Ga naar inhoud

hurbie

Lid niveau 2
  • Items

    120
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hurbie

  1. Omdat ik me toch een beetje aangesproken voel zal maar even reageren mbt mijn eigen messen, ik gebruik onder andere een zweedse puukko (handgemaakt blad door petterson) , een heel erg old skool Ka-Bar ( zeker al meer als 20 jaar oud en heeft me nog nooit in de steek gelaten, een supergoedkope Hultafors (model mora , maar kost slechts 6 euro.) en mijn eigenbouw heksenboot model gemaakt van ouderwets 1095 staal is bijna klaar.

     

    En omdat ik mijn messen niet misbruik om mee te hakken heb ik daarvoor een Grandforsbruks bijl....

     

     

     

    Nou kom maar op wat hier allemaal mis mee is.....

  2. Totaly Useless Shitty Knife. Had een betere afkorting kunnen zijn :cool:

     

    Ik begrijp nooit zo goed wat je met al die malle uitsnedes moet die iemand dan de naam "multifunctionele steeksleutel" geeft ..... Hebben die mensen zelfs als eens iets geprobeerd vast te draaien met hun eigen bedenksel ????

    of ook erg handig een "bithouder" , die bitjes liggen natuurlijk overal voor het oprapen als je wat wil schroeven, om maar te zwijgen over de scherpe kanten aan de bithouder die ook nog eens dubbel dienst doet als lanyard hole..... Dan is je touwtje snel doorgesleten of je bitje past niet lekker als ze die kanten afronden....

     

    En de inbussleutel om bij je " gereedschap" te komen ....hoe verzin je het , hebben die mensen wel eens geprobeerd zulke klusjes te doen als je vermoeid of koud bent ??

     

    Nou ja , er zullen wel weer genoeg mensen intrappen om ook dit project weer rendabel te maken...

    • Leuk 1
  3. Een vraagje over dares, wat is de volgorde die men hanteerd tijdens een noodsituatie, begint de berichten stroom altijd via het standaard kanaal (145.500)en word daarna naar lagere eenheden doorgezet ?

     

    Of begint de verbinding in het veld ( op de alternatieve frequenties) en gaat dan omhoog naar de landelijke frequentie ?

  4. Ik zal je alvast uit de droom helpen , hardox is absoluut niet geschikt als materiaal voor een skinner.

    Een skinner dient scheermesscherp te zijn om er iets mee uit te kunnen richten, met de haak maak je onder andere de buikwand open en kun je een begin bij de poten maken zonder in je vlees te snijden, het snijgedeelte van die haak dient dus ook super scherp te zijn omdat je anders het vel uit elkaar trekt ipv doorsnijdt.

    Het blad (wat zeer kort is bij een skinner) dient zo scherp te zijn om zonder schade het vel te kunnen verwijderen, wederom met een niet vlijmscherp mes ga je scheuren ipv snijden.

     

    Zeker als je nu messen gaat maken voor andere mensen en tegen betaling zou ik adviseren om dan ook geschikt staal te gebruiken.

     

    Succes

  5. dat wordt niet gedaan...

    de rollen staan haaks tov de aanslag zodat je perfect vlak kan schuren..als je één kant gaat liften schuur je niet meer over de volledige oppervlakte van de rol aan de bovenzijde.

    Rollen worden haaks gemonteerd tov het frame..

    Links en rechts bijstellen gebeurt met shimmen..kleine dunne als het ware rondellen die de juiste maat op die manier uitlijnen.

    Kijk maar eens op professionele schuurbanden of andere werktuigen..er worden veel shimkes gebruikt..net zoals bij bv assen van bobcats ed.. om de kleine tienden of hondersten op te vangen.

     

     

    BTW wel leuke topic hier..praten over machines is ALTIJD leuk.. ;)

     

    Helaas heb je dat in dit geval mis, bij deze staande bandschuurmachines word bijna altijd het sporen van de band geregeld door het "tilten" van een rol , niet de rol die direct bij de slijpplek ligt , maar aan de achterkant tussen motor en spanrol.

    Uitshimmen is idd beter , maar absoluut niet bruikbaar bij een bandschuurmachine waarmee je tussendoor snel van belt wilt wisselen....

  6. Na een tijdje met de Adlens interface gespeeld te hebben is het tijd voor mijn revieuw,

     

    20150120_182958_resized.jpg.87df4bb897e9d7e3a3704c3114e1b77a.jpg

     

    De bril komt in een stevige ( in mijn geval) half doorzichtige en half witte opbergkoker met een korte handleiding in 6 verschillende talen (engels, frans ,spaans, duits, italiaans en ook in het nederlands).

    de handleiding vermeld dat deze bril niet geschikt is om langdurig te dragen , geen vervanger is voor een maatbril, niet mag worden gebruikt bij activiteiten met een hoog risico , en niet geschikt is als oogbescherming, en dat deze bril vooral gemaakt is voor "computer gebruik".

     

    de handleiding zegt over het afstellen het volgende "draai beide verstelknoppen vooruit en zet de bril op, dek 1 oog af en draai de schroef zover achteruit dat de juiste scherpte bereikt is , doe hetzelfde met het andere oog..... en je bril is klaar voor gebruik.

     

    onderhoud van de bril is beperkt tot het reinigen met een bevochtigde zachte doek en veeg daarna droog met wederom een zachte doek , de handleiding vermeld expliciet om GEEN papier te gebruiken (dit zal de krassen veroorzaken die in de andere revieuws al ter sprake zijn geweest).

     

    als de bril opgezet word is eigenlijk het eerste wat opvalt dat het beeld erg vergroot , waarschijnlijk ligt dit dus aan mijn eigen oogafwijking en niet zozeer aan de bril zelf , ik heb zelf -3 en -2,5 voor normaal veraf zicht en ben toe aan een 0,5 tot 1 in de plus voor dichtbij.

     

    mijn vrouw heeft de bril ook een tijdje geprobeerd maar kon er niet helemaal haar draai mee vinden ( zijn heeft -6 en -6,5 voor veraf en +2,5 voor dichtbij) vooral het vertekenende beeld speelde parten.

     

     

    wat mijn verder intereseerde was hoe deze bril zich zou houden bij extreme temperaturen , bijvoorbeeld je laat hem op het dashboard van je auto liggen ( al dan niet per ongeluk) , en zoals we waarschijnlijk allemaal weten word het achter je voorraam met een lekker zonnetje heerlijk warm ...

     

    maar hoe gaan we dit nu testen midden in de winter ....

     

    20150131_192259_resized.jpg.ca0100a6b9b9182b0f3a9bd6d2057b74.jpg

     

    niet zo ingewikkeld , je zet gewoon de oven op 50 graden en mikt het brilletje erin , na een uurtje wachten was al het plastic heerlijk op temperatuur en kon het grote vernielen beginnen..... gelukkig had blijkbaar iemand tijdens de productie deze grap ook al uitgehaald want het brilletje geeft geen krimop, ik heb de poten ongeveer 45 graden verbogen ten opzichte van het vlak waat de glazen inzitten en het geheel veerde gewoon weer terug naar de originele stand, ook torderen van de beide glazen links en rechts leverde geen schade op .

    de volgende test was natuurlijk de andere kant van het spectrum, wat nu als je er in de winter mee gaat kamperen en je brilletje bevriest ....

    20150209_104405_Burst09.jpg.5b7dd201094ab68936c09462ff6d2fc3.jpg

     

    ok , 24 uur in de vriezer ermee ....-18 graden en dezelfde test weer gedaan , het verbuigen van de poten tot 45 graden en het torderen van de hele bril leverde hier ook weer geen onverwachte zaken op , ook tijdens de vriestest het verstelmechaniek geteset door de verstelling te ver door de eindstop te draaien , dit leverd een een klikkend geluid op van de worm en tandwielen die over elkaar klikken maar ook hier weer geen enkele blijvende schade.

     

    qua materiaal zit het dus wel snor met dit superlichte gevalletje (17 gram zonder verpakking)

     

     

    CONCLUSIE

     

    zoals de andere revieuws al aangaven is de optische kwaliteit matig , wat we echter niet moeten vergeten is dat deze bril alleen ingezet zal worden voor nood, als ik naar mezelf kijk zie ik dermate weinig zonder bril of lenzen dat ik met deze bril in nood heel erg geholpen ben, ook het vertekenende beeld is iets waar je aan moet wennen, brildragers zullen dit wel herkennen als je net je nieuwe bril opgehaald hebt denk je ook dat deze niet goed is ....

     

    materiaaltechnisch zit het met dit beestje wel snor, en alle tekortkomingen in acht genomen vind ik dit voor een bril/lenzendrager een waardevolle aanvulling (waarbij ik dan zelf waarschijnlijk wel zal kiezen voor een blanke variant)

     

     

    uiteraard nog dank aan @Mr. Gold voor het leveren van de bril :cool:

  7. je kunt je steen over ik geloof ijzer "kruimels" wrijven gemixed met water zodat je als het ware je slijpsteen slijpt, wranglerstar behandeld het in een filmpje kan het alleen nu even niet vinden.

     

    Geloof dat het alumiumoxide is , een soort straalgrit.

    Je slaat het wat fijner en mengt het met water, dat gooi je op een glasplaat en daar slijp je je slijpsteen op......word hij ook weer mooi vlak van.

    • Leuk 1
  8. Houd er wel rekening mee dat als je je hoofdeind opgezet en dichtgedaan heb, het een nogal benauwende ruimte kan zijn.....

    Ik persoonlijk kan hier slecht tegen, en het is een heel gez#%k om die ritsen weer open te krijgen in het donker, mischien moet dat wel wennen..

     

    Ik houd het daarom maar bij een "normale" bivakzak en een afdak van een poncho, scheelt ook enorm in afkoeling door wind.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...