Ga naar inhoud

Corinnevdv

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Corinnevdv

  1. @Corinnevdv;

    Ik zou je ook willen adviseren om idd ook nog een tijdje flink mee te lezen en te reageren,ik kan zo een stuk of 5 toppertjes opnoemen die zich nooit vrijwillig zullen opgeven om het prepper evangelie uit te dragen om zeer diverse redenen,terwijl die ,soms, ook een bepaalde,niet oninteressante kijk hebben op het prepper gebeuren.Aan jou de schone journalistieke taak om ook daar een vinger achter te krijgen,dit om een beter totaal beeld te krijgen hoe deze communety in elkaar zit.

    Erg goed advies. Als een soort fly on the wall. Heb geen strakke deadline, dus gelukkig voldoende tijd om me hiermee bezig te houden. En, ik moet zeggen, dit forum werkt nogal verslavend :)

    @Abel goed dat je dit zegt, dat houd ik zeker in mijn achterhoofd als ik ga schrijven.

    @Amber ik zeg niet dat ik het niet logisch vind om het zelf te doen, alleen ik heb me er nooit mee bezig gehouden. maar toen ik bijvoorbeeld maandagavond (na de storm) in de supermarkt stond, kon ik me heel goed voorstellen dat het best handig is een kratje met bar le duc waterpakken te kopen. en dat is me vaker overkomen. als ik me in hen inleef, kan ik me goed voorstellen dat ze het doen en vind ik het niet 'gek' of 'vreemd'. juist niet. alleen ben ik er op dit moment zelf niet op deze manier mee bezig. beetje vaag antwoord, maar hoop dat je hier iets aan hebt.

    @DickBerts goede tip! woon om de hoek van de bibliotheek, dus ga dit boek zeker even lezen voordat ik een gesprek heb met de drie heren :)

  2. Bedankt voor de snelle reacties!

    Ik begrijp het overigens helemaal als iemand niet wil meewerken, Molonneke.

     

    Het liefst doe ik persoonlijke interviews. Over de mail kun je makkelijk nuance mislopen of iets verkeerd interpreteren. Uiteraard stuur ik alle quotes van tevoren door ter controle op feitelijke onjuistjeden. Maar als iemand alleen via de mail wil communiceren, dan is dat ook oke :)

  3. Goedemorgen,

     

    Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Corinne en journalist. Een paar jaar gewerkt voor de Volkskrant en nu freelancer. Veel fijner, want eigen baas.

     

    Waarom ben ik hier? Nou ik ben, je voelt ‘m vast al aankomen, bezig met een verhaal over preppers. Voor De Groene Amsterdammer, een opinieweekblad.

     

    En ik wil eerlijk zijn: ik vind het best spannend deze oproep te plaatsen. Ik hou het forum al een paar weken in de gaten en merk dat jullie best huiverig tegenover media staan. Dat begrijp ik. Als ik collega’s vertel over dit onderwerp, reageren ze bijna allemaal hetzelfde: ‘dat is echt een te gekk onderwerp’ en ‘ooohh wat bizar!!’.

     

    Bizar, zo zie ik het niet. Mijn oom en tante zou je preppers of neo survivalisten kunnen noemen. Ze hebben een kelder waarin ze blikjes eten verzamelen, broodbakmachine, waterzuiveringsinstallatie. Door hen is mijn interesse gewekt. Ik doe dit zelf niet, preppen, maar vind het heel logisch dat zij het doen. En ik maak me ook wel eens zorgen over ons financiële systeem. Of er nog wel geld uit de bank komt, water uit de kraan. Ik merk ook wel eens dat ik in de supermarkt denk: waarom geen extra blikje soep meenemen? Kan geen kwaad.

     

    Wat ik zo gek vind, zijn al die reacties op preppen. Het lijkt wel alsof mensen alleen maar willen ‘apies kijken’ (ik quote even iemand van dit forum). En mensen die aan prepping doen, zien ze vaak als zo’n ‘doomsday prepper’. Dus preppen automatisch verbinden aan doemdenken. Ik ga geen stuk schrijven over deze vooroordelen, simpelweg omdat ik denk dat deze niet kloppen. Maar daar heb ik wel jullie hulp voor nodig.

     

    Wat wil ik? Een groot achtergrondverhaal over prepping. Daar is veel informatie over te vinden op deze website en het internet, maar ik zou ook graag een aantal persoonlijke (dit kan anoniem) verhalen optekenen. Hoe beleef jij deze onzekere tijden? Wat zijn je beweegredenen om dit te doen? Hoe reageert je omgeving? Etc. Ik ben niet geïnteresseerd in korte quotes, maar in het lange verhaal. Dat past ook veel beter in De Groene Amsterdammer. Plus ik heb, door het lezen van dit forum, gemerkt dat iedereen het ‘preppen’ verschillend invult. Iedereen prept op een eigen, persoonlijke manier :) En, laten we eerlijk zijn; wat is een verhaal over prepping zonder preppers?

     

    Alvast dank dat je de tijd hebt genomen mijn oproep te lezen

    En een fijne dag,

    Corinne vd Velden

    vanderveldencorinne@gmail.com

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...