Ga naar inhoud

Range

Lid niveau 2
  • Items

    2021
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Range

  1. Wij hebben na lang denken en rekenen en meten toch de knoop door gehakt, en nemen kippen. Dinsdag word het hok gebracht dan kunnen we hem lakken en de week erna kunnen we de kipjes ophalen.

     

    Nu heel veel lezen en leren over kipjes :-).

     

    Best leuk om te zien hoeveel je kunt doen met een kleine tuin :-)

     

    goed bezig! 1 van de beste investeringen die je kan doen :)!

  2. Er kwam vanmiddag een muffe lucht onder m'n buro vandaan waar ik nu aan zit te tikken, er bleek bruine rijst aan het rotten te zijn en er zaten wat kleine zwarte keverbeestjes in de opslaglades, alle stinkzooi dus weg gemieterd en de lades uitgesopt van 1 kastje, de andere twee was niks mis mee, mn mond viel open van de hoeveelheid die ik heb liggen, onderste foto is inhoud van 1 kastje en daar heb ik dan drie van, dat nog buiten mijn keukenkastjes om lol. Viel me niks niet tegen, werd er helemaal rustig van.

     

    Ik word ook rustig van volle pakken rijst xD!

     

    /Ontopic, wat @Aalawok zegt ben ik ook wel benieuwd naar!

  3. Allereerst hartelijk dank aan allen voor het bekijken van het filmpje. Het was hartstikke leuk met @Communicator. Een gedreven man. Ik heb er vertrouwen in dat stormgloren een heel eind zal komen en als de mensen hier het zouden willen verspreiden (al dan niet mond op mond) dan wordt dat enorm gewaardeerd.

     

    Zie ook: http://preppers.nl/forum/threads/12912-De-enige-echte-Prepzalf-nu-in-de-Prepshop-reviewers-gezocht met daarin onder andere een discussie over de ingrediënten.

    En mijn eigen (korte) review van de prep zalf: http://preppers.nl/forum/threads/13189-Review-Prep-zalf

     

    Klopt! Ik had het gelezen, ook een mooie review! We hebben het heel kort / basis gehouden deze keer en moet ook eerder gezien worden als een 'snelle kennismaking' met het product. Er wordt nagedacht om een meer 'in-depth' video over deze prepzalf te maken. Maar dat is een verhaal voor later.

     

    @Communicator wederom leuk gedaan. Ik vind het toch wel enigzins "apart" als twee gasten gezellig over cremes babbelen.....:rolleyes:

     

    Man, we zijn hartstikke geëmancipeerd, hahahaha xD! Zullen we samen eens gaan babbelen over cremes xD?

     

    Loop je dan met zo'n camera op je kop:o:rolleyes:

     

    Jup en het mooiste is, ik heb er geen last van want ik zie dat ding niet dus kijk ik ook niet vreemd xD! Nah, het is vooral heel functioneel want je hebt je handen vrij als je ergens mee bezig bent. Dit was gedaan wegens gebrek aan een schouderband. Zodra die binnen is film ik ook liever vanuit mijn schouder. Maar het geeft interessante shots.

     

    Zeer informatief filmpje @Communicator en @Range :D

    en wat een leuke combinatie samen, en zou het leuk vinden om meer filmpjes van jullie te zien :o

     

    Hartelijk dank ^^! Jazeker komen die er. De backlog staat vol met ideeën (genoeg om nog jaren bezig te zijn). Communicator wil Stromgloren naar een hoger (lees: professioneler) niveau brengen zoals andere Youtube vloggers. Datzelfde heb ik met Preptalk.

  4. ik denk dat @frans81 dacht aan mensen zoals ik....ietwat naïef en altijd hopend op het goede in de mens... en ja, een beetje karma. wie goed doet, goed ontmoet.

    En ik blij dat hij me even wakker geschud heeft.

    het is niet zo dat ik volkomen wereldvreemd ben maar ik 'vergeet' het wel eens.

     

    ik ben niet van het type 'het zal wel'. die noem ik zelf struisvogels.

    en ik geloof wél in de overheid...maar ik vertrouw ze gewoon niet (meer)

     

    Persoonlijk vind ik het een goed uitgangspunt dat je uitgaat in het goede van de mens. Het grootste gevaar zit niet in hongerige anderen, het zit in de verbitterheid en wantrouwen die je uitstraalt.

  5. : naïef bedoel ik In de trant van Gevaarlijke dingen als ongevaarlijk zien , niet erin geloven dat jou dat overkomt . Bijna in de Onnozele zin van " Het zal wel "

     

    : Nee ik geloof echt niet dat de overheid voor alles zorgt ! De Overheid is politiek en politiek zorgt wereldwijd voor de meeste ellende . Natuurlijk vertrouw ik nog wel enkele individuen en dat zullen er sporadisch wel enkele meer worden :) Helaas maar weinig .

    iemand uiteindelijk gaan vertrouwen Duurt door slechte ervaringen uit mijn Jeugd behoorlijk lang .

     

    : Teveel Karma , als voorbeeld .. Een kennis van mij geloofd niet in het slechte van de mens . Hier uit voort vloeiende geeft ie vaak goederen mee op de pof .

    Hij geeft zijn bankrekening nummer en ziet van de 10 x ! 6 x zijn geld niet verschijnen . Sommige mensen ziet hij herhaaldelijk terug en blijft positief en vriendelijk en zegt niets . Dat is ook Karma . Zo noemt hij het ook . Goed willen zijn voor de Medemens en vertrouwen schenken Oa Vaak doe hij iets goeds voor iemand en dan gaat hij er vanuit dat een ander het ook voor hem / jou doet .

    Bij hem dus niet

    Mijn Karma is beperkt .

     

    Geloof jij wel in de overheid ??? Volgens mij zijn dat er hier maar weinig ;)

    Wanneer ik het verkeerd heb laat het weten :o:)

     

    We kunnen dat beter via PM bespreken. Complexe materie ^^

  6. ;) Welke energie .

    Wakker maken wil ik hen die naïef zijn . Mensen die teveel Karma gevoel hebben . En die denken dat het hun niet kan gebeuren ;)

    Nee Niet hen die van plan zijn andere mensen ( Oa Preppers ) hun huizen te plunderen :o Nee niet die groep .

    Altijd maar praten over dingen die positief zijn is wel leuk en inspirerend maar de ( onze ) wereld met mensen heeft helaas ook een keerzijde , het stikt er van de slechterikken .

    En leven en bewust worden van kost altijd energie .

     

    1. Naiëf is in vele vormen. Geloof je niet in dat de overheid voor alles kan zorgen of ga je compleet off-grid en vertrouw je niks en niemand meer.

    2. Mensen met teveel Karma gevoel, leg eens uit :p

    3. En de mensen die denken dat het niet gebeurd is zoals ik in mijn werk zeg de 'downloaders van muziek'. Die kun je niet makkelijk op andere gedachten brengen want die denken dat het niet gebeurd. Focus juist op mensen die wel naarstig op zoek zijn naar antwoorden :p.

  7. Gewoon zorgen voor een 'voorraad' die semi-verstopt zit welke je dan aan plunderaars kan 'geven' als ze je overvallen. Je echt voorraad heb je dan nog steeds :)

     

    Jup, ook een goeie!

     

    Nou , helaas ! Een ding kun je vergeten . Als mijn Hond een Inbreker pakt achter op mijn kleine Erf dan ben zelfs ik strafbaar . Ja ook als er een Bordje hangt " Pas op Hond " .

    Wanneer mijn Hond Losloopt heb ik al een probleem .

    Twee jaar terug zijn er in 1 week verschillende keren mensen over de omheining geweest . In de Nacht . Schuur is getracht te Forceren en via de Gelukkig te kleine raampjes is ook getracht de deur te openen .

    Honden lagen toen nog binnen . Ik heb hiervan geen aangifte gedaan maar wel navraag bij de Politie of ik op mijn erf een vorm van Bescherming mag aanbrengen .

    IK mag niets en dan ook niets wat ook maar enige vorm van Letsel kan veroorzaken aanbrengen :confused:

    WE hebben inmiddels een afgerichte Duitse Herder die ook zelf de deuren open kan . Nee niet via een sleutel gebruiken :)

    Je komt er vanzelf achter hoe de wet daarover denkt wanneer een Dief / inbreker het lef heeft om aangifte te doen :)

    Maar ja tijdens een SHTF en erger zijn er geen regels dus kan ik ( We ) en mag ( mogen ) wij van alles .

     

    Zucht... je had je een hoop typwerk kunnen besparen. De hele reden waarom dit topic bestaat is vanwege die rare snuiter die tegen je zei 'als de nood aan de man is dan zijn er geen wetten' en daar baseer ik mijn antwoord ook op i.v.m. de context.

     

    Letsel is onderdeel van het inbrekers risico, punt uit. Denk jij maar nog eventjes fijn terug aan anno 2013 toen de overheid overal goed voor was dan kijk ik naar overheid 2020 die haar handen van al haar plichten aftrekt en het volk aan het lot overlaat. Politie moedigt juist aan om zoveel mogelijk maatregelen te nemen om diefstal te ontmoedigen. Die Postbus 51 campagnes zijn er niet voor niets. En hoe minder aangifte er 'hoeft' gedaan te worden, hoe minder hoog de werkdruk voor die onderbetaalde ambtenaren. Lijkt mij een win-win.

     

    Edit: Ik ben geen voorstander van geweld maar laten we wel even realistisch blijven. Inbrekers doen exact datgene wat hun omschrijft, inbreken/stelen/dat wat god en 7 miljard mensen verachten, het is geen gvd nog an toe geen thee kransje! Die inbrekers zien het zo: 'zij of jij'.

     

    Ik geef je een halve seconde om een beslissing te maken want dan zijn wapens al getrokken. En reken maar dat ik vecht. Ik heb een leven en dat laat ik mij niet afnemen door een halve zool.

  8. Ja dat vraag ik mij eigenlijk af .

    IK denk dat er best wel een ( misschien wel groot ) aantal zijn die dit slechts aangeven als weg naar .

    En dan bedoel ik oa Deelnemen aan SC's of actief of gedeeltelijk op de Achtergrond, maar zich eigenlijk helemaal niet druk maken om wat er zoal kan gebeuren .

    Ze Preppen dus niet maar zien oa zulke SC's of Forums alleen maar als geplant uitje met een doel . Nou is er dus vanuit mijn visie en vermoedelijk Velen hier v niets mis met zo'n SC of wat voor Forum of bij een komst dan ook .

    Deze mollen Ze hebben vermoedelijk een makkelijke babbel en komen redelijk normaal en vertrouwd over .

     

    Ook het verder contact hebben met personen gerelateerd aan oa dit Forum doet hun dus in werkelijkheid niets .

    Het gaat hun om het de losgepeuterde Info , het dus vergaren van Namen van personen en hun bezittingen . Misschien Catalogiseren ze het wel in de vorm van , waar zit wie en wat hebben ze .

     

    Ik start dit onderwerp al naar gelang een recente gebeurtenis . OP een markt trof ik iemand ( Naam onbekend ) en die kocht wat spullen bij mij die ik net voor zijn neus weg gekocht heb / had .

    Voor iets meer nam hij het van mij over .

    Na een kort gesprek over oa preppen gaf ie aan dat ie nog liever Mensen met een huis vol met beroofde dan zelf een kapitaal uit zou gaan geven aan .

    Hij vond namelijk bepaalde dingen te duur en onzinnig om al het geld in te steken . Als de nood aan de man is zijn er geen wetten ! vermelde hij .

     

    Gaat hier gevaar vanuit ?? Weet ik niet . Maar ergens zette dit Typetje mij toch weer aan het denken :confused:

     

    Ik heb nu geen zoekfunctie gebruikt of er een gerelateerd Topic is , zo ja dan verwijder het maar @moderators

     

    Ook had ik dit misschien totaal anders kunnen of moeten verwoorden , helaas ! zo ging het door mijn warhoofd en zo heb ik het ook verwoord ;):o

     

    Het zinnetje 'als de nood aan de man is dan zijn er geen wetten' werkt twee kanten op hé. Compleet lamlendig worden geslagen als dief valt tegenwoordig onder het 'inbrekersrisico' of 'risico' van het vak en daar vallen plunderaars bij mij ook onder want je kan niet plunderen zonder eerst in te breken.

     

    Verder, naarmate je zoveel waarde in huis hebt dat plunderaars het op je gaan voorzien dan heb je al zoals die vreemde snuiter zei 'kapitalen' uitgegeven. Ik neem aan dat toch een aanzienlijk daarvan wordt beschermd op een zodanige manier dat het op zijn minst gelegenheid plunderaars geen kans geeft. En zo wel, er zijn voldoende mogelijkheden om je op (geheel legale) manier te beschermen indien nodig.

  9. De titel is misleidend, past niet echt bij de toon van de boodschap in het artikel.

    Ik ben het niet met je laatste zin eens: de banken zijn dus al een lobby gestart om hun wensen door te drukken, dus er is al wat aan de hand. Naar mijn mening is het nu tijd om tegengas te geven tegen de banken.

    En als je dan vraagt wat ik er aan gedaan heb: ik ben per mail in discussie met de twee platforms via welke ik investeer in crowdfunding projecten.

     

    True, nou in dat geval is er dus iets aan de hand. Maar met regulering komen ook nieuwe vormen van inkomsten en gaat van alles uiteindelijk toch achter de rug om werken.

  10. Ikzelf ontdekt rare symptomen nadat ik regelmatig veel hete koffie dronk met kunstmatige zoetstof. Bleek dat de zoetstof aspartaam bevat. In combinatie met hitte zou er een chemisch proces ontstaan waardoor het aspartaam verandert in mierenzuur, een heel sterk gif met allerlei nare gevolgen. Bij mij werd de coordinatie aangetast, kreeg ik erge aanvallen die leken op trombose. Ik kon geen woorden meer vormen of duidelijk spreken, lag een tijdlang uitgeteld in de sofa, voelde me beklemd, kreeg spier- en rugpijn, leed aan geheugenverlies, ... . Nadat ik het onderstaande artikel las, besloot ik ten einde raad dit nog een keer te proberen, nadat ik al diverse voedingsproducten van mijn dieet schrapte om toch maar te achterhalen wat er fout ging. GA BIJ JEZELF NA OF JE VEEL LIGHT DRANKEN GEBRUIKT en lees het artikel.

     

    Ik weet hoe beangstigend het voelt als er geen diagnose gesteld kan worden en er duidelijk iets fout is. Ik heb ruim een jaar naar de oorzaak gezocht tot ik dit artikel las.

    http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P684

     

    Dit artikel pluk ik even van je!

    • Leuk 1
  11. Ik kan het artikel niet lezen omdat ik niet ben ingelogd maar de titel zegt toch wel iets anders dan de titel hier.

     

    Banken waarschuwen voor risico's crowdfunding

     

    Ach ja, dat is standaard wanneer je het niet van de alternatieven kan winnen. De ander gaan afkraken en naar beneden halen om jezelf beter te doen lijken is heus geen onbekende in de wereld. Sterker nog, er worden hele haatcampagnes gefinancierd.

     

    Zolang de banken nog niet daadwerkelijk hun wensen doordrukken is er nog niks aan de hand.

  12. Hallo,

     

    Ik ben een student van Bos- en Natuurbeheer en ik ben voor een schoolopdracht een ondernemingsplan aan het schrijven. Mijn onderwerp is: vlees van door schadebestrijding gedode dieren verkopen. Dit vlees wordt op dit moment bijna altijd vernietigd. Ik wilde ook kraaienvlees gaan verkopen, alleen heb ik hier een vraag over. Mijn vraag luidt: hoeveel gram vlees zit er aan één kraai?

    Hopelijk kunnen jullie mijn vraag beantwoorden.

     

    Alvast bedankt!

    @Koning123, ik denk dat men je daar vast antwoord op wil geven als jij je eerst even voorstelt in de voorstelplek op het forum. Verder leuk bedrijfsconcept!

  13. Fasten your seatbelts: het kabinet is het tegenoffensief begonnen om het Oekraïneverdrag geratificeerd te krijgen. Gisteren volgde de aftrap via de website van de rijksoverheid

    met een super-optimistisch halleluja verhaal hoe goed het wel voor de economie is als dat verdrag er komt.

     

    'Wat hebt u liever als buurland: een volwassen stabiele democratie of een Oekraïne zoals we dat de afgelopen jaren zagen'

    Nederlandse bedrijven krijgen met dit akkoord meer kansen op een markt van 45 miljoen mensen. Oekraïne zal de Europese standaarden gaandeweg overnemen, zodat wij makkelijker en veiliger zaken kunnen doen. Oekraïne heeft enorm veel groeipotentieel, maar daar moet het de economie wel voor moderniseren. En welvaart brengt stabiliteit.

     

    Om de banden nog wat verder aan te halen zal president Petros Porosjenko eind deze week Nederland bezoeken. De liefde moet tenslotte van twee kanten komen, en het kabinet kan wel wat munitie gebruiken voor haar PR campagne.

     

    https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/11/23/koenders-samenwerkingsakkoord-met-oekraine-in-belang-nederland

    http://fd.nl/economie-politiek/1128406/koenders-start-ja-campagne-oekraineverdrag

     

    Het kon ook niet uitblijven hé. Goede ideeën van burgers worden altijd om zeep geholpen door corrupte politici en hun schaduw belangen.

  14. @loper,

     

    Ik moet @martin wel gelijk geven in dit stuk. Dit is niet volledig verwoord. Ik begrijp dat je ruimte te kort komt in de poll maar daarom had ik je TS bericht wel iets voller geschreven verwacht. Op zijn minst met een legenda van elk standpunt.

     

    Ook ik ben de correlatie ietwat zoek op pol keuzes.

     

    Daarnaast over het 'concept'. Er is tegenwoordig meer ruimte voor dwaling op het forum dan vroeger want er is over (ik denk bijna) elk prep onderwerp wel iets benoemd/geschreven wat echt tot de 'core' van preppen kan worden beschouwd. Daarbij het vermelden waard dat dit ook nog eens verdomd goede posts zijn! Afijn het forumleven gaat door en zo dus ook alle grenzen waardoor het vaag is wat nu wel en wat niet bij de 'core' van preppen hoort.

     

    Succes met je topic :)!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...