Ga naar inhoud

Petroman

Lid
 • Aantal items

  1585
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Petroman

 1. Daar is op het andere forum toch al antwoord op gegeven?
 2. @vheeswijkis dat uw HbA1c waarde? Hoeveel van die standaard schepjes is 250mgram?
 3. De drie dingen die je in ieder geval nodig hebt die schrap je van je lijst.... Als je met meerdere mensen iets wil doen moet je overleggen > vergaderruimte. Als je zieken hebt, wil je die wel apart van de andere houden, anders is iedereen op een gegeven moment ziek > ziekenboeg. Het leven bestaat niet alleen uit werken dus zal je voor een groep ook ontspanning nodig hebben > atelier.
 4. Hebben jullie de andere oproepen voor dit soort "fantasieën" al gelezen en ook begrepen? Ik noem het even fantasie want er is er nog niet één plan/idee in al de afgelopen jaren werkelijkheid geworden. Als je de reacties lees bij de andere topics dan zouden jullie moeten begrijpen welke bezwaren/vragen/kanttekeningen er zijn. Los die eerst op en kom dan met een plan. En dan iets uitgebreider dan ik zoek geld. Want dat zal je eerst nodig hebben en veel.
 5. Ja en ? Heeft weinig met magnetisme an sich te maken. Wel met het feit dat een wisselend elektrisch veld magnetisme opwekt en omgekeerd. Dus elektromagnetisch. Dat is iets anders dan magnetisme van een magneet Wel apart dat alle militaire installaties die ik gezien heb een metalen doos bevatten als afscherming. Inderdaad iets meer dan een "blikkie" maar dat heeft ook te maken met de afmetingen en de mechanische bescherming. Op het oude forum moet er vast wel iets over te vinden zijn.
 6. Mwha, qua geen "gaten" hebben zit wel wel ok in een boot. Ook kleine gaten zullen opvallen. @Rien waarom magnetische afscherming ? Dus een goed sluitende metalen doos gaat niet werken ? @AnonymousWaarom een zeilboot en is die dan van plastic of metaal of combi?
 7. Wel jammer dat het vaak aangedikt is en je lastig feiten en fictie uit elkaar kan halen. Dat een ziekenhuis maar een beperkte hoeveelheid brandstof heeft voor het aggregaat geloof ik wel maar waarom zou defentie niet langs kunnen komen met een tankwagen? Er zijn noodvoorraden dus daar zal ook wel een pomp bij zitten. OK, ook een aanname van mij maar ik heb genoeg mensen gesproken die voldoende op de hoogte zijn van draaiboeken die we normaal gesproken nooit zien. Liften is ook zo iets, nu komt daarvoor de brandweer vaak, maar technische diensten kunnen ook de motor op tornen zetten en met de hand gaan zwengelen. En die kennen hun installaties en kunnen ook op de fiets. En niet in elke lift zit meteen iemand opgesloten. En dan zijn er ook nog vele liftmonteurs in actieve en non actieve dienst. Zoals bv de keurmeesters van een liftinstituut. Een betere boodschap zou zijn om mensen voor te lichten ipv bangmakerij met zo'n artikel. Postbus 51: prept u mee? Heel Holland bereid zich voor prept.
 8. Zeker weten? Een inverter heeft normaal gesproken 230V nodig, netspanning, om te functioneren. Zonder aanpassingen heb je, bij stroom uitval, niets aan je panelen.
 9. Dan ga je rechtreeks naar de site van de belastingdienst zonder google. Of je plaatst iets niet totdat je het gecontroleerd hebt.
 10. Onzin, is gewoon brandstof dus plus accijns. Waarom denk je dat er lampolie bestaat ? Dat is nl. ook petroleum maar omdat het niet als brandstof wordt verkocht is het goedkoper. Als je de moeite doet om even google te raadplegen, krijg je volgende info van de belastingdienst site: Minerale oliën De minerale oliën waarvoor u accijns moet betalen zijn: lichte olie (benzine) halfzware olie (petroleum) gasolie (diesel) zware stookolie vloeibaar gemaakt petroleumgas (LPG) methaan Ook andere producten kunnen als een minerale olie worden aangewezen. Een voorbeeld hiervan is plantaardige olie die wordt gebruikt als motorbrandstof of als brandstof voor verwarming. Daarover moet ook accijns worden betaald. Voor minerale olie bestaan 2 soorten belasting: accijns voorraadheffing aardolieproducten In de tarievenlijst is per product aangegeven welke belasting u moet betalen. Link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/douane_voor_bedrijven/accijns_en_verbruiksbelasting/inleiding_accijns_verbruiksbelastingen/bijzonderheden_per_accijnsproduct/bijzonderheden_per_accijnsproduct
 11. Ik weet niet waar je woont maar ik kan de "Belgische C kwaliteit" ook aan de pomp kopen. Al een tijdje niet gedaan dus ik weet de prijs niet. Wat je ook kan doe is gewoon evn kijken wie er brandstof levert in je buurt. Ik heb ooit voor een lampen meeting in Hall bij een lokale brandstofboer 200ltr wasbenzine bestelt en laten brengen. Edit: antwoord uit april 2021: Wij hebben de Belgische C kwaliteit beschikbaar op de pomp bij Esso de Stroet. Deze kost € 1.699 per liter incl. de BTW. Met vriendelijke groet, Richard Zandsteeg HAVÉ Brandstoffen
 12. Helemaal waar. De balans tussen warm/koud en droog/vochtig is een lastig dingetje. Ook dat klopt en wat doen die warme leidingen dan ? ze warmen de ruimtes net als een radiator op. Het is niet zo dat die leidingwarmte verloren is. Alleen het stukkie door je vloer/muur is verlies als de warmte daar een ruimte opwarmt waar je nooit kan komen. je zal meer warmte verliezen door het opwarmen van alle stukken buitenmuur waar je radiator voor hangt. Je moet wel heel goed isoleren/warmte weerkaatsen/verplaatsen om dat voor te blijven. En dan zit er vaak ook nog een vensterbank boven die de warmte afvoer naar boven mooi blokt.
 13. Mawah ligt er aan. Ik denk dat je relatief harder moet stoken om 1 ruimte in een verder koude onverwarmde omgeving (rest van je huis) warm te krijgen. Qua leiding verlies ligt dat er ook aan of je leidingen tegen de muur zitten of er in. In de 1e situatie warmen de leidingen ook mee op net als de radiatorren . Die je overigens dicht kan draaien. Verbranden van petroleum in een kachel levert ook meer vocht op plus je moet meer ventileren (kou binnen brengen). Alles bij elkaar weet ik het nog niet hoe de balans uit zou slaan. Je kan ook stellen dat een trui en jas aan ook warmer zijn. Je hoeft dan alleen je lichaan maar warm te houden/brengen en niet de ruimte waar dat lichaam zich bevind.
 14. @lau, en waarom zou het bezinestation in jouw buurt wel stroom hebben om de pompen te bedienen? En waarom zou petroleum niet lang houdbaar zijn? Aannames zijn dodelijk in een "hemel valt naar beneden" scenario.
 15. Waarom de gordijnen dicht ? En heb je een CV in huis of alleen gaskachel in woonkamer?
 16. Ik wil graag weten waar we over praten voordat ik wie dan ook advies geef. Ook wil ik graag weten of een vraagsteller ook weet wat hij/zij op tafel heeft staan of boven de tafel heeft hangen. Ja, dat was maar één vraag.
 17. Vuurwerk heeft een lont. Petroleum dingen hebben een pit. Wat zegt je handleiding over het gebruik van pitten? Hoe ziet je stabilee petroleum kooktoestel er uit? Heeft het ook een naam, modelnummer? Sorry voor de vragen maar mijn kristallen bol doet het effe niet.
 18. Tsja, ik had deze video serie ooit opgeslagen, gewoon omdat het lekker weergeeft hoe "makkelijk" zo iets is. Van uitgraven van de hele ingangsruimte, die opgeblazen is(geentrap, geen lift) en volgestort met meuk na ontmanteling tot het leegpompen van de hele unit. Al zou je zo'n ding gratis krijgen dan nog ga je failliet aan kosten om er in te kunnen komen. Een buikbaar gevaarte zoals @Enkiheeft kunnen kopen is uitzonderlijk.
 19. @enki, het valt mij op dat al die mooie sites vaak alleen maar 3D plaatjes laten zin van ho mooi het zou kunnen worden. Niet van projecten die af zijn. En als het ombouwen van missile silos te doen was dan waren er al meer in de aanbieding. Maar ze staan vol met water en asbest. vaak gaat dat ook op van ex koude oorlog bunkers in oost duitsland van russische makelaardij. Als dan kan je je beter focussen op een ww2 hochbunker. of als mogelijk een Zwitsers fort.
 20. Het hele staal panelen idee is wat vreemd. Waarom niet beton storten? Gat graven moet je toch. Ik heb dat idee ook altijd als ik de verwoesting weer eens zie van huizen en bedrijven in "tornado allee". Waarom bouw je daar in houtskelet en niet beton? Goeikoper? Aan me hoela, als je huis weer eens verwoest is dan kost dat volgens mij meer. Maar laten we eerst eens zien of onze optimistische entrepeneur hier nog terug komt. ps Ik vraag me af of die van atlas echt beter zijn. En bomshelters zijn ze geen van allen denk ik. Of alleen bestand tegen kleine bommetjes 😉 pps: deze stet up begint er op te lijken. Hoewel de definitie ondergrondse bunkers weer wat ver gezocht is. Ook mis ik nog het rioolsysteem. Bommen hebben geen riool nodig.
 21. @Enki, ik denk, nee ik weet het zeker; het is een amerikaans ontwerp voor amerikanen. Die denken niet zo ver, diep en lang na. over dit soort/type "deathtraps" zijn er diverse YT filmpjes te vinden. Inclusief die van een gasexplosie in een type van deze firma. Had iets te maken met gebruik van gas om te koken in een verder afgesloten ruimte of zo. Edit: link toegevoegd. En hier nog een over het officiele report. (van de concurent dat wel;)
 22. @Sterredag Jammer dat er geen normale discussie gevoerd kan worden. Als je je woorden moet "bewijzen" door te referenen aan Hitler (als hij dit al gezegt heeft, want bronvermelding is ook al een dingetje), dan houdt het op. Een potentieel (let op het streepje, de kans is er) besmettelijk en dodelijk (voor bepaalde mensen) ziekte vergelijken met beenbreuken tgv extreme sporten is onredelijk. Dan snap je de vergelijking niet tussen een besmettelijk virus en een eenmalig iets. De vergelijking met de veiligheidsgordel gaat niet op. Het is een middel om erger te voorkomen. Er is geen vergelijking met roken, drinken en/of eten die inderdaad net zo "erg" zijn maar waar geen voorbehoedmiddel tegen is. Al hoewel ook hier wordt door de overheid gevraagd om je in te houden zodat de massa gezonder wordt. Ook hier zie je dan dat mense het zelf wel bepalen met alle gevolgen van dien. Ik zeg ook niet dat ik voorstander ben van een vaccinatieplicht maar er van uitgaan dat het alleen voor je eigen gezondheid is is te kort door de bocht. Jammer dat er in bijna elke discussie weer andere zaken bijgesleept moeten worden.
 23. Het is volgens mij heel simpel: A) een vaccin beschermt je niet tegen het krijgen van een ziekte. Het stimuleert je afweersysteem zodat een eventuele besmetting herkend wordt. Je afweersysteem wordt dus niet overvallen door iets onbekends. B) een vaccin heeft niets te maken met de mate waarin je ziek wordt. Je conditie, metaal en lichaamelijk, aanleg onderliggende (on)bekende aandoeningen, geslacht etc. bepalen of je doodziek wordt dan wel nergens last van hebt. C) een vaccin beschermt ook niet tegen herbesmetting. Dat wil zeggen als je de hele dag loopt te snotteren dan is de herbesmettingskans/overdracht groter dan als je helemaal geen klachten hebt. Maar dit is niet "waterdicht" omdat als je zelf geen klachten ervaart je wellicht meer contact hebt met anderen terwijl je als je je doodziek voelt gewoon in bed ligt. Hier komt het afstand bewaren etc om de hoek kijken. D) je laat je niet vaccineren voor jezelf maar juist om het/een virus/ziekte niet door te geven. Immers de idee is dat de meeste mensen minder ziek worden en dus minder goed de ziekte doorgeven. Een autogordel beschermt niet tegen een zware voet en uit de bocht vliegen en in het mortuarium terecht komen. Wat het wel doet is de kans verkleinen dat je de auto uitvliegt en tegen een boom gekwakt wordt. Moeten andere mensen dan hun leven wagen of een trauma oplopen omdat jij vind dat een autogordel onzin is en je zelf wel kan bepalen hoe hard je door een bocht kan rijden? Nog afgezien van het morele feit dat je eventueel een plek, kostbare tijd claimt in een ziekenhuis op rekening van iemand anders.
 24. Ik vraag me af wat de oorspronkelijke stichters zoals @Mr. Gold er nu van vinden. Ergens is er na het heropenen van het oude PREPPER forum iets fout gegaan bij het modereren en toestaan van bepaalde onderwerpen. Je kan nog beter over godsdienst gaan discuteren dan over covid en nepnieuws. Al hoewel het natuurlijk geld in het laatje zal brengen qua zoekmachinehits en reclame. Maar met preppen en je gezond verstand gebruiken (oeps) heeft het weinig meer te maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...