Ga naar inhoud

sqeaky

Lid niveau 2
  • Items

    282
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sqeaky

  1. Gaaf mes! Heb sinds 2 maand ook een esee 5 in mijn bezit maar die heeft niet zulke gave G 10 scales ;) Ik gebruik hem zelfs meer als de esee 6 het is gewoon echt een monster!

     

    Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

  2. De vluchtelingen die in het huis naast ons zouden komen wonen zijn inmiddels ongeveer een week hier in Nederland. Zoals ik @Toef had beloofd een kleine verslaglegging.

    Een gezin met een vader, moeder en vier zoontjes in de leeftijd van 4-10 jaar. Veel last hebben we er niet van gehad tot nu toe en we zijn zelf door de uitgenodigd voor koffie.

    Nederlands spreken ze nauwelijks en Engels al helemaal niet. Vanuit de COA krijgen ze weinig begeleiding voor zover ik heb gezien. Wel zijn er vrijwilligers die hun ondersteunen en is er een ander Syrisch gezin die inmiddels al 15 jaar hier in het dorp wonen betrokken bij de integratie van deze mensen.

     

    De kinderen gaan nog niet naar school maar, overdag hoor je ze eigenlijk nauwelijks. Ze zijn erg nieuwsgierig naar onze honden en iedere keer als we met het uitlaten langslopen zie je 4 hoofdjes onder het gordijn door spieken.

    Ik snap ook dat een gezin met 4 kinderen makkelijker integreert in onze samenleven dan de vaak jonge mannen die er op het nieuws worden getoond.

  3. Vandaag in de regionale krant weer een stukje over het gezin uit Syrië die over 3 weekjes naast ons komt wonen. Het gaat om Syrische vluchteling die Door de Nederlandse staat zijn uitgenodigd zich te vestigen in Nederland. Ze komen direct over vanuit een vluchtelingenkamp in Libanon. Ze spreken de taal niet en worden in een huis gezet met een gevulde koelkast voor de eerste dagen. Hierbij krijgen ze ondersteuning van vrijwilligers die hun wegwijs zullen maken en met hun een Nederlands paspoort personennummer en andere zaken zullen regelen. Het gezin bestaat uit een man en vrouw met 4 kinderen waarvan de oudste 10 jaar is. In het artikel word extra dik aangegeven dat ze met 6 dagdelen "scholing" direct in de maatschappij worden geplaatst.

     

    Ik ben benieuwd wat voor mensen hier over drie weken op de stoep staan. Volgens het artikel is het gezin Door de COA gescreend op hun vermogen om zich aan te passen aan de Nederlandse maatschappij. Hopen dat de COA hier geen fouten in heeft gemaakt. Het verontrust mij wel dat deze mensen direct in de maatschappij worden "gedumpt".

    • Leuk 1
  4. Een duidelijke boodschap. Of er echt een derde wereld oorlog is die naderd dat is natuurlijk de vraag. Daarom zijn wij natuurlijk ook preppers voorbereid op wat kan gebeuren. Zoals Door anderen al wordt gezegd is de defensie van ons land niet toereikend. Hoe moet defensie met het schamele budget, te weinig personeel en zonder kogels Nederland beschermen tegen een mogelijke aanval. Net als de bezetting van Nederland in de tweede wereld oorlog toen de Nederlandse strijdkrachten op de fiets met kanonnen uit 1800 zich moest verdedigen tegen de tanks en bommenwerpers van de Duitse bezetters. Ik denk dat mocht deze situatie zich weer voordoen de verdediging van Nederland op een zelfde manier zou verlopen.

     

    Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

  5. Ik denk dat na een enige tijd groepjes overlevenden zich zullen samenvoegen tot groepjes en een milita zullen vormen met als doel te overleven. Verschillende militas zullen strijden om de laatste beetjes van wat er over is gebleven van onze huidige wereld. Als prepper lijkt mij het het beste om ver weg te blijven van dit soort groepen.

     

    ,

  6. @Viev voorbereiden doe ik op beide manieren die jij benoemd. Ik investeer in kennis en skills ik probeer zoveel mogelijk te leren over survival en bushcraft maar ook probeer ik kennis op te doen en het liefst zo breed mogelijk.

     

    Mijn beeld van een prepper is iemand die investeert in de toekomst. Hierbij horen de skills maar ook voorraden van voedsel, water en andere middelen die essentieel of erg belangrijk zijn in het leven wat de meeste mensen leiden.

     

    Van nature ben ik iemand die graag anderen helpt en bij een kleine crisis die te overzien is zal ik ok zoveel mogelijk mensen proberen te helpen met de skills, kennis en middelen die ik heb. Bij een Grote crisis die niet te overzien is ben ik niet van plan om iedereen te helpen. Niet omdat, ik dit niet wil maar als iedereen weet; daar bij Sqeaky valt wat te halen. Dan zouden de mensen die echt wanhopig zijn er alles aan doen om te krijgen wat ik dan heb. De mensen binnen mijn cirkel van vertrouwen (Familie, Vrienden) kunnen rekenen op mijn hulp en bescherming. In ruil daarvoor kunnen de meeste ook weer dingen doen die mee helpen aan onze toekomst.

  7. Ik heb een Samsung Galaxy S5. Zou ook een waterdichte telefoon zijn. Op een website las ik dat de S5 een IP67 rating heeft. Maar net als de waterdichte Sony modellen wordt niet aangeraden deze onder water te gebruiken.

  8. Ik heb de meeste van mijn preps verstopt liggen achter/in een kast. Ik vertel niet zomaar aan iedereen dat ik bezig ben met preppen. Alleen mijn broertje helpt soms mee met inkopen doen voor de voedsel voorraad. In ruil daarvoor krijgt hij van mij gear waar ik een vervanger voor heb.

     

    Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

×
×
  • Nieuwe aanmaken...