Ga naar inhoud

Dauntless

Lid niveau 2
  • Items

    370
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dauntless

  1. Ik ben hierdoor wel erg diep geraakt. Ik wou namelijk net terug beginnen met het preppen wat serieuzer te nemen...

    Jammer. Ik ben nog nooit op een SC geweest, omdat ik dat niet mocht van mijn ouders voor ik 16 was. Ik ken hier dus niemand echt en zal dat dus waarschijnlijk nooit doen. Jammer, want als ik afga op wat (sommige) mensen schrijven, denk ik dat daar wel heel interessante personen achter zitten. Jammer dat ik geen contact meer kan houden met jullie.

     

    Deze mensen had ik wel eens in het echt willen ontmoeten: @Loreen @Vempain @Stuudje @homerun @Raycoupe @Peerke @FKAGB @f150 @Gamble @Simurgh @Heksenboot

     

    Oh ja, aan alle mods en mensen die praktisch advies enzo hebben gegeven, ontzettend dankjewel. Jullie hebben voor mij heel veel betekent, zowel qua advies als qua uitgebreide kennis.

     

    Spreadsheet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DGEhh1vBJ0d9fJRhPGlq1acwDmeg4vnkCfDJUzGmwiA/edit?pli=1#gid=0

    • Leuk 1
  2. Ik wil een topic starten over het vuurkitje, waarin iedereen het zijne kan tonen en mij advies en tips kan geven. Ik heb er namelijk nog geen en ik wil het niet zou houden. Ik ben echter niet zo'n fan van bushcraftsetjes met hele brokken vuursteen, stalen strikers, en verkoolde stof, aangezien het een setje is om in noodgevallen snel en makkelijk een vuurtje te maken. Ik heb nog een oud fotozakje waar het inkan.

     

    Dit vind ik een goed voorbeeld:

    http://willowhavenoutdoor.com/featured-wilderness-survival-blog-entries/build-a-guaranteed-fire-kit/

     

    Brand los,

     

    Dauntless

    • Leuk 1
  3. In een Parijs ziekenhuis zijn er chemische beschermoveralls gestoelen. Door wie of wat, dat weten ze niet. Veel Frasen zijn bang voor een chemische aanval. Ik weet niet of er echt een chemische aanval gaat komen of niet, ik denk dat het vooral angst zaaien is en de mensen nog meer binnen houden. Ik bedoel, wij preppers hebben toch ook aal NBC uitrustingen kunnen kopen zonder op het nieuws te komen?

     

    http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2533792/2015/11/23/Onrustwekkende-diefstal-van-chemische-beschermpakken-uit-Parijs-ziekenhuis.dhtml

  4. Damn! , zal wel nodig zijn daar. Man man man. Hoe ga je daar mee om ? Hoe veranderd het je als je blijkbaar niet veilig meer over straat kunt gaan?

     

    Ikzelf vind dit een regelrechte intimidatie en een verspilling van mankracht en geld. Om nog niet te spreken over wat het eventueel zou helpen. Eèn deel van Antwerpen/België is nu beveiligd tegen een eventuele aanval zoals in Parijs, maar wat dan met de andere honderden delen? Ik ben vandaag met mijn familie naar de intrede van de Sint gaan kijken, daar liep ook heel veel politie rond.

     

    Naar aanleiding van dit alles ga ik preppen toch wat serieuzer nemen, en kijken wat er valt te regelen qua zelfverdediging en bescherming.

  5. Ja staat daar op elke hoek een militair? Letterlijk? Dan staat de hele belgische krijgsmacht in Antwerpen.. je snapt wel wat ik bedoelde denk ik..

     

    In sommige delen van Antwerpen staat er letterlijk op elke straat hoek een, ja. Het is niet beledigend naar jou toe, meer naar de hele situatie en machteloosheid toe...

  6. Er hoort ook een EDC bij:

    DSCN9602.jpg.c0e7f1627a7358b813781bc0751ddfa5.jpg

    DSCN9603.jpg.8294f4296cd32f04f20c873a2e0ed4b2.jpg

     

    Daarin zit:

    -twee paar nitril handschoenen

    -Twee gewone mondkapjes

    -Twee FFP2 mondkapjes

    -Twee spatbrillen

    -Twee flesjes alcogel

    -Alcohol doekjes

     

    Op korte termijn komt nog in de kit:

    -Flessen bleekwater

    -Goede overalls (Microgard 2300)

    -Gelaatsschermen

    -Plastic zeilen voor een isolatiekamer

    -Een hogedrukreiniger met een tank om de rug

     

    Op lange termijn:

    -Volgelaatsmaskers

     

    Zo, dat was het.

    Iemand nog tips, suggesties of wijze raad?

    Mis ik nog iets?

    Laat het weten

    • Leuk 1
  7. Ik heb nu ook een epidemie kit gemaakt:

    Hij zit in een kleine doos van 3 liter. De bovenste laag is ontsmetting:

    DSCN9592.jpg.e4858a511b58750a0ab567ec1ee4ad40.jpg

    Een flesje alcohol en alcoholdoekjes voor oppervlaktes.

    De onderste laag is bescherming

    DSCN9596.jpg.d6c86f40f8d04e588e51df5acf6a0708.jpg

    Een overall en een gelaatscherm (zelf gemaakt)

    DSCN9599.jpg.32908e7e7a21ecf85fecba533d3ba94e.jpg

    Adembescherming, 3 mondkapjes.

    DSCN9600.jpg.93a9fb803c0c8c58630a729753230969.jpg

    Afdeling handschoenen: een doos met 100 nitril handschoenen van EN 374-2, een doosje latex handschoenen en twee paar gele latex afwashandschoenen.

    DSCN9604.jpg.3e2131a0af2e2b5808f7a30f092d25db.jpg

    Zo zie ik er uit in de volledige uitrusting.

     

    Een tweede post volgt nog.

  8. Laten we eens kijken.

     

    Omdat de virusen zeer oud zijn kunnen ze inzicht bieden in de evolutie ervan. En is de aarde niet aan het opwarmen? Misschien is het beter om ze nu veilig (!) te onderzoeken en misschien zelfs een geneesmiddel te vinden, dan dat het binnen 500 jaar door gesmolten ijs naar boven komt, dodelijk blijkt te zijn, en een ware ravage aanricht.

     

    No offence meant, maar het is makkelijk om uitspraken te doen obv films. Hoe besmettelijk materiaal behandeld werd 40 jaar geleden en nu, is enorm veranderd. Nu moet je binnen met een overdrukpak, in een hermetisch afgesloten lab, om daarna in een bleekwaterdouche terecht te komen. Dit is hoe Ebola het eerst werd geïdentificeerd: 'De blauwe thermos uit Kinshasa waaruit we het ebolavirus isoleerden, was routinewerk. We zaten aan een gewone tafel met rubberhandschoenen aan en een laboratoriumschort om.'

  9. Naar idee van Enki:

    Heeft iemand al eens het idee om een paar "oude" tourbussen te kopen onderzocht?

     

    Versterk die bussen, lexaan platen en/of tralies voor de ramen, beschermkappen voor de wielen e.d.; Zorg dat die bussen vanuit een paar verschillene locaties naar PH komen als 't zover is en vertrek dan met de hele groep in 2 of 3 bussen naar een veilige(re) locatie. Spreek een aantal punten af waar de deelnemers die niet met eigen vervoer naar PH kunnen komen, kunnen opstappen (en zorg voor een manier om elkaar op de hoogte te houden als internet en mobiele telefoons e.d. uitvallen), wel handig als iedereen weet dat de bussen gaan rijden.

     

    Zorg dat er CB (voor onderlinge communicatie) en HAM radio (voor lange afstand communicatie) in de bussen aanwezig is, grote voorraad gereedschappen, voedsel, water, tenten, zaden, grotere waterfilters, een mobiele keuken e.d. in 't laadruim, evenals wat zonnepanelen en een paar laptops met zaken als Wikipedia kopieen e.d. er op. Een paar normale auto's (of liever wat campers) erbij die als verkenners kunnen dienen.

     

    Op die manier heb je een redelijk veilige basis, zit je niet vast aan een locatie (anders dan een initiele verzamelplek) en ga je niet met tig auto's rijden. De kans dat er 1tje pech krijgt is veel te groot, ook is brandstof problematisch. Een bus heeft van zichzelf al een gestoord grote tank, het kreng moet tenslotte de hele dag kunnen rijden zonder te tanken. Ook vallen een paar bussen een stuk minder op dan een paar honderd auto's en zijn ze beter verdedigbaar.

     

    Eenmaal een goede plek gevonden heb je op zo'n manier samen een hele goede basis om op verder te bouwen en als 't nodig is kan je ook weer redelijk eenvoudig verder trekken. Brandstof voor een paar bussen is ook minder lastig te regelen dan voor een paar honderd auto's. Parkeer de bussen in een circel en je hebt gelijk al een stukje verdediging.

     

    Ja, het vereist wel een gezamelijke investering van de deelnemers, maar als dat nou HET probleem blijkt te zijn, dan betwijfel ik of er een ander realistisch plan te maken valt...

     

    Ik heb al een aantal bussen gevonden op het net:

     

    Nummer 1: een Mercedes-Benz MB100 met 15 zetels voor 3400 euro: http://www.mascus.nl/transport/anders-vans/mercedes-benz-mb100-passenger-bus-15-seats/efpfinrc.html

    Nummer 2: een militaire tbg111 volvo die al gepantserd is, voor 2100 euro: http://www.mascus.nl/transport/anders-vans/volvo-tgb-111-amt-c303/oglnllko.html

    Nummer 3: een oud politiebusje, dus ook al wat sterker, voor 1950 euro: http://www.mascus.nl/transport/anders-vans/mercedes-benz-onbekend-409-manual-steel-suspension/eqkgrdid.html

    Nummer 4: een oude brandweerwagen, lees veel ruimte voor spullen, voor 3900 euro: http://www.mascus.nl/transport/anders-vans/magirus-deutz-170-d11-tankloschfahrzeug-4x4-ahk/hikkfpfe.html

    Nummer 5: een militaire Unimog voor 3950 euro: http://www.mascus.nl/transport/anders-vans/unimog-404/gosohhnn.html

    Nummer 6: een nissan vrachtwagentje voor 4950 euro: http://www.mascus.nl/transport/anders-vans/nissan-cabstar-110-35/mqkdsmhq.html

     

    Tom plaatste al info over hoe en waar te stallen:

    De bussen kunnen geschorts worden kost 75 euro en in 2e jaar 120 euro. En mogen dan niet op de openbare weg komen.

    dus eigen ruimte. Buiten is niet zo goed voor de technische staat en roest. De remmen kunnen vast gaan zitten door vocht en is dan een dure reparatie om maar 1 ding te noemen.

     

    Wat meer een mogelijkheid is om met een busbedrijf proberen en soort contract te maken dat de bussen voor oproepbasis beschikbaar zijn en dat men zelf de chauffeurs heeft die dan bij het busbedrijf hun kennis kunnen bijhouden, kost wel wat maar niet zo veel als zelf voor busbedrijf gaan spelen.

     

    Er zijn wel goedkope bussen op marktplaats voor een 20.000 euro, maar dan moet je nog steeds een soort busbedrijf er op na houden.

     

    Wat nog het meest haalbaar is om contact te zoeken met een bushobby-groep en dan eens wat kennis opdoen wat er zoal bij komt kijken http://www.sva-museumbussen.nl/

    zoals deze, misschien kunnen er afspraken gemaakt worden over inzetbaarheid of stalling voor en tijdens de SHTF.

    Je hebt dus stallingsruimte nodig en een werkplaats voor onderhoud, kan in combinatie met stallingsruimte maar mag niet altijd van de gemeente of verhuurder.

    APK kan aardig in de papieren lopen.

     

    En een stuk of 6 bestuurders met Rijbewijs D ( bus) en eventuele vakdiploma's verplicht!

     

    Een redelijke 2e hands bus vanaf een 30.000 euro en een "jong ding" gaat al naar de 100.000 euro.

    http://www.mascus.nl/transport/bus-touringcar

     

    Een nieuwe bus kost toch zo'n 350.000 euro

     

    En dan nog de verzekering en belasting.

     

    @Enki @Tom @Kciroj

    Suggesties, wijze raad of opmerkingen zijn welkom.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...