Ga naar inhoud

Mar Miet

Lid
  • Items

    175
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mar Miet

  1. Helaas heb ik de bron niet meer, maar Nederland kan zelfvoorzienend zijn qua voedsel. Dat betekent minder dierlijke producten. Alleen de vetten zou lastig kunnen zijn. Maar koolzaad en zonnebloemen kunnen ook hier groeien. Rijst bv zal minder gegeten kunnen worden, aardappelen meer.

    Al zou ik de koffie en de cacao wel missen.

     

    Ik koop liefst Nederlandse producten en als het kan lokaal. En hopelijk kan ik volgend jaar meer oogsten uit mijn tuin. Lokaler kan tenslotte niet.

  2. Ik las vandaag een reactie op een andere website. De opvang van vluchtelingen kan best een stuk soberder. Onderdak, voedsel, kleding, medische zorg. Voor de kinderen nog scholing. Een huis en een uitkering hoeft niet. En mensen terug sturen naar land van herkomst zodra het daar rustiger is.

     

    Net hoorde ik op de radio het idee om opgevangen vluchtelingen een document te laten ondertekenen waarbij ze de Nederlandse waarden en normen respecteren. Dus oa hoe we hier de rechten zijn voor vrouwen, Joden, homosexuelen etc.

    Mijn idee is om ze dan ook meteen te wijzen op het feit dat elk crimineel delict reden is om iemand het land uit te zetten.

     

    Ongetwijfeld zullen hier ook weer haken en ogen aan zitten. Een echte oplossing weet ik ook niet. En de reden dat er zoveel vluchtelingen en 'vluchtelingen' komen zijn divers en de hele waarheid horen we ook niet.

    De onderlinge verhoudingen tussen de Europese landen worden er ook niet beter op. Toegezegd geld voor opvangkampen in de regio worden niet door alle landen betaald. Waarbij landen uit het Midden-Oosten er negatief uischieten. Gevolg is dat voedselrantsoenen gehalveerd gaan worden. Wat nog meer vluchtelingenstromen op zal leveren.

    • Leuk 1
  3. Wij hebben wat PM en ik zie het als een vorm van risicospreiding. Mocht de prijs van PM sterk stijgen dan zal ik er zeker over nadenken om dit aan te wenden om bv vastgoed te kopen of ander investeringen te doen. Mocht shtf nu toch nog langer op zich laten wachten dan is het later voor onze kinderen. Die trouwens toch al op de hoogte zijn waar het spul ligt.

     

    Mij lijkt het wijzer dat Nederland zijn eigen goud weer op eigen bodem heeft. Niet dat ik er veel vertrouwen in heb dat we het ooit nog terug krijgen. Maar mocht het financiele stelsel in elkaar klappen dan lijkt het mij waarschijnlijk dat we terug gaan naar de goudstandaard. Krijgen we nog bijzondere verrassingen want in sommige landen bezitten inwoners relatief veel goud. Zo had ik vroeger een Turkse vriendin die meerdere keren getrouwd was (en helaas gescheiden was en ook nog weduwe was geworden). Zij had van haar mannen een bruidsschat gekregen in de vorm van zware gouden armbanden. Ik heb ze eens om mijn armen gehad. Vreemde gewaarwording, zoveel goud. Nee, ik werd er niet hebberig van ;-P Maar vind het voor haar en haar gezin fijn dat ze dit in hun bezit hebben. Die bruidschat is ook een vorm van sociale voorzieningen vanuit de Islam.

    • Leuk 1
  4. Ik ben er eerlijk gezegd nog niet uit wat ik vind van de hele vluchtelingensituatie maar wat ik wel weet ik dat je beter geen vrouwlijke vluchteling kunt zijn.

    Ik las vanochtend een bericht in de stentor ( lokale krant) dat er veel sprake is van verkrachtingen en dwangprostitutie in een groot AZC ( 6000 pers) in duitsland.

    Ivm rechten mag ik geen foto maken van het artikel.

    Maar paar zinnen waarvan ik tranen in mn ogen kreeg :

    * vrouwelijke asielzoekers zouden snachts bang zijn om de toiletten te bezoeken uit angst om aangerand te worden.

    * er is in het opvangcentrum sprake van ernstig geweld tussen albanese bendes en groepen vluchtelingen uit somilie en eritrea

    * de plaats waar het AZC staat heeft 80.000 inwoners en 6000 asielzoekers, toch is 10 % van de geboortes in de stad bij een vrouwelijke asielzoeker. Vrouwen die op de vlucht zijn krijgen niet massaal baby's, dit duidt op ongewenste zwangerschappen.

    *men verwacht zulke excessen ook in de grote AZC 's die in nederland binnnekort openen ( 3000 in nijmwegen bv). Eigenlijk zou de opvang van mannen en vrouwen gescheiden moeten worden.

     

    Als vrouw zijnde kan ik hier ZO KWAAD !!! om worden , waarom zijn vrouwen zo vaak de klos in conflictgebieden/conflictsituaties???

    Verder zou ik alle vrouwelijke preppers willen adviseren om dus ook flink wat pilstrips oid in je bob te stoppen. ( en ook een cursusje zelfverdediging te volgen) en hoe naar het ook is na te denken over dit onderwerp.

     

    Zoiets als in dit bericht: http://www.telegraaf.nl/buitenland/24504548/___Vrouwen_in_azc_verkracht___.html

  5. Tegen de brandnetelprikken gebruik ik sinds de kinderjaren de blaadjes van de brandnetel.

    Je plukt ze , wrijft ze tussen de vingers en dan op de plaats van de prik. SUPER effectief en mijn kinderen weten dit ook al. Fight fire with fire.

     

    Beetje spuug over de plek waar je de brandnetel geraakt hebt. Er komen geen blaren en het prikkende gevoel trekt snel weg.

  6. Tightwad Gazette, Genoeg, Vrekkenkrant, consuminderblogs, boeken van het 'Vrekkenechtpaar Rob van Eeden en Hanneke van Veen. Er is zoveel info te vinden als je hier mee bezig gaat. Het eerste boek wat ik noemde is gedateerd (uit de jaren negentig en de situatie in de VS), maar het helpt wel in je mindset. En van het tijdschrift Genoeg zijn de oudste tijdschriften het meest interessant.

    Het blog van Annemiek van Deursen http://annemieksmijmeringen.blogspot.nl lees ik graag. Positief, veel tips over tuinieren en om van alles te maken van niets.

  7. Mijn man en ik hebben al heel jong financieel bewuste keuzes gemaakt die anderen in twijfel trokken. Zo wilden wij na ons trouwen een paar jaar op één inkomen leven en mijn inkomen volledig sparen. Ja, er waren er meer die dat van plan waren geweest en niemand lukte het. Ons lukte het wel. We hebben een aantal heel krappe jaren gehad toen we kleine kinderen hadden en ik gestopt was met mijn werk. Ons plan was dat ik wanneer de kinderen groter werden ik weer zou gaan werken. Gelukkig hadden we een flinke buffer en konden problemen op financieel gebied goed opvangen. Helaas pindakaas, mijn gezondheid werkte niet mee en daar moeten we het mee doen. Ik zie het huishouden en de financiën als een baan en als een onderneming. Mijn man deed diverse opleidingen en kreeg beter betaalde banen. We gingen wel iets makkelijker leven, maar gingen niet naar het inkomen leven. Voor ons was een bepaald niveau gewoon prima.

    Misschien is het voor sommige mensen makkelijker dan voor anderen. Ik ben te zuinig om ergens verslaafd aan te raken ;) en ik houd niet van winkelen. Word misselijk van alcohol, benauwd van sigaretten. Tjonge, wat ben ik saaaai :cool:

  8. Extra vitamine D doet het bij mij vaak goed. En qua thee vind ik groene thee, muntthee, zoethout/sterrenmix fijn. Die laatste gaat bij mij prima, voor mij ook geen punt want ik heb een lage bloeddruk.

    Maar een kop bulletproof koffie is toch wel heel erg lekker bij een energiedip. Sterke koffie helpt ook goed bij astma. Voor mij is dat vaak een reden van vermoeidheid.

    En zoals @Stuudje al schreef, is het ook belangrijk om overprikkeling te voorkomen.

  9. Ik dacht nog aan een toercaravan. Is geen vaste bebouwing. Een stacaravan trouwens ook niet, maar is toch wat kostbaarder. En dan wat struiken ofzo erom heen zetten en dan zoals @FincaInSpanje verder werken? Het ligt er denk ik ook aan waar dat stuk grond is. Is dat in een wat bosrijker gebied, dan lijkt het me een stuk makkelijker dan wanneer je grond hebt in de Flevopolder op de grote, kale prairie. Of je zou mazzel hebben en in de buurt van de Oostvaarders Plassen zitten.

  10. Vlak bij ons huis staan veel fruitbomen die vorig jaar een megaopbrengst hadden. Het was niet echt een koude winter, wel een heel koud voorjaar. Dit jaar is de oogst veel kleiner. Bij ons vorige huis hadden we fruitbomen en het ene jaar hadden we gewoon meer fruit dan het andere.

     

    Ik was kind in de jaren zeventig en toen waren er veel zachte winters. Ik leerde pas schaatsen in 1979. In de jaren tachtig hadden we een aantal heel koude winters. Twee elfstedentochten achter elkaar en die in 1987 ging niet door omdat het ijs te slechte kwaliteit had. Het was dik genoeg. Wij hadden een huis gekocht in die winter en ook opgeknapt. Behang afstomen enzo. Het ijs stond een centimeter dik aan de binnenkant van de ramen.

    Vanaf eind jaren tachtig, en begin jaren negentig waren de winters zacht. Net alsof het in periodes gaat. Ik denk eerder dat we komende winter een gewone winter tot een zachte winter krijgen, en over een paar jaar weer een rijtje van strenge winters. Zo werkt het ook vaak met de zomers.

    Ik hoop iig op een zachte winter. Wat mij betreft mag de lente beginnen zodra de bladeren van de bomen zijn gevallen :D

  11. Met vier personen in huis hoef ik geen kamer te verkleinen. Dan kiezen we gewoon een van de kamers om in te leven en dan hebben we die ruimte wel nodig. @Stuudje Ik weet dat er glutenvrij bier is, maar heb er geen belangstelling voor. Ik vind bier echt niet te drinken, en verder drink ik geen alcohol. Dus zelfs een glutenvrij, alcoholvrij biertje is aan mij niet besteed. Liever een kop sterke koffie :-)

  12. Met halve liter bier per uur en mooie poster met uitzicht vanaf de bergen aan de muur lukt dat best Peerke...kom op, even beetje creatief.

     

    Nah, dat wordt dus helemaal niks. Ik vind bier smerig (buiten dat, bevat de meeste soorten bier gluten), drink ik geen alcohol en zijn we met vier lange mensen in mijn gezin. Ok, die poster is wel top :cool:

  13. Precies, gevoelsmatig klopt er zoveel niet en krijgen we op alle mogelijke manieren propaganda en 'informatie' om mensen te beinvloeden. Het lastige vind ik dat het zo moeilijk is om onderscheid te maken en vaak zal het me ook niet lukken. Frustrerend vind ik dat :mad:

  14. Het is idd wel het volgende op mijn lijstje om me in te gaan verdiepen en om aan te gaan schaffen. Gelukkig heb ik een erg goed geisoleerd huis, wat ook weer wat scheelt. Bedankt voor het meedenken :-)

    Ik denk aan een zibro kachel om aan te schaffen en die in de kantoorruimte van ons huis te zetten en dat als woonruimte te gebruiken. De woonkamer met open keuken vind ik aan de grote kant om dan te kunnen verwarmen.

  15. Ik ga nooit met pensioen, heb niks opgebouwd en kan niks opbouwen omdat ik vanwege mijn gezondheid geen baan kan hebben. Volgens de overheid heb ik zelfs niet eens een pensioengat ;-P

    Mijn man bouwt wel een pensioen op, maar het is afwachten wat er tzt van over is. Mogelijk gaan we naar een ander land waar het levensonderhoud goedkoper is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...