Ga naar inhoud

dreezy

Lid
  • Items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dreezy

  1. Dank je OBL-Rien,

     

    Ik wil de potjes vacuum maken, maar wil het langer opslaan.

    Dus als eerste wil ik de potjes tot een 140 graden verhitten

    dan de koele saus er in (de pot verhit de lucht boven de saus)

    Potje dichtschroeven waarna hij vacuum plopt.

    Dit werkt, maar hoe zit het met botulisme en dergelijke zooi? Of is dat afhankelijk van het productieproces waar ik niets aan kan doen?

  2. Hallo allemaal,

     

    Een vraagje.

     

    Ik kreeg een grote emmer ravigotsaus, maar als deze open is kun je hem maar een x aantal weken bewaren.

    Zoveel eten we nu net niet van deze saus.

     

    Nu weck ik al jaren, maar zoiets heb ik nog niet gedaan.

     

    Mijn vraag is, kan ik deze koele saus overbrengen in kleinere hete potjes (b.v. van hak), deksel er op zodat het vacuum trekt en hoe lang blijft het dan goed?

     

    Ik heb geen informatie gevonden over dit probleem, maar ik heb nogal veel saus en wil het niet weg gooien.

     

    Heeft iemand van jullie daar een antwoord op? Kan ik dit doen of niet?

     

     

    WhatsApp Image 2021-01-18 at 20.32.14.jpeg

    WhatsApp Image 2021-01-18 at 20.31.56.jpeg

  3. dit is inderdaad interessant om te lezen. Zelf ben ik bezig met een zonnepaneel in elkaar te zetten. Wel wat werk maar ook leuk om te doen.

    Ik heb twee accu's gevonden, een solar charge controler (PWM) besteld en als alles compleet is, het zonnepaneel gereed, zal alles in elkaar worden gezet.

    Reden:

    Dit hele gebeuren heb ik betaald van verjaardagsgeld en wil nu in mijn huis een 12V netwerk aan gaan leggen, hier ledlampjes op aan te sluiten, zodat ik als de stroom uitvalt er in ieder geval licht is in huis. Waarschijnlijk komt er ook nog een pure sinus omvormer bij om de CV dan te laten draaien.

  4. @Geert,

    Zover wil ik eigenlijk nog niet gaan. Ik kan wel wat aanpassen aan mijn vouwwagen, maar niet al te veel, het is en het blijft natuurlijk wel een vakantie voertuig hè

    Ik heb altijd wel een gastank paraat staan voor het koken. Ook een klein éénpits gasstelletje. Voor de brandstof zal het een ander probleem worden. Dat moet ik nog es eerst even goed bekijken. Ik wil geen brandstof opslaan in de vouwwagen, maar bij mijn huis lijkt me ook geen goede optie. Heb in de auto wel 10L extra zitten voor als het onverhoopt nodig mocht zijn, maar daar kom je ook niet echt ver mee

  5. misschien een domme opmerking, maar er iseen simpele oplossing voor de mensen met een rijbewijs die een Bug Out Trailer willen. Namelijk een vouwwagen. Eventueel een kleine emperial erop maken voor wat gear , eten en drinken en je bent klaar. Of zie ik dat verkeerd??

     

    kijk ik zag deze voor maar 240 euro op marktplaats.

    http://link.marktplaats.nl/m821488031

    Ikzelf heb ook een vouwwagen en heb al zitten nadenken wat ik hiermee zou kunnen. Op elektisch na ben ik redelijk zelfvoorzienend. Eigenlijk een soort van tweede huis voor mijn gezin

  6. Ik heb dit met een stijgende soort van ongenoegen of noem het angst zitten volgen. Dit zijn geen goede berichten. Maar wat zou nu ons kunnen treffen? Ik bedoel ik kan allerhande doemsenario's voor mijn geest halen, maar wat is reeel? Wordt onze energie afgesneden? Krijgen we geen olie meer aangevoerd vanuit het midden oosten?

    Ik heb geen idee.

    Ik ben begonnen met een bob hoewel ik me telkens af vraag of dit wel juist is en ik mezelf niet gek laat maken. Al met al twijfels.

    Een Bol wordt moeilijk hoewel ik nog ergens een vouwwagen heb staan die ik als tijdelijk huis zou kunnen gebruiken. Ik vraag me echt af of ik alles niet voor niets doe......

     

    Een beginnende prepper

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...