Ga naar inhoud

Spyder

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Spyder

  1. Dank voor jullie positieve reacties!

     

    Ik zal hieronder e.e.a. beantwoorden:

     

     

    @hiddegr de Celox heb ik via E-bay besteld (setje van 10 zakjes van 2 gram. De verkoper heet shy_halat. Goede snelle transactie maar hij deed wel wat moeilijk over de verzendkosten (meerdere items konden blijkbaar niet in één pakket). Heb de andere zakjes in mijn BOB gedaan.[/quote=Spyder;337344]

     

     

    De Celox kan ook in Nederland besteld worden. Celox is op dit forum onderwerp van gesprek geweest en de scheikundeman heeft zelfs proeven gedaan (en verslag uitgebracht) om het zelf te maken. Persoonlijk had ik er ook nog nooit van gehoord. Dus goeie tip!

     

    http://www.safe-products.nl/contents/nl/d375_Celox.html

     

    Dank hayauchi, ik heb inderdaad ook eerst via Safe products willen bestellen. Zij bieden alleen niet de mogelijkheid van 2 grams zakjes, alleen van 15 of 35. Deze zijn voor mij de groot om in mijn EDC te doen.

  2. Dank voor jullie positieve reacties!

     

    Ik zal hieronder e.e.a. beantwoorden:

     

    @mr mayhrm De zaklamp bevestig ik simpelweg met de clip aan de rek aan de buitenkant. Die rek zit inderdaad aan de Fatty vast en is dus zo bijgeleverd.

     

    @hiddegr de Celox heb ik via E-bay besteld (setje van 10 zakjes van 2 gram. De verkoper heet shy_halat. Goede snelle transactie maar hij deed wel wat moeilijk over de verzendkosten (meerdere items konden blijkbaar niet in één pakket). Heb de andere zakjes in mijn BOB gedaan.

     

    @Toef dank! goede tip ook. Ik zit eigenlijk te azen op zo'n mini waterproof stick, maar ik wacht nog even totdat daar de USB 3.0 versie voor uit komt.

     

    @Geert dank voor de tip, ik ga wat muntjes toevoegen.

     

    @GuywithAplan Ik heb inderdaad niet gezien dat er een fluitje aan de striker zat haha, goed oplettend oog! Heb ik er nu twee (die oranje gaat een stuk harder wel!)

     

    @hayauchi Zo'n multisleutel is wel echt een goed ding. Wel is hij 28x duurder dan mijn 1 euro liftsleutel (inclusief verzending uit china) :) Ik denk dat ik zo een ding ga toevoegen aan mijn BOB. Voor mijn EDC is hij wat aan de grote kant.denk ik. Thanks voor de tip!

     

    @carismo Dank - de video is ingevoegd!

  3. Hoi allemaal,

     

    Ik dacht dit weekend - ik zal eens een videotje maken van mijn EDC / Daypack die ik iedere dag bij heb. Wat binnen- en buitenlandse maatjes waren wel benieuwd wat er nu allemaal in dat ding zit, dus heb ik een videotje voor hen gemaakt, samen met een lijst van spullen die er in zitten.

     

    Het samenstellen van hat tasje ging wat anders dan bij mijn BOB. Hier heb ik buiten de korte-termijn overlevingsdingen vooral ook gelet op wat mensen om mij heen vaak vragen als we ergens zijn. Bijvoorbeeld "heeft iemand toevallig een paracetamol/batterij etc bij zich?" Het is dus ook vooral van praktische aard en moest klein blijven omdat het wel in mijn messenger bag, jas of laptoptas moet kunnen.

     

    Natuurlijk dacht ik dat jullie ook wel geinteresseerd waren in mijn bevindingen: De video is hieronder te vinden!

     

     

    [video=youtube_share;mNIBw9jAj_o]

     

     

     

    Ik zou natuurlik ook graag van jullie leren. Wat mis ik nog en wat zouden jullie er zeker nog in doen of uit halen?

     

    Veel dank alvast,

     

    Spyder

    • Leuk 3
  4. Vandaag meer op het EHBO vlak erbij in de prepshop

     

    http://prepshop.nl/catalogsearch/result/?q=care

     

    Care plus first aid kit mountaineer

     

    Care plus first aid kit professional

     

    Care plus first aid kit sterile

     

    Ieder een andere insteek en samenstelling maar met een goede basis. Dit ter vervanging van het ehbo set dat we hadden. Zo is er meer keus.

     

    Het blijft belangrijk om goed te drinken, maar als je nog iets extra's nodig hebt, Denk dan is aan ORS, klaar of zelf te maken met de scoop.

     

    Ik kan de Professional set van harte aanbevelen. Een zeer uitgebreide en goed doordachte set. Jammer dat de prepshop hem nu pas heeft, want anders had ik hem in januari zeker daar gekocht!! :D

  5. Netjes gefilmd, niet zichzelf in beeld maar de spullen, duidelijke uitleg, geen wiebelend beeld of zoiets als zonneschijn en schaduw, geen achtergrondmuziek waardoor alles onverstaanbaar wordt, geen ge-uhm of onnodig gebabbel tussendoor.

    Knap in elkaar gezet. Zo zouden er meer filmpjes mogen zijn.

     

     

    Inderdaad. En hij heeft er nog een heleboel meer. Allemaal ook weer voorzien van PDF's etc. Over organisatie gesproken :D

  6. Hoi allemaal,

     

    Zoals wel vaker op een luie zondag struin ik youtube af naar leuke filmpjes over survival etc. Ik kwam een kanaal tegen van een man die zich "urban prepper" noemt. Aangezien ik zelf ook in de stad woon, leek het me goed om even te kijken en ik trof dan ook een drie-delige film aan over zijn Bug Out Bag. Een tikkie zwaar (20,9kg), maar ik heb met open mond staan kijken wat hij er allemaal in heeft weten te stoppen. Vanwege de enorme research erachter door deze man en de leerzame documenten er om heen, dacht ik dat dit wel een eigen topic verdient!

     

    Wellicht is hij al voorbij gekomen (de search leverde niks op), dus hierbij deel ik deze informatief post even. Ook heeft hij allemaal handige PDF-documenten waarin het hele systeem is weergegeven:

     

    De film:

     

    De inhoud van zijn BOB: http://www.prepperlinks.net/uploads/9/0/4/0/9040002/urban_bob_-_theurbanprepper.pdf

     

    Ik denk dat deze man wel een hele goede baan heeft, getuige de inhoud :)

     

    Groet,

     

    Spyder

    • Leuk 1
  7. http://survivalgear.nl/products/mini-flares

     

    Compact en redelijk veilig lijkt me. Nederland is klein maar kan toch ook als noodsignaal dienen of alarm, waarschuwing tijdens bugout

     

    http://www.bootschappen.nl/nico-signal.html

     

    Iets groter maar ook minder storing gevoelig

     

    WR

     

    Ik heb die mini-flares in mijn BOB zitten, samen met een rode rookfakkel. Ik ga er vooralsnog van uit dat ik prep voor een natuurramp (bijv overstroming ofzo) en dan vind ik het wel fijn om juist gezien te worden als ik op mijn dakterras zit.

    • Leuk 1
  8. Niemand geen fenix zaklamp? Die dingen zijn echt goed. Vraag me niet wat ze kosten heb de mijne van de zaak. Maar een leuke zal zo rond de 70 euro zitten denk ik.

     

    Jazeker - een Fenix PD35 - en ik wil NOOIT meer iets anders!! Wat een fijne, compacte, stevige lamp met een enorme bak licht (hoogste stand 850 lumen).

     

    Klein genoeg voor in je jaszak en dus goed voor EDC plus veel meer kracht dan je zou verwachten. Ik heb mijn ouders en vriendin er ook meteen een gegeven. De reden waarom mijn vriendin er heeft is tweezijdig: Ten eerste omdat ze 's nachts geen steek ziet (nachtblind), maar ten tweede ook voor zelfverdediging. Als iemand te dichtbij komt is een fractie van een seconde in de ogen schijnen meer dan genoeg om iemand voor lange tijd te verblinden. Better safe than sorry.

  9. @Invictus - Zelf heb ik als basis gekozen voor het Care Plus Professional EHBO pakket. Zeer compleet en ook voor degene die wat meer dan enkel EHBO kan mogelijkheden om kleine operatie uit te voeren. Deze heb ik uitgebreid met een SAM Splint (oprolbare spalk), medicijnen (pijnstillers, antihistamine, norit, deet, ORS etc) en extra latex handschoenen.

     

    Zit nog te denken om een klein zakje Celox te halen, maar de prijs en waarschijnlijkheid dat ik dit nodig heb laten mij er nog even mee wachten.

  10. Leuke gebruikersreview :-)

    Hier nog een paar foto's van het gekartelde broertje, naast het reeds genoemde model Catcherman in H1 staal.

    (dit betreft overigens een speciaal voor het Amerikaanse USN forum gemaakte versie met zwarte titanium carbonitride coating, alle standaard Catcherman modellen waren uitgevoerd in blank AUS-8 staal)

    Het lemmet is overigens op zijn best semi-flexibel.

     

    GEDC6778.jpgGEDC6779.jpg

     

    GEDC6780.jpgGEDC6781.jpg

     

    GEDC6782.jpgGEDC6783.jpg

     

    Dank voor je aanvulling! Ik heb de Catcherman nooit in real life kunnen testen, dus je input is handig. Ze zijn erg lastig te krijgen, maar zag er nog eentje liggen (ook deze versie) bij The Old Man in Amsterdam.

     

    Op mijn laatste trip had ik voor het grotere werk (platvissen en zeebaars) trouwens een Global G-30 mee voor het snellere fileerwerk. Niet bepaald een meedrager, wel erg fijn.

  11. @jobs Dank! Marktplaats is je vriend, zoals @Rambi al zei (dank hiervoor).

    @Ronin Kogaratsu de clip kan er eenvoudig worden afgeschroefd :)

    @Rambi de makrelen vang ik op de noordzee bij den haag uit de kust. Je kunt daar boten huren en met een groep vrienden gaan hengelen, erg leuk. de "1" van H1 is trouwens op mijn mes met inkt erop gestanst en al wat aan het vervagen, maar daaronder zit gewoon H1 staal wat niet roest.

    @Stuudje het gat is om het mes met een hand te kunnen openen. Je legt handvat in je palm en 'flipt' dan met een hand het met open door je duim in dat gat te drukken en een knipbeweging te maken.

  12. Beste allen,

     

    Omdat ik nog geen review op dit forum heb gezien van de Spyderco pacific salt, neem ik als rookie prepper maar even het initiatief! Zeker als je bedenkt dat dit een ontzettend handig, multipurpose mes is.

     

    Het mes zelf

     

    3396368172_37dee2255a.jpeg

     

    In tegenstelling tot de wat meer military-style spyderco's die veel op het forum voorbijkomen is de Pacific Salt een heel ander beest. Hij is ongeveer even groot als een police/military, maar heeft toch andere features. Wat het eerste opvalt is het knalgele handvat. In het echt is hij nog "geler" dan op de foto. Deze kleur heeft een paar voordelen: Ten eerste is hij ontzettend makkelijk te vinden in een tas, in het donker, of in slecht weer. Ten tweede oogt het geel niet agressief: Waar sommigen even moeten slikken als je een Stainless steel Police uitklapt, heeft niemand bij de Salt een dergelijke reactie. Sterker nog: veel zeggen: "wat een leuk/grappig ding". Positief dus.

    Het handvat heeft een ontzettend goede grip en pakt goed vast met mijn relatief grote handen, maar ook met handschoenen.

     

    Het lemmet is gemaakt van H1-staal. Dit is volgens Spyderco het enige staal wat absoluut niet roest. Ik moet ze gelijk geven. Na intensief gebruik op zee en aan de kust is er na maanden nog geen roestplekje of corrosie verschenen. Het staal is wel wat zachter dan bijvoorbeeld VG-10 staal, maar daar heb ik weinig van gemerkt. Hij wordt scheermesscherp geleverd en blijft lang zo. Mocht je kiezen voor de gekartelde versie (deze bestaat ook en is erg handig als je veel touw/lijnen moet snijden), dan is H1 staal juist ontzettend hard. Door het kartelproces wordt het H1 staal zo gecomprimeerd dat de hardheid enorm toeneemt naar waarden die boven de VG-10 spyderco's uitkomen. Het staal is ook erg licht: samen met het kunststof handvat is het gewicht van dit grote mes zo'n 70 gram - een stuk lichter dan mijn andere folders van dit formaat.

     

    Tot slot is het "Spyderhole" om het mes te openen vergroot op dit model. Dit zorgt ervoor dat het mes zeer eenvoudig met een hand te openen is. Vanwege het lichte gewicht van het handvat kan de Pacific Salt niet met een hand bij het lemmet gepakt worden en dan "opengeklakt" worden door met je pols een zwaai te maken. Geen onoverkomelijkheid.

    Er is tevens een clip aan het met gemonteerd voor tip-up carry. De clip is voor mij wat (te) strak, maar wellicht dat dit nog verandert.

     

    In de praktijk

     

    Ik heb het mes aangeschaft voor een makreel-vis-trip omdat ik het zonde vond mijn Police aan zout water bloot te stellen (je moet een reden hebben he ;) ) en bang was hem te verliezen. Hierin blinkt de Pacific salt uit: Lijnen zijn zo door, en het schoonmaken van makrelen ging waanzinnig snel, handig en goed. Ik heb een aantal makrelen ter plekke schoongemaakt, wat sojasaus erover en met vel en al rauw gegeten. De beste sashimi komt immers uit de Noordzee, heerlijk! Na zo'n 40 makrelen te hebben schoongemaakt en koppen te hebben afgehakt is het mes nog steeds ontzettend scherp en het laat zich goed afspoelen. Even in het (zee)water en klaar - geen problemen met roest, ook niet maanden later.

     

    8yvtlg.jpg

     

    Vervolgens heb ik het mes nog meegenomen naar de waddeneilanden voor het serieuzere strandviswerk. Ook hierbij geen enkel probleem: Scherp, snel open, geen gezeur van andere mensen over "gevaarlijke messen" vanwege de vrolijke kleur en zeewater en zand geen probleem.

     

    Conclusie

     

    Al met al is de Spyderco Pacific Salt een handig, veelzijdig mes wat niet mag ontbreken in je EDC of BOB als je dicht bij de zee woont, of verwacht in een zoutwateromgeving te opereren. Dit is typisch een mes waar je niet naar om hoeft te kijken qua onderhoud en redelijk wat mishandeling aankan. Zoals ik al eerder zei is het aan te raden om de gekartelde versie te gebruiken als je veel touw moet snijden. In dat geval is ook de Atlantic Salt te overwegen die een "sheefoot" tip heeft en daarom een punt aan het mes ontbeert . Als dedicated-vis-mes zijn er wellicht betere opties, maar de enige die ik dan kan bedenken is de onbetaalbare Spyderco Catcherman die een flexibel lemmet heeft van H1 staal. Voor alle andere en algemene EDC, vis en zeewatertaken is dit mes van harte aan te raden!

    • Leuk 2
  13. Beste allemaal,

     

    Afgelopen week ben ik begonnen op dit forum en daarom ben ik intussen alvast wat items aan het verzamelen voor een BOB. Aangezien mijn meest dichtstbijzijnde BOL meer dan 100km ver is en ik niet over een auto beschik, zal er in het ergste scenario een flinke tocht dienen te worden ondernomen. Als zo'n toch enkele dagen duurt, dan zal op communicatievlak er een zuinig apparaat dienen te zijn, want mijn iphone kan met veel pijn en moeite slechts een dag in leven blijven.

     

    Ineens bedacht ik me dat ik een jaar of 3 geleden een John's phone heb gekocht. Intussen is hij weer boven water en dit ziet er uit als een ultieme back-up GSM: (ik heb de foto's niet zelf gemaakt)

    640px-Johns_phone.jpg.fad0bbe70d774fbd78c3a991a1e1d88a.jpg

     

    Wat is de John's phone?

    In principe is de John's phone een hele simpele telefoon: je kan er namelijk alleen mee bellen. Er zit een mini-schermpje op de bovenkant, er is ruimte voor 10 snelkiesnummers op de telefoon en in de achterkant zit een papieren telefoonboekje met een pennetje.

     

    De telefoon is Dutch design, licht, spatwaterdicht, quad band (op Korea en Japan na overal bruikbaar), simlockvrij en heeft een standbytijd van ongeveer een maand!! Bij normaal gebruik gaat hij zo'n twee weken mee op een batterijlading. Opladen gebeurt via een mini-usb plug en er gaat een reguliere (grote) SIM in.

     

    Gebruik

    De telefoon is bijzonder simpel in gebruik: bellen, opnemen, ophangen. Meer doet hij niet. Er zit een trilfuntie op en nummers worden bovenop de telefoon weergegeven. De geluidskwaliteit is goed en de antenne functioneert uitstekend.

     

    Zelf gebruikte ik mijn John's destijds als volgt (en denk hem nu ook weer zo te gaan gebruiken): Ik had een heel goedkoop sim-abonnementje (iets van 2 euro in de maand) zodat ik zelf kon bellen. Echter, ik had ook mijn nummer van mijn 'normale' gsm doorgeschakeld naar dit nummer. Iedereen kon me zo via telefoon bereiken (ook als mijn 'normale' gsm uit stond) en ik kon met behulp van het telefoonboekje ook zelf bellen en gemiste oproepen beantwoorden. Erg handig. Ik miste de sms- en internetfunctie niet: immers, als nood aan de man is, wordt er toch altijd gebeld.

     

    beschikbaarheid

    Destijds koste de John's zo'n 90 euro. Best veel geld voor wat hij kan, maar het was dan ook meer een statement-telefoon en designtelefoon, waarmee ik vaak de blits op kantoor maakte. Het leuke is alleen nu dat de telefoon volop op Marktplaats wordt aangeboden voor zo'n 20 euro. Dit lijkt mij een heel schappelijke prijs voor een goede back-up telefoon.

     

    Er zijn alternatieven: Zowel Nokia als Motorola maken telefoons die een stuk steviger aandoen en zo rond de 50 euro kosten. Echter, de batterijduur van de John's blijft ongeëvenaard. Daarbij had ik deze ook in de kast liggen, dus dat scheelt sowieso weer in de kosten :)

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...