Ga naar inhoud

Invictus

Lid niveau 2
  • Items

    385
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Invictus

  1. 13 minuten geleden, Prepp zei:

    Ik denk en hoop dat meer mensen gaan starten met preppen. 

    ...........................

    Zelf ben ik mijn voorraadkast rustig aan het aanvullen zonder te hamsteren.  Ik vond deze samenstelling online... wat denken jullie?  Ontbreekt daar nog iets?

     

     

     

     

    Deze site is ook net begonnen.

    • Registry Expiration: 2022-03-24 13:11:46 UTC
    • Created: 2020-03-24 13:11:46 UTC

    Ik heb er (nog) geen hele grote onzin zien staan maar diepgaand is het allemaal niet. Hier op preppers.nl staat veel meer informatie

  2. 5 minuten geleden, Sndrrr zei:

    deze wijkt af en lijkt me leuk om te delen;


    British American Tobacco, de fabrikant  van sigarettenmerken zoals Lucky Strike, Dunhill, Rothmans en Benson & Hedges, zeggen te werken aan een potentiële anti Coronavirus vaccin met behulp van tabaksplanten. Ze beweren als alles goed gaat al in juni te kunnen starten met produceren. 
     

    BAT working on potential COVID-19 vaccine through US bio-tech subsidiary

     

    En als je maar genoeg van hun reguliere producten af neemt ga je ook niet dood aan Corona !

    • Leuk 3
  3. 42 minuten geleden, Mik zei:

    Een vriend stuurde me net deze link. Doe ermee wat je wil.

     

    https://www.insidermonkey.com/blog/hell-is-coming-here-is-the-mathematical-proof-822824/

    Verhaal klinkt logisch en doordacht.

    Dus wat ik doe is doortellen vanaf afgelopen weekend met de prachtige bos en stranddag en doortellen vanaf de marktdag in Den Haag (vandaag).

    In week 16 zijn de doodskisten dan waarschijnlijk niet aan te slepen.

     

  4. 11 minuten geleden, Bunkerprepper zei:

    Ter voorbereiding op de toeloop die wordt verwacht qua besmettingen in Brabant, zijn preventief al 30 patiënten overgebracht naar ziekenhuizen boven de grote rivieren.

     

     En dit is precies de reden dat ik al dagen lang van mening ben dat er verder gaande beperkingen opgelegd moeten worden in het aantal mogelijk contactmomenten tussen burgers.

    Het gaat harder dan wat we aan kunnen, er is al lang geen sprake meer van "gecontroleerd"'.

    Hoe gaan we dat straks regelen en uitleggen aan de burgers dat beschikbare onamecapiciteit volgeboekt is door mensen uit brabant terwijl er in alle regio's enorme aanallen patienten bij komen? We moeten alles uit de kast halen om nieuwe geinfecteerden bij komen zodat alle beschikbare zorg besteed kan worden aan degenen die al de klos zijn.

  5. 8 minuten geleden, Bunkerprepper zei:

    Wat de overheid nu wel actief zou moeten onderzoeken: 

    Mogelijkheden om de inventaris die nu op allerlei veiligen 'zwerft' op te kopen

     

    ........

     

    Raar maar waar, maar dit is nu precies wat ambtenaren wellicht over het hoofd zien, namelijk dat de hele voorraad van diverse ziekenhuizen nu bij veilingen wordt aangeboden...

     

     

    Klinkt eenvoudig en logisch maar ik heb niet veel vertrouwen in de slagkracht van onze overheid.

    Lees dit ook maar eens:

    https://www.nu.nl/coronavirus/6038728/nederlands-bedrijf-maakt-miljoenen-mondkapjes-voor-azie-amper-voor-hier.html

    • Leuk 1
  6. 15 minuten geleden, Anna Niem zei:

    Maar we kunnen ook doorslaan. In Italië zijn tot nu toe maar 2 (!!) doden gelinkt aan alleen het coronavirus. Alle andere doden hadden onderliggende problemen en waren al stervende. Daarmee bagatelliseer ik helemaal niets, maar we moeten niet in de extreme veiligheidsmodus schieten. Als straks alle winkels (behalve supermarkten en apothekers, net als in Italië) dicht moeten en we niet meer op straat mogen zonder speciale toestemming, is er de facto sprake van een politiestaat. En dat rechtvaardigt dit virus m.i. niet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot voorstander van social distaning, wij doen dat met ons gezin al bijna 3 weken en hebben sinds die tijd al onze afspraken al afgezegd, maar we moeten niet doorslaan. Daar komt bij dat een hele goede vriend van mij werkt op de longpoli in een ziekenhuis in Utrecht. Ze hebben tot nu toe nog niet 1 corona geval gehad, maar hebben wel bijna alle afspraken op de poli afgezegd ("just in case") ter voorbereiding, met als gevolg dat ze het nog nooit zo rustig hebben gehad als nu. Ik weet, zegt ook niet alles, maar toch. Ik denk dat we aan het overreageren zijn nu.

     

    Je moet een noodverordening als gevolg van een extreme situatie en de handhaving daar van niet verwarren met een politiestaat.

    Of anders gezegd: jouw bewering raakt kant nog wal.

    Klein stukje wikipedia voor de beeldvorming:

    Quote

     


    Onder een politiestaat verstaat men een staat waar de sociale, economische en politieke macht door de leiders gehandhaafd wordt met behulp van (geheime) politie. Deze politie heeft in dit soort staten meer bevoegdheden dan gebruikelijk is in een liberale democratie. Politiestaten in de strikte betekenis van het woord worden meestal gekenmerkt door totalitarisme en een sterke sociale controle.
     

     

    • Leuk 1
  7. 14 minuten geleden, netuyas zei:

    Grote probleem hier is dat "de jeugd" zoals altijd egocentrisch is. Dat waren wij op 18 jarige leeftijd, dus moeten we niet verwachten dat de huidige 18 jarigen in essentie beter zijn. Vandaar dat de scholen eigenlijk open hadden moeten blijven, maar de publieke druk werd te groot, en dan moet je je beleid dus bijstellen om toch een bepaalde mate van effectiviteit te bereiken.

     

    Mijn eigen kinderen (begin 20) kijken vol verwondering en bewondering naar de prepvoorraad van pa en ma (50+) maar zien het hele gebeuren verder gewoon als extra vakantie. Wel vervelend dat de sportschool dicht is.

    Heftige discussie en ruzies al gehad over de risico's die ze naar binnen halen met hang en chill gedrag in grote groepen, vooral hun moeder loopt met haar kwetsbare luchtwegen/longen volgens mij veel risico.

    Een uitgaansverbod zou mij erg welkom zijn. Met de huidige besmettingen krijgen we de ic's ook al wel vol ben ik bang.

    • Leuk 6
  8. 1 minuut geleden, Raycoupe zei:

    Ik raad mijn vader(79) en zijn vriendin(86) om geen bezoek te ontvangen, niet naar bijeenkomsten te gaan en ik doe de boodschappen. Daarom beperk ik hier niet noodzakelijke contacten eveneens en let uiteraard op als ik wel in de rij bij de supermarkt sta.

    Des te later ze tegen het virus aanlopen, des te meer kans dat de kennis is uitgebreid en adequate hulp geboden zou kunnen worden.

     

    En als ze er nu eens heel vroeg tegen aan lopen? Op het moment dat er nog ic ruimte voldoende is.

    • Leuk 1
  9. Mogelijk heeft dit een negatieve invloed op het nivo van de discussie maar  toch refereer ik maar even aan deze italiaan die het waagt om het uitgebalanceerde beleid van onze premier en zijn regering te bekritiseren.

     

    Quote

     


    Italiaanse arts: ’Nederland neemt groot risico met deze aanpak’

    ROME - De vermaarde Italiaanse professor in microbiologie en virologie Roberto Burioni, verbonden aan de San Raffaele universiteit in Milaan, kraakt de Nederlandse aanpak van de coronacrisis. „De Nederlandse regering neemt een heel groot risico.”

    ...... „Er is geen enkele wetenschappelijke basis is om te spreken over groepsimmuniteit”, stelt de Italiaanse arts. „Het is een heel groot risico dat de Nederlandse regering neemt. We weten namelijk nog helemaal niet of er wel immuniteit voor dit virus kan ontstaan. Dat is nog onbekend. Bovendien is er nog geen vaccin.”

    Burioni waarschuwt Nederland om de crisis absoluut niet te onderschatten. „Het coronavirus is ontzettend besmettelijk en zorgt bij heel veel mensen voor problemen met ademhaling. In Lombardije zijn ziekenhuizen die kunnen concurreren met de beste Europese ziekenhuizen, maar ze kunnen de aantallen patiënten niet aan.” ...................
     

     

     

    Bron  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1170005096/italiaanse-arts-nederland-neemt-groot-risico-met-deze-aanpak

    • Leuk 3
  10. 12 minuten geleden, nu even niet zei:

    Overbelasten van ziekenhuizen voorkómen zei Rutte. Italië kon overbelasting niet voorkomen mét lockdown, en nu denken wij dat wel te kunnen zonder lockdown? totaal van de pot gerukt dus......diep en diep triest dit..... 

     

    Inderdaad. Met een lockdown situatie bereik je maximale inperking van nieuwe besmettingen en dan nog weet niemand of dat een hanteerbare situatie oplevert.

    Mocht blijken dat we het allemaal met gemak aan kunnnen is het helemaal niet moeilijk om de touwtjes wat te laten vieren.

    Dramatisch dit beleid.

    • Leuk 2
  11. 14 minuten geleden, DataScientist zei:

    Hier ook genoeg volk op straat. Vooral spelende kinderen en ouders met wandelwagen erbij zittend op bankjes...

    Dan is het aannemelijk dat er op korte termijn een tandje bijgeschakeld gaat worden, een uitgaansverbod o.i.d.

    Per adres 1 persoon tegelijk naar buiten en alleen in een rechte streep van huis naar winkel, arts, apotheek etc.

  12. 17 minuten geleden, Robijn zei:

     We kennen elkaar redelijk en ze weet van mijn voorraad.
     

     

    Voor jou is het te laat, enige optie is om het voorraadniveau uit te breiden met 2 personen en hopen dat ze verder haar mond houdt.

     

    Moge dit voor de preppers op dit forum een extra waarschuwing zijn.

     

    • Leuk 1
  13. 20 minuten geleden, Rudolf zei:

     

    Lees nu net het  volledige draadje (is 50 min. geleden hersteld) van Corine Vloet,  en krijg weer  een bevestiging van mijn vermoeden dat vanaf dag 1  herd immunity  het model is geweest in Nederland.    Inderdaad. 

    Vooral na Jaap van Dissel's interview dat ik eerder al las. 

     

    Krijg er ook veel twijfels bij. Te weinig informatie. Veel onzekerheden,  geen extra bescherming voor de zwakkeren in het begin.

    Zuid Korea dat het redelijk doet en meer. 

     

    Edit.

    Hier de link: https://threadreaderapp.com/thread/1238876494090379264.html

     

    Dat zou best wel de verklaring kunnen zijn voor wat "vreemde" beleidsmatige keuzes tot nu toe.

    Vroeg of laat wordt het uiteraard wel een communicatie-nachtmerrie want ooit zal er iemand moeten uitleggen dat het een bewuste keuze is geweest om er eerst maar een paar 1000 dood te laten gaan opdat er resitentie gekweekt kan worden bij anderen.

     

    Maar wat betekent dit dan voor de preppers die weggedoken blijven zitten  tussen de pallet wc papier en de dozen met pasta om de corona-dans te ontspringen?

    Geen immuniteit ontwikkelen in de eigen (famillie)kring en blijvend kwetsbaar voor een volgende virusgolf wellicht?

     

    • Leuk 1
  14. 11 minuten geleden, Vigilant zei:

    Ik voorspel dat dit kabinet na deze crisis, of misschien al tijdens, wordt afgezet.

     

    Dat gaat niet gebeuren want daar is een echte volksvertegenwoordiging voor nodig. Onze tweede kamer is voor het grootste deel gevuld met laffe honden en makke schapen, beide soorten gaan mee in de fractie c.q. coalitiediscipline.

    • Leuk 2
  15. 1 uur terug, Bunkerprepper zei:

    Morgen spoedoverleg kabinet met onderwijsorganisaties over het wel of niet open blijven van de scholen.

     

    En in het dagblad van het noorden staat ook nog genoemd:

    Quote

    Spoedoverleg kabinet met artsen over scholensluiting

    Het kabinet belegt zondag spoedoverleg met de medisch specialisten over hun oproep om de scholen te sluiten. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) neemt het dringende advies ”serieus”, laat hij weten.

    De druk op het kabinet om scholen te sluiten neemt zienderogen toe. Inmiddels dringt ook nagenoeg de voltallige oppositie daarop aan. Bruins wil vooralsnog niet verder gaan dan de al afgekondigde maatregelen, maar gaat daarover zondagmiddag met de Federatie Medisch Specialisten (FMS) praten. ”Mogelijk kan dat de standpunten nader tot elkaar brengen.” Onderwijsminister Arie Slob gaat ondertussen opnieuw praten met vertegenwoordigers van de basis- en middelbare scholen.

     

    bron 

    https://www.dvhn.nl/binnenland/Spoedoverleg-kabinet-met-artsen-over-scholensluiting-25463150.html

    • Leuk 1
  16. Ik was al niet zo'n fan van deze regering maar met het gevoel dat je (vooral financieel) belazerd wordt valt prima te leven heb ik ontdekt.

    Maar inmiddels heb ik het gevoel dat we verraden worden, en dat doet veel meer pijn.

    Rutte wil ten koste van alles zijn gelijk halen, dus ook als dat nederlandse burgers hun leven kost.

    Het maakt niet uit wat de oppositie inbrengt of wat deskundigen of maatschappelijke organisaties er van vinden.

    Er wordt waarschijnlijk morgen voor de derde achtereenvolgende dag volgehouden dat het open houden van scholen t/m mbo een goede zet is.

    Diverse landen hebben de grenzen al gesloten en Spanje, Belgie, Duitsland en Frankrijk hebben theaters en horeca al dicht gedaan. Alles is gericht om het aantal contact=besmettings momenten te verminderen.

     

    Ik hoop echt heel erg dat we morgen te horen krijgen dat de boel op slot gaat.  Alleen nog naar buiten voor levensmiddelen, arts, apotheek of werk. En voor de rest allemaal binnen blijven, minimaal de rest van de maand. Dat zou leiderschap zijn !

     

    Toevoeging n.a.v. teletekst bericht

    Quote

     


     De Federatie van Medisch Specialisten
     (FMS) roept de overheid op alle scholen
     te sluiten.Er zou onvoldoende bewijs  
     zijn dat kinderen het coronavirus niet
     kunnen overdragen.Morgen of maandag   
     is er spoedoverleg met het ministerie 
     van Volksgezondheid en het RIVM.      
                                           
     Premier Rutte zei gisteren op advies  
     van het RIVM opnieuw dat scholen open 
     moeten blijven.Voor kinderen zou de   
     kans op besmetting gering zijn.Als ze 
     thuisblijven kunnen ook ouders die in 
     de zorg werken of die hulpverlener zijn
     niet naar hun werk.                   
                                           
     Volgens de FMS onderkent het kabinet de
     urgentie van de situatie niet.

     

     

    Spoedoverleg op maandag !!!!!!

    Dat is toch niet te geloven in een serieuze crisis zoals deze.

     

    • Leuk 3
  17. 5 minuten geleden, loftprep zei:

     
    Daar moet wel wat van te maken zijn, toch? 
     
    @Bunkerprepper Hoe kan je deze ideeën bij de juiste mensen krijgen?
     
     
     

    Piloten werken gewoon met flessen zuurstof. De maskers bij de passagiers werken op basis van een chemische reactie. Per masker werkt dat een minuut of 15.

    Daar ga je het in een medische situatie niet mee redden. Plus dat dat passieve beademing is. Ik vermoed dat de Covid patiënten actieve beademing nodig hebben.

    Dus creatieve oplossing maar zal niet werken vrees ik.

     

    Bovenstaande betreft de noodvoorziening aan zuurstof.

    De regulier benodigde lucht komt van buiten via de compressoren van de motoren.

    Zie ook artikel in trouw

    https://www.trouw.nl/nieuws/welke-lucht-adem-je-in-een-vliegtuig-in~b29fca24/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

    • Leuk 1
  18. 2 uur geleden, f150 zei:

    Op dit moment is dat fakenieuws:

     

    Als Defensie bij de crisis wordt betrokken, is het primair medisch/logistieke hulp. 

     

    De crux zit 'm in het woordje "primair", je kunt ze nu net niet op leugens betrappen.

    Met de kennis van nu heb ik nog wel herinnering aan de inzet van het leger door Rutte  tegen demonstrerende boeren, daar zat weinig logistieks of medisch achter.

     

    Overigens zou ik er geen enkel probleem mee hebben dat het leger ingezet wordt bij het handhaven van een uitgaansverbod of iets anders inzake de openbare orde en veiligheid in een crisissituatie zoals we nu mee maken. Ik denk dat de meerderheid van de bevolking er zo over denkt.

    Dus de krampachtige ontkenning zou best een aanwijzing kunnen zijn dat er al iets speelt op dit vlak.

  19. 30 minuten geleden, OBL-Rien zei:

    De telegraaf kopt met "Rutte: Stop met hamsteren"

     

    Je weet wat dit betekend: morgen raken de supermarkten uitverkocht.....

     

    De stelligheid waarmee van alle kanten beweerd wordt dat er genoeg is en dat alles weer aangevuld gaat worden doet bij mij wel wat alarmbellen rinkelen.

    Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de lege schappen bij de jumbo van vanochtend in de middag toch bijgevuld waren. Dus uiteindelijk heb ik nog wel de verse spullen als weekendboodschappen in huis kunnen halen.

    Was overigens een boeiend pandemonium op de parkeerplaats van onze rustige plattelandsjumbo. :)

    • Leuk 3
×
×
  • Nieuwe aanmaken...