Ga naar inhoud

Wilve

Lid
  • Items

    150
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Wilve

  1. Internetslimmerds? Ik spreek vloeiend Hongaars en woon er al jaren.

    Verder ben ik afgehaakt bij 'Hongaren zijn hielenlikkers'.

    Mensen die een hele bevolking over één kam scheren heb ik niet zo gek veel mee, sorry.

     

     

    Jongens, wat zijn jullie toch weer geweldige internet slimmerds. Ik heb er geleefd. Ik spreek uit persoonlijke ervaring. Jullie spreken van wat jullie op het nieuws horen. Zijn jullie werkelijk zo naïef?

    De Hongaren zijn hielenlikkers. Het waren de Hongaren die samen met de CIA hebben gewerkt aan het starten van de revolutie in Roemenië. Hebben ze openlijk toegegeven. In WO II Waren de Hongaren Hitler's lakeien.

    Jij praat over gebrek aan vooruitgang door tractoren af te schaffen om werk te creëren. Is het dan wel vooruitgang dat we in Nederland voedselbanken hebben? Kom nou!

  2. Daar is goed omheen te werken hoor. Je moet inderdaad aarde maken om last van schrikdraad te hebben. Maar dat kan ook prima door draden gepaard te spannen.

    Min op de ene, plus op de andere. Als je dan beide draden aanraakt is het echt niet lekker.

    De vonkoverslag is een halve centimeter per 10.000 volt geloof ik. Dus die twee draden moeten bij schrikdraad van 10.000 volt pakweg een centimeter uit elkaar zitten.

     

    Wat een raar topic en nog vreemdere reacties :rolleyes:

    Tot aan iemand die hoopt dat zo'n schrikdraad duiven van de schutting houd, sorrie ze zullen dat een fijn plekje blijven vinden, zo'n draad werkt op het princiepe dat je met een deel de grond raakt en met een ander deel de schrikdraad, anders voel je niks...

    Anders zouden er ook heel veel vogellijkjes onder de hoogspanningsdraden liggen..

     

    Tot aan kans die daar weer even zijn bezinning op moet loslaten.

     

    Heerlijk een mooie afspiegeling van de maatschappij:cool:

     

    K a n s

  3. 1 Cent per kilo verdiende? Hij kreeg 1 cent per kilo voor zijn aardappelen! Het was voor hem goedkoper ze in de grond te laten zitten. En inderdaad, ze kosten gewoon een euro in de supermarkt.

     

    Gisteren was op tv een aardappel boer aan het woord die 1 cent per kilo verdiende aan zijn werk maar de supermarkten rekenen een euro. Okee, die moeten ook verdienen, maar werken wel met wurgcontracten...

  4. Nu is de EU ongelofelijk belangrijk plotseling. We moeten proberen een soort gesloten economie te krijgen, waarin zo min mogelijk van buiten de EU nodig is.

    De conclusie dat Rusland eten genoeg heeft, enzovoort, vind ik eigenlijk eerlijk gezegd onzinnig. Ze importeren echt geen kip zodat ze hun eigen kip weg kunnen gooien, om maar wat te noemen. Ga er maar van uit dat de gevolgen voor de Russen niet mis zullen zijn. Alles zal zeer duur worden in Rusland.

    Rusland gaat zich compleet isoleren. Wij niet meer over Russisch grondgebied vliegen? Zij niet meer welkom op onze vliegvelden. Enzovoort.

    Ze hebben ons minimaal even hard nodig dan wij hen.

    Alleen dat verrekte gas, daar moeten we heel snel een alternatief voor hebben. de rest is wel te doen.

    Het ene land zal harder geraakt worden dan het andere. Dus moet de subsidie van Europa maar een tijdje gebruikt worden om dat recht te trekken.

  5. Wat dat betreft was het hier in 1989 niet afgelopen natuurlijk. Die verdeel en heers aanpak van de Russen, die buurman die alles aan de partij doorgaf en daarvoor in de plaats af en toe een medaille kreeg, alles zinderde na. Want die buurman woont er nog gewoon. En je moet toch weer verder leven met elkaar.

    De vooruitgang viel tegen en kwam lang niet zo snel als verwacht.

    Dezelfde zakkenvullers bleven hun zakken vullen. Het enige verschil was dat het nu kapitalisme heette.

    In 1988 was de Muur in Berlijn nog niet gevallen toen McDonalds de deuren van haar eerste Hongaarse filiaal in de Régi Posta utca (een zijstraat van de Váci utca) opende.

    Vier uur in de rij bij de eerste Big Mac, die voor pakweg een weeksalaris of twee te koop was.Het symbool van het vrije westen.

    En dan valt zo'n ding nog tegen ook zeg...

    Banken die na de val spontaan en zonder inkomenseisen aanboden 60% van de laag ingeschatte waarde van de woning als lening te verstrekken, zodat je gelijk die kleuren-tv kon halen!

    En drie jaar later je huis afpakten.

    Ineens zelf gaan denken, terwijl dat eerder sterk ontraden werd. Politieke partijen, die geleid worden door mensen die eerder de leiding hadden in het Communisme. En geen enkel fris alternatief!

    Het is niet verwonderlijk dat er zeker nog een generatie overheen gaat voor het hier goed komt.

  6. Als geld niet gelukkig maakt en je realiseert je dat, waarom heb je dan nog 100K+ op de bank? Komt een beetje over als een contradictio in terminis.

    Overigens vind ik zelf iets achter de hand hebben een erg rustig gevoel, en geen schulden nog rustiger. Ik geef je dus groot gelijk, daar niet van.

    Maar mij maakt voldoende geld wel gelukkig moet ik zeggen.

    Of liever gezegd: ik weet dat constant geldgebrek me behoorlijk ongelukkig zou maken.

     

    Ben geen grootverdiener, maar heb toch 100k+ op de bank staan. Zuinig leven en je realiseren dat geld niet gelukkig maakt. ;)
  7. Ik snap de titel niet. Wraak, suggereert dat iemand je in jouw ogen onrecht heeft aangedaan, en dat je daar wraak op neemt. Op wie zouden 'de rijken' wraak moeten nemen dan?

    Ze zijn overigens erg geholpen met een redelijke algemene welstand. Je kan alleen maar rijk worden van Iphone's verkopen als er kopers voor zijn.

    Iedereen (nou ja, iedereen...) kan in drie generaties een aardig imperium opbouwen. Maar dan moet je wel de juiste mentaliteit hebben.

    Ik heb ook jaren gewerkt voor iemand die in de Quote 500 stond.

    Ik weet zeker dat de zoon die nu de leiding heeft, helemaal niet gelukkig is met zijn functie. En dat hij waarschijnlijk met me zou willen ruilen.

    Maar ja, hij moet, hij is er voor opgevoed, hij wist het zijn hele leven al, en dat veranderde niet toen hij alleen de Mavo wist af te ronden.

    Van mij mogen ze rijk worden. In ieder geval heb ik er niet voor over, wat zij er wel voor over moeten hebben.

  8. Iedereen had werk, tja... 'If you pretend to pay me, I pretend to work for you' was de algemene instelling. En werk is ook niet heilig toch? Als wij iedereen weer werk kunnen bezorgen door tractoren af te schaffen, mensen weer met een schop het land laten omspitten en met de hand aardappels te laten rooien, heet dat dan vooruitgang?

    @Keyser Suze heeft gelijk, het was een dramatisch systeem. Er was helemaal geen CIA voor nodig om het om te laten vallen. Het stond gewoon op instorten en stortte, in 1989 dan ook in.

     

    @Dirty Dragons Waarom missen ze dat systeem nog dagelijks in voormalig oostblok landen?

    Jij spreekt blijkbaar andere mensen dan ik. Hier in Hongarije wordt geweldig graag geklaagd over het huidige systeem, maar er zijn er niet veel die terug willen naar de oude tijd hoor. En die dat wel willen, hebben vaak in dat systeem een hele bedenkelijke rol gespeeld. Er was werk ja. Als je 'putje graven, putje weer dichtgooien' ook werk vindt.

    Er waren helemaal geen duidelijke regels. Je eigen buurman verraadde je soms ineens als je een keer je beklag deed over het systeem.

    Je wist nooit wie je kon vertrouwen.

    • Leuk 1
  9. Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Nonkel Jones

    Ja, vraag dat maar aan de mensen die voor 1989 het genoegen hadden in hun 'invloedssfeer' te leven.

     

    Zoals ik al zei, daar was ik een van.

     

    Dan weet je ook dat ze niet vertrokken zijn omdat ze toevallig een toegeeflijke bui hadden. De realiteit is dat hun systeem instortte. Het hele concept bleek uiteindelijk onhoudbaar.

    Naar iets terug willen dat onhoudbaar is gebleken...

  10. Dan woon ik blijkbaar in een dorp met uitsluitend experts, want hier weet iedereen welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke niet. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Leken zien zo'n poster met 1000+ verschillende soorten, maar in werkelijkheid zijn die er niet tegelijk. In bepaalde tijden van het jaar komen bepaalde paddenstoelen voor die eetbaar zijn, de rest laat je staan.

    Zelfs ik durf tegenwoordig het bos in om te zoeken. Twee tot vijf dagen na regen komen ze uit de grond.

    Het was verleden week de tijd van de rókagomba, vertelde de buurman me.

    Nederlandse naam zou ik niet weten. Die verwar je echt niet met een andere. Dus je plukt die en verder niks.

     

    120421_rokagomba01.jpg.1836b93f432c4f97557c2505f77805e2.jpg

     

    In Nederland zijn alle soorten beschermd tegenwoordig. Hier plukken we volop.

     

     

    Laat alsjeblieft ten alle tijden paddestoelen staan zelfs een expert heeft moeite of giftig van niet giftig te onderscheiden en de voedingswaarde is dermate laag dat er geen reden is om het risico te lopen!!!!!!!!!!!
  11. Dat men zo snel dacht dat het de separatisten waren die een raket hadden afgevuurd kwam omdat ze zelf binnen een minuut juichende berichten plaatsten op de Russische verzie van facebook en twitter, dat ze een Ukraïns vliegtuig hadden neergehaald. En die daarna, toen het nieuws doordrong, die berichten als de sodemieter weer weggehaald hebben.

     

    Dat de Ukraïne nu het gebied binnenvalt, en niet wacht toch het onderzoek is afgerond, vind ik ook niet zo gek. Ten eerste is de kans nul dat dat onderzoek plaats had kunnen vinden terwijl die dronken separatisten daar de leiding hadden, dus wat veranderd er, ten tweede weten ze inmiddels dat er per dag meer Russische wapens het land binnen komen. Dus wachten betekent een steeds sterker wordende tegenstander.

    • Leuk 1
  12. De prijs van goud en zilver wordt ook door de industrie bepaald. Het zijn grondstoffen. Ik vraag me af of er nog veel grondstoffen gevraagd zullen worden als het fout gaat. Dat geld ook voor goud en zilver. Ik denk wel dat het in die zin veilig is, dat wanneer na de problemen de boel weer op de rit wordt geholpen en weer begint te draaien, het zeker weer geld op brengt.

    Maar dat doet landbouwgrond ook...

  13. @lewieke

     

    Alle vaste lasten zijn de moeite waard om in de gaten gehouden te worden.

    Dus ook telefoon, mobiele telefoon, ga zo maar door. Wij gaan altijd voor éénmalige uitgaven als we daar terugkomende lasten mee kunnen voorkomen. Daarom hebben we een behoorlijk bedrag uitgegeven aan onze eigen watervoorziening met filterinstallatie, in plaats van gemeentewater met vaste maandelijkse kosten. En bellen we prepaid, dat soort dingen. Bij de bank hebben we al vele jaren geleden aangegeven dat we geen cent rood willen of willen mogen staan. Een limiet van nul dus.

    Dit nadat ik er achter kwam dat men mij bij een roodstand van 300 euro een torenhoge rente liep te rekenen, terwijl een veelvoud van dat bedrag op de spaarrekening stond tegen een ongelofelijk lage rente.

  14. Volgens mij heb je dan wel weer een hogere opbrengst van je zonnepanelen. :D

     

    Zonnevlam:

     

    Samenstelling: deze straling bevat golflengtes van radiogolven tot gammastraling. Ze bereikt de aarde na 8 minuten.

     

    Invloed:

     

    De X- en UV-stralen verstoren de ionosfeer, wat gevolgen heeft voor de radio- en satellietcommunicatie. Aan de dagzijde zet de aardse atmosfeer wat uit. Satellieten in een lage baan kunnen dan meer wrijving ondervinden en zo nog verder afzakken richting aarde. Zo wordt bij ieder zonnemaximum ook wat ruimtepuin in de atmosfeer verbrand.

     

    Coronale massa-ejectie (CME):

     

    Bij veel zonnevlammen komt er ook een plasmawolk vrij. Als deze wordt uitgestoten in de richting van de aarde, zal zij botsen op het magnetische veld van de aarde, na 1 tot 4 dagen, afhankelijk van haar snelheid.

     

    Invloed:

    Snelle veranderingen in een magnetisch veld kunnen spanningen genereren in lange geleiders, zoals pijpleidingen en hoogspanningsleidingen, voornamelijk die van oost naar west lopen.

     

    Voorbeelden:

    Een zware zonnestorm in september 1859 (Carrington Event) beschadigde de pas aangelegde telegraafverbinding tussen Europa en Amerika: door de hoge geïnduceerde spanningen ontstonden vonken en zelfs branden in de eindstations.

     

    Recenter is de CME van maart 1983. Die trof Canada op 13 maart met als gevolg dat 6 miljoen mensen 9 uur zonder elektriciteit zaten. De schade aan elektrische apparatuur bedroeg meer dan 15 miljoen dollar.

     

    - See more at: http://www.urania.be/astronomie/dossiers/De-zon/Invloed-van-de-zon#sthash.NbiZ8nRe.dpuf

  15. Een groot aantal Nederlanders heeft in het verleden een spaarhypotheek afgesloten. Die hebben dus dat bedrag inmiddels aan spaargeld, terwijl er een grotere hypotheek tegenover staan.

    Bovendien zegt het niets over je financiële balans. Je kan best 44.000 spaargeld hebben en een huis dat 44.000 minder waard is dan de hypotheek.

    Daarom vond ik het een beetje een onzinnig bericht.

    De enige waarde die je uit die berichtgeving kunt halen, is de opmerking dat het toeneemt. Dat zegt iets over het consumentenvertrouwen.

    Want voor de rente hoef je het niet op de bank te laten staan. De rentevergoeding zit onder de geldontwaarding.

  16. Niemand begint een wereldoorlog vanwege een stelletje bezopen randdebielen die denken dat ze Rambo zijn. Je zou ze alleen geen wapens moeten geven, want dan krijg je dit soort dingen.

    Voorlopig is het nog een wedstrijdje ver pissen tussen Rusland en de rest van de wereld.

    Ik moet er wel aan toe voegen dat men, toen het communisme viel, op een belachelijke manier grenzen is gaan aangeven zonder rekening te houden met culturele antropologische grenzen. Dat zal altijd problemen geven. Vaak worden mensen ook werkelijk achter gesteld ten opzichte van de 'eigen' mensen.

     

    Hongarije heeft dit meegemaakt met het Trianon akkoord. Ik was eergisteren zo'n 80 kilometer in Slovakije, waar ik me prima kon redden met Hongaars. Omdat iedereen die daar woont eigenlijk vroeger in Hongarije woonde en zich Hongaar voelt, met alle gevolgen van dien voor de sociale verhoudingen met de van origine Slovaakse bevolking.

    Nog niet zo lang geleden werd er een Slovaaks schoolmeisje door klasgenoten in elkaar geslagen omdat ze met een vriendin Hongaars sprak.

    Hongarije had nou eenmaal de oorlog verloren dus moesten ze hele stukken land in leveren, zonder dat er rekening gehouden werd met de bevolking.

     

    In de Ukraine is een dergelijke, totaal onlogische grens getrokken. En dan zijn dit soort onlusten en burgeroorlogen het gevolg.

    • Leuk 1
  17. Ja, maar die hebben weinig inbreng meer als de boel in elkaar klapt. Je moet er ook nu niet mee over straat gaan lopen, maar voor nood...

    Ik heb hier twee gual band Baofeng portofoontjes, 4 watt maximaal, gekocht via ebay voor 80 euro samen. Die hebben zomaar 10 kilometer bereik. Alle functies zitten er op, je kan er repeaters mee aansturen, je kan het ding zelf als repeater laten werken. Ik vind het erg veel voor weinig geld. Ik heb er wel een langere spriet opgezet, de originele gaf erg weinig versterking, maar nu zijn ze prima.

    Ik ben wel zendamateur overigens, maar daar nou niet bepaald religieus over of zo.

    Van mij mag iedereen zijn gang gaan. Net buiten de amateurband is geen mens die je hoort.

     

    van mij ook, maar onze gewaardeerde overheid denkt hier helaas anders over ;-)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...