaat aflopen,daarnaast zal ik proberen om de site van Preptember meer bekend te maken onder mijn kring van mensen.

     

    Een fijne en leerzame Preptember dan maar!

     

    Japio

  7. Een oorlog voeren moet je niet doen vanwege olie of mooie vrouwen. Als het gaat om een aantal eilanden, geef de bewoners van die eilanden de keuze bij welk land ze willen horen. Als de Antillianen bij het Koninkrijk der Nederlanden willen blijven. Dan zou ik een minister na praten "handen af van onze Falklands"! Dan pas zou ik zeggen voer die oorlog maar, maar niet vanwege een diplomaat! Ieder mens is waardevol! Of hij nou koning, profvoetballer, of bakker is, ieder mens is dus waardevol.

     

    Japio

    • Leuk 1
  8. Hallo allemaal.

     

    Volgens de kranten waren we vorig jaar kort na de ramp van de MH 17 bijna in oorlog geraakt. Niet met Rusland, maar met Venezuela.

    Venezuela had een diplomaat met een verleden naar Aruba gestuurd. Vanwege diens drugsverleden werd hij gearresteerd op verzoek van de VS. Venezuela was hierover kwaad geworden, ze beriep zich op de onschendbaarheid van die persoon. Eerst dreigden ze met sancties tegen Aruba, maar later stuurden ze hun vloot op Aruba af.

     

    Rutte was al bezig met MH 17, hij kon de rel met Venezuela er niet bij hebben. Dit liep zo hoog op. Dat ze een oorlog konden riskeren met Venezuela. Rutte besloot de diplomaat vrij te laten, om de oorlog te voorkomen. De VS werd boos om die beslissing. Rutte kon daarentegen zijn energie beter gebruiken in de afwikkeling van de ramp in Oekraïne, en nam daarbij de kwestie met de VS over de diplomaat voor lief.

     

    We zijn daarbij weer lekker door het oog van de naald gekropen. Ik zou niet weten hoe ik gereageerd zou hebben als we in oorlog waren gekomen om een pietluttig diplomaat die volgens de Amerikanen in een cel zou moeten zitten. Achteraf is het maar goed dat we hier niets van wisten, maar een oorlog om een man, dat klinkt als het begin van wereldoorlog 1 toen de Oostenrijkse kroonprins werd vermoord.

     

    Goed gedaan Rutte! Maar ik hoop op een ding, ik wil geen oorlog uitvechten om een man, er moet meer gebeuren voordat ik misschien naar de wapenen moet grijpen, ik hoop alleen dat dit NOOIT gebeurd. Tot die tijd kunnen we beter gaan preppen, want dit moment zal zeker vroeg of laat gebeuren.

     

    Japio

  9. Alcohol is niet zo erg verslavend.

    Ik kan mezelf prima beperken tot waartoe ik me beperk.

    Ik drink mezelf niet steeds laveloos of brouw maar door om niet tekort te komen.

     

    Als ik dat afzet tegen de gemiddelde moeite die men doet om van roken af te komen....

     

    Als je de keuze hebt ja, hele volkstammen drinken om hun problemen te vergeten. Of omdat ze na het harde werken op de dag vinden omdat ze het verdiend hebben. Ik was vroeger voor een jongere naar mijn idee een stevige drinker. Iedere dag een slaapmutje om beter te slapen, wat niet hielp.

  10. Ik heb nooit gerookt, hoogstens enkele keren op vakantie de waterpijp gebruikt. Tip: ook de waterpijp kan je beter links laten liggen! Dit is net als de pijp en de sigaret zeer verslavend! Net als de alcohol. Je bent echt sterk van geest als je als jongere deze dingen kan laten staan. Tip, nooit aan die troep beginnen, dat is het beste. Na de zomer ga ik ook echt stoppen met de alcoholvrije bier, het leven zal me dan ook echt toe lachen.

     

    Japio.

  11. Hallo,

     

    Echt werk zal ik niet hebben, met vrijwiligerswerk wat ik nu doe. Maar ik vermoed ook dat voordat ik van mijn vrijheid mag genieten ik of seniel ben, of ook net als jullie tussen zes planken in het vuur ga. Ik ben blij dat ik nu flink minder hoef te 'werken'. Ik ben eerst na dertien jaar 'arbeid' van zeven uur per dag, vijf dagen per week, naar vijf dagen per week vier uur per dag gegaan. Dit naar aanleiding van overspannen raken en onder druk staan. Ik ben nog blij dat ik mij nog 'nuttig' maak voor de samenleving. Ik had graag echt werk gewild, zodat ik niet afhankelijk hoef te zijn van een uitkering. Maar ik denk dat ik met mijn beperking plus mijn onderwijsniveau (basisschoolniveau, geen enkel diploma) nergens goed aan de slag kan.

     

    Ik heb naar mijn idee makkelijk praten, maar als je goed kent, dan weet je dat ik een somberman ben, ik heb door mijn depressies vaak op het randje gestaan. Nu kies ik om te leven, en ik ben af en toe een somber persoon, maar ik leef nu van dag tot dag, en ik probeer van alle mooie dingen te genieten.

     

    Misschien moeten we nu net als de Zuid-Europeanen gaan leven van dag tot dag, en niet gaan plannen tot op vele jaren vooruit. Dat gaat niet lukken, zeker nu het nog ieder jaar onzeker is. Dus geniet ervan, het kan altijd slechter.

     

    Ik ga mij alvast bij elkaar rapen.

     

    Japio

  12. Ik weet niet of mensen het doorhebben, maar er zitten gewoon mensen met de islam als geloof op dit forum. Lijkt me bijzonder klote om steeds maar weer op 1 hoop geveegd te worden:(.

     

    CtM

     

    Geweldig om dit te lezen! we worden al genoeg bang gemaakt naar mijn idee. @Changingthemindset, je kan je naam eer aan doen door bij velen hier te proberen om ze op andere gedachten te zetten.

    Zo wil ik niet meer bang of boos gemaakt worden, maar het gevoel doet toch andere dingen met je. Het is niet een religie die dingen kapot kan maken in de wereld, het zijn de mensen die hun geloof op een andere manier bekijken, en daar andere mensen met geweld over proberen te halen. Gelukkig zijn er ook goede mensen, laten we die mensen niet uit het oog verliezen, want samen met hen kunnen we een wereld maken die zoveel mooier is. Bedankt voor de zin met grote wijsheid!

     

    Japio.

    • Leuk 1
  13. Ouderdom is voor de meeste mensen een levensfase die met gebreken komt.

    Over een levensfase kan iedereen verschillend reageren, het ligt er ook aan hoe de persoon zelf in elkaar steekt.

    In mijn kijkwijze is ouderdom dan ook geen ziekte, het zijn enkel de jongere generaties die dat over ouderdom denken.

    In de meeste culturen zijn ouderen mensen die gerespecteerd worden om hun levenswijsheid.

    In de westerse wereld zien we de ouderen meestal als lastige mensen waarmee de jongeren geen raad weten.

     

    Ouderdom is in mijn ogen geen ziekte, want er kunnen zoals premier Rutte zegt piepjonge zeventigers zijn als stokoude dertigers. Het is hoe je er tegen aankijkt.

     

    Wat is volgens jullie de norm, als jullie ouderdom als ziekte zien, wat kan dan de remedie zijn? In mijn ogen is ouderdom geen ziekte, maar het levert wel gebreken op, en voor die gebreken worden medicijnen gebruikt. Wij hopen allemaal op een lang leven, laten we dan ook van het leven genieten, en de mooie dingen zien die het biedt, bij heel zijn en ziek zijn.

  14. Ik laat zo af en toe mijn creatieve brein op de loop.

    Ja dit kwam toch zo maar in mij op.

    Soms maak ik een gedicht o zo mooi

    En zet ik het op een moor scherm.

     

    Maar aan de andere kant betreft, ik wil nooit en te nimmer oorlog, of dat het dreigt, het neemt alle vreugde en hoop op een mooie toekomst weg.

    Daarom schreef ik vroeger brieven, en daarom wil ik ook dat mensen lief of aardig voor elkaar kunnen zijn.

    • Leuk 1
  15. Verdiep je misschien iets meer in het Orthodoxe geloof? Hoeveel oorlogen zijn er door de ongedeelde kerk begonnen? in tegenstelling tot de katholieken, en protestanten? Probeer eerst iets in te lezen voor je De orthodoxe kerkvaders of staretsen gaat vergelijken met extreme moslims.

     

    Ik zeg bijna, alle geloven verspreiden liefde in hun boodschappen. Ik ben in mijn kijkwijze ook extreem, maar ik wil niet naar het geweer grijpen. Daarom moeten we kijken wat ons verbindt en niet wat ons verder van ons afdrijft. Dat wil ik ook doen, maar ik wordt door boosheid nu ook blind. Dat wil ik koste wat kost voorkomen. We zijn tenminste allemaal mensen. Laten we ons dat realiseren. We zullen allemaal hard moeten werken als we de wereldvrede willen bereiken.

    • Leuk 1
  16. Het wachten is begonnen, wie maakt de eerste fout?

    Wie zal er beginnen, wie is het eerste stout?

    Wij zijn erg bang voor de Russen,

    Zal Amerika dan de brandjes blussen?

    Moeten we voorraden gaan kopen,

    Kunnen we op vrede slechts maar hopen?

    Ik kies liever voor liefde dan de haat,

    Maar angst zorgt er voor dat ik het laat.

    Ik krijg angst, wordt bang en boos.

    Mensen vragen mij, wat is er nou loos?

    Laat je dus niet gek maken van angst.

    Want eerlijk zijn duurt altijd toch het langst.

     

    Japio

  17. Ik ben het helemaal met @Charlie eens. Alleen zijn wij met onze vredelievendheid wel een beetje naïef. We kunnen de problemen nu niet meer met praten oplossen, en eigenlijk is naar de geweren grijpen ook niet alles. Overigens begin ik wel respect te hebben voor de moslims die op een goede manier in de wereld staan, zij lezen de Koran op de zelfde wijze zoals de gematigde christenen hun Bijbel lezen. Kortom, door de hardliners worden we overal met angst geconfronteerd.

     

    Over Rusland kunnen we ook iets zeggen, doordat ze de keuze voor het orthodoxe geloof zeer letterlijk nemen, zijn ze naar mijn idee op dezelfde manier als de extreme moslims bezig. Dit zorgt ervoor dat ook de gematigde Russen bijna met moeite met hun ideeën naar het Westen komen. Het verdedigen van die waarden gaat bijna op dezelfde manier als de IS dat doet. Ook de belangen worden daarbij zeer scherp genomen.

     

    Als Poetin nog steeds aan de macht is en er zal weer een Bush in de Amerikaanse Witte Huis komen, dan ben ik bang dat we weer vaak op het randje van de Derde Wereldoorlog zullen komen.

  18. Maar ja, als er zo iets uitbreekt en het is Airborn (overdraagbaar via de lucht), dan kun je nog zoveel voorbereiden. Maar je bent onvermijdelijk aan de beurt, als je niet weg kunt vluchten. Kijk maar naar Outbreak, alleen is de happy end in die film een beetje onrealistisch, zo snel iets tegen een virus vinden. Tegen Ebola zijn ze al jaren bezig, om nog niet te zwijgen van de griep, het is een kwestie van tijd voor dat er taferelen als in 1918 plaats vinden.

     

    Achteraf is het wel nuttig om daar eens over na te denken.

  19. Hallo allemaal,

     

    Sinds mijn jeugdjaren heb ik al last van hooikoorts. Al was dit in beperkte mate. Sinds 2004 is de hooikoorts zo erg geworden, dat bij een zware verkoudheid ook wel eens vermoed wordt dat ik aan astma lijd. Ieder jaar lijkt het erger te worden, nu kan voor mij het hele jaar tot hooikoortsseizoen verklaart worden, in de winter en vroege voorjaar de bomen, in de zomer de grassen, en in de herfst de ambrosia. Ook lijkt de hooikoorts iedere jaar weer met andere symptomen te komen, benauwdheid, verstopte neus, prikkende ogen, en pijnlijke holten. Dit jaar lijd ik ook aan luchthappen. Daarnaast lijkt door de stress die dit oplevert ook tot een verminderde afweer te leiden, ik heb voor de tweede keer in een halfjaar tijd gordelroos. Het wordt eng zo.

     

    Japio

  20. Jaja, laten we alles afschuiven op de overheid, en dat de overheid alles op ons afschuift. We kunnen ook opbouwend nadenken. In plaats van afbrekend.

    Als we een betere samenleving moeten hebben, dan moeten we goed nadenken over hoe we die inrichten. Laten we eerst een goede wetsysteem bedenken, dan in het klein kijken hoe het werkt, en dan pas op lokaal aangepast niveau over het hele land verspreiden. Dat lijkt me een beter idee dan iets groots bedenken dat lokaal dan niet werkt.

     

    Als regionaal geld een vervanging kan zijn, dan moeten we in overweging nemen om lokale projecten op te starten en de bestaande projecten te omarmen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...