Ga naar inhoud

DaanvdB

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DaanvdB

  1. @DaanvdB Hoe gaat het met je film? leuk dat je toch soort van aan het preppen bent geslagen

     

    Ja, het loopt, maar niet helemaal zoals gehoopt. Nog iets van 40 uur online met crowdfunden (75%, hopelijk redden we de 100 zaterdag!). En preppen is best leuk; het helpt je in veel meer situaties. Zoveel zaken komen altijd van pas....het is meer een kwestie van productief denken en bewuster omgaan met zaken dan ik eerst dacht.

  2. Hoi allemaal,

     

    Pas sprak ik met iemand die voor bijvoorbeeld navigatie op de fiets een telefoon oplader (zoals te koop bij de kruidvat) gebruikt, maar dan eentje die zijn energie krijgt uit zonnecellen. Ik denk dat dit gaat over deze: http://www.bever.nl/rubytec-lader-kirk-2B31C00001?channel_code=544&product_code=77567565&gclid=CKmFqpuArr0CFY_HtAodJhwAKw of wellicht zoiets: http://www.batterijenhuis.nl/asolar-platinum-charger-mini-p-479510.html?gclid=CLeh58KArr0CFYWWtAod7DIABw

     

    Iemand ervaring met dat spul in de praktijk?

  3. Hallo allemaal,

     

    Zelf rijdt ik een oude (afgeragde, maarja...als student heb je weinig keuze!) Volkswagen Transporter T4. Nu rijden er daar echt nog talloze van rond, maar zou dit een goede auto zijn in een rampsituatie?

     

    Voordelen:

    - betrouwbaar

    - sterk

    - Groot-ruim (beide voor passagiers en cargo)

    - Veel onderdelen beschikbaar

    - Open motor (makkelijk toegankelijk)

     

    Nadelen:

    - Niet echt zuinig met brandstof

    - Zwaar

    - Weinig topsnelheid

  4. Nog 15 dagen te gaan! Prepshop.nl en iSurvive hebben gedoneerd, dus dat is erg leuk :)

     

    Hopelijk volgen er ook nog wat mensen van het preppersforum!

     

    Het zou wel cool zijn als ik de crew rat voor kan zetten als lunch natuurlijk, maar ik weet niet of de vega's daar blij van worden ;)

     

     

    Chapeau! De teaser ziet er veelbelovend uit! Je motivering in de intro vind ik eveneens goed onderbouwd.

     

    Succes met je project! Ik weet zeker dat deze teaser er voor zorgt dat veel mensen alhier je willen helpen, waaronder ikzelf.

     

    Groeten,

     

    JB

     

    Dat zou fijn zijn, en ik ben blij dat de teaser je bevalt! Het is overigens wel zo dat dit trailertje gemaakt is met een budget van een euro of 40, dus het is lang niet wat de film zal worden (hopen we, anders verdien ik mijn diploma niet!)

  5. dit klinkt zo bekend en niet alleen bij jou lewieke dat gebeurt bij iedereen denk ik zo wat je wel leert is dat je opeens weet wie je echte vrienden zijn dat zijn diegene die zowel in slechte als in goede tijden naast je staan

     

    Wat altijd het geval is, lastige situatie of niet, is dat voor veel mensen vertrouwen, status en misschien zelfs een echte band toch vaak gebaseerd is op illusie.

     

    Toch denk ik wel dat er een hoop mensen wel echt betrouwbaar zijn. Het is alleen maar de vraag wat daar van over blijft als eigenbelang een kwestie van leven of dood zal zijn.

  6. Vandaag heb ik soortgelijke inkopen gedaan voor een pakketje. Het was 10 euro; erin zit (geinspirireerd)

    - Verbanddoosje (met schaar)

    - Noodles

    - Werkhandschoenen

    - Potlood/puntenslijper en klein notitieblokje

    - Knijpkat lamp (ca 1,79)

    - Een paar meten touw (de duct tape was op)

    - Lucifers

    - Kaars

    - Waterflesje

     

    Dit alles zit net boven de 10 euro, inclusief plastic bak waar het allemaal in gaat.

     

    Het is misschien niet de beste kwaliteit, maar het is best een cool doosje geworden ;)

  7. Weet je zeker dat je het moest verwijderen? Stond me iets bij dat je het op 2 of 3 systemen mocht gebruiken, maar waarschijnlijk heb je gelijk. Van kantoorsystemen heb ik (gelukkig :)) geen verstand.

     

    Ik dacht dat je 1 licentie tegelijk kunt gebruiken, omdat je per productiecode maar 1 activatie tegelijkertijd hebt. Maar het kan zijn dat hier diep in de regels wat anders in staat.

     

    Het is wel zo dat een hoop oudere OEM licenties na een tijdje vervallen. Vaak geleverd als 'groeps' licentie voor een bepaalde type laptop.

     

    Maar goed, met Linux heb je dat probleem natuurlijk veel minder. Het is alleen nog even moeilijk met inburgeren van opensource software. Je hebt je systeem natuurlijk vooral voor jezelf, maar het is toch wat hoogdrempeliger voor mensen die alleen Windows kennen of zweren bij de simpele gui van Mac OSX.

  8. Via CineCrowd hoor ik dat er aardig wat mensen via dit forum naar de pagina zijn gekomen. Ik vind dit erg leuk!

     

    Op dit moment zijn we ons als team aan het verdiepen in locaties. We zijn het er een beetje over eens dat we zelf 'in case of emergency' zouden gaan verblijven in een fabriek. Dit omdat hier vaak genoeg ruimte is voor voldoende ruimte, je genoeg ruimte hebt om binnen (in kantoren oid) een plek te 'bouwen' waar voldoende beschutting is en je niet meteen buiten zit. Je kunt je hier ook vaak vrij goed verbergen en toch ook overzicht behouden over de omgeving (naderend gevaar, maar ook de aandacht van eventuele hulp kun je vaak door de hoogtes van zulke gebouwen naar je toe trekken). Bij overstromingen is het natuurlijk wel vaak behelpen, gezien veel fabrieken bij het water staan. Van de andere kant zijn een hoop van deze gebouwen vaak erg oud en daarom hebben ze ook 'bewezen' veilig te staan.

     

    Nadeel is wel het onderhoud. In je eentje kun je niet zomaar een fabriek staande houden. Het is wel dat constructies van staal minder onderhoud nodig hebben dan hout.

     

    Maar we kijken dus vooral naar de veiligheid en de anonimiteit van zo'n plek. En het is natuurlijk visueel erg interessant ;)

     

    Lijkt dit voor jullie een beetje een logische keuze? Of vergis ik me ergens heel erg in?

    • Leuk 1
  9. Ik prep (lightweight) voor de research van mijn afstudeerfilm Niemandsland, maar ook omdat het gewoon vaak nodig is voor mijn werk. Ik geloof niet echt dat er iets heel ergs zal gebeuren, maar ik ben al zo vaak in een situatie geweest (op een obscure filmset) waar vanalles mis kan gaan. Van beter door dieren, tot lampen die vast gezet moeten worden...of complete afwezigheid van hygenische toiletvoorzieningen. Dus ja....ik prep altijd een beetje om mijn productiebus een beetje de betrouwbare rots in de branding te houden.

     

    Het gebeurde in ieder geval gelukkig nog niet dat er iets voorviel waar we niet klaar voor waren. En dat is vaak wel een geruststellende gedachte!

     

     

    www.cinecrowd.nl/niemandsland

  10. @DaanvdB Dus we gaan hem helemaal niet zien, of we krijgen hem later te zien???

     

    Nou, dat zal niet het geval zijn. Ik kan hem alleen niet zomaar vrijgeven op youtube. Hoe dat precies gaat werken ben ik nu aan het bespreken met mijn producent.

     

    Daarnaast zitten we in de fase van het locatie scouten. Dat is altijd spannend en natuurlijk erg belangrijk voor de geloofwaardigheid van het eindresultaat. Binnenkort komt onze Cinecrowd pagina ook online. Het is best een spannend proces natuurlijk en ik vind het ook wel leuk als ik jullie op de hoogte kan houden.

  11. Helaas, afstudeerwerk kan niet zomaar op youtube. Het uiteindelijke doel zal opsturen naar festivals worden.

     

    Het zal ook nog even duren. Het duurt zeker nog maanden voor we kunnen filmen, dan volgt de nabewerking nog. 2014 zal zeker lukken, maar het zal nooit voor de zomer zijn! We zijn nu pas bezig met het opzetten voor crowdfunding voor het werven van fondsen.

     

    Met de huidige herschrijvingen zijn we nu op het punt gekomen dat we het eigenlijk sterker vinden om de situatie zoals deze is niet echt uit te diepen en meer als de waarheid 'as it is' te presenteren. Maar de geloofwaardigheid zit hem in de details. Bijvoorbeeld de MyronPrps suggestie van de emmers is een heel goed iets om terug te laten komen (al is het natuurlijk nog niet helder hoe en waar!).

    @hamster natuurlijk zit er in die post wel een oplossing voor water, maar zelf zoek ik misschien naar iets kleiners, bijna draagbaar. Ik zou zelf bijvboorbeeld niet weten waar ik een waterfilter vandaan haal en hoe ik kan herkennen of het wat voorstelt. Natuurlijk ga je in een situatie als die direct vanalles proberen en leer je het vanzelf, maar puur cinematografisch gezien zijn emmers die als het ware automatisch 'dekking zoeken' visueel interessanter dan een filter! Maar thanks voor het meedenken en de herinnering aan die post!

  12. Wow wat een reacties. Dit is al erg behulpzaam!

     

    Ik zal mijn best doen op al jullie reacties te reageren.

     

     

    Blijf een maandje hangen en lees wat topics. Gebruik ook de zoekfunctie op het forum. Dan weet je binnen korte tijd alles wat je wil. En wie weet, ga je er zelf ook van preppen.

     

    Doe ik zeker!

     

     

    Ik zou de film Nausicaä of the Valley of the Wind gaan kijken, dat is vrijwel precies wat je beschrijft.

    Of nog beter, de bijbehorende stripboeken gaan lezen (vast wel te vinden op internet, en anders ken ik nog een klein bibliotheekje in hartje Utrecht die ze allemaal heeft).

     

    Dat klinkt goed. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien omdat het japans is en animatie, waardoor het niet zo snel verschijnt op de meest 'westerse genrelijsten'

     

     

    Wat is de reden dat het weer heel winters is? Wat ik bedoel, is het een spontane klimaatsverandering, of is het door onder de grond leven en weinig tot geen menselijke activiteit het klimaat veranderd. (Positief of negatief) bij die klimaat verandering is er nog iets over van agrarische activiteit of is alles vernietig.

    Is het gif schadelijk voor alleen de mens, of ook voor dieren incesten enz. Mochten de laatste ontbreken dan krijgen we nog een zware dobber. Ik vind het wel een goed senario.

     

    De reden voor de klimaatsverandering is (niet echt wetenschappelijk onderbouwd hoor) meer symbolisch voor 'de winter van de mensheid', maw een lange periode die ze door moeten komen. Boven de grond is er nu ongeveer evenveel agrarische activiteit gaande als de natuur in dagen als deze toelaat. Wintergroente bijvoorbeeld, maar een warme zomer waar alles goed kan groeien is niet in het vooruitzicht. Nu kan de mens die nog over is nog wel overleven met de voorraden die de rest achter heeft gelaten. Denk dat bijvoorbeeld 98% van de populatie verdwenen is.

    De meeste dieren hebben het ook heel zwaar; er zijn wel insecten, maar ook mollen en ratten en andere beesten die goed kunnen overleven onder de grond. Het was niet zo dat het inademen direct fataal was voor beesten. Het was ook meer een bacterie die voor mensen (of primaten) echt heel dodelijk was. Voor dieren was het niet echt gezond, maar ze konden zich nog wel voor een deel voortplanten. Ze worden vooral geteisted door het winterse klimaat.

     

     

    Moeilijk @DaanvdB . Je hebt al een scenario en oplossingen in je hoofd.

    Er zal toch weer op 1 of andere manier groenten verbouwd moeten worden. Dat is voor preppers normaal: zaden opslaan. Gewoon in half-ondergrondse kassen met zelfgemaakte compost.

    Plastic, flessen en oude ramen. De hele manier van ecologisch bouwen, zoals nu wordt toegepast in Earth Ships, want daar wordt ook gebruik gemaakt van gerecycled materiaal.

     

    Dankje! Zelf zat er ik er al aan te denken dat er wel kassen bestaan, maar dit is meer een voorrecht dat de 'loners' op aarde niet willen hebben.

     

     

    Ha, je wilt geen foto's maken maar ideeën opdoen. Dat is weer eens wat anders.

    Een gaswind over Nederland. Hoeveel mensen zijn er doodgegaan in Nederland? Hoeveel zijn er over?

    Hoe is de stand van zaken in Spanje, Israël, Zuid-Afrika?

    Wat bedoel je met de wereld is winters, is het winter, of bedoel je kaal?

    Tuurlijk is er elektriciteit, van zonnepanelen. Warmte komt van geothermie/aardwarmte. En veilig water is er ook, daarvoor zijn waterfilters oa van de Katadyn of Sawyer, gecombineerd met een Steripen.

    Een goed gebouwd huis, klimaatneutraal kan volledig off-grid functioneren. Er worden al hele wijken klimaatneutraal gebouwd, bv deze of deze aardhuizenwijk(earthships) Klimaatneutraal bouwen heeft nu als voordeel dat je weinig energiekosten hebt en bv geen rioolbelasting betaald als je een heliofytenfilter hebt, maar na zo'n ramp heeft het als voordeel dat je gewoon(binnenshuis) verder kan leven met hetzelfde gemak.

    Het leven vijf jaar na een gaswind ziet er niet erg apocalyptisch uit, hoewel dat voor een enge film natuurlijk veel "cooler" is.

     

    In mijn fantasie is de wereld er wel gewoon 'aan gegaan'. Winters is echt winters, zoals in de wintermaanden.

     

    Ik geloof ook wel dat de wereld misschien niet helemaal apocalyptisch eruit HOEFT te zien, maar voor mijn concept ben ik wel uitgegaan van de negatieve kant van de mens en dat er in plaats van een grote verzoening en samenwerking komt vooral het overleven en 'eigen eerst' de boventoon gaat vieren. En ja, het laatste is gewoon een stuk mooier op beeld.

     

     

    Maak je het jezelf niet extra moeilijk als de gaswinden weer kunnen toeslaan? Een éénmalige ramp is al erg genoeg stel ik mij zo voor. Dat geeft ook meer 'feeling' met andere rampen / rampscenario's.

    Ook dat water giftig is, valt breed te interpreteren. Afhankelijk van hoe giftig en hoe makkelijk het weer drinkbaar gemaakt kan worden, leeft er na verloop van tijd niemand meer. En wat te denken van een van de beste prepfoods - vis?

     

    Om een film te maken - 5 jaar na De Ramp, lijkt mij niet heel interessant. Wel een film waarin je verschillende mensen volgt die geconfronteerd worden met een ramp en die dan gedurende enige tijd volgen. Wat doen ze? Waar maken ze gebruik van?

     

    Maar je zal er wel al goed over nagedacht hebben. Dit zijn My2Cents.

     

    Uiteindelijk is een film van 15 minuten het doel. Het gaat om een duidelijke keuze tussen jezelf en een ander. Graag zou ik alle elementen behandelen, maar wil ik het verhaal en de personages nog enigszins recht aan doen in deze setting moet ik het toch simpel houden. Het is vooral dat de personages 'staan', dat ze leven op een manier waarbij de kijker niet zal fronsen en zich af zal vragen waarom ze niet gewoon iets anders doen.

     

    Vis heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Ik zal eens even kijken of dat misschien wat problemen kan fixen.

     

     

    hai @DaanvdB

     

    ideeën/tips

     

    - dekens aan elkaar naaien om jassen van te maken

    - meerdere laagjes kleding dragen of bv van 2 jassen 1 maken

    - vuurtjes stoken maar wel zoveel mogelijk zorgen dat het uit het zicht blijft, want kans op berovingen

    - bij elkaar kruipen en zo warmte delen

    - mensen/groepen die beweren dat ze weten wanneer de volgende gaswind komt

    - mensen/groepen die er iets religieus van maken

    - champignons kweken en wormenbakken

    - methodes om giftige gaswolken te ontdekken

     

    euh....meer ?

     

     

    Leuk dat ik die er al voor grote delen in heb zitten. Vooral het religieuze element is sterk; de hoofdpersoon is er van overtuigd dat dit gebeurd zoals de bijbel voorspeldt heeft. Verder denk je best aan huizen met windgongen van lege blikjes, champignons kweken in een kelder en kleding die op allerlei manieren aan elkaar is genaaid.

     

     

    De mensen die buitensporten of klimmen/wandelen in de bergen weten dat merino-onderlaag erg goed isoleert en warmte geeft. En daarover een middenlaag, en een donsjasje en dan een windwaterdichte laag. Laagjes aan en de juiste stoffen en je ziet er niet uit als een Michelinpoppetje.

    ]

     

    In wat voor soort kleding kun je een merino laag dan vinden? Ik kan me voorstellen dat dit dan al snel erg gewilde stof zal worden.

     

     

    @DaanvdB, ik zou zeker ook de documentaire "life after people" bekijken om een beeld te schetsen hoe NL eruit zou zien.

     

     

    Hij staat op de lijst!

     

     

    ik zou zelfs zeggen dat als je 5 jaar wil je jezelf het veel te moeilijk maakt

    Ik zou voor maximaal 2 jaar gaan om ee grote groep uitgehongerde mensen te kunnen hebben

    ik vrees dat de meeste van dit forum 5 jaar ook niet zouden redden

     

    Oke, 5 jaar is voor mij meer het uitgangspunt geweest om te bedenken hoeveel tijd er nodig is om onherstelbare schade aan te richten. Maar als ik erover nadenk kan het inderdaad minder. Wat als bijvoorbeeld Sandy de hele wereld in 1 keer trof? Dat zou een kwestie van dagen zijn, maar wel een ongelooflijke impact hebben!

     

     

    american/UK blackout zou jou al kunnen helpen.

     

    heb een hele tijd geleden een "raised bed" ingegraven omdat het anders te koud was voor mijn plantjes dus heb toen de planten een soort ondergrondse bak gegeven met alu folie zijkanten en een glazen dak, vraag me af of die het zouden overleven haha

     

    Hoe krijg je dan voeldoende water voor je planten, of regel je dat met de hand wanneer nodig? (of is dit alleen voor bijvoorbeeld de ernstige wintermaanden?)

     

     

    Als het een realistische kijk moet geven op Nederland 5 jaar na een ramp, waarbij een groot deel van de bevolking kwam te overlijden, hou er dan rekening mee dat veel land onder water zou moeten staan.

    Als onze dijken en gemalen niet onderhouden of bediend worden loopt deze badkuip waarin we wonen na pakweg een 1/2 jaar tot 1 jaar vol.

    Verder is leven onder de grond in NL erg moeilijk daar we in grote delen van het land een erg lage grondwater spiegel hebben.

    In de hoger gelegen provincies zou dat mogelijk kunnen zijn.

     

    Dat is een hele goeie waar ik gewoon niet bij stil heb gestaan. En dan te denken dat ik zelf jaren terug (1994?) als kind sinterklaas ooit boven op de dijk ontmoette omdat de stoomboot gewoon aan kon leggen bij het restaurant dat daarop gebouwd was door hoog water!

     

     

    wel ... het is te zeggen wapens ( messen, kruisboog, bijlen,....) zijn altijd handig

    ook van die speciale pakken en mondmaskers zijn nodig en een soort van roeiboot mischien als het land onderwater loopt

    mischien een bug out situatie waarin je naar een ander land moet vluchten

    is het een bacterie of een virus dat de wereld treft ? 2e kijker heb je ook al

     

    Wapens is natuurlijk iets dat vooral voort komt uit wat mensen zelf al hebben liggen. Verwacht geen legers, maar vooral praktische spullen die spijtig genoeg misbruikt worden voor wat anders.

     

     

    Oeps, mijn bizarre gedachten spelen nog even met dit filmscenario door.

    (voor degenen die het niet meteen snappen, ik verzin deze dingen, ik lig in een deuk en het is grappig bedoeld...)

     

     

    Dat is volgens mij wel duidelijk ;) . Zelf heb ik het beeld voor me dat er een massa mensen naar de supermarkt gaat om dan vanalles in te kopen, meer dan ze kunnen dragen en dus niet kunnen dragen als het echt nodig is.

     

    Daarnaast zie ik het al voor me hoe het met de infrastructuur gaat. Een matige stipsdag is eigenlijk al teveel voor het nederlandse spoor en wegennet.

     

     

    Hmm ik zou zo te horen ten een eerste je schoonmoeder van de bruine bonen afhalen. Ten tweede: als het er na shtf echt zo somber uitziet kunnen we misschien ook een kilootje wiet aan de preps toevoegen?

     

    Wiet had ik ook al overwogen, maar ik denk dat de mensen die er dan nog zijn niet degene zijn die hun oplossing zoeken in escapisme van de realiteit....eerder escapisme van het oude leven!

     

     

     

    Nou, wat een leuke reacties allemaal! Dit is wel iets waar ik veel mee kan. Ondertussen hang ik nog zeker wat rond op het forum.

  13. Hallo allemaal,

     

    Eerst zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Daan van den Berg en ik ben een 4e jaars filmstudent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (kortweg HKU). Op dit moment wil ik afstuderen met een korte post-apocalyptische film die speelt in Nederland waar alles wat wij kennen weg is gevaagd door gasaanvallen.

     

    De reden dat ik dit hier post is omdat jullie mij kunnen helpen met mijn research. Jullie zijn waarschijnlijk een stukje verder met het uitdenken van bepaalde scenario's. Daarom mijn vraag: Wat zouden jullie zeker bij je willen hebben in de volgende situatie?

     

    Ik zal de situatie van de wereld in mijn film even toelichten. In mijn fantasiewereld is er een soort bacterie die zich schuilhoudt in planten en vennen en zich kan verspreiden in gas dampen die door de wind meegevoerd worden.

    Het is nu 5 jaar geleden dat de laatste gaswind over Nederland trok. Waar het vandaan kwam weten de mensen niet, maar het was net zo giftig als chloride en kon ieder moment op komen zetten. Mensen hebben onder de grond geleefd en toen ze eruit kwamen bestond de wereld zoals ze hem kenden niet meer. Geen elektriciteit, water was vaak besmet door het gif. Gasmaskers helpen vaak, al zijn ze niet meer constant nodig als je buiten bent. Mensen zoeken naar voedsel en daar waar schaarste is vechten mensen het uit. De wereld is heel winters en langzaam aan het herstellen. Er groeit niet zo heel veel meer op aarde, dus een gezonde groentetuin is geen optie. Mensen eten vooral blikvoer, maar ook ratten en eetbare planten die onder de grond groeien.

     

    Dus wat zijn zaken waarin wij ons vandaag de dag zouden kunnen verweren tegen omstandigheden als bovenstaand omschreven. Denk aan zaken die je (bijna) in ieder huishouden kan vinden? Wat doe je tegen de kou? Wat zijn innovatieve manieren om voedsel te kweken en hoe kun je makkelijk water filteren?

     

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met tips, gezien ik mijn film graag zo realistisch mogelijk wil maken!

     

    Met vriendelijke groeten,

     

    Daan van den Berg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...