Ga naar inhoud

carsten888

Lid
  • Items

    103
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door carsten888

  1. Had er zelfs eentje, die laadde wel op in de zon, je zag dat ie helemaal vol was. Daarna stak je een stekkertje erin om er iets mee op te laden, ineens schakeld ie zichzelf uit en doet helemaal nix! Alsof ie weer leeg was. Stak je hem daarna in de USB van je laptop of PC, begon ie weer opnieuw met opladen. Vaag ding...

    Dat klinkt als de symptomen die ik met deze dingen had. Alleen met laden op de zon alleen, werd hij nooit echt vol. Stond ie op 3/4 streepjes, zet uit zet aan, staat ie op 1 streepje. Dat soort rare dingen. Het is me nooit gelukt om met die stomme dingen met alleen zonne-energie ook maar zover geladen te krijgen dat ie een paar aa-baterijtjes kon laden met de usb aansluiting (dus vergeet het maar om er een laptop mee te laden). Dat vind ik diep triest.

     

    De power gorilla heeft hier geen problemen mee. En laadt met veel minder zonlicht af. Super ding. Helaas wel prijzig.

  2. Kleine aanvulling:

     

    asolar_titan_laptop3.jpg.d9b1461a87efc624e660fc882ad39274.jpg

     

    Heb eindelijk ook deze powerbank, die je kunt opladen op het stroomnet (2 uur) of via de zon (25 uur), kostenplaatje 140 euro, output: 5v, 16v, 19v en 21v. 2,5 Watt zonnecel met 13.500mAh accu. Kun je een psp/gsm/laptop op aansluiten, ermee opladen of gewoon als externe stroombron gebruiken. Vrij klein, past niet in je broekzak (wel in de zak van je pijpbroek), heeft een vrij voelbaar gewichtje maar omdat ie zoveel verschillende outputs heeft en dat je hem kunt gebruiken als stroombron ipv alleen als charger, moest ik die gewoon hebben.

     

    ... Het betreft hier om de Titan AM-600

    Die heb ik ook. Ik heb m 3 keer teruggestuurd omdat het ding niet vanaf het paneel oplaadt. Steeds kreeg ik een nieuwe van A-Solar met de uitslag van de reparatie-test. Elke keer was het ding defect gebleken. Ik heb m nog niet op marktplaats gezet. Maar wie wil kan m voor 50 euro hebben. PM me maar.

     

    Solargorilla rules.

  3. Een wat oude thread waar ik wel wat over te zeggen heb (phoei, eindelijk nuttige inbreng). Doomsday Preppers Seizoen 2 aflevering 6 (You've got chaos) zit een prepper die Spirulina kweekt. Ik vond het zeer interessant want ik slik zelf spirulina of chlorella dagelijks.

    ja, die aflevering wekte ook mijn interesse.

     

    Ik ben aan het googlen en youtuben geslagen en dit is de beste info die ik vond over zelf kweken:

    http://www.algaeindustrymagazine.com/growing-spirulina-at-home/

     

    ik zit nog met deze vragen:

    - iedere keer dat je oogst, je ook weer voedingsstoffen en mineralen in het water moet doen. Ik vraag me af of als je grondwater toe zou voegen, of daar dan genoeg mineralen in zitten.

    - ik lees dat het water boven de 25 graden moet blijven, maar dat het ook werkt bij lagere temperaturen, maar dan langzamer. Ben benieuwd hoe dat bij Nederlandse kamertemperatuur is.

    - waar koop je levende spirulina om te kweken?

     

    Lijkt me geweldig voor iedereen die met zelfvoorziening bezig is.

  4. 1001004007515036.jpg.169109476b583f44c75147803e635880.jpg

    Dit is een van de beste moestuinboeken die ik heb. Als je al iets weet over zelfvoorzienend groenten verbouwen, maar meer wil weten over hoe je de winter door kunt komen is dit HET boek.

     

    Bob Flowerdew (alleen die naam al: bloemendauw!) is een zeer bekende Engelse moestuinier. Heeft veel boeken geschreven, vol mijn zijn eigen ervaringen en experimenten van 25 jaar zelfvoorzienend ecologies tuinieren in Norfolk.

     

    Bob-Flowerdew-at-home-in-008.jpg.0d3134c207639726f728527a05d22cfd.jpg

     

    Ook wat smakelijke recepten en wat algemenere tuintips. Maar vooral bevat dit boek een schat aan tuinwijsheid over eerder oogsten in de lente, en later oogsten in de herfst en zeer gedetaileerde bewaartips over hoe je die tussentijd kan overbruggen.

    • Leuk 1
  5. Dynamo-Charger-Emergency-Charger.jpg.3b06c0ef3fdbc856008879bae1ff0f9c.jpg

     

    Deze dingen kosten ook bijna geen scheet... 5 pleuries...

    Hilaries! usb generator draaiding. Ben heel benieuwd of iemand ooit een telefoon hiermee helemaal heeft opgeladen. En dan vooral hoeveel uur je daarmee bezig was ;)

     

    Zelf heb ik daar een klein portable zonnepaneeltje voor, met usb uitgang. A-Solar Solarbooster 4 W. Voor 50 euro. Gewoon ergens op de vensterbank zetten om dingen op te laden.

  6. Echt een superboek voor iedereen die iets met zelfvoorziening wil doen.

     

    Dick%20Strawbridge%20and%20solar%20panels.jpg

     

    Misschien heb je Dick Strawbridge ('kolonel Dick') wel eens op tv gezien. Als knutselaar op Discovery bij 'Scrapheap Chalenge'. En op de BBC is de serie 'it's not easy being green' uitgezonden. Waarin te zien was hoe de gepensioneerde kolonel met zijn gezin verhuist naar het landhuis in Cornwall (Engeland) om zelfvoorzienend te gaan leven. De hele serie van 3 seizoenen is nog online te vinden ook!

     

    1001004011502020.jpg.f53154ee4f67a83fd95429e6c30f252c.jpg

     

    Tig jaar geleden was 'The complete book of self-sufficiency' van John Seymour HET boek om kennis te maken met zelfvoorziening (ook in pdf). Inmiddels is er wel een nieuwere uitgave uitgebracht, maar het doet nog heel oudbollig aan. Inmiddels zijn er andere technieken, permacultuur, hoe je biodiesel maakt, zonnepanelen en veel meer. Dit boek toont allerlei technieken en ambachten voor zelfvoorziening.

     

    Het boek is groot en dik, en geeft een mooi overzicht van allerlei facetten die met zelfvoorziening te maken hebben, maar gaat daarbij niet heel erg de diepte in. Voor veel onderwerpen is dat genoeg. Zoals hoe je een voedseldroger maakt. Maar verwacht niet dat als je het hoofdstuk over je eigen groenten verbouwen hebt gelezen, dat je dat dan ook helemaal kunt. Daarvoor moet je echt nog een paar boeken bij kopen en het vooral zelf doen.

     

    Schitterend boek, mooie foto's, met veel humor geschreven. Af en toe slordig vertaalt. Alle projecten in het boek hebben ze dus ook echt zelf gedaan getuige de vele foto's en de serie.

    • Leuk 2
  7. Permacultuur is voedsel verbouwen met vooral vaste planten, zonder de grond te bewerken, zoveel mogelijk in harmonie met de natuur. Daarbij worden planten/struiken/bomen in verschillende lagen en zones geplant om zo optimaal mogelijk gebuik te maken van zonlicht/water/voedingsstoffen in de grond.

     

    Geoff Lawton is een van de pioneers van de permacultuur (uit australie) die al jaren cursussen geeft in het opzetten van dit soort systemen van eetbaar bos.

     

    In deze video zegt ie ook iets over waarom permacultuur een redelijk veilig systeem is, ook in tijden van plundering. (vanaf 25 minuten).

     

    Je moet je wel registreren om de video(s) te bekijken. Daarmee abboneer je je op emailtjes voor de volgende video(s). Je kunt je gemakkelijk afmelden met de link in de email.

     

    http://www.geofflawton.com

    • Leuk 1
  8. Als ik dit hier zo lees, zijn er veel soort antibiotica, en is het erg moeilijk om te bepalen welke soort je zou moeten gebruiken. Toch zegt deze bosniese SHTF veteraan (1 jaar in belegerde stad, totale SHTF) dat dit heel erg nodig is en adviseert hij te leren hoe te gebruiken en te preppen. http://sovietoutpost.revdisk.org/?p=72

     

    Een paar jaar geleden heb ik een week lang 39-40 graden gehad van een bijholte ontsteking na een griepje. Ik ben nog nooit zo ziek geweest, dacht dat ik dood ging. Na antibioticakuur in een paar dagen vanaf. Nou heb ik vaker last van die bijholtes, dus lijkt het me handig daarvoor te preppen. Natuurlijk is voorkoming beter dan genezen, maar we weten allemaal dat tijdens een SHTF door alleen de stress alleen al, je weerstand een stuk lager kan zijn, dus lijkt me een kuurtje in huis hebben geen overbodige luxe. Ik heb jarenlang ,als ik tegen een verkoudheid aan zit, dingen als cinuforce en echanicea geprobeert, lijkt niet te helpen.

    • Leuk 1
  9. Bij ons op de volkstuin is ook duidelijk meer belangstelling te bemerken, wellicht door de crisis.

     

    vandaag de laatste Yakon knollen uit de grond gehaald 3,6 kilo van 1 plant. En dat was nog maar een eerstejaars. Schijnt op te kunnen lopen tot 20 kilo. Jammer dat ie niet naar zoete aardappel smaakt zoals ik hoopte, maar naar venkel (beh!). :p

  10. Je wilde liever niet stoken, maar mocht iemand dat toch willen doen en geen hout meer hebben, bewaar dan een flinke bult oud papier en koop deze pers: http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=997

    Hiermee kun je zelf haardblokken maken van oud papier.

    Die dingen maken is echt heel wat werk en moeten een jaar drogen voordat je die blokken kan branden. En ze branden net zo snel weg als waaibomenhout. Dus als je de plek hebt om die dingen te bewaren, dan kun je die ruimte echt 2 keer zo efficient gebruiken door er hardhouten blokken neer te leggen. Dat geeft minstens 2 maal zoveel warmte.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...