Ga naar inhoud

Wesp

Lid
  • Items

    212
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Wesp

  1. Misschien nog 1 aanvulling, voor de meest geurloze petroleum in oliekachel of lamp is de Zibro Kristal het beste.

    Kost wel iets meer maar ik wil niet anders, de geur is er niet dus ook geen kleren die ruiken naar petroleum.

     

    het heet nu Qlima Kristal bij de https://www.praxis.nl/badkamer-keuken-wonen/klimaatbeheersing/verwarming/brandstoffen/qlima-kachelbrandstof-kristal-20l/2415983

    Poeh he 53 euro? Toch even dit overleggen als je tenminste in het zuiden woont. Ik haal meestal 4 a 5 jerrycans tegelijk. 3 voor me BOL en twee thuis. En gelijk chocolaatjes halen in Baarle Nassau.

    https://www.uwtuinendier.com/webshop/qlima-kristal-petroleum-20lt/1KK9K

  2. Graag, dank!

    Wat moet ik me overigens voorstellen bij 'top 10', bedoel je politie, leger, e.d.?

     

    Een groep bedrijven en instanties die daarvan op de hoogte moeten zijn ivm verhoogde alert en waakzaamheid.

    politie brandweer ziekenhuizen vliegvelden havenbedrijf openbaar vervoer beveiliging drinkwaterbedrijf energiecentrales enz enz. De lijst is lang. Meestal wordt het landelijke dreigingsniveau gevolg maar vaak krijgen we een voormelding. Sommige instanties zijn favoriet bij aanslagen.

  3. Dreigingsniveau bijna kritiek

    Nederland houdt nu het op een na hoogste dreigingsniveau, maar het allerhoogste lijkt in zicht.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/24447200/__Niveau_dreiging_bijna_kritiek__.html

     

    Het lijkt of ik steeds meer politie op straat zie, met name veel rondrijdende politiewagens de laatste weken. Hebben jullie dat ook? Of is het spiegies (dat je er op gaat letten en dan valt het openeens op, zoals wanneer je luduvudu hebt, dat alle liedjes daarover lijken te gaan) ...

     

    Zijn er hier mensen die uit hoofde van beroep of hobby meer concreets hierover weten te melden?

     

    Ik kan zeggen dat bij ons op het werk niets bekend is over dreigingsverhoging. En wij zitten toch bij de top 10 die hier mee te maken krijgen. Mocht het veranderen laat ik het weten.

  4. Nou zeg, zijn de meeste hier het erover eens dat het een strijd is tussen nazistische oekrainers, gesteunt door het westen, aan de ene zijde en seperatisten aan de andere zijde..... blijken er nu toch 220 russische militairen te zijn omgekomen daar en dat de weduwen zwijggeld hebben gekregen. Zou weer een leugen kunnen zijn maar het programma over lading 200 van een paar maanden geleden klinkt hetzelfde. Toch geen boter op hun hoofd, die Russen?

  5. Volgens mij is dit zo'n typisch onderwerp waar het geen enkel zin heeft om een welles-nietes discussie te beginnen. Nou hebben die volgens mij überhaupt bijster weinig nut, maar dit is zo'n geval waar je toch niet uit gaat komen omdat A zegt dat B liegt, en B zegt dat A liegt.

     

    Denk dat bewustwording en kennisvergaring het beste is: zo veel mogelijk (mogelijke) kanten van het verhaal belichten en bekijken zonder bij voorbaat dingen weg te schuiven als "niet waar" of "vergezocht".

    Door bij voorbaat een standpunt in te nemen, ontneem je jezelf alleen maar van de mogelijkheid om het onderwerp van alle kanten te bekijken en op basis daarvan een beeld te vormen...

    Wijs gesproken

  6. En hoe heeft dit geleidt tot de dood van Bin Laden? Want daar ging het over. Dat Frans81 er de nukes bijhaalt omdat een aantal leden het verhaal van een topjournalist over Bin Laden niet gelooft, leid hier alleen maar tot off topic.

    Overigens weer goede info BP.

  7. Nou, vertel eens, waarom jij denkt te menen dat het anders in elkaar steekt, dan dat deze top journalist na maanden van research en geheime gesprekken, beweert.

    Als dit een TOP journalist is waarom komt de info dan via zerohedge. We zouden MSM toch kritisch bekijken. Je brengt het alsof je het 1 op 1 aanneemt.

    • Niet leuk 1
  8. @kww76, houd er wel rekening mee dat als je iets koopt van een particulier, dat de gemeente tijdens de verkoop het bestemmingsplan mag wijzigen. Gevolg is dat je een koopcontract tekent maar dan nog niets bezit. Eerst een negatiefverklaring halen bij de gemeente. Kosten 25 euro. Pas als je dan van de notaris een oke krijgt maak je het geld over naar de vorige eigenaar. Als dat gedaan is wordt het opgestuurt naar de gemeente en wordt het ingeschreven in het grondboek. Dan pas is het officieel. Hoevaak wij niet gevraagt hebben of het al van ons was of niet.

    bouwen op tuingrond is ongeveer 60 m2 maar per Bundesland verschilt het aantal m3. Ff navragen.

    Succes

  9. Voor de liefhebbers van virussen, uitbraken, vampierachtigen, demonen en overleven raad ik aan....seizoen 1 van

    The Strain. Ik heb ik 3 dagen 13 delen gekeken. Pfff het liet me niet meer los. Open einde, dus vervolg komt er aan.

    Ik kon er niks over vinden dus bij deze. Uitgekomen in 2014. Veel plezier ermee

  10. Het interview van zondag met Kasparov in Buitenhof over het gevaar van de persoon Putin is dat ook propaganda?

    De documantaire van gisteravond in Brandpunt over lading 200, over de transporten van russische dode soldaten uit de oekraine en de moeders die bedreigt worden om er niet over te praten, is dat ook propaganda?

    Als er op zerohedge een anti vs scheet gelaten wordt staat het hier op het forum maar hierover hoor je niks.

    Dat is pas propaganda.

  11. En wie denk je dat het vuurtje heeft opgestookt?

     

    Dus jij bent van mening dat de schietpartij in Sarajevo, wat de algemeen aangenomen aanzet was tot WO1, onder invloed van de VS is gepleegd.

    En dat uit de WO1 een gefrustreerde oostenrijkse korporaal kwam lopen die later WO2 startte, gestuurd en beinvloed werd door de VS?

     

    Uhhhh?

  12. Wanneer de VS een confrontatie aangaat, zal die in Europa plaatsvinden.

    Kijk naar de 2 wereldoorlogen die we gehad hebben.

    Deze begonnen in Europa, en later pas wereldwijd.

    Dus op een confrontatie hopen................. ik in ieder geval niet.

     

    Waar baseer je dat op?

    De 1e en 2e WO zijn begonnen zonder de VS. Die zijn er toch later pas bij betrokken geraakt.

  13. Reclame maken doet iedereen, dus ook proberen goudbedrijven nieuws wat in hun kaarten speelt, te gebruiken. Ik probeer het nieuws te filteren en volg een aantal deskundigen. Het liefst onafhankelijk. Het is geen geheim dat veel grote spelers\landen op de wereldmarkt de afgelopen jaren veel goud hebben ingekocht. Dit bericht van Willem Middelkoop is al wat ouder van december maar het raakt mijns inziens wat er op dit moment speelt.

     

    http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/column/willem-middelkoop/het-gevecht-om-goud-begonnen

     

    Goud staat behoorlijk laag (manipulatie?) en mede daarom kunnen grote partijen op hun gemak (in de loop van een paar jaar) hun reserves goedkoop aanvullen. Als de euro niet zoveel in waarde was gedaald de laatste maanden, dan hadden wij er nog meer van kunnen profiteren. Maar nog het staat vrij laag nu. Als straks de pleuris uit breekt op welke manier dan ook, dan profiteren de grote partijen er weer dubbel en dwars van. Zo werkt het in deze wereld.

    Relatief laag is maar net waarmee je het vergelijkt. Met een all time high piek of een 20 jarig gemiddelde.

    Het is precies wat je zegt......je probeert het te filteren en deskundigen te volgen. Middelkoop heeft ook pas gelijk als hij gelijk had. Trouwens.... bij de volgende aflevering van Tegenlicht, dacht VPRO, komt Luyendijk.

  14. Kijk eens naar een grafiek met de hoeveelheden QE en daarop de goudprijs (€ of $) geprojecteerd.

    Lees dan het al jaaaren aanhoudende nieuws over prijsmanipulaties.

    En let op de koopdrift van bepaalde centrale banken.

     

    Nieuws over de koopdrift van banken vind ik zo 123 alleen op sites van bedrijven die zelf goud verkopen. Zou daar niet een eigen belang bij zitten. Waar haal jij deze info?

  15. Je kan geen redelijk sluitende voorspelling maken met een grafiek over 40 jaar ?

     

    Nee ik niet. Het enige beeld wat ik daar uithaal is een vermoedelijke gemiddelde goudprijs waarbij ik niet verder terug kijk dan 20 jaar. Dit omdat de verder terugliggende economie niet vergelijkbaar is aan de huidige. Maar goed.... iedereen leest, denkt en vindt iets anders. Stabiliteit zoeken voor je financien in goud of zilver is goed. Speculeren voor gewin net zo onzeker als aandelen.

  16.  

    Als ik het goed begrijp ontstaat deze piek door devaluatie van de munt in dat land. In de rest van de wereld gelden andere waardes. Als je de drie beurzen tijdens een etmaal bekijk zie je bij openen en sluiten van deze ook verschillen optreden. Angst op de AEX zal de waarde doen stijgen, terwijl de beleving op de DOW dalend kan zijn. Wil je zo een piek beleven zal er eerst iets ingrijpends moeten gebeuren. Sommige mensen zijn daar zeker van door de signalen, andere niet. Kort beleggen blijft dus speculeren. Goed, een rendement van 150 op je 1000 euro daar is zeker menig speculant jaloers op maar je hebt wel zo een piek nodig om dat te realiseren. En die zijn zeldzaam.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...