Ga naar inhoud

Petroman

Lid
 • Aantal items

  1555
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Petroman won de laatste dag op 20 september

Petroman had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Petroman's Achievements

Prepper goeroe

Prepper goeroe (8/11)

1.2k

Community reputatie

 1. Tsja, ik had deze video serie ooit opgeslagen, gewoon omdat het lekker weergeeft hoe "makkelijk" zo iets is. Van uitgraven van de hele ingangsruimte, die opgeblazen is(geentrap, geen lift) en volgestort met meuk na ontmanteling tot het leegpompen van de hele unit. Al zou je zo'n ding gratis krijgen dan nog ga je failliet aan kosten om er in te kunnen komen. Een buikbaar gevaarte zoals @Enkiheeft kunnen kopen is uitzonderlijk.
 2. @enki, het valt mij op dat al die mooie sites vaak alleen maar 3D plaatjes laten zin van ho mooi het zou kunnen worden. Niet van projecten die af zijn. En als het ombouwen van missile silos te doen was dan waren er al meer in de aanbieding. Maar ze staan vol met water en asbest. vaak gaat dat ook op van ex koude oorlog bunkers in oost duitsland van russische makelaardij. Als dan kan je je beter focussen op een ww2 hochbunker. of als mogelijk een Zwitsers fort.
 3. Het hele staal panelen idee is wat vreemd. Waarom niet beton storten? Gat graven moet je toch. Ik heb dat idee ook altijd als ik de verwoesting weer eens zie van huizen en bedrijven in "tornado allee". Waarom bouw je daar in houtskelet en niet beton? Goeikoper? Aan me hoela, als je huis weer eens verwoest is dan kost dat volgens mij meer. Maar laten we eerst eens zien of onze optimistische entrepeneur hier nog terug komt. ps Ik vraag me af of die van atlas echt beter zijn. En bomshelters zijn ze geen van allen denk ik. Of alleen bestand tegen kleine bommetjes 😉 pps: deze stet up begint er op te lijken. Hoewel de definitie ondergrondse bunkers weer wat ver gezocht is. Ook mis ik nog het rioolsysteem. Bommen hebben geen riool nodig.
 4. @Enki, ik denk, nee ik weet het zeker; het is een amerikaans ontwerp voor amerikanen. Die denken niet zo ver, diep en lang na. over dit soort/type "deathtraps" zijn er diverse YT filmpjes te vinden. Inclusief die van een gasexplosie in een type van deze firma. Had iets te maken met gebruik van gas om te koken in een verder afgesloten ruimte of zo. Edit: link toegevoegd. En hier nog een over het officiele report. (van de concurent dat wel;)
 5. @Sterredag Jammer dat er geen normale discussie gevoerd kan worden. Als je je woorden moet "bewijzen" door te referenen aan Hitler (als hij dit al gezegt heeft, want bronvermelding is ook al een dingetje), dan houdt het op. Een potentieel (let op het streepje, de kans is er) besmettelijk en dodelijk (voor bepaalde mensen) ziekte vergelijken met beenbreuken tgv extreme sporten is onredelijk. Dan snap je de vergelijking niet tussen een besmettelijk virus en een eenmalig iets. De vergelijking met de veiligheidsgordel gaat niet op. Het is een middel om erger te voorkomen. Er is geen vergelijking met roken, drinken en/of eten die inderdaad net zo "erg" zijn maar waar geen voorbehoedmiddel tegen is. Al hoewel ook hier wordt door de overheid gevraagd om je in te houden zodat de massa gezonder wordt. Ook hier zie je dan dat mense het zelf wel bepalen met alle gevolgen van dien. Ik zeg ook niet dat ik voorstander ben van een vaccinatieplicht maar er van uitgaan dat het alleen voor je eigen gezondheid is is te kort door de bocht. Jammer dat er in bijna elke discussie weer andere zaken bijgesleept moeten worden.
 6. Het is volgens mij heel simpel: A) een vaccin beschermt je niet tegen het krijgen van een ziekte. Het stimuleert je afweersysteem zodat een eventuele besmetting herkend wordt. Je afweersysteem wordt dus niet overvallen door iets onbekends. B) een vaccin heeft niets te maken met de mate waarin je ziek wordt. Je conditie, metaal en lichaamelijk, aanleg onderliggende (on)bekende aandoeningen, geslacht etc. bepalen of je doodziek wordt dan wel nergens last van hebt. C) een vaccin beschermt ook niet tegen herbesmetting. Dat wil zeggen als je de hele dag loopt te snotteren dan is de herbesmettingskans/overdracht groter dan als je helemaal geen klachten hebt. Maar dit is niet "waterdicht" omdat als je zelf geen klachten ervaart je wellicht meer contact hebt met anderen terwijl je als je je doodziek voelt gewoon in bed ligt. Hier komt het afstand bewaren etc om de hoek kijken. D) je laat je niet vaccineren voor jezelf maar juist om het/een virus/ziekte niet door te geven. Immers de idee is dat de meeste mensen minder ziek worden en dus minder goed de ziekte doorgeven. Een autogordel beschermt niet tegen een zware voet en uit de bocht vliegen en in het mortuarium terecht komen. Wat het wel doet is de kans verkleinen dat je de auto uitvliegt en tegen een boom gekwakt wordt. Moeten andere mensen dan hun leven wagen of een trauma oplopen omdat jij vind dat een autogordel onzin is en je zelf wel kan bepalen hoe hard je door een bocht kan rijden? Nog afgezien van het morele feit dat je eventueel een plek, kostbare tijd claimt in een ziekenhuis op rekening van iemand anders.
 7. Ik vraag me af wat de oorspronkelijke stichters zoals @Mr. Gold er nu van vinden. Ergens is er na het heropenen van het oude PREPPER forum iets fout gegaan bij het modereren en toestaan van bepaalde onderwerpen. Je kan nog beter over godsdienst gaan discuteren dan over covid en nepnieuws. Al hoewel het natuurlijk geld in het laatje zal brengen qua zoekmachinehits en reclame. Maar met preppen en je gezond verstand gebruiken (oeps) heeft het weinig meer te maken.
 8. Ik heb geen verstand van bunkers maar wat een dom ontwerp. Ik heb de video bekeken via de link van @Raycoupe, man , man wat een onzin. Als je de deur dichttrekt en 40man laten een scheet dan ga je dood. Die paar filtertjes gaan je niet redden. Vluchtautos geven al aan wat voor volk dit soort onzin gaan kopen. Een zwembad? Enig idee hoeveel vocht je daarmee in een dichte stalen doos brengt? O en ik mis ergens de brandstof opslag. Vier diesel generators zullen vast wel wat lusten om al die groeilampen aan te houden. Succes. Gratis tip: koop een ex nato bunker en je infra is in ieder geval ok. Of een duitse hochbunker. Of een bunker in Zwitserland.
 9. Ik denk dat het met de tijdspanne nog wel los loopt. Ja hoe meer je meet, hoe makkelijker je denkt alles te kunnen voorspellen. Maar we krijgen er dan ook weer nieuw land voor terug en misschien wel weer een vruchtbare sahara met een binnenzee. Kunnen we daar heen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat het of droger of natter of kouder gaat worden. Dus alleen maar extremen.
 10. @rien, volgens mij schrijft @Martin dat het juist NIET werkt natuurkundig gezien maar dat het een "gevoel" is dat het werkt. Je voelt de warmte wel maar de ruimte wordt niet warmer. Persoonlijk wil ik er dit nog aan toevoegen: door de warmte toename onder de bloempot loop je het risico dat al het kaarsvet smelt en spontaan ontbrand. Dan heb je een grote uitdaging want die kleine fakkels van brandend vet zitten boordevol en krijg je moeilijk uit. Ik heb dat zelf ervaren met een enkel groot model "waxine" lichtje laat staan dat je er vier in brand hebt staan.
 11. Moet je ook geen roze koffers nemen....
 12. Hé dat dacht ik net ook. kkkssst ga uit mijn hoofd. Mensen onderschatten de kracht van het water, ook al drijven er autos in. Maar wat moet je opblaasbootje tegen een boom(tak) die je tegen komt? Nee een boot is niets met die kracht en ingredienten.
 13. In Duitsland is een bruinkoolmijn aan het vollopen na dijkbreuk van een nabij gelegen rivier. Ook enorme aardverschuiving geweest waardoor dodental daar al op 700+ staat. En die video van die dam in Wuppertal ziet er ook niet goed uit.
 14. De extra toevoer van de moezel (D) komt einde weekend aan, dan komt ook de extra golf uit het noorden richting Rijn. Deskundigen hopen dat die niet tegelijk aankomen. Dus voorlopig hoog water in alle grote rivieren denk ik. Water moet toch ergens heen. Oh en uit de Ardennen zal ook nog wel wat onderweg zijn. https://waterkaart.net/gids/waterstand.php?plaats=Lobith https://waterinfo.rws.nl/#!/kaart/Waterbeheer/ https://www.waterpeilen.nl/
 15. Ik denk dat er veel mensen zijn zoals jij, die gewoon dit soort berichten gaan verspreiden. Vooral als je met eigen interpretaties e.e.a. gaat aandikken, zoals tijdschema, of open vragen "zijn ze getipt?". Niet iedereen denkt lang genoeg na, leest maar de helft of nog minder en gaat meteen in paniekmodus inkopen doen. Wanneer ging men ook al weer hamsteren voor covid? WC papier zou op zijn, zei iemand, tijdsperiode onbekend etc etc Voedsel zou ook een probleem worden. Inderdaad beperkt houdbaar en dus na 2weken bergen weggegooid voedsel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...