Ga naar inhoud

Petroman

Lid niveau 2
 • Items

  1639
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Petroman won de laatste dag op 26 januari

Petroman had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Petroman's prestaties

Prepper goeroe

Prepper goeroe (8/11)

1.3k

Reputatie

 1. Onzin. Denk alleen maar aan het feit dat antennes, om het even welke en waarvoor, altijd op hoge plekken staan dan wel zelf hoog zijn. Correct, te lang en te veel in de zon zorgt ervoor dat de uv-straling en infra rood je huid verbranden. Het vermogen van en voor een telefoon is daarvoor te klein. Onzin: stel iemand belt je. Dan wordt dat signaal verzonden en verzonden ook al heb je dat ding niet bij je. radio en TV golven zijn ook continue aanwezig net zoals kosmische stralingen. Je DNA gaat er alleen aan als je enorm hoge vermogens ondergaat en of soort straling. bv cesium zoals dat van de week zoek was in Australiƫ. En die cylinder was 6 bij 8mm (milimeter).
 2. Petroman

  Vooraad

  Kan je dat ook "bewijzen"? Ik kan ook schrijven: 50cm karton, samengeperst tot 25cm voldoet.
 3. Petroman

  Vooraad

  https://atoombunkers.nl/ Ik ken de "eigenaar". Lijkt sterk op de bekende atlas dingen uit de USA.
 4. Topic gaat over een review. Niet over gratis sponsoring. @madeliefje, heb je de zaklamp gekocht, bevalt ie, aan te bevelen?
 5. ha ha, @enki, ik schreef bijna hetzelfde in een andere reactie.
 6. Petroman

  Vooraad

  Sorry domme vraag: maar er zijn shelters en shelters en wat het is is dus voor iedereen anders. Waar dat ding staat boeit niemand. Maar het is wel handig om te weten in bos, in je tuin, onder je huis, diep in de bossen op de veluwe, in een oude bunker langs de kust, een grot in de ardennen.
 7. Petroman

  Shelter

  Misschien handiger om al je ideen een in 1 topic neer te zetten. En ook wat je budget en leeftijd is. Ik krijg een beetje een onderbuik gevoel van onrealistische vragen stellen waar je zelf nog niet erg lang over nagedacht hebt. Als ik bunker en tekening inklop in google kan ik de hele week uit de voeten. Maar jij gaat geen bunker bouwen. Ook geen schuilkelder. Want heb je al grond gekocht? Een bouwvergunning? En nee het mag ook niet diep in de bossen op de veluwe en ja ze /men vind je toch wel.
 8. Petroman

  Vooraad

  Wat is een shelter? Waar staat die ? etc. Dus kan je eigenlijk wel ongezien bij die "shelter" komen? Maar met een nachtzichtkijker en/of infraroodkijker zijn 99,9% van de mensen te zien. En als jij geen honer en dorst hebt gaan mensen je vanzelf in de gaten houden. En fikkie vind je ook snel.
 9. @enki, ik denk dat het criterium wordt/is : waarin zit dat water? De kartonnen verpakking van barleduc zal minder lang mee gaan als een glazen fles. En een zwarte glazen fles is weer beter dan een doorzichtige (licht). Donker en koel zijn de primaire voorwaarden. Plastic kan zuurstof doorlaten, smaak bederven en zelfs giftige stoffen loslaten. Beste opslag is een roulerende opslag: nieuw item er in, oudste item er uit.
 10. Ik denk dat je beter eerst kan uitzoeken wat het verschil is tussen nucleaire straling, emi en emf. Een goede nucleaire meter. De beste bestaat nooit want het kan altijd beter maar ergens is het geld (vaak) op. Profesionele EMF meters hebben altijd een antenne dat zal een reden hebben.... En de antenne bepaalt wat je meet en hoe nauwkeurig.
 11. Wat een geluk dat ik mijn zonnepanelen niet hoef in te pakken.
 12. och ja natuurlijk podcast ipv YT filpjes waarheden. Pak eens een gewoon natuurkunde leerboek !
 13. hhmm, farmlight lampolie? Waarom geen petroleum? Probeer eens een fles petroleum van de gamma. Ja wellicht duurder maar lampolie is geen petroleum.
 14. Ik zou zeggen plaats eens een foto van die driepitter. Gaat een enkele vlam ook uit? Kan je de pit wel gewoon helemaal omhoog draaien ? Uit gaat een vlam bij gebrek an zuurstof of brandstof of beide. Kan ook goed zijn dat je nieuwe pitten gewoon bagger zijn. Dat komt ook voor bij petroleum lampen. Het is niet zo maar een stuk katoen.
 15. Als je nieuwe pitten de juiste maat hebben zou dat verder best kunnen. De kooktoestellen die je noemt zijn geen echte kooktoestellen in de zin dat je er op dan bakken en braden. Uitzoneringen daar gelaten. Ze werden ingezet en dus ook gemaakt om lange tijd iets te laten sudderen. Daarvoor hoeven de pitten niet heel hoog gedraaid te worden, wat nooit een goed idee is, voor een grote vlam. Voor echte kooktoestellen kijk je naar de bekende "Primus" toestellen van verschillende merken of de blauwe vlam branders zoals de Ditmar Demon. Maar bij/voor alles geldt"; het benne oude dingen en onderdelen worden steeds schaarser.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...