Ga naar inhoud

drent

Lid niveau 2
  • Items

    413
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door drent

  1. WTF??!!

     

    Gezeik over mods en hun besluiten heb je op elk forum. Verschillen van mening is waar een forum op draait, zonder dat is er geen uitwisseling van ideeën en meningen mogelijk. Op een forum als dit waar kritisch zijn, zelfstandigheid en anders denken onderdeel is van de doelgroep is er gerommel. Als iedereen braaf ja en amen zou zeggen, dan was het hier een zooitje schapen waar een aantal juist zo tegen ageerd. Dat er gedreven mensen hier lid zijn en waren die door ongelukkige woordkeus ruzie veroorzaakten is imho geen reden om op te geven.

    • Leuk 1
  2. Eetbare delen:

    Ten eerst de brandnetelbladeren moeten altijd verhit worden zodat de brandnetel zijn brandharen verliest.

    Uurtje in koud water werkt ook, maar is meer van toepassing als het als veevoer gebruikt wordt of handig als je het klein moet snijden en geen handschoenen oid kan gebruiken.

     

    Irritatie door brandnetel kan je oplossen door erover heen te wrijven met weegbree, maar er op spugen en dan wrijven werkt ook.

  3. Tsja, inderdaad jammer dat we in een keurslijf geperst worden. Maar belasting betalen is ergens goed voor. Ook al gebruik je de voorzieningen niet... Wie deze logica kan uitleggen is een goeie. Bedankt voor de tips allen.

    Heel simpel qua nutsvoorzieningen: teveel mensen per km2 om het lokale ecosysteem alle uitgescheiden biomassa veilig te laten afbreken. Als er dan 1 iemand die weigert te gebruiken is er nog niet zoveel aan de hand, maar als meerderen dat gaan doen, vergiftigen ze gezamenlijk hun eigen habitat en dat van de buren met besmettelijke ziekten tot gevolg. Dat is meteen duidelijk als je ziet hoeveel er aan cholera, etc, uitbreekt bij een grote natuurramp.

  4. Hoi, kan iemand me uitleggen hoe je off-grid kunt gaan. Ik ben vooral geïnteresseerd in zonnepanelen. Wij van binnenkort een nieuw huisje bouwen. Geen gas aansluiting. Ik ben een beginner op dit forum, dus wellicht een link naar een topic dat hierover gaat? Thanks.

    Begin eerst richting off off grid te kijken. Dus oplossingen die geheel geen stroom, etc. nodig hebben. Dat betekent o.a. dat je nieuwe huisje een goede kelder nodig heeft om voedsel koel te bewaren en dat de oriëntatie van ramen, etc. t.o.v. zon en wind een groot deel van je verwarmen/koelen doet (passive solar is de term hiervoor).

    http://www.off-grid.net/off-off-grid-by-michael-bunker/

    en website schrijver :

    http://www.michaelbunker.com/

    Alternatieve energie is kostbaar en vaak de reden om er niet aan te beginnen. Op uitgangspunt zonder beginnen is een stuk goedkoper en maakt de stap zelf financieel bereikbaar. Ook zijn moderne huizen absoluut niet op andere/ouderwetse manieren van dingen doen ingericht. Hoe je je huis ontwerpt is cruciaal in dit scenario, kies dus heel goed je architect.

  5. Ja dat had ik met de 10tjes en 5jes, maar 50jes zal inderdaad een langer ruilverhaal worden.

     

    ow, ik zie net dat dat over 13 uur en 28 minuten zal plaats vinden de 20jes.

    Is niet meteen problematisch, ik krijg via de supermarkt nog oude 10-tjes (laatste 2 maanden juist weer meer).

     

    Contant geld afschaffen zal de agrarische sector een rot klap geven, daar gaat heel veel contant. Andere groot slachtoffer is kleine kraampjes aan de weg (wat gebeurt er met al die extra groentes en fruit? Kliko hoogst waarschijnlijk ipv extraatje verdienen voor luxe) en wat denk je van de jaarlijkse vrijmarkt? Dat zijn heel wat kindertjes die de traditie niet meer kunnen voortzetten. Denk dat de handel in 2e hands spullen ook een forse klap gaat krijgen. Die dingen worden of weggegeven of verdwijnen naar de stort (milieubelasting en kapitaalvernietiging). Hoeveel BBP zal dat kosten?

    • Leuk 1
  6. Dat zijn nou net 2 punten waar dit tegen elkaar ingaat. Zelfvoorzienend leven en 11 miljard mensen.

     

    Zelfvoorzienende gezinnen hebben veel meer ruimte nodig, als 11 miljard mensen zelfvoorzienend willen leven dan word het inderdaad snel te vol. 11 miljard mensen onderhouden kan best op deze aarde maar dat vraagt innovatieve manieren om voedsel en overige zaken op grote schaal te kunnen produceren.

     

    Theoretisch gezien zou het wel kunnen. Voor het zelf verbouwen van al je groentes en voeding voor dieren (die je dan weer kan eten) heb je per persoon ongeveer 1000m2 aan grond nodig. Voor 11 miljard mensen kom je dan ongeveer uit op 11 miljoen vierkante km grond (11 miljard x 0,001Km2). De aarde heeft ongeveer 145 miljoen Km2 aan droog land (de rest is water), dus heb je ca 7,5% ((11/145)*100) van het landoppervlak nodig om alle mensen genoeg grond te geven. Ik betwijfel echter of er zoveel grond ook geschikt is om van te leven omdat een groot deel of te droog is, of bevroren of anders niet geschikt voor verbouwen van voedsel.

    Standaard maat keuterboerderij was 4 hectare, waarvan 3-3.5ha weide/hooiland. Daar staat dan wel bv een smidse tegenover die aan 1/2ha genoeg heeft voor huis, werkplaats en groentetuin al zal die wel beschikking moeten hebben over bos (houtskool) of steenkool en metaal.

     

    Je kippen en konijnen zullen nog net op die 4000m2 van standaard gezin met 2 kinderen passen, maar al het grotere spul kan je vergeten. Schapen en geiten lusten zo 2500m2 in het groepje van 2-5 dieren die je al gauw hebt (enkel vrouwtjes en jongen), maar hooi voor de winter kan je dan vergeten. Koeien, varkens, paarden hebben allemaal veel meer ruimte nodig en mogelijk voer van buitenaf (kostbaar en ook extra grond nodig ergens anders). Bomen als walnoot, hazelaar en tamme kastanje kunnen een deel calorieën leveren en beschutting + voedsel voor je vee, maar voordat je er vruchten van hebt ben je zo 7-10 jaar verder.

     

    Grond die ongeschikt is voor moderne landbouwmachines en methodes is niet meteen onbruikbaar, begrazing en bosbouw kan er wel mogelijk zijn. Bovendien zal duurzaam hand in hand moeten gaan met biologisch en permacultuur omdat kunstmest, pesticiden en diesel voor de trekkers daat niet zijn. Dat vraagt niet alleen een andere manier van voedsel verbouwen, maar ook een verandering van dieet en dat kan wel eens shocking juist richting meer vlees gaan. In elk geval zal graan verbouwen lastiger worden en daarmee ons basis voedsel als brood schaarser worden.

  7. Nog steeds geen enkel woord over de signatuur van de terroristen. Zijn het de Russen, Joden of zit Wilders hierachter? We zullen het morgenochtend wel lezen in de Volkskrant en de Telegraaf.

    RT Live zegt IS claimt aanslag. Zorgen daar zijn dat dit als excuus gebruikt gaat worden voor nieuwe acties door VS/NAVO in Syrië als reactie op de successen van Rusland daar.

  8. "Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Meetploegen van de brandweer zijn vanaf 12.00 uur aan het meten en er is geen aanleiding op een verhoogd risico door vrijgekomen chemicliën. Dat zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio."

    http://www.nu.nl/binnenland/4161332/grote-brand-in-loods-met-chemicalien-bij-chemelot-in-geleen.html

     

    Dit vind ik dan altijd zo apart :)

    Standaard zin, als je goed naar de brandweer? op het nieuws luistert, hoor je dat ze geen gevaarlijke doseringen hebben gemeten, er kan dus wel degelijk gevaarlijk spul vrijgekomen zijn, maar dat is genoeg verdund tegen de tijd dat het bij de huizen is om binnen de veilige waardes te vallen. Vandaar het geen gevaar verhaal, maar als je dit zo neerzet, dan geeft dat paniek, want mensen verstaan maar de helft.

  9. Marieke Henselmans legt het in haar boek 'Eigenwijs je hypotheek aflossen' zo uit:

    'Stel, je huurt een duur huis, voor € 640 per maand. Je hebt een laag inkomen en krijgt € 308 huurtoeslag. Je betaalt netto €332.

    Nu kun je een goedkoper en even groot huis huren voor €340. Je krijgt dan minder huurtoeslag, namelijk €145. Netto betaal je dan €195. En je gaat dat huis afwijzen, omdat je dan niet meer maximaal profiteert van de huurtoeslag. Dat zou redelijk gek zijn. Toch redeneren we wel zo als het om de hypotheekrenteaftrek gaat. Ons is jarenlang verteld dat we er maximaal van moeten profiteren. Maar de cijfers liegen niet. Wie aflost gaat minder rente betalen' (Citaat Marieke Henselmans, Eigenwijs je hypotheek aflossen, pagina 20).

     

    Of het altijd zinvol is om af te lossen, ligt natuurlijk geheel aan de hypotheekvorm en de verhouding tussen de waarde van je schuld en de waarde van je huis. En dan nog wil (kan) niet iedereen extra aflossen. Dat kan. Wat belangrijk is dat je een plan hebt dat realistisch is en dat bij je past.

    Meer uitleg op dit blog.

    In de reacties op dit blog een nog simpelere uitleg van haar over het waarom van aflossen ipv hra "profijt".

    Marieke Henselmans28-10-15 12:25

     

    Leuk dat je verwijst naar Éigenwijs hypotheek aflossen'..:) Ik hoorde laatst nog een mooie beeldspraak: 'willen profiteren van HRA is net zoiets als steeds frisdrank kopen om het statiegeld niet mis te lopen' ,

    die vond ik zelf ZO duidelijk...Wát? Koop jij geen frisdrank? Maar dan loop je al dat statiegeld mis! ;)

  10. Als die dingen al niet probleemloos kunnen functioneren terwijl ze buiten gebruik zijn, hoe wil je dan ze veilig laten werken als ze wel stroom moeten leveren? En als die centrales al bijna een jaar stil liggen en in BE gewoon nog steeds het licht aan is, kan er kennelijk zonder genoeg stroom opgewekt worden.

  11. Leuk stukje knip en plakwerk door Russia Today America (RT is het Russische propaganda kanaal) van alweer een maandje geleden.

    Ook sommige Westerse kanalen brengen regelrechte propaganda, aan u de lezer om door de bomen het bos nog te zien. http://preppers.nl/forum/threads/10340-WW-III-Wat-te-doen?p=394224&viewfull=1#post394224

     

    Wel interessant om te zien hoe de Russische strategie op het gebied van propaganda veranderd is. Vroeger plugden beide partijen berichten en opiniestukken die hun standpunten uit droegen.

    Nu zien we Rusland in vele gevallen simpelweg diverse standpunten uit dragen om daarmee een soort rookgordijn te leggen rond de waarheid. Bij de MH17 ramp hebben we nu drie versies die in de loop der tijd door het Kremlin zijn verspreid. Van Oekraïense straaljager tot Oekraïense BUK. Dit is een nieuwe strategie die 'Het Westen' nog niet officieel lijkt te volgen (of een antwoord op heeft), hoewel de uitvinding van deze tactiek natuurlijk toebehoort aan de vele conspiracy/complots/eigen ego/inkomsten sites die in het Westen de laatste tien jaar zo sterk in opmars zijn en hiermee geldelijk gewin en/of politiek/opinie macht bereiken.

     

    Dagelijks gooien we elkaar hier op het forum om de oren met diverse berichten uit deze enorme diversiteit van hedendaagse media. Bijna elk standpunt lijkt te bewijzen als internetlinks een aanwijzing zouden zijn.

     

    Dit zie je terug in de vele topics over politiek verhoudingen en dit soort machtsvertoon van grootmachten aan elkaar. We zitten niet op de eerste rij, sterker nog, we zijn niet eens in het stadion! We moeten het hebben van in het beste geval tweedehands, maar meestal 'zoveelste'handsinformatie, met het sausje van de boodschappers erover heen.

     

    Hopelijk beseft eenieder dat ook bij het reageren op elkaars posts................... Op het internet is voor elk wat wils en door deze overvloed zijn meningen steeds individueler....

    We kunnen dus eigenlijk zeggen : de waarheid is dood, lang leve de waarheid.

  12. Schotse-die-al-lang-genezen-was-verklaard-van-ebola-nu-plots-in-zeer-kritieke-toestand.

     

    Het ebolavirus kan zich verstoppen in lichaamsdelen als ogen, borsten en zaadballen, terwijl de patiënt op basis van bloedtesten al genezen is verklaard. Volgens virologen kan er daardoor sprake zijn van een post-ebolasyndroom.

    "De afgelopen jaren is er steeds meer bewijs dat mensen die ebola hebben overleefd, mentale en fysieke gezondheidsproblemen kunnen krijgen die nog jaren nadat ze schoon zijn verklaard kunnen aanhouden'', zei ebola-expert Ben Neuman van de universiteit van Reading.

    Vorig jaar raakten in West-Afrika 28.000 mensen besmet, van wie 11.300 het niet overleefden. De helft van hen meldt inmiddels chronische naweeën, waaronder zeer pijnlijke gewrichten en oogontstekingen die kunnen leiden tot blindheid.

    Is/wordt ebola dus een virus variant van lyme?!

  13. In de begeleidende e-mail naar deze hoorzitting verklaard Ons Geld dat dit debat bijna geen aandacht heeft gehad in de kranten, met als klapstuk het Financieel Dagblad

    :

    Met het Financiële Dagblad (FD) ontstond er enige dialoog over hun stelselmatige weigering om onze standpunten in de krant te zetten. Daarbij werd ons te kennen gegeven dat ze onze stellingen maar onzin vinden. FD verwerpt deze “met kracht”. “Dat er verschillende geldstelsels mogelijk zijn met verschillende voor- en nadelen is evident. Maar het geven van een monopolie voor het scheppen van geld aan de overheid kan niet op onze sympathie rekenen.” Als u onze standpunten niet terug vindt in de krant weet u nu waarom. Het heeft niet met de nieuwswaarde te maken, maar met de mening van de redactie.

     

    Dat is toch ongelooflijk!?

     

    Charlie

    Wat, dat het FD voor valsmunterij is? Waar denk je dat zij hun inkomen vandaan halen dan?

  14. nee hoor, juist niet. dit participatie model waarbij enkel degenen die wat bijdragen aan de economie betaald krijgen, ligt volgens mij erg dicht bij een vrije markt, waarin iedereen die iets nuttigs produceert dit kan verkopen en dus betaald krijgt. allerlei overheidsdiensten die niet kunnen bestaan in een vrije markt omdat er simpelweg geen vraag naar is, produceren dus geen economische waarde, wil zeggen dat ze niet bijdragen aan de economie/welvaart en zullen dus verdwijnen, idem met allerlei "diensten" die dmv subsidies in stand moeten worden gehouden omdat er in de vrije markt geen vraag naar is. ja, als je zou stoppen met betalen van mensen die niets bijdragen aan de economie, m.a.w. mensen die hun dagen doorbrengen met dingen te doen waar geen echte vraag naar is, dan zal het snel erna stukken beter gaan met dit land.

    Vrije markt ... globalisering bedoel je eigenlijk? want het gevolg daarvan is heel bekend : lokale producten die te duur zijn voor de lokale markt met werkeloosheid en armoede als gevolg.

  15. Goed plan, afschaffen van kinderbijslag, en bijbehorende toeslagen. Ik snap dan alleen de stap niet die je maakt door te stellen dat betalen voor onderwijs wel een taak is voor de overheid (lees: belastingbetalende burger). Ik zou zeggen, maak dit ook de verantwoordelijkheid van de ouders / de studerende.

    Hoge schulden en geen werk kunnen vinden is waar nu de jonge generatie Amerikanen op stuk loopt door eisen werkgevers en veranderende economie, hier zien we op kleinere schaal net zulke problemen opduiken. Die schulden drukken de mensen richting lage inkomens/bijstand en de volgende generaties ook. Studie moet geen straf zijn, maar mensen mogelijkheden geven om bv uit bijstand te stappen. En ook om te zien dat de wereld groter is dan jouw inkomensgroep. Groter referentiekader dus en dat krijg je op je buurtschool niet zo makkelijk voor elkaar door het bij elkaar klitten van gelijkgestemden wat een menselijke gewoonte is.

    • Leuk 1
  16. daar ben ik helemaal voor! alleen de mensen die iets bijdragen aan de "economie"/de "welvaart" krijgen betaald......dus doei uitvreters, doei ambtenaren, doei parasieten, doei subsidiesponzen......geweldig idee!

    Je vergeet alleen even hoeveel ambtenaren, etc. het controleren hiervan kost. Denk dat het fors verlagen van de sociale huur een stuk meer gaat helpen om van subsidies (en bijbehorende fraudes en controles af te komen).

     

    Wil je selectief zijn qua wie je een onvoorwaardelijk! basisinkomen gaat geven, kies dan de groep langdurig werkelozen die vanuit bv werk/scheiding/oid in de bijstand gekomen zijn en er al 5 jaar of langer in zitten, 30+ zijn en gooi de hele wao/wia/wajong groep daar ook bij. Die groep komt op zijn zachtst gezegd moeilijk aan de slag, dan kan je die beter geheel vrij laten. Mensen die opgevoed zijn om bijstand aan te vragen, tja daar tijd in steken valt absoluut wat voor te zeggen. Eis dat ze goed Nederlands spreken ook, zeker omdat je geen aantrekkende werking wil vanuit het buitenland (Nederlanderschap hoeft/hoort geen gratis cadeautje te zijn enkel te krijgen door hier paar jaar te verblijven). Je vervangt dan een groot deel van het sociale vangnet met allerlei regeltjes voor 1 simpele regeling waarbij bijverdienen, vrijwilligerswerk, etc. interessant wordt omdat het geen inkomensrisico geeft.

     

    Waar ik wel absoluut voor ben is het afschaffen van de kinderbijslag en bijbehorende toeslagen, laat kinderen krijgen maar geld kosten ipv geld opleveren. Studieinkomen voor vast aantal jaren is dan wel weer interessant, want basisonderwijs is gratis, studie voor alle inkomens bereikbaar houden is noodzakelijk als je alle mensen wil vinden die ergens erg goed in blijken te zijn.

    • Leuk 1
  17. Er zijn voor mij maar twee mogelijke verklaringen voor het ontbreken van een lange termijn plan en beiden zijn niet bijzonder gunstig.

    1-Iedereen aan de financiele top is doorgedraaid en gek geworden,een verregaande decadentie zoals deze ook zichtbaar was bij de ondergang van het romeinse rijk en in de jaren voor de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw.

    2-Er is geen lange termijn plan omdat er geen lange termijn meer is. Men weet dat het zinloos is om een dergelijk plan te maken omdat het "einde" van de huidige cultuur om wat voor reden dan ook niet meer ver weg is,met het einde in het vooruitzicht is het pakken wat men pakken kan,

    Toevoeging:

    3-de boel is zo complex en er zijn zoveel verschillende belangen dat een lange termijn plan maken onmogelijk is.

    Ik vermoed een mix van alle 3

  18. Oja, ik heb wel eens gelezen dat konijnenkeutels en stro ideaal zijn voor in de composthoop, zodat je weer lekker worteltjes kunt kweken.

     

    :rolleyes:

    Sterker nog konijnenkeutels kan je zo direct mee de groentes bemesten, de meststof "brand" niet en het zijn al makkelijk te strooien korrels.

    • Leuk 1
  19. Grrr. verkeerde knopje gedrukt. poging 2

    Je hebt ook nog de bot vlees verhouding die kan varieren per ras. Ze hebben inderdaad grotere kooien nodig maar je hebt dan ook meer vlees. Dat ze per kg vlees meer eten was mij onbekent. Ik zou daar graag meer over weten. Een soort tabel per ras.

    Tabellen zullen er best zijn, maar ik hoor liever van ervaringsdeskundigen die zelf van hun keuzes afhankelijk zijn voor eten op tafel. En daarnaast ook wat de industrie kiest, want hoewel ze een ras makkelijk kapot fokken, is de basis qua maat, etc. hetzelfde aangezien je hetzelfde doel hebt nl zoveel mogelijk vlees voor zo min mogelijk voer. Je fixeren op meer vlees is ronduit riskant, variatie is naast genoeg calorieën wat je in leven houdt, vlees is belangrijk als onderdeel van een dieet, maar hoort qua hoeveelheid bijzaak en smaakmaker te zijn.

     

    Over inteelt verschillen de meningen. Als je ver doorfokt heeft dat inderdaad invloed. Maar dat gebeurt eigenlijk niet met vleeskonijnen. Zoals je al schreef is het konijn snel uitgeput. Dat komt dan neer op slachten en vervangen.

    Als je voor je eigen gezin fokt heb je waarschijnlijk 1 actief vrouwtje en de nakomelingen gaan direct de vriezer in.

    Dat is dus al (ruim) een jaar geen inteelt. Daarna 1x inteelt is geen probleem. Dan zijn we al 2-3 jaar verder. Als je in die tijd een nieuw mannetje of vrouwtje kunt vinden is er helemaal geen probleem.

    Persoonlijk zou ik inteelt echt wel proberen te vermijden maar tijdens een shft heb je die luxe niet altijd. Je kunt natuurlijk met bv 3 mannetjes beginnen en die rouleren. Dat soort dingen. Maar dan wordt het aantal konijnen misschien weer te groot. Twee van de 3 mannetjes eten alleen maar en produceren niets.

    http://preppers.nl/forum/threads/9017-Fokken-met-kleine-populatie-%281-vaderdier%29

    Link naar topic en artikel met fokschema om genetische basis verbredend te fokken. Is opgezet voor schapen, maar met konijnen net zo goed te gebruiken (en sneller). De 4 voedsters uit dit schema geven je ook zat jongen om elke maand een nest slachtrijp te hebben (8-12 weken) op 3 nesten per jaar en ze kunnen zo lang bij mama blijven, mits je oplet met de mannetjes en die dus eerst slacht (=minder kooien nodig). Als je volgende generatie bewezen heeft vruchtbaar te zijn, kan de vorige de stoofpan in in dit schema of verkocht/geruild worden als fokkoppel.

     

    Rampen met inteelt kom je nog wel eens tegen als je de geschiedenis van sommige konijnenrassen gaat lezen (rex bv), en ook bij andere diersoorten komen problemen met vruchtbaarheid door inteelt veel voor. Het is iets wat je wil vermijden zo lang dat mogelijk is ook omdat als je een ras kiest je mogelijk/waarschijnlijk al met inteelt zit. Rasloos kan je goed voor verrassingen zetten qua nakomelingen en dat wil je ook niet als je met een doel fokt. Geen probleem als huisdier, wel als je er een (vlees)foklijn mee wil opzetten.

    Zeker zo. Ik heb dat ook even aangestipt in mijn post. Mijn opzet is een vriezer met zonnepaneel en accu.

    Maar je hebt helemaal gelijk.... een vriezer kan kapot gaan. Het vlees conserveren kan ook een optie zijn.

    Het grote nadeel van "on the hoof' is dat die konijnen blijven eten.

    Kleiner ras eet minder, pre dus in die kolom.

     

    In stresssituaties val je terug op gewoontes, kan dus heel goed dat je na shtf en stukke vriezer toch uit routine alles in een keer slacht met berg rottend vlees tot gevolg. Denk dus goed hoe je dan wil werken en maak die gewoontes je nu eigen.

    Voor een kleiner ras heb je meer kooien nodig. Ik betwijfel of meerdere kleine kooien minder ruimte innemen dan minder grote kooien.

     

    Een kleiner ras is op zich geen slecht idee maar ik zie ook een nadeel. Je moet dus meer konijnen hebben. Dus ook meer nesten. Dus vaker fokken. Dus meer kans op inteelt. Ik zeg zeer zeker niet dat het onmogelijk is; ik zeg slechts dat het snel moeilijker gaat worden. Je moet dan hele fokschema's en planningen op gaan zetten.

    Zelfs als je niet iedere dag konijn op je bord hebt is het geen probleem. Veel mensen zijn tijden een shft al heel blij met 1x per week vlees...

    1e dag stoofpot, 2e dag restjes stoofpot en 3e dag trek je soep van het karkas en kraak je de botten voor de merg, met genoeg groentes, etc. erbij kom je dan zelfs aan de 4 dagen "vlees" voor een klein gezin. Lang laten sudderen (4-6 uur of meer afhankelijk van diersoort) trekt ook mineralen en sporenelementen uit de botten en kraakbeen smelt (zit ook veel goeds in). Maat konijn is maar deel van hoeveelheid mensen die je er mee kan voeden, hoe je er mee kookt bepaald de rest.

     

    Plan trouwens niet voor een tijdelijk iets zoals je reacties hier aangeven, plan voor permanent. Aangezien we aan het einde komen van de grondstoffen waar alles op draait en een zo grote ramp op 1 of meerdere werelddelen wel eens zoveel kennisvernietiging kan opleveren dat wederopbouw naar niveau van voor de ramp niet mogelijk is. Om dezelfde reden kan het wel eens zijn dat we in moeten gaan leveren omdat de middelen om wat er nu is te vervangen gewoon niet beschikbaar zijn.

  20. Wat mij overigens doet afvragen @CityPrepper waarom je zou kiezen voor konijnen terwijl je met deze resources ook kippen zou kunnen houden en kweken en niet het probleem hebt van te mager vlees als je er volledig op terug moet vallen. Daarnaast zijn de eieren een extra product dat goed te gebruiken / ruilen valt.

    Eieren zijn hoofdzaak van kippen houden, vlees is bijzaak. Kip geeft via de eieren veel meer kg's compleet eiwit/vet bron dan als stukje vlees. Nu is kip zeer veel gegeten, voor de bioindustrie was kip een zeer luxe product, want dat kost je zo 3-5 jaar aan eieren (150/jaar a 60 gram = 36000gram ei of je 2kg vlees in een keer) de jonge malse kip/haan van nu werd toen niet gegeten, wat je at was overschot aan hanen en kip die te oud was om te leggen, taaie kip dus die in de stoof ging, niet een stukje filet op je bord.

     

    Voordeel ook van kippen houden voor de eieren is dat je onder deze omstandigheden geen haan nodig hebt, eieren leggen doen ze zonder net zo goed.

    Haan is pas noodzakelijk als je kuikens wil en enige 2 voorwaardes aan die haan is vergelijkbare maat met je hennen en vruchtbaar. Mixen is simpel en kippen worden niet gecastreerd, iets wat met veel konijnen (ivm gezondheid en huisdier doel) wel gebeurt.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...