Ga naar inhoud

Petroman

Lid
 • Aantal items

  1585
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Petroman won de laatste dag op 20 oktober 2021

Petroman had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Petroman's Achievements

Prepper goeroe

Prepper goeroe (8/11)

1.2k

Community reputatie

 1. Daar is op het andere forum toch al antwoord op gegeven?
 2. @vheeswijkis dat uw HbA1c waarde? Hoeveel van die standaard schepjes is 250mgram?
 3. De drie dingen die je in ieder geval nodig hebt die schrap je van je lijst.... Als je met meerdere mensen iets wil doen moet je overleggen > vergaderruimte. Als je zieken hebt, wil je die wel apart van de andere houden, anders is iedereen op een gegeven moment ziek > ziekenboeg. Het leven bestaat niet alleen uit werken dus zal je voor een groep ook ontspanning nodig hebben > atelier.
 4. Hebben jullie de andere oproepen voor dit soort "fantasieën" al gelezen en ook begrepen? Ik noem het even fantasie want er is er nog niet één plan/idee in al de afgelopen jaren werkelijkheid geworden. Als je de reacties lees bij de andere topics dan zouden jullie moeten begrijpen welke bezwaren/vragen/kanttekeningen er zijn. Los die eerst op en kom dan met een plan. En dan iets uitgebreider dan ik zoek geld. Want dat zal je eerst nodig hebben en veel.
 5. Ja en ? Heeft weinig met magnetisme an sich te maken. Wel met het feit dat een wisselend elektrisch veld magnetisme opwekt en omgekeerd. Dus elektromagnetisch. Dat is iets anders dan magnetisme van een magneet Wel apart dat alle militaire installaties die ik gezien heb een metalen doos bevatten als afscherming. Inderdaad iets meer dan een "blikkie" maar dat heeft ook te maken met de afmetingen en de mechanische bescherming. Op het oude forum moet er vast wel iets over te vinden zijn.
 6. Mwha, qua geen "gaten" hebben zit wel wel ok in een boot. Ook kleine gaten zullen opvallen. @Rien waarom magnetische afscherming ? Dus een goed sluitende metalen doos gaat niet werken ? @AnonymousWaarom een zeilboot en is die dan van plastic of metaal of combi?
 7. Wel jammer dat het vaak aangedikt is en je lastig feiten en fictie uit elkaar kan halen. Dat een ziekenhuis maar een beperkte hoeveelheid brandstof heeft voor het aggregaat geloof ik wel maar waarom zou defentie niet langs kunnen komen met een tankwagen? Er zijn noodvoorraden dus daar zal ook wel een pomp bij zitten. OK, ook een aanname van mij maar ik heb genoeg mensen gesproken die voldoende op de hoogte zijn van draaiboeken die we normaal gesproken nooit zien. Liften is ook zo iets, nu komt daarvoor de brandweer vaak, maar technische diensten kunnen ook de motor op tornen zetten en met de hand gaan zwengelen. En die kennen hun installaties en kunnen ook op de fiets. En niet in elke lift zit meteen iemand opgesloten. En dan zijn er ook nog vele liftmonteurs in actieve en non actieve dienst. Zoals bv de keurmeesters van een liftinstituut. Een betere boodschap zou zijn om mensen voor te lichten ipv bangmakerij met zo'n artikel. Postbus 51: prept u mee? Heel Holland bereid zich voor prept.
 8. Zeker weten? Een inverter heeft normaal gesproken 230V nodig, netspanning, om te functioneren. Zonder aanpassingen heb je, bij stroom uitval, niets aan je panelen.
 9. Dan ga je rechtreeks naar de site van de belastingdienst zonder google. Of je plaatst iets niet totdat je het gecontroleerd hebt.
 10. Onzin, is gewoon brandstof dus plus accijns. Waarom denk je dat er lampolie bestaat ? Dat is nl. ook petroleum maar omdat het niet als brandstof wordt verkocht is het goedkoper. Als je de moeite doet om even google te raadplegen, krijg je volgende info van de belastingdienst site: Minerale oliën De minerale oliën waarvoor u accijns moet betalen zijn: lichte olie (benzine) halfzware olie (petroleum) gasolie (diesel) zware stookolie vloeibaar gemaakt petroleumgas (LPG) methaan Ook andere producten kunnen als een minerale olie worden aangewezen. Een voorbeeld hiervan is plantaardige olie die wordt gebruikt als motorbrandstof of als brandstof voor verwarming. Daarover moet ook accijns worden betaald. Voor minerale olie bestaan 2 soorten belasting: accijns voorraadheffing aardolieproducten In de tarievenlijst is per product aangegeven welke belasting u moet betalen. Link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/douane_voor_bedrijven/accijns_en_verbruiksbelasting/inleiding_accijns_verbruiksbelastingen/bijzonderheden_per_accijnsproduct/bijzonderheden_per_accijnsproduct
 11. Ik weet niet waar je woont maar ik kan de "Belgische C kwaliteit" ook aan de pomp kopen. Al een tijdje niet gedaan dus ik weet de prijs niet. Wat je ook kan doe is gewoon evn kijken wie er brandstof levert in je buurt. Ik heb ooit voor een lampen meeting in Hall bij een lokale brandstofboer 200ltr wasbenzine bestelt en laten brengen. Edit: antwoord uit april 2021: Wij hebben de Belgische C kwaliteit beschikbaar op de pomp bij Esso de Stroet. Deze kost € 1.699 per liter incl. de BTW. Met vriendelijke groet, Richard Zandsteeg HAVÉ Brandstoffen
 12. Helemaal waar. De balans tussen warm/koud en droog/vochtig is een lastig dingetje. Ook dat klopt en wat doen die warme leidingen dan ? ze warmen de ruimtes net als een radiator op. Het is niet zo dat die leidingwarmte verloren is. Alleen het stukkie door je vloer/muur is verlies als de warmte daar een ruimte opwarmt waar je nooit kan komen. je zal meer warmte verliezen door het opwarmen van alle stukken buitenmuur waar je radiator voor hangt. Je moet wel heel goed isoleren/warmte weerkaatsen/verplaatsen om dat voor te blijven. En dan zit er vaak ook nog een vensterbank boven die de warmte afvoer naar boven mooi blokt.
 13. Mawah ligt er aan. Ik denk dat je relatief harder moet stoken om 1 ruimte in een verder koude onverwarmde omgeving (rest van je huis) warm te krijgen. Qua leiding verlies ligt dat er ook aan of je leidingen tegen de muur zitten of er in. In de 1e situatie warmen de leidingen ook mee op net als de radiatorren . Die je overigens dicht kan draaien. Verbranden van petroleum in een kachel levert ook meer vocht op plus je moet meer ventileren (kou binnen brengen). Alles bij elkaar weet ik het nog niet hoe de balans uit zou slaan. Je kan ook stellen dat een trui en jas aan ook warmer zijn. Je hoeft dan alleen je lichaan maar warm te houden/brengen en niet de ruimte waar dat lichaam zich bevind.
 14. @lau, en waarom zou het bezinestation in jouw buurt wel stroom hebben om de pompen te bedienen? En waarom zou petroleum niet lang houdbaar zijn? Aannames zijn dodelijk in een "hemel valt naar beneden" scenario.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...