Ga naar inhoud

angos

Lid
  • Items

    59
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door angos

  1. Ipv het plafond te verlagen kan je ook de vloer verhogen. Veel makkelijker en je kan een enorm gewicht en volume kwijt. En de kosten zijn ook veel lager. Met een paar balkjes en underlayment is het zo gefikst.

    Weliswaar is het zichtbaar maar wie laat je in je slaapkamer? Je zegt dat je niet genoeg ruimte hebt voor opslag wat uiteraard klopt. Wat erin zit gaat niemand wat aan.

  2. Erfopvolging voor regeer c.q. leiderschapstaken is een vreemde en in principe onwenselijk zaak, dat realiseer ik me.

    Maar voor de nederlanse setting zie ik geen alternatieven die beter zijn.

     

    De oranjes die we tot nogtoe gehad hebben zijn zonder uitzondering serieuze en betrokken mensen geweest met een enorme inzet. Een gekozen staatshoofd dat er 1 of 2 termijnen zit zal het niet beter doen, spoel de film maar even terug en bekijk de politici, ministers en premiers die we gehad hebben.

    Het kostenargument dat vaak genoemd wordt is volledig flauwekul. We komen er met een koopje vanaf. Een gekozen staatshoofd dat per definitie slechts de stem van een gedeelte van het volk heeft gehad kost aan beveiliging al een veelvoud vanwat we nu kwijt zijn. Tel daar bij op wat er elke 4 jaar nodig is aan geld voor komende en gaande vriendjes van de president.

    Door de zittingstermijn van ons staatshoofd onstaat er een bepaalde continuiteit die goed is voor binnelands gebruik maar zeker ook voor onze internationale status. De president van Nederland die elke 4 jaar verandert wordt door niemand buiten onze landsgrenzen gekend en opent derhalve ook geen deuren.

     

    Ik vind dat het nederlandse bestel goed in elkaar steekt. Op elke van de drie bestuurlijke niveaus hebben we een gekozen volksvertegenwoordiging die de feitelijke macht heeft maar aan het hoofd staat iemand die extern benoemd is. Hij/zij staat boven de partijen en hoeft niet mee te doen aan de laatste populariteitspolls maar kan zich richten op continuiteit en vakinhoudelijkheid. En mocht deze voorzitter het te bont maken dan kan de gekozen vertegenwoordiging altijd nog ingrijpen.

     

    Ik wil niet graag beledigend worden maar hier maak ik toch een uitzondering: Je bent niet goed bij je hoofd!

     

    Hier een stukje wat ik een tijdje geleden geschreven heb:

     

    De Koningin en Koningshuis

     

    De Koningin is de grootste parasiet van Nederland (daar gaan mijn toekomstige opdrachten voor het Koningshuis). Gevolgd met een goede tweede plaats door Willem-Alexander, die op de nominatie staat de titel van Eerste Parasiet van Nederland over te nemen.

    In de 17de eeuw hadden de Oranjes al voor zeker 25 miljoen gulden bij elkaar gegraaid. Het huidige equivalent daarvan is vele miljarden Euro’s.

    Koningin Wilhelmina en Juliana zijn in het verleden meermalen uitgeroepen tot rijkste vrouwen ter wereld door toonaangevende Amerikaanse media (oa Forbes). Beatrix was in 2000 de rijkste vorstin ter wereld volgens EuroBusiness Magazine (toen geschat op 7 miljard gulden). Sindsdien komt ze niet meer in de lijsten voor, wat op zijn minst bevreemdend is omdat haar totale uitgaven zo’n beetje betaald worden door de Overheid of beter gezegd door de burger. Ze geeft dus nauwelijks privé geld uit.

    Het Koningshuis doet er alles aan om haar totale bezit geheim te houden. Wonderwel schijnt ze daar aardig in te slagen.

    Zoals gezegd is het beginkapitaal gelegd in de 17de eeuw, maar daarna hebben ze echt niet stil gezeten en is er nooit sprake geweest van een vermindering van kapitaal. Na de 17de eeuw is vooral via de Nederlandsche Handelsmaatschappij, opgericht door Koning Willem I, uit de Indonesische gebieden - waar de Oranjes destijds natuurlijk een flinke vinger in de pap hadden - ontzettend veel geld gekomen. Dat is allemaal geïnvesteerd en geaccumuleerd (volgens royalty-watcher René Zwaap in 2002).

    Als klap op de vuurpijl krijgt ze als rijkste vrouw de aller-, allerhoogste uitkering. Iedere andere Nederlander (dan iemand uit de Oranje familie) die aanspraak wil maken op een uitkering, zal in ieder geval eerst het eigen vermogen moeten opeten. Zo niet de Oranjes. Voor deze familie doet het Rijk al bijna twee eeuwen een zeer royale greep in de schatkist.

     

    Als voorbeeld de begroting van het Koninklijke Huis 2008 /2009 in miljoenen euro’s:

     

    4,2 /5 Uitkering Koningin Beatrix

    1,0 /1,3 Uitkering Prins Willem-Alexander

    0,9 /0,6 Uitkering Prinses Máxima

    23,7 /25,1 Hofpersoneel, paleizen, auto’s, paarden en rijtuigen

    84,1 /79 Beveiliging, staatsbezoeken, vliegtuig, onderhoud paleizen

    _________

    113,9 /112 Totaal Belastingvrij natuurlijk, dat spreekt vanzelf.

    Let wel het betreft hier ramingen.

     

    Werkelijke kosten 2008: 119 Miljoen Euro.

    Blijkbaar kunnen ramingen nogal afwijken en worden de meeste kosten gedekt door een blanco cheque van de belastingbetaler.

     

    Het koningshuis is een relikwie uit het feodale stelsel. (In een feodaal stelsel leeft de adel van de opbrengst van het werk dat horigen moeten verrichten.) En we weten allemaal dat het feodale stelsel een achterlijk achterhaald machtssysteem uit de middeleeuwen is.

    We bestempelen met zijn allen het islamitische geloof en systeem als achterlijk – en terecht trouwens – maar moeten we niet tegelijkertijd de hand in eigen boezem steken en onze huidige moderne westerse maatschappij bevrijden van een oneerlijk, onrechtvaardig, ondemocratisch en asociaal concept als het Koningshuis?

    • Leuk 4
  3. Een vuurboog is niet handig, maar aanstekers, firesteels en lucifers raken simpelweg een keertje op en dan resten alleen oermens technieken en wat je in de natuur vind.

    Met m'n huidige voorraad aanstekers, zowel wegwerp als navulbaar, moet ik toch ook na een jaar of tien met twee houtjes alleen vuur maken.

     

    Ben ff houtjes zoeken en een paar vuurstenen ;)

  4. Nah, stom toeval, ik heb er een stuk of vijf van versleten en dit kwaaltje is toch vrij standaard.

    Ik zweer bij aanstekers, als je toch wat speciaal koopt en meesleept, waarom dan niet een veel goedkopere en praktischer aansteker?

     

    Of je maakt vuur met een paar stukjes hout (vuurboog e.d.) of je neemt wat handigs mee en naar mijn mening is dat geen firesteel.

     

    Ja, dan is een aansteker inderdaad heel wat makkelijker. Maar een vuurboog? Noem je dat handig? Hou het maar bij de aansteker.

    En een firesteel is naar mijn mening maar een beetje survivalspeelgoed. Leuk om erbij te hebben.

  5. Die firesteels van de Action schijnen volgens hem, en het filmpje, snel uit elkaar te vallen.

     

    Ik heb er vandaag twee gekocht en er is niets mis met de verbinding, zit gewoon muurvast en hij werkt prima.

    Gewoon stom toeval dat de firesteel die gebruikt werd in het filmpje uit elkaar viel.

    Misschien is het zelfs zo dat de nieuwe produktie verbeterd is, naar aanleiding van klachten ervoor.

  6. Vanmiddag geprobeerd om mijn primus zie (foto) te laten branden op zonnebloem olie.

    Volgens normale procedure voorverwarmd met spiritus en toen het vat opgepompt..... helaas de olie spuit er wel uit , maar vat geen vlam.

    Conclusie: Zonder aanpassing is het NIET mogelijk om je primus te laten branden op zonnebloem olie.

    Helaas, maar we zijn met z'n allen weer wat wijzer geworden.

    035.jpg.1aeb97c4f4db66da5d9d3af41ffcc731.jpg

     

    Ik wil hier aan toevoegen dat je ook geen zonnebloemolie in een oliekachel moet gooien. Ik had zonnebloemolie bij de gezuiverde petroleum gegooid (ongeveer 50/50) Dat heb ik namelijk een aantal weken geleden gedaan als proef. Helaas ging de kachel langzaam uit en kreeg hem niet meer aan de gang. Ik heb daarna alle olie verwijderd en de lont in wasbenzine gereinigd.

    Een hoop geklooi kan ik je vertellen.

  7. Koop voor iets duurder gewoon iets goeds bij de buitensportwinkel. Bezuinig niet op kwaliteit als er 'je leven van afhangt'.

     

    Volgens je eigen aanhaling van het filmpje werkt dat ding goed, kan hoogstens uit elkaar vallen. Waarom een hoop meer geld uitgeven als je met een beetje lijm dat ding goed vastkrijgt? Koop er dan twee voor de zekerheid. (en een tube lijm)

  8. Sorry dat ik het zeg, maar het vervelendste is met mensen die belasting ontwijken, dit makkelijk kunnen betalen, maar niet doen...

    Daardoor wordt de belastingdruk groter op de groep die het minder kunnen betalen.

    Ik ben geen communist of extreem socialistisch, en ik ben echt niet hier om mensen te benadelen. (Deze belastingontwijkers betalen net zoveel/weinig belasting als u of ik, maar hebben een factor 10 of meer salaris.)

     

    Maar zoals ik die ouwe van me hoor... " Ik ben blij als ik X aan belasting mag betalen, dat betekent dat ik er minimaal Y aan over hou".... En ja.. hij betaalt mijn salaris minimaal 2 x als zelfstandig ondernemer.

     

    Dus als er zo'n facilitair persoon is die vermogens wegsluist, dan wel door constructies niet aangeeft... Zijn wij.. jan met de pet.. "de preppers" de dupe hiervan...

     

    Dat betekent u en ik.

     

    Beetje kort door de bocht niet?

  9. Zit ik me al een tijdje voor te bereiden om zelf sterke drank te maken, immers bij een SHTF scenario kan ik echt niet zonder.

    Lees ik dat het niet zonder risico is en dan met name een enorme boete i.v.m. belasting of zoiets.

     

    http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/22299473/__Pas_op_met_zelf_drank_stoken__.html

     

     

    Dat cafe's en andere horeca gelegenheden dat doen om de belasting te ontduiken is een kwalijke zaak maar nu heeft men ook particulieren op de korrel volgens het korte bericht.

     

    Morgen uitgebreid in de Telegraaf hoe het nu verder moet, dus morgen maar de krant kopen.

     

    Misschien is er een maas in de wet of voor klein gebruikers een uitzondering, alhoewel wat is een kleingebruiker.

     

    De Amaretto uit de supermarkt krijgt ook steeds meer een waterig smaakje en de prijs gaat wel omhoog, nu al 4,50 voor een klein flesje. Ik heb het nog gevraagd bij de manager van de LIDL waarom ze hier geen Amaretto verkopen en in Duitsland wel met voldoende keus in diverse merken, dat komt omdat men in NL in de supermarkt maar tot 14% alcohol mag verkopen, maar dat halen ze lang niet als ik het hier zo proef het is bijna limonade.

     

    De Amaretto uit de drankwinkel is wel sterker en lekkerder maar kost ook 3X zoveel, dus een klein rot flesje voor 15 euro!

    En het is natuurlijk zo weer op, niet alleen door mij hoor mijn vrouw drinkt er ook van, stiekem door een glas warme melk:)

     

    Amaretto kost 4,99 in Duitsland. Ik neem meestal het merk Rialto, 28% verkrijgbaar bij Kaufland. Wij gaan altijd naar Nettetal. Tevens kost daar de wodka 5 euro en de rum ook 5 euro. Een vriend die altijd mee inkoopt en verstand van wijnen heeft neemt daar de wijn mee van 1,59 tot 2,69. Bier in blik, halve liter, 28 cent (wel 25 cent statiegeld, dus blik weer terug inleveren). Een ander merk Amaretto is verkrijgbaar bij de Lidl in Duitsland, ook 5 euro en ook 28%. Wodka 5 en rum 5,50 euro.

    Ik rij op gas en de 120 km kost me ongeveer 6,50. Daar gooi ik ook nog even mijn tank vol. :-)

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...