Ga naar inhoud

Zefanja

Lid
  • Items

    582
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Zefanja

  1. @walrus Soms moet je gewoon even niet al teveel met nieuws bezig zijn, maar zoals @Communicator al aangaf, gewoon even je eigen ding doen. Van al het slechte nieuws en de wetenschap van alle domino stenen die momenteel her en der aan het vallen zijn kan men (ik in ieder geval af en toe) behoorlijk gallisch worden, en dan moet je er voor waken dat je er teveel mee bezig gaat zijn. Ik zie het zo; ik kan er zelf, behalve de preps die ik heb verzameld, de bob die ik inmiddels heb ingepakt en de dingen die ik mijzelf heb aangeleerd verder niet zoveel aan doen. Met die dingen alleen al; met je preps, heb je er sowieso al voor gezorgd dat je een streepje voor hebt op je buren die zich helemaal niet hebben voorbereid, behalve misschien met dat ene zaklampje en dat zakje waxine lichtjes. Van hen die zich niet hebben voorbereid kan ik me voorstellen dat zij zich uiteindelijk met dat vraagstuk bezig gaan houden, maar voordat die tijd daar is zou ik me daar nu in ieder geval nog niet mee bezig houden. Het is hier namelijk nog steeds geen oorlogsgebied, en dat zal het morgen waarschijnlijk ook nog niet zijn.

     

    Waar ik uiteindelijk op doel is, dat het leven, op wat voor manier ook áltijd wel een weg vindt. Er zal áltijd, zelfs als je het allemaal niet meer ziet zitten wel ergens een lichtpunt zijn. Opgeven voordat iets überhaupt is begonnen is sowieso nutteloos. En mocht je daadwerkelijk depressief zijn, @walrus, zoek daar hulp voor of ga eens een gezellig praten met een goede vriend of vriendin. Just my 2 cents.

  2. @Cyberbeer

     

    De VS wilde eerst het aircraft carrier Ronald Reagan and the strike group sturen, maar de bemanning daarvan ontbreekt het aan motivatie en spirit. :rolleyes:

     

    Carrier-fleet.jpg.b38f0dffb5125c3e27f8fcee231b2979.jpg

     

    Volgens mij is dit een verkeerde link, @Charlie, er word namelijk gesproken over

    Russia scrambles the controls of the aircraft carrier ’Ronald Reagan’ and the 7th fleet
    , en niet over het gebrek aan motivatie en spirit van de US mariniers etc. ..Het kan natuurlijk ook zijn dat ik de woorden motivatie en spirit verkeerd interpreteerde.
  3. Tja, @Diamantje, ISIS heeft iedereen gewoon de oorlog verklaard. Zou me niet verbazen dat ze na A (Parijs), ook B (welke andere stad dan ook) gaan zeggen. Het is imho niet de vraag óf, maar wanéér er iets gebeurd dat het daglicht niet kan verdragen.

  4. Ik denk vooral dat "de belofte" van rijkdom en een beter leven de voornaamste factor is voor mensen om hier (naar het Westen) te komen. Als je in een dorp ergens te midden van de rieten hutjes of tussen de vaak kapot geschoten gebouwen zit en op tv en op de reclames allemaal rijkdom en lachende mensen ziet, kan ik me voorstellen dat mensen zoiets hebben van 'dat wil ik ook!'. Sommigen van hen zullen dat wat ik hier boven schreef als motivatie hebben, en anderen zullen de pure haat dat door een verloren jeugd, gedode ouders en meer van dat soort narigheid komt hebben als motivatie om hier te komen. Just my two cents.

  5. Mee eens.

     

    Echter:

    Over terrorisme:

     

    Che Guevara schreef in zijn boek 'Guerrilla oorlog', dat terreur geen goed middel is om in oorlog te gebruiken.

    Waarom niet? Omdat je iedereen van je vervreemdt. En aanhang heb je nodig.

     

    Dat wil zeggen, ieder mens met nog iets van menselijkheid in zijn/haar donder veroordeelt wat je doet.

    Je krijgt alleen de gekken en de fanatieken als volgelingen. Die je dan wel weer prima kunt indoctrineren en sturen.

     

    Je kunt met terreur geen oorlog winnen.

     

    Wat je wel met terreur kunt is angst, haat, en verdeeldheid zaaien.

    Economieën ontwrichten. (Bv. de ineenstorting van de toeristen industrie in Tunesië nav. de IS aanslag).

    De politiek beïnvloeden. (Bv. de verdere afkaveling van de privacy).

     

    En dat alles is een van de redenen voor mij om te geloven dat het hele terreur gebeuren wereldwijd niets te maken heeft met oorlog.

    Maar alles met het beïnvloeden en inrichten van het wereldtoneel(spel).

     

    Ja, en hier komt dan uiteindelijk weer oorlog van. Want naast de oorlog tegen drugs is de oorlog tegen terreur ook eentje waar een flink slaatje uit gehaald moet worden.

  6. Even googelen is vaak makkelijker en sneller idd dan hier een vraag neer plumpen. Heb het vanochtend trouwens bij het x22 report gehoord. Volgens die kerel daar zouden ze het gedaan hebben (het afschieten bij de west kust ipv vanaf de oceaan) om China te provoceren.

  7. Het is toch eigenlijk van de zotte, dat er nu nog steeds (met alle informatie die hierover beschikbaar is) zoveel mensen zijn die willens en wetens hun privé leven zomaar op Facebook knallen... En wat ik misschien nog wel erger vind is dat ze dus klaarblijkelijk mensen volgen (ook al heb je helemaal geen Facebook account) dmv cookies. Enge zooi. Dank voor het delen, @Keyser Suze

    • Leuk 1
  8. Wanneer je hersendood bent kunnen er wellicht nog wel pijnprikkels worden gemeten, maar juist omdat je hersendood bent zal je dat dan zelf dus niet meer voelen. Je hebt je hersenen namelijk nodig om pijn te kunnen registreren, en dus om te voelen. Voorbeeld: een vriend van me is vanaf z'n middel verlamd; voelt vanaf z'n voeten tot ongeveer z'n middel helemaal niks meer. En toch heeft hij af en toe nog last van jeuk aan z'n tenen of ergens anders waar het godsonmogelijk is om dit te kunnen voelen. De enige reden dat dit nog kan, is omdat de verbinding tussen zijn (voorbeeld) "jeukende" teen (zenuw) en zijn hersenen nog aanwezig is. ..Tenminste; zo heeft hij me dat eens uitgelegd. Zou hij dus niet meer beschikken over een actieve verbinding (signalen) tussen de zenuwen in zijn ruggenmerg die vervolgens worden doorgesluisd naar zijn hersenen, dán zou hij er dus helemaal nooit meer last van hebben.

     

    Oftewel; pijnprikkels kunnen natuurlijk door derden worden gemeten, maar zolang je zelf niet meer beschikt over een actieve verbinding tussen je ruggenmerg en je hersenen (waarin er een afweging word gemaakt of iets bijvoorbeeld pijnlijk of prettig aanvoelt), hoef je er zelf niet bang voor te zijn dat je iets als een orgaan donatie gaat voelen. Zonder hersenen ben je niks meer, kun je niks meer, en voelen doe je dan al helemaal niet meer.

  9. Dan komt het NIMBY principe wel heel erg dichtbij, of niet? Zou er zelf niet meteen van vrolijkheid een rondje van gaan huppelen.. :/ Aan de andere kant kunnen het best aardige mensen zijn die al lang blij zijn dat ze ergens een dak boven hun hoofd hebben. Want laten we wel wezen; wanneer er hier een grote ramp gebeurd en we een gebied moeten ontvluchten zijn we zelf ook niets meer dan een asielzoeker die ergens anders z'n heil zoekt. En dan zijn we uiteindelijk maar wat blij wanneer we weer eens rustig kunnen adem halen.

  10. Heb m´n maxpedition fatty altijd in m´n tas zitten (tas verschilt per dag, maxpedition edc verhuisd altijd mee), en heb op het lijf altijd een mes (Spyderco Tenacious), een zaklamp (Olight 3S EOS), aansteker (True Utility peanut lighter) en een Leatherman Micra. Zou inmiddels ook niet meer anders willen. Vond het in het begin eigenlijk een hele opgave om die hele zooi mee te zeulen, maar zou ze nu missen wanneer ik het spul niet bij/op me heb. De micra is meer voor situaties waarin een mes nodig is, maar geen groot mes zoals de Spyderco. Vinden mensen meestal niet zo leuk wanneer je voor iets heel onbenulligs een behoorlijk groot mes tevoorschijn haalt (Zoals toen ik laatst de veter van een man heb doorgesneden die om de trapper van z'n fiets vast was komen zitten.) Voor dat soort klusjes heb ik gelukkig het mini mesje wat aan de micra zit bij me.

     

    Alle edc weegt met elkaar wel wat, en vind het soms ook best irritant om het mee te nemen vanwege het gewicht, maar zou ook niet zonder meer willen. Ben inmiddels al vaak genoeg situaties tegen gekomen waarin het 'best handig' is om even snel dat knoopje er weer aan te naaien, of wanneer ik een snee(tje) heb opgelopen waarbij het handig is om daar een pleister voor te hebben. "In omnia paratus" denk ik dan wel eens met een grinnik. Word ook wel eens oma genoemd omdat ik altijd van alles en nog wat bij me heb. Van zakdoek tot pleister; ik heb het bij me. Het enige wat er dan eigenlijk nog mist zijn de harde snoepjes. ;)

     

    Trouwens; mes altijd in m'n rechter broekzak

    Rest van het spul aan een carabiner die ik via mn riemlus in m'n linker broekzak laat bungelen. Minder zwaar op die manier.

  11. NATO is alleen aanwezig in Irak en Syrië om IS te bestrijden, Rusland is er om de rebellen in het algemeen te bestrijden. Feitelijk zouden ze elkaar niet in het vaarwater hoeven zitten, maar we kunnen wachten op het moment dat de RAF of de US zich bedreigd voelen of beschoten worden door een Russische MIG. Waarschijnlijk met echte beelden van echte kogelgaten in de romp van een toestel.

    De situatie moet blijkbaar escaleren.

     

    Yup, zo zie ik het wel; dat de situatie klaarblijkelijk maar 'moet' escaleren. Het grote Rusland bashen door van alles en nog wat was al aan de gang, maar dat zal de komende tijd waarschijnlijk alleen nog maar erger worden. Time will tell.

  12. houtskool grind zand etc werkt ook prima en aqua tabs heb ik ook nog , jodium , manieren genoeg om aan water te komen regenwater opvangen is er ook zo een .....aftappen van een berk in het voorjaar , water koken op een kampvuur is ook een mogenlijkheid hout genoeg als het moet.....

     

    mogelijkheden zien en creatief wezen is in mijn ogen beter dan geen kennis hebben en alles maar kopen maar goed is wel makkelijk zo,n waterfilter.

     

    Regenwater zou ik trouwens op z'n minst even filteren of koken als je het via je dakgoot verzameld, want al die vogel poep restjes etc lijkt me niet heel erg gezond. Wanneer je regenwater zo uit de lucht opvangt zal het niet zo'n probleem zijn lijkt me.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...