Ga naar inhoud

Tanfana

Lid niveau 2
  • Items

    1293
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tanfana

  1. Ik heb ook een whoopee. Vooral omdat ik hem vorig jaar toen ik op fietsvakantie was miste. We fietste veel in gebieden met lintbebouwing. En het was regelmatig lastig om een rustig plasplekje te vinden. Nu heb ik hem nog weinig gebruikt. Eigenlijk alleen als er alleen een dixie is. Eerder ging ik echt niet in een dixie plassen. Met de whoopee vind ik het geen probleem meer. Dus voor mij een ideaal ding voor festivals :-)

  2. Is dat dan goed of slecht?;) leuke link over vlechten btw ookeventjes naar kijken

     

    Anders is niet altijd goed of slecht. Jou insteek is vanuit een bos voedsel halen. De insteek van de voedselbos cursus is meer van een stuk grond een soort tuin in lagen maken. Anders dus :-) als je de cursus gedaan hebt kun je mij het verschil vertellen :-) ( wel veel geld voor die cursus )

  3. Een heg vlechten is ook leuk. In Nederland is daar zelfs een kampioenschap voor. Het is een mooie manier om een moeilijk doordringbare haag te maken. Op mijn vorige werk ben ik begonnen een vlechtheg aan te laggen vanuit gemengde bosplansoen aanplant. Helaas was mijn contract afgelopen voor de struikjes groot genoeg waren om te vlechten. Ik heb geen idee hoe het met die heg/haag is afgelopen. Wat ik wel merkte was dat de aanplant van onder te weinig vertakking had om konijnen tegen te houden. Nu is dat bij jou in het bos ook niet nodig. Wij hadden dat opgelost door gaas van 50 cm hoogte te plaatsen.

     

    Oh nog een linkje http://www.vlechtheggen.nl/

  4. Om sneeuw en een EMP zou ik echt geen bug out doen. Thuis is het droog en warm.

     

    We zijn een keer rondom oud en nieuw een weekje naar Frankrijk geweest. Daar was de dag nadat we aankwamen in het oppashuis een zware storm. In een gebied zo groot als Groningen, Friesland en Drenthe bij elkaar was geen electriciteit. Er lag geen sneeuw maar het was rondom het vriespunt. We hebben een leuke week gehad. Er zat water in de regenton. We hadden de open haard en kaarsen aan. S' avonds deden we een uurtje de generator aan om de vriezer koud te houden. De auto deed het nog wel. Dus we konden in de omgeving leuke wandelplekken opzoeken. De musea waren gesloten. :o Na drie dagen waren er in de winkels geen kaarsen, batterijen en zaklampen te koop. Maar dat was voor ons geen probleem. Drinkwater was volgoende te koop.

    Het was wel fijn om thuis weer te kunnen douchen en stromend water te hebben.

  5. dit is een heel lastige voor mij want ik vind bijna álles wel leuk om te leren....

    wat ik nu eventueel al kan:

    boerinneke

    tuinder

    kunstschilder

    glasgraveur

    lerares

    bovenstaande zijn gelinkt aan mijn opleidingen.

     

    wat ik graag (beter) zou willen leren:

    slager

    Jager

    muskusrattenvanger

    Kwakzalver:p

     

    Op de lijst van stuudje stond ook goudsmid...dat wou ik als kind graag worden!

     

    En ik wou als kind altijd boerin worden, misschien moet ik bij je in de leer komen @!EVA! ;)

    Slager en jager wil ik ook wel worden. Bakker, slager, jager en boerin. Dat moet mij toch wel ver brengen. Nu het ook nog leren...

     

    Leuk dames! Als we een keer samen op een SC zijn moeten we zeker ervaringen uit gaan wisselen.

  6. Probeer maar eens eens een beroep als smid, vioolbouwer of houtbewerker naast je normale beroep te leren.

    Je komt niet verder als YouTube / doe het zelf school nivo. Niemand neemt de tijd en moeite om je iets te leren

    Heb het zelf ondervonden, gelukkig alleen hobbymatig.

     

    Op korte cursussen krijg je alleen 'handvaten' dat is dus net te weinig voor de persoon die ze volgt ,maar genoeg om de beurs te vullen van die gene die ze geeft.

     

    Ik ken heel wat mensen met talent in meerdere zaken, alleen niemand besteedt tijd en energie aan deze personen.

    Kijk maar eens in je eigen werkgebied. Als je slim bent wordt je weggepest omdat je meerdere aan jobprotection doet.

    Als je te goed je best doet dan pas je niet goed in het team. Je moet een beetje dom overkomen en vooral onderdanig doen dan lukt het misschien.

     

    Opleidingen die vakverbredend zijn worden bijna niet meer gegeven. Alleen de lekker goedkope 'on the job training'

    Jammer voor onze nieuwe generatie....en mensen die het nu pas zien.

     

    Ik ben blij dat ik deze ervaring niet heb. Ik ben zelf breed geschoold. Daardoor ben ik van grote waarde voor mijn werkgever. Die stimuleert me ook bij de cursussen die volg. Afgelopen jaar heb ik de imker cursus gedaan. De docent en leermeesters deden hun best om zo veel mogenlijk kennis en ervaring door te geven aan de cursisten. En ze deden dat nog vrijwillig ook! Mijn werkgever vond het zo leuk dat ik de cursus ben gaan doen dat er op het werk een bijenstal komt. En dat is niet de enige werkgever die dat doet. Bijvoorbeeld in de tuin van het ziekenhuis in Almelo is vorig jaar een bijenstal gebouwd nadat een medewerker de cursus gedaan had. Dit jaar is er in het ziekenhuis een imker cursus gegeven waar 12 medewerkers van het ziekenhuis aan mee hebben gedaan.

     

    Mijn punt is: er zijn altijd uitzonderingen.

    • Leuk 1
  7. Gisteren zag ik Wim Hof bij de wereld draait door. Ik vond zijn verhaal warrig. Ik had het idee dat het verhaal voor Wim zo bekend is dat hij vergeet dat zijn luisteraar het verhaal nog niet kent. Als voorbeeld, Wim had het over verschillende universiteiten. Daarna had hij het over ' bij ons op de universiteit'. Maar het was mij niet duidelijk welke universiteit hij bedoelde.

    Het verhaal was voor mij te volgen omdat ik de documentaire over het onderzoek van de Win Hof methode gezien heb. Toch blijft Wim voor mij een ambassadeur die ademhaling uit het 'zweverige' wereldje haalt.

  8. Dit komt van Stichting de 12 ambachten. Deze stichting is bezig met het ontwikkelen van alternatieve techneiken. Op hun site is veel informatie te vinden voor off grid leven. Veel technieken die nu als nieuw gepresenteerd worden zijn zij al jaren geleden begonnen met ontwikkelen en verbeteren.

     

    Ik ben jarenlang donateur van ze geweest.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...