Ga naar inhoud

logan 1202

Lid
 • Aantal items

  216
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door logan 1202

 1. Maar ik zoek nog een paar geldschieters om het onderstaande dorpje te kopen en als prepperstad te gebruiken, dus iedereen: Pak je gevulde sok vanonder het bed en geef gul Monteriggioni is one of the most impressive walled Medieval towns in Tuscany
 2. Het kan wel, en het gebeurd ook. Moet je alleen niet je huwelijk op de klippen laten lopen en de helft van je miljarden opeens kwijt zijn. Misschien dat iemand nog iets vindt in een andere taal en anders is het beter te kijken zonder geluid. https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/pevnost-majak-u-ptyce.A131126_162309_plzen-zpravy_pp
 3. Energie moet niet goedkoop zijn, er moet flink aan verdient worden. Eerst al we van dat idee afstappen zal er vooruitgang komen.( of juist niet omdat de motivatie weg is)
 4. Klopt, en dat zou ook geen probleem zijn als niet bij alle kerncentrales de koeling niet zou uitvallen. Op zich heb je gelijk dat er normaal te leven is zonder elektriciteit. Maar je weet ook wat er gebeurd als bij een kerncentrale de koeling uitvalt. En als je even zoekt op Google naar waar en hoeveel er van die dingen er staan bij ons in de buurt snap je hoe ik het bedoel.
 5. De reden dat er bijna niets gevonden wordt van eeuwen terug is de aard van de natuur. Het overwoekert alles en sneller dan je denkt. Het slagveld van Stalingrad (kwam toevallig pas geleden langs op het net) ligt nu al een meter of 2 tot 6 onder het maaiveld. En dat is wat de wind doet met zand in 70 jaar. En dat is een fractie van de tijd die vergaan is sinds de pyramides gebouwd zijn. En wat vind je nog terug van de Romeinen? dat is maar 2000 jaar geleden. En dan tellen we aardbevingen, erosie, ( zonder erosie zouden de Alpen hoger zijn dan de Everest en zou Beieren een geul zijn van 5 kilometer diep), verschuivingen van de aardplaten, ijstijden, enz. Er zijn programa's op tv die onverklaarbare dingen laten zien. En misschien kwam er wel hulp uit de ruimte. Geschriften uit India doen dat vermoeden. Maar aan de andere kant, waren "we" zelf niet zo ver gevorderd, met zoveel technologie dat we onszelf terug gegooid hebben naar het "stenen tijdperk" . Als er een emp komt, vanaf de zon, en alles wat op stroom draait stopt ermee, hoe lang denk je dan nog te hebben? Ik hou het op nog geen week voor de hele wereld (op een paar mensen na) uitgeroeit is of aan het sterven is.
 6. Als al dit zo lees moet ik altijd aan George denken. Nee, de link kon schijnbaar niet groter.
 7. Ik weet hoe het werkt en hoe hard het gaat, zeker op korte afstand. Verdiep je eens in jacht met een boog en het soort pijlen of bouten je ervoor gebruikt. Dat je een inbreker er mee omlegt begrijp ik wel, maar als je je avondeten er vandoor ziet gaan met je dure pijlen (aangenomen dat je ze na een SHTF niet meer op de hoek van de straat kan kopen) is de grijns snel van je gezicht. De kracht mag er dan zijn, als de pijl de wond afsluit, dat zal je er toch achteraan moeten. Voor vogels lijkt het me wel weer ideaal, maar dan met een blund.
 8. Op wat voor afstand? En 20 cm vlees is leuk voor een konijn(ook een leren jasje) maar of je er iets groters mee omlegt is de vraag. Tenzij je natuurlijk op het ogenblik verboden pijlen gebruikt. Maar dan is weer de vraag of dat gaat met een magazijn.
 9. Dat is een put dempen als het kalf verzopen is. Gewoon een reactie op het hele covid-verhaal. En door het uit te besteden hoeven ze het zelf niet te onderhouden. De 4 jaar zal met de amtstermijn te maken hebben. Dus na 4 jaar opnieuw onderhandelen over de prijs.
 10. Uitproberen, voor die prijs kan je je geen bult vallen. Vraag anders hier op het forum naar gebruikerservaringen.
 11. Als je voor een stroomuitval gaat, koop een campingbrander op gas. die zet je gewoon op je keukenblad. Met esbit moet je toch naar buiten,
 12. Even een vraag, Heb je al voor 2-3 jaar aan eten staan? Want waarom zou je voor 3 jaar gas of esbit kopen als je niets te verwarmen hebt. Daar komt bij dat dit wel een hele lange tijd is. In die tijd heb je al lang een alternatief gevonden. Geen gas? 1 pits kookplaatje? (kringloop), magnetron. elekro-oven. Geen stroom? Gas, gas-oven. Geen van bijde? Met een camping gaspit kom je een heel eind. En het is meestal maar voor "even". Als je de eerste uren/dagen kan overbruggen is het vaak al voldoende. Meestal is het probleem lokaal en wordt het snel verholpen. En als heel Europa of de wereld zonder zit, dan heb je wel andere zorgen dan een warme maaltijd iedere dag.
 13. Daarvoor hoef je niet over de sloot, Belgie en Duitsland zijn dichterbij.
 14. In het collectief kan ik het niet vinden, dat was voor 100 jaar misschien, maar nu haast zich naar huis en weet niet eens hoe de buren heten. Het is meer een ik en gemak dan een samen. Mensen storen zich tegenwoordig aan alles en een hobby voor velen is het op sociaal media iemand de grond in trappen, en dit ongehinderd door gebrek aan verstand van zaken. Het collectief wordt veroorzaakt door de media. En het is geen nieuws maar propaganda. Waar een kleine groep bepaalt wat je wel en niet mag lezen. Waar een kleine groep zijn/haar wil doordrukt met toverwoord: Discriminatie. Want als er iets werkt is het dat woord met een slachtoffer rol. En de grote groep vindt het prima, zolang het de buren treft en niet hun. Het beste heb je geen menig en waai je met alle winden mee. Als je geen stelling neemt, hoef je ook geen verantwoording af te leggen.
 15. Koop gewoon een goede katapult met platte bandjes. Kijk bv. een in de UK. daar verkopen ze op het net gewoon katapults waar ze wedstrijden mee schieten. Dan ga je toch niet lopen kloten met een bandje van een weckpot.
 16. Op het net zijn genoeg filmpjes te zien waar gejaagt word met een cataput. Dan met stalen kogeltje om zuiver te schieten. Er worden ook wedstrijden gehouden waarbij je verbaast staat hoe nauwkeurig sommigen kunnen schieten. Dus het is zeker prep waardig. Waarbij ik de wet even laat voor wat hij is
 17. Wie zegt dat de wereld te vol is? Hebben we hier een voedselgebrek? Woningen te kort ala hutjes van golfplaat? De metro zo vol als in Japan? Er wordt ons verteld dat de wereld te vol is, door de zelfde mensen die vertellen dat wij de aardopwarming veroorzaken, Dat we een elektro-auto moeten kopen maar zelf met een helikopter naar hum miljoenen jacht vliegen. Die hun zakken vullen ten kosten van iedereen. Eerst was de olie bijna op, toen zure regen, het ozon gat , nu CO2. en te veel mensen. En koeien laten te veel scheten, maar dat er ooit miljarden bizons, mammoeten en andere grazers waren vergeten ze even. Wat is er geworden van Al Gore zijn voorspelling? behalve dat hij nu ook naar zijn jacht kan vliegen??
 18. En wie bepaald dat? Iedereen met een kinderwens is een andere mening toegedaan. En er zijn genoeg steden met meer inwoners dan Nederland of/en Belgie, dus eigenlijk mag je hier helemaal niet klagen over ruimtegebrek.
 19. Dan ga ik gelijk, een gratis prik is goedkoper en minder pijnlijk dan een knip.
 20. Hoe is het mogelijk dat een vraag over een katapult na 3 reacties al over luchtdruk en kruisbogen gaat om dan te eindigen in een wel is/ niet is gehuil ten opzichte van de wetgeving. Waarom kan je hier niet gewoon een vraag stellen en wachten op een antwoord op die vraag, zonder een hoop geneuzel en antwoorden die op geen enkel vlak de vraag benaderen. Als ik een vraag stel over een betaalbare kleine auto, hoeft ik geen antwoord dat een vrachtwagen meer kan laden en dat ik zonder rijbewijs niet op de weg mag.
 21. Kan iemand mij vertellen wat het doel is? Je haalt het vaccin en vervolgens leg je bij de volgende ronde het loodje zoals de nieuwe wereld orde dat wil. Want die willen het aantal mensen terug brengen. Als ik fout ga, verbeter me gerust. Maar de logika is dat je de "westerse" wereld, en Japan, China,Australie ,enz vaccineert en dan vervolgens uitroeit. Zodat de "elite" het vervolgens beter heeft. Die dan bediend gaat worden door inwoners van Afrika, India , enz. Of heel simpel gezegt: Als je ziek bent heb je liever een voodo-dokter dan een doorgeleerde specialist.
 22. Er zijn verschillende componenten van Victron. Maar die de hele handel leveren, en of ze dat in Nederland doen is de vraag. Maar een mail in die richting kan die vraag beantwoorden.
 23. Voor mij valt dit onder de zelfde klasse als de docu van AL Gore. En wat is daar van waar gebleken?
 24. Waarschijnlijk is het gewoon de boom waarop je peer geent is. Hiervoor worden ander soorten gebruikt die langzamer groeien. Als je b.v. kruisbes op stok koopt is de "stok" geen kruisbes. Kijk eens op het net naar enten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...