Ga naar inhoud

Silversurfer

Lid
  • Items

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Silversurfer

  1. Vorige bericht

    ABN Amro ziet goudprijs in 2015 dalen naar $800

    06-11-2014 10:36:26

    De goudprijs zal volgens analist Georgette Boele van de ABN Amro volgend jaar dalen naar $800 per troy ounce. Eerder sprak dezelfde analist al de verwachting uit dat de goudprijs dit jaar naar $1.100 zou dalen en in het jaar 2015 een niveau van $850 zou bereiken. Wat veel goudbeleggers voor onmogelijk hielden zou zomaar eens realiteit kunnen worden.

     

    “Probeer geen vallend mes te vangen”, zo schrijft analist Boele van de ABN Amro deze week in de laatste Precious Metals Weekly. Ze voegt eraan toe dat de rally in de Amerikaanse dollar nog lang niet voorbij is, vooral niet als de Federal Reserve dit jaar nog terughoudender wordt in haar monetaire beleid.

     

    Een andere factor die negatief uitwerkt op de goudprijs is de afnemende vraag naar goud vanuit China. De premie op de goudprijs in Shanghai is volledig verdampt, wat erop wijst dat er bij de huidige goudprijs voldoende aanbod in de markt is om aan de vraag te voldoen.

     

    Georgette Boele merkt op dat beleggers nog steeds aanzienlijke posities in goud hebben en dat er een risico bestaat dat beleggers in de nabije toekomst meer posities in goud zullen liquideren. Dat kan de markt nog verder onder druk zetten.

     

     

    Koersdoelen voor goud, zilver, platina en palladium

    Daling goudprijs

    De goudprijs in dollars bereikte de afgelopen week het laagste niveau sinds april 2010. De prijs van het edelmetaal kwam onder druk te staan door uitspraken van de Federal Reserve en door een beter dan verwachte groei van de Amerikaanse economie. De Amerikaanse bank stopt zoals verwacht met haar monetaire stimulering. Deze twee factoren samen geven financiele markten meer vertrouwen in de Amerikaanse economie en dus ook in de dollar. De goudprijs verloor vorige week al meerdere procenten en lijkt deze week opnieuw lager af te sluiten.

     

    De daling van de goudprijs leverde wel wat extra vraag op naar fysiek metaal, maar het is onvoldoende om de prijsdaling af te remmen. Op het moment van schrijven staat de goudkoers in dollars 4,7% lager dan begin dit jaar, nadat vorig jaar ook een verlies van ruim 28% gerealiseerd werd. Volgens Georgette Boele kan de goudprijs volgend jaar dalen tot $800 per troy ounce, wat betekent dat de koersen vanaf het huidige niveau nog 30% kunnen dalen. Voor volgend jaar verwacht ze een gemiddelde prijs van $925 per troy ounce goud, het laagste niveau sinds 2008.

     

    Goudmijnen

    Als de goudprijs onder de $1.000 zullen veel goudmijnen in de problemen komen. Volgens berekeningen van Thomson Reuters GFMS was de gemiddelde all-in kostprijs voor een troy ounce goud vorig jaar al $1.200 per troy ounce. Bij een verdere prijsdaling doen mijnen er verstandig aan hun product te hedgen. Dat betekent dat de mijnen hun product alvast vooruit verkopen tegen een vaste prijs. Zo lopen ze geen risico bij een verdere prijsdaling, maar geven ze ook het perspectief op hoge rendementen op wanneer de goudprijs weer gaat stijgen.

     

    Zilver en platina

    Als we de analyse van Boele mogen geloven is de bodem voor zilver voorlopig wel bereikt. Ze verwacht dat de prijs van dit edelmetaal zal uitbodemen op $15,30 per troy ounce en dat de koers in 2015 zal herstellen tot $18 per troy ounce. Ook de platinaprijs zal volgens Boele gaan stijgen, tot een niveau van $1.350 eind 2015. Op het moment van schrijven staat de prijs van dit edelmetaal, dat vooral in de auto-industrie gebruikt wordt, op minder dan $1.200 per troy ounce.

     

     

    https://www.goudstandaard.com/abn-amro-ziet-goudprijs-in-2015-dalen-naar-800?utm_source=alle_emailadressen&utm_medium=email&utm_campaign=weekendeditie_week_45_gs_16213&kbtr=16213.1350.f5fa

  2. Off topic ,maar nu we het er toch over hebben :

    Geloof niet in dergelijke huishoudelijke apparaten ,nergens op de site is terug te vinden tot hoeveel mbar vacuum de pomp trekt (alles boven de 5 mbar is knudde ,geloof me vrij ) .Vacuumzakken zijn duurder dan industriele zakken .... Geef mij maar een degelijke (Nederlandse !) henkelman vacuum machine

     

    Als je de pot bij de vacuümsysteem bedoelt, dan krijg je er inderdaad maar 1 van bij het apparaat.

    Wat je kunt doen met die pot is het volgende. Je draait de deksel goed op je groentepot, zet je groentepot in de Vacuümpot en trek de vacuümpot vacuüm.

    Je trekt dan meteen ook de groentepot die erin staat vacuüm. Werkt als een speer en je hoort een duidelijke plop als je de groentepot later weer opendraait.

    Ik heb als test een OxyEye in de groentepot gedaan en die wordt na een tijdje weer keurig roze.

    20093316582293958.jpg.67e6ac0bbfc01d1ee23eae1f8e7e42eb.jpg

  3. Off topic ,maar nu we het er toch over hebben :

    Geloof niet in dergelijke huishoudelijke apparaten ,nergens op de site is terug te vinden tot hoeveel mbar vacuum de pomp trekt (alles boven de 5 mbar is knudde ,geloof me vrij ) .Vacuumzakken zijn duurder dan industriele zakken .... Geef mij maar een degelijke (Nederlandse !) henkelman vacuum machine

     

    Jauh, niks mis mee. Iedereen moet gebruiken waar hij zich happy mee voelt.

    Doe ik ook :-:)

  4. die heb ik geprobeerd, zo lek als een zeef..die kun je beter gebruiken om droog eten in te bewaren.

     

    Daar gebruiken wij ze hoofzakelijk voor.

    Wij gebruiken ook gebruikte conservenpotten om droog en vochtig spul in op te slaan.

    We hebben een FOOD SAVER - Vacuümapparaat V2860-I gekocht en daar zit een speciale vacuum pot bij, waar je b.v. een applemoes\groentepot in kunt zetten en de pot vaccum kunt trekken

    Werkt als een speer, je zet de pot er in, draai de deksel er op, sluit het vaccuum slanngetje aan en gaan met die banaan. Je hoort de potten gewoon een pop geluid maken als je ze later open draait.

  5. Sinds 1897 wordt de zilverprijs dagelijks vastgesteld in Londen, maar op 24 augustus komt daar een einde aan. Na 117 jaar valt het doek voor de London Silver Market Fixing. Het wordt een stormachtig afscheid dat gepaard gaat met rechtszaken en een onderzoek naar manipulatie van de zilverprijs.

     

    Volgens mij gaat het fixen gewoon verder, alleen zijn het dan niet meer de drie banken die het doen maar nog maar 1 instantie.

    http://thebullionhouse.nl/zilver-prijs/silver-fix/

  6. En als je even logisch nadenkt en er vanuit gaat dat al die landen op de wereld sinds de jaren vijftig ontwikkelingsgeld sturen naar die landen, dan is het een astronomisch bedrag wat al die landen in al die jaren gestort hebben en dat loopt in de vele miljarden, en nog hebben ze geen waterputten en vallen ze om van de honger?

    Die volkeren worden bewust in die staat gehouden. Veronderstel dat het daar economisch net zo zou worden als in het westen, dan zijn de produkten die ze maken hier niet meer te betalen en dat willen we in het westen niet. Dus betaal je bijvoorbeeld koffieboeren net te weinig om hun kinderen naar school te kunnen sturen, zodat ze net zulke brave goedkope koeffieboeren worden als hun ouders en geen dokter of IT'er.

    Daar is over nagedacht.

  7. ontwikkelingshulp is één grote wassen neus.....ik heb er zelf een paar jaar in gewerkt.....walgelijk.......manier van doorsluizen belastinggeld naar grote bedrijven....meer is het niet...

     

    en als dat 15.000 banen oplevert, dan heeft het minstens 30.000 banen gekost!

     

    Ontwikkelings hulp is niet wat het lijkt. Wij geven hulp en in ruil daarvoor mogen we fabrieken in hun land bouwen waar we het volk dan wel weer voor een hongerloon 7 dagen per week laten werken.

    Daarom vinden al die politieke partijen het zo belangrijk dat we geld blijven geven aan die landen, niet om het volk te helpen maar voor onze grote bedrijven om aan ze te verdienen.

    Hier zit verder niets humaans achter, puur business..

  8. Helemaal mee eens. Mag inderdaad een keertje afgelopen zijn. En dan gaat dit heel raar klinken, maar eigen volk eerst. En ik bedoel dus niet alleen maar een bepaald deel van de samenleving, maar iedereen die hier legaal woont.

     

    Zou niet weten waarom dat raar zou moeten klinken.

    Je voed ook eerst je eigen gezin voordat je wat aan andere geeft en zo zou het met het land ook moeten zijn, eerst hier de boel op orde en dan eens kijken naar andere zaken.

  9. Oh ja, 'buitenlandse militairen'. Ben benieuwd. Maar gelet op de tekst van die Solidariteitsclausule denk ik toch dat je onzin uitkraamt. Je zou voor de lol die tekst ook eens moeten lezen.

     

    Om het je makkelijk te maken, hier heb je hem: http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/EN/genaff/143353.pdf

     

    Dit soort zinnen bijvoorbeeld.

    The decision also provides for an immediate activation of the Integrated Political Crisis Response arrangements (IPCR), a mechanism approved in June 2013 by the Council.

    This will allow a rapid involvement of the political authorities across the EU in order for the Council to ensure the strategic direction of the response and to take appropriate action to the benefit of the member state affected.

     

    Maar goed, nergens staat natuurlijk keihard dat ze soldaten zullen sturen om onze koppen af te hakken, maar is een revolutie een crisis en wat is dan een appropriate action?

     

    http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/EN/genaff/143353.pdf

  10. Laat je toch niet opnaaien, lees nou eens een keertje goed en naai zelf niet op

     

    Bedoeld wordt de z.g. Solidariteitsclausule. Daar staat het volgende in:

     

    The solidarity clause provides for the Union and its member states to act jointly in assisting another member state being the object of a terrorist attack or the victim of a natural or man-made disaster.

     

    Niet veel meer, niet veel minder.

     

    De Soldidariteitsclausule voorziet er dus in dat de Unie en de lidstaten elkaar gezamenlijk (kunnen) bijstaan in geval van een terroristische aanval of een ramp veroorzaakt door de natuur of door menselijk handelen.

     

    Dus bij terreuracties, natuurrampen en rampen zoals het ontploffen van fabrieken of kernreactoren. Goeie clausule, lijkt me. En er wordt met geen woord gesproken over militaire bijstand. Kan ook haast niet: de EU is geen militair verbond en heeft geen militaire machtsmiddelen.

     

    Ik denk dat je een beetje naïef bent.

  11. Ah. Nog een anti fan.

     

    Ik ben tegen personen die zichzelf op een troon zetten of figuren in de politiek die ons beginnen te vertellen wat we wel of niet moeten doen "omdat we dat toch samen hebben afgesproken in dit land".

    Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb die vergadering waarin we dat afspraken geloof ik gemist, de uitnodiging is vast in mijn spambox terecht gekomen.

    Randfiguren die onze staatsbedrijven begonnen te privatiseren en dus resources verkochten die aan het volk toebehoorde, maar is het volk hierover geraadpleegd?

    Dat onze geboortebewijzen verhandeld worden op de beurs en ons land (en andere landen) als bedrijf ingeschreven staat, maar niemand je dat verteld.

    Deze man kwam erachter dat er twee Austalieen bestaan toen hij een auto het land in wilde voeren, namelijk het land Australië en het beursgenoteerde bedrijf Australië

    Gaat dit ook op voor Nederland? Allemaal vage zaken waar we vanaf moeten wat mij betreft.

  12. Zelfs dan niet. Het is algemeen bekend dat het al lang tijd is voor een revolutie, maar zoals ik eerder heb gezegd, we zijn niet meer de strijders die we ooit waren.

     

    Daar is helaas wel meer voor nodig dan wat nu gaande is. Erge honger, heel ingrijpende maatregelen of super werkloosheid dat dit volk op tilt slaat.

    Maar als je dan weer zoiets leest http://www.barocho.es/de-eu-kan-nu-oorlog-tegen-de-eigen-burgers-voeren/ dan is de EU wel slim bezig.

    Als er hier een opstand\revolutie dreigt, dan worden er gewoon buitenlandse militairen ingezet.

    Die hebben geen band met het volk alhier en komen er gewoon een eind aan maken, want Nederlandse militairen zouden nog wel eens kunnen weigeren om tegen eigen volk te vechten.

  13. Ik kan je aanraden eens goed te lezen op deze paginae. Als iedere Nederlander dit zou weten, hadden we volgende week een republiek.

     

    http://www.hethuisvanoranje.nl/15%20Fortuin%20van%20Oranje%20en%20Nassau/Stichtingenvanoranjenassau.html

     

    En wat dacht je van deze :)

     

    http://vrijnn.nl/2014/01/16/willem-alexander-is-geen-oranje-nassau/

    Of deze,

    http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/illegaal-nederlands-bestuur/

    Als deze verhalen kloppen, dan kunnen ze meteen wel weg.

  14. Ah je wilt de geschiedenis veranderen? Leuk verhaaltje vooor een sprookjesboek maar de werkelijkheid ligt even iets anders.

     

    Bij de weg, welke Bush bedoel je eigenlijk? Die geboren is in 1946?

     

    De Tweede Wereldoorlog was de samensmelting van een aantal aanvankelijk afzonderlijke militaire conflicten die van 1939 tot 1945 op wereldschaal werden uitgevochten tussen twee allianties: de asmogendheden (Duitsland, Italie en Japan) en de geallieerden.

    In Europa vielen de Duitse troepen op 1 september 1939 Polen binnen. Dit leidde op 3 september 1939 tot een oorlogsverklaring aan Duitsland door het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

     

    bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_Wereldoorlog

     

    Totop dat moment was het een zooitje in Europa maar nog geen wereldwijde shtf. Hoewel de VS inmiddels wel materieel leverde aan onder andere die rare Britten, bemoeide de VS zich niet actief met de knokpartij. Inmiddels was Hitler toe aan een vakantie en dacht dat het misschien wel aardig zou zijn om die vakantie door te brengen in de Sovjet-Unie. Helaas voor Hitler vond ome Stalin het niet zo'n goed idee. Met name niet omdat Hitler veel te veel gasten mee wilde brengen naar het feestje. Dus zat er niets anders op voor Hitler om ook de Sovjet-Unie te oorlog te verklaren, hij was toch lekker bezig dus waarom niet.

     

    Later vonden de Jappen het wel leuk om Pearl Harbor te verbouwen, waarna de VS de oorlog verklaarden aan Japan en ging de VS zich actief bemoeien met de verschillende comflicten. Omdat Japan en Duitsland het beruchte anti-Kominternpact hadden gesloten, vond Hitler het wel aardig om ook de VS de oorlog te verklaren. Wat in feit overbodig was maar ja, zoiets staat wel leuk op je cv.

    Vanaf dat moment kan er gesproken worden over een gigantische wereldwijde puinhoop, in de volksmond ook wel wereldoorlog genoemd. Omdat dit de tweede keer was, werd het vanaf dat moment de 2e wereldoorlog genoemd.

     

    Wikipedia is nou niet bepaald de bron om hierbij aan te halen.

    Daar staan bepaalde zaken niet in zoals Operation Keelhaul, het gedwongen repatriëren (door de geallieerde) van een miljoen Russische (door de Duitsers gevangengenomen) krijgsgevangenen en vluchtelingen naar Rusland, waarvan de geallieerde heel goed wisten dat deze mensen daar meteen gefusilleerd zouden worden of voor de rest van hun leven in de Goelags terecht zouden komen. En ook staat daar niets over de Eisenhower Camps waar de geallieerde een uitdrukkelijk verbod kregen van Eisenhower om ongeveer 1,5 miljoen Duitse krijgsgevangen eten te geven, eten wat overigens wel voorradig was. Hierdoor kwamen ze zo'n beetje allemaal om van de honger.

    Oh ja, in 1933 gaven de Amerikanen financiële steun aan Stalin en nadat de Amerikanen en de Russen afspraken hadden gemaakt over de voorwaarden van die hulp, steeg het het dodental in de Oekraïne ineens schikbarend.

    Zoek de verschillen,

     

    Oekraine.jpg.e58a7fde977d6988fcc79fccc2daf737.jpg

     

    Tja, dat vind je niet in je schoolboekjes of op Wikipedia, daarin is alleen Hitler de rotte banaan.

    En ik schreef de FAMILIE Bush en niet George Bush.

  15. Nul reactie? Kun je niet lezen? Dit stuurde ik je op 2 augustus om 14.59 per PM:

     

     

     

    Vooral niet met me in discussie gaan. Blijf maar lekker vertellen dat Duitsland aan de geeuwhonger lag toen het land de beide wereldoorlogen veroorzaakte, blijf maar verkondigen dat Nederland een communistisch bolwerk is, klets maar wat aan met je false flag verhaal en je 9/11 theorie. Overigens kom ik zelden of nooit 'met een visie', maar met feiten. Dat je niet met me in discussie wilt kan ik naar aanleiding van je zwakke betogen begrijpen, maar zeg dan gewoon dat je geen tegenargumenten hebt of dat je uit je nek zwamt.

     

    Waar blijft je vriendje Paling met zijn vaste trololo-prik?

     

    EDIT: wat heeft de economische toestand ten tijde van Napoleon in godsnaam met het uitbreken van de eerste wereldoorlog te maken?! Een false flag ofzo?

     

    Eh, Duitsland heeft de tweedenwereldoorlog niet veroorzaakt. Dat kon ook niet want er was geen mark cent te makken in dat land, De oorlog is pas begonnen nadat de familie Bush, de Rothchilds en de Warburgs bakken met geld aan Hitler gaven met de bedoeling om met dat geld een oorlog te beginnen. Dus sec gezien waren het wederom de bankiers die de oorlog begonnen en aan twee kanten financierde, net als dat ze de eerstenwereldoorlog begonnen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...