Ga naar inhoud

sunnysuzanna

Lid niveau 2
  • Items

    294
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door sunnysuzanna

  1. Hieronder de filosofische beschouwing waar ik zojuist op doelde.

     

    Ben niet helemaal met haar eens:  2 kanttekeningen: 
    Dat (jonge) mensen immuun kunnen worden is geenszins zeker. Wetenschappers weten het nog niet. 
    Dat het vooral ouderen zijn die sterven is ook onjuist. Dat fitte gezonde 30-50 jarigen ernstig ziek en doodgaan is minder acceptabel dan doodgaan als je al ziek of oud bent.

    Ook goed opgemerkt vond ik dat je er niet voor kunt zorgen het virus uit te bannen.

     

    Opvallend en stof tot nadenken in haar stuk: 
    "Na afloop van de pandemie zullen die disciplineringsmaatregelen niet vanzelf verdwijnen"
    Nog meer inleveren van vrijheid voor de (illusie van) veiligheid...

     

    Al met al geloof ik niet in groepsimmuniteit behalve als gevolg van de coronacrisis. Ik ben geneigd de maatregelen niet te streng te maken omdat een economische crisis die echt járen gaat duren ook zeer grote gevolgen heeft, terwijl de dood van onze oudjes en zieke familieleden/vreinden, hoezeer we ook wensen dat niet mee te maken, niet perse voorkomen wordt met strenge maatregelen. Ja zelfs niet als we géén corona hadden!
    Het voelt alleen zo bruut...Maar het klopt dat we met onze fantastische medische zorg en kennis gewend zijn de dood goed uit te kunnen stellen. Dat is té krampachtig. Desondanks WIL ik mijn moeder of broer of dochter niet verliezen. dus het is een intern gevecht en ik ben dan ook blij dat ik geen beleid hoef te maken! (behalve dan mijn eigen voorzorgen...)

    https://www.scienceguide.nl/2020/03/we-moeten-accepteren-dat-het-risico-van-de-dood-bij-het-leven-hoort/

    • Leuk 3
  2. Ik kan het aantal posts niet bijhouden dus neem mij niet kwalijk als deze link al eerder gepost is.
    Wat ik vooral it dit stuk haal (maar er is meer uit te halen) is:

    "Deze week werd een studie uit Oxford gepubliceerd die becijferde dat mogelijk al de helft van de inwoners van het Verenigd Koninkrijk reeds besmet zou kunnen zijn." Wat?! Helaas geen link naar de bron van deze bewering. Maar als dat voor VK opgaat, waarom dan niet voor nederland? Niet iedereen krijgt ernstige griep of zodanige ernstige symptomen dat een ziekenhuisopname nodig is. Ik hoor veel van mensen uit mijn stadje dat ze ziek zijn: een wel érg zware griep zoals ze niet eerder meemaakten, volgens eigen zeggen. Maar getest wordt er nauwelijks dus ja....

    Ten tweede echt een schokkende berekening en ik hoop echt dat hij ernaast zit:
    "Nederland beschikt momenteel over 1200 IC-bedden (die deels al bezet zijn door niet-Coronapatienten) en Johnson berekent dat zelfs in het gunstigste scenario (vlakke curve, krachtig ingrijpen van de overheid) er op het piekmoment 8000 IC-bedden nodig zullen zijn. "Dan zullen we veel doden te betreuren hebben...

    Ik zeg niet dat dit te prefereren is, maar het moet genoemd worden:
    "Wat we ook zien is dat hoe minder er ingegrepen wordt des te korter de crisis duurt. Bij gebrekkig ingrijpen zal de crisis ergens in mei voorbij zijn, dan kunnen samenleving en economie weer opstarten, bij krachtig ingrijpen pas in augustus."
    Dus als de ouderen en zwakkeren opgeofferd worden dan hebben we geen jarenlange crisis die óók veel slachtoffers zal eisen (niet perse doden op een enkele zelfmoord na, maar wel veel werklozen, faillissementen wat ook veel persoonlijk leed veroorzaakt...) Allicht zou ik niet graag mijn oudere familieleden daarvoor willen opofferen...Maar hier over nadenken is een filosofische oefening. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel en hoevaak ouderen en zwakken sowieso dood gaan. De dood hoort bij het leven, het is niet zo dat zonder corona er niemand zou sterven. (Ik beschrijf het te kort door de bocht, maar er wordt inmiddels door denkers het een en ander over geschreven...)

    De conclusie uit beide grafieken (zie link)is duidelijk. Een krachtig optreden van staat en samenleving zullen het aantal ziektegevallen beperken en uitsmeren over de tijd. Een regering zal niet snel tot deze krachtige maatregelen beslissen als daarvoor geen draagvlak onder de bevolking bestaat. Draagvlak voor ingrijpende maatregelen bij een bevolking ontstaat pas als de bevolking de noodzaak van die maatregelen ziet. De noodzaak wordt vooral gezien als de ellende dichtbij is of als ons op een overtuigende manier gepresenteerd wordt wat ons en onze naasten te wachten staat. In tijden van “fake news” en wantrouwen van bevolkingen in overheden en hun motieven is het vinden van draagvlak geen sinecure. Het vereist zoals gezegd dat een bevolking goed op de hoogte is van mogelijke scenario’s die te haar te wachten staan en de rol die zij kan spelen in het beïnvloeden van de gebeurtenissen.

    Vervolgens wordt professor Ab Osterhaus, viroloog, voormalig hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, behoorlijk bekritiseert. Niet onterecht denk ik.
    Daarna wordt het interview met Marion Koopmans, virologe, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Carl Bergstrom (CB), hoogleraar biologie aan de Universiteit van Washington in Seattle, besproken.
    Zeer de moeite waard om te overdenken!

    https://drlandman.nl/nl/blogje-9-dinsdag-24-3-20-social-distancing-of-lock-down-is-het-nederlandse-beleid-afdoende/?fbclid=IwAR3fchpxsqk7kpBxv0aP191pkKpxM3SmY5hmiHR94ioC5aToLU6NK91cGHY

    • Leuk 3
  3. 29 minuten geleden, OBL-Rien zei:

    Onder de rubriek "een beetje goed nieuws" voor sommige onder ons: "Of 206 patients who had died from Covid-19 in Wuhan, 85 had type A blood, which was 63 per cent more than the 52 with type O. The pattern existed across different age and gender groups." Link: https://www.asiaone.com/china/people-blood-type-may-be-more-vulnerable-coronavirus-china-study-finds

     

    Nederlands: Mensen met bloedtype O hebben kennelijk minder risico op een dodelijk verloop dan mensen met bloedtype A.

     

    Ook voor mij is dat goed nieuws.

     

     

    voor mij niet boehoehoehoeeeee

  4. 2 uur geleden, Loreen zei:

    Wat ik wél weet, en wat wel duidelijk is, is mijn eigen aandeel. Dus ik werk aan mijn gezondheid, aan mijn weerstand en mijn conditie. Ik ga geen risico nemen dat ik niet hoef te nemen. Als ik thuis kan blijven, blijf ik thuis, en als ik wel de deur uit moet ben ik zo alert mogelijk. Idem natuurlijk voor mijn kinderen. Want wat de toekomst ook brengt, hoe dit ook verder gaat, vertraging van de piek lijkt me in alle scenario's wenselijk? Of het nou is om meer beademingsapparatuur te produceren, de IC's zoveel mogelijk te ontlasten, een vaccin te ontwikkelen, meer duidelijkheid over het verloop van de ziekte te krijgen, de theorie heeft in dit geval vrij weinig invloed op de praktijk. In de praktijk doe ik gewoon wat ik kan doen om mijn gezin en omgeving hopelijk gezond te houden, en dat geeft rust.

    Ja precies! Dáár ligt prioriteit 1 wat mij betreft ook. Mijn man en ik wisselen elkaar af in gevoel; de ene keer pep ik hem op, de andere keer troost hij mij. Wij kiezen ook voor een zo groot mogelijke isolatie en uiterste voorzichtigheid als we er toch uit moeten. Precies om die reden die jij noemt; vertragen van verspreiding zodat we meer tijd hebben naar een oplossing te zoeken, etc. Dat doen we voor de ouderen, de zwakkeren, de mensen uit de risicogroepen. Onze eigen ouders, zieke familieleden...

    Ik dacht dat er een apart draadje is gestart over de discussie lockdown of herd immunity. Prima denk ik, als ik geen zin heb in facebook-achtige discussies, kan ik in dit draadje weer naar relevante informatie kijken.

  5. Op 16-3-2020 om 20:39, Raycoupe zei:

    Waarschijnlijk niet, want we zijn net wat eerder met behoorlijk drastische maatregelen.

     

    Maar het probleem is dat er weinig tot geen zekerheden zijn. Niemand weet exact van de hoed en de rand helaas.

    Dat maakt deze crisis ook zo lastig en daarom worden zoveel mensen pessimistisch, angstig en onzeker.

     

    Wat bij preppen nogal eens vergeten wordt is 'moreel'. Kasten vol met spullen maar vergeten dat je ook je best moet doen en strategieën verzinnen om de moreel hoog te houden. Als iedereen het kopje laat hangen is de oorlog bij voorbaat verloren.

    Dat was nou precies wat ik lastig vond, daags na de speech van Rutte! Ik dacht aan de aantallen doden we gaan krijgen en dat maakte me heel erg verdrietig en boos. Ik vond dat Rutte te weinig dit gevolg aankaartte. En dat maakte me kwaad.

     

    Het menselijk leed is denk ik niet meer te voorkomen, dat station zijn we reeds gepasseerd. 

     

    Genoeg voorraden hier, nu uit alle macht het moreel hooghouden. Zó verdrietig ben ik...Ik had er wel over nagedacht, destijds toen ik begon met meer voorbereid te zijn. In oude draadjes benoem ik het ook wel. Maar ik dacht MICRO; voor "good spirits" heb ik chocola in huis, leuke films en spelletjes. Maar het MACRO aspect heeft veel meer impact dan ik dacht,  denkende aan al die mensen - of ik ze ken of niet-, die fysiek gaan lijden of zelfs doodgaan, of verlies gaan lijden doordat hun geliefden doodgaan, is ronduit depressief makend. 

    Uit alle macht probeer ik dit te verwerken omdat ik het moraal van mijn gezin niet wil aantasten. Zeker voor jonge kinderen is het heel beangstigend om verdriet en onmacht bij de eigen ouders te zien...

     

    edit:

    wat ik vergeet is dat er ook mooie dingen gebeuren: mensen helpen elkaar, doen boodschappen voor de mensen die in de risicogroep vallen. Ik heb met een aantal mensen een app-groepje waar we elkaar oppeppen en zo toch een zekere sociaal contact hebben. We checken bij elkaar of we nog wat missen en sturen elkaar pakketjes met handige dingen op. Ik dacht altijd, ik trek me terug, maar ik heb zelfs mijn eigen regels overtreden en iemand geholpen een grote hoeveelheid boodschappen rond te brengen! (zelf niet de boodschappen gedaan hoor, én met de nodige voorzorgsmaatregelen). De blije gezichten van de mensen die hun boodschappen kregen waren GOUD WAARD!!! Dát hielp me echt om weer hoopvol te zijn. Ik wil in de goedheid van mensen blijven geloven, wellicht tegen beter weten in, want wat heeft het voor zin te overleven in een onleefbare wereld of maatschappij?

    Talloze sociale initiatieven vind je online: belmaatjes, koken voor mensen, bezorgen van boodschappen, delen van spullen, zoals een aantal geweldige preppers hier die doneren aan huisartsen en ziekenhuizen. Dat geeft de mens hoop
    een voorbeeldje, maar je vindt dit overal:
    https://www.bd.nl/tilburg-e-o/initiatieven-in-oisterwijk-belmaatjes-en-maaltijdsoepen-voor-ouderen-die-door-corona-in-de-knel-komen~a5163b77/

    • Leuk 3
  6. 1 uur terug, Huisvrouw zei:

     

    Mijn ouders (beidde 88 jaar) wonen vier huizen verder. Nog geheel zelfstandig, geen hulp niks niet. Gisteren mijn moeder gebeld en gezegd dat ik voorlopig niet langskom. Kon het onbegrip maar ook het verdriet in haar stem horen. Ze ging zo nog gewoon op de fiets een paar boodschappen doen. Even er uit. (Ze kan boodschappen laten bezorgen en heeft genoeg voorraad).

    Hoe ik het ook doe ik voel me enorm schuldig. Jammer dat dit het resultaat is van het geroep: "het is maar een griepje". Ik bedoel, het is allemaal erg genoeg.

    herkenbaar. schoonvader 80+ gaat gewoon uit eten. Moeder 79, vind een stom boodschapje te belangrijk om te laten schieten en gaat met openbaar vervoer, merkt dan dat er iemand achter haar constant hoest en besluit vervolgens terug te LOPEN (anderhalf uur), komt uitgeput en dorstig thuis. Onbegrijpelijk, DAT doen, nadat ze mij eerst serieus nam en een voorraad eten in huis haalde vlak na de waarschuwing 2 dagen voor de 1e corona-zieke in Nederland, van @Bunkerprepper

    • Leuk 5
  7. zojuist praktijkervaring opgedaan:

    Mijn zoontje MOEST naar de tandarts. Ermee wachten kon betekenen dat hij vanwege pijn alsnog moet, maar dan tijdens de piek van Corona. Dus erheen. Handen in de zakken, instructie niets aan te raken, geen handen geven.

     

    Het is dus onmogelijk om niets aan te raken: een zware deur (zo eentje met klemspiraal), dus onmogelijk om met de elleboog te openen en een tikje van de voet open te duwen. Zoonlief kreeg een sticker, zeg maar tegen zo'n kleine dat hij het niet moet aannemen, gebeurde voordat ik wat kon zeggen ook. Vervolgafspraak maken: tandartskaartje wordt ingevuld.

    Niemand hoestte er, we zijn niet in de wachtkamer gaan zitten. Thuis meteen alle kleren uit en onder de douche, alles met daking oplossing schoongemaakt (sleutelbos, deurklinken, etc.) kleren in de wasmachine. Steeds de handen wassen.

    Een soort generale repetitie, want ik verwacht niet dat we nu een enorme risico gelopen hebben, maar wel een testcase die faliekant mislukte vind ik. Dus mijn devies: thuis blijven.  Hoe dan ook.

    • Leuk 5
  8. 9 uur geleden, Casusdefinitie zei:

    De eerste plunderingen zijn begonnen. Hopelijk komt het niet zo ver dat mensen uiteindelijk ook gaan vechten om een zak aardappelen. Morgen wordt een grote dag.

    plunder.png

    Dit soort mensen snappen dus niet dat ze zelf het gevaar vergroten,  ook voor zichzelf; als medisch personeel,  huisartsen,etc zich niet kunnen beschermen, worden ziekenhuis,  huisartsenpraktijken juist een besmettingshaard. Funest voor coronapatienten met grote complicaties, en alle patiënten die al zwak zijn! 

     

    Ik vind het schofterig  

    • Leuk 1
  9. 7 uur geleden, Bunkerprepper zei:

    Binnenkort wordt ik trouwens werkloos... Ik lees namelijk dat het RIVM vanaf morgen zelf een kaart gaat bijhouden waarop ze alle gevallen zullen aangeven.
    Mooi toch? ?

    Nou, ik vertrouw jou meer dan RIVM als het gaat om snelle updates. 1x per dag bijwerken is onvoldoende, ik check het elke 3, 4 uur. Plus dat jij ook andere relevante info op de kaart aangeeft.

  10. 11 uur geleden, f150 zei:

     

    Opvallend in de lijn over preppen/hamsteren is dat deze vroeg-cyclisch is. Voordat het mediageweld over corona goed losbarst, is er een significante stijging van het gebruik van prep-gerelateerde woorden.

     

     

    Ik denk dat dat komt doordat het algemene sentiment is dat '" we in onzekere tijden leven". vergeleken met 10 jaar geleden krijg ik veel minder negatieve commentaar en veel meer positieve reacties op het onderwerp "preppen" (voedsel-voorraad, zelfvoorzienend en onafhankelijk zijn, moestuinieren en gezond eten met name). In het algemeen is men heel negatief over onze regeringsleiders en politiek, willen veel meer mensen zelf meer controle en minder afhankelijk zijn. Dus deze tendensen zorgen ervoor dat veel mensen nu eerder reageerden met (positieve) berichten en reacties over prep-gerelateerde onderwerpen dan het negatieve sentiment van een bedreigende ziekte en een falende RIVM.

    Een goede ontwikkeling!

    Mensen zijn in de afgelopen 70 jaar enorm afhankelijk geworden van onze verzorgingsmaatschappij. Weinigen hebben nog de kennis van of ervaring met voedselvoorziening, voedselverwerking, voedsel bewaren, drinkwatervoorziening, huismiddeltjes bij ziektes. Ondertussen zijn we verziekt door slechte eetgewoonten, vervuiling, slechte conditie. Als er iets gebeurd verwachten we een oplossing en redding van de overheid, als we niet voor onszelf kunnen zorgen dan zijn we gewend hulp of een uitkering te krijgen, we zijn overal voor verzekerd. Ik denk dat de zekerheid waar de meesten blind op varen, een grote zeepbel is die bij het geringste uit elkaar klapt.

    Ik denk wel dat steeds meer mensen bewust worden van hoe gevaarlijk dit soort gemakzucht kan zijn en zelfredzamer worden door zichzelf te informeren, meer in actie komen en zichzelf voorbereiden.

    • Leuk 3
  11. Op 29-2-2020 om 00:04, Bunkerprepper zei:

    Ik hoop dat die (soms beperkte of ietwat verhulde) informatie van nut is voor de community.

    Ik ben je dankbaar, want het was precies voldoende om mij te activeren! Ik was een beetje "in slaap gesukkeld" en had mijn voorraad bijna leeg gegeten.

    Afgelopen maandag heb ik alles aangevuld, mijn moeder en dochter geactiveerd (zij zijn ook direct aan de slag gegaan) en mijn man en ik hebben besloten hoe we het aanpakken op ons bedrijf qua hygiëne, handen schudden, wel/niet naar bijeenkomsten gaan.

     

    Kortom hele gezin en familie was dinsdag klaar met voorraden, protocollen en back-up plannen.

     

    En toen kwam woensdag de 1e Nederlandse besmetting in het nieuws...

     

    Ik ben zo gerust nu doordat je me op tijd wakker geschud hebt. Geen paniek hier, ik hoef me ook geen zorgen te maken voor mijn volwassen kinderen. Ze nemen het allemaal serieus. Niemand neemt risico's,  aantal van ons hebben al besloten in huis te blijven en van huis uit te werken.

     

    Dankjewel Bunkerprepper voor je scherpte en info. (En ook alle anderen die hier meedenken en info delen)

     

    Hieronder een stukje van de voorraadkamer. We kunnen minstens 6 maanden vooruit met 6 personen.

     

    Ik ben wel benieuwd naar meer kennis over het virus qua verspreiding (de biologische kennis zoals besmettelijk tijdens de incubatietijd? Het latent aanwezig blijven in genezen patiënten, dan nog steeds besmettelijk? Afstand door de lucht die de virus eventueel kan afleggen?  De kabs op latent aanwezig blijven tijdens de warme zomer,  eventueel muteren, om in de herfst terug te keren, etc) om te weten of ik veilig naar de volkstuin kan om groenten te zaaien en oogsten en hoe lang deze risicovolle periode gaat duren...

     

    Maar goed dat wordt nog volop onderzocht...

    20200229_142316.jpg

    • Leuk 3
  12. 22 uur geleden, wodan zei:

    Het beste wat je kan doen is investeren in de weerbaarheid van je zoontje en als hij een pester een blauw oog slaat,

    laat je merken dat soms geweld de enige juiste reactie is, als diplomatische woorden falen. Dus leer hem goed debatteren,

    argumenteren en laat hem een krijgskunst doen. Fysieke weerbaarheid gaat samen met mentale weerbaarheid.

    Goed advies. Mijn man zei dit tegen hem: als ze fysiek (dreigen) te worden, degene die leidt zo hard mogelijk slaan. 
    Tja en dan komt de school: "dit is onaanvaardbaar en grens-overschrijdend gedrag".
    Laat ze liever beter opletten tijdens de pauzes!
    Helaas is hij niet zo talig, maar hij is nog jong (10 jaar). Ik moet zeggen, jongens onder elkaar lijken snel fysiek te worden "om de pikorde te bepalen". Ik heb niks tegen vuisten, wel tegen messen e.d.
    Hij zit op judo wat zijn zelfvertrouwen wel vergroot.

    • Leuk 1
  13. 23 uur geleden, OBL-Rien zei:

    Kennis is macht (of kan bijdragen tot meer controle over jezelf)

     

    Wat je ervaart is de groei van je amygdala. De amygdala is het deel van je brein dat inkomende signalen op gevaar onderzoekt, en indien het iets detecteert signaleert het aan de anterior cingulate cortex dat er iets gedaan moet worden. De ACC zorgt voor het gevoel van "doe iets".

     

    Een grote amygdala is in staat om meer informatie te verwerken en zal gemakkelijker een gevaar detecteren. En dat is een goed ding!

    Sinds WW2 is de grootte van de amygdala afgenomen, we werden steeds minder in staat om gevaar te detecteren. Bv de immigratie van buitenlanders in europa werdt daardoor mogelijk gemaakt. De afname van de amygdala valt dan ook gelijk met de steeds liberalere/socialere politiek.

     

    De ACC is juist sterker geworden, mensen nemen minder snel gevaar waar, maar wanneer dit dan toch gebeurt, reageert de ACC sterker waardoor men onmiddellijk hysterisch wordt bij de ogenschijnlijk kleinste aanleiding. Het meeste gevaar dat men tegenwoordig nog waarneemt is dan ook niet van buiten, maar van binnen. I.e. men voelt geen gevaar bij bv buitenlanders, maar wel van mentale dingen als gelijkheid van de seksen.

     

    De grotere ACC vindt je dan ook vooral terug in de moderne hysteria over vermeend onrecht.

     

    De berichten die je citeerde (bv messen) maken nu onze amygdala's groter, we nemen weer sneller gevaar waar. Maar onze ACC's zijn nog steeds groot. En dat leidt tot een overbelasting van het brein met het "doe iets want het is onveilig" gevoel.

     

    Dit is onderdeel van de beweging weg van r-strategie en naar K-strategie. Politiek gezien uit zich dit in de beweging van links naar rechts. De toename van de PVV en FvD kunnen we daarmee verklaren. (r-strategie = ongelimiteerde reproductie, K-strategie = selectie druk)

     

    Ik weet niet waar je politiek staat, maar wanneer je eerder rechts georiënteerd bent dan kun je de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Ben je eerder links, dan zul je met de zwaai naar rechts moeten leren leven. De samenleving zal minder individualistisch worden, meer groep georiënteerd.

     

    Omdat je het over empathie had: empathie zal een andere invulling krijgen, empathie zal verdient moeten worden. De trend om empathie voor alles en iedereen te voelen gaat verdwijnen. Maar de empathie voor de mensen in je directe groep en de wil om die ook daadwerkelijke te helpen zal toenemen. Het is dus niet allemaal slecht nieuws.

     

    Je bent gewoon deel van de samenleving, en je veranderd mee met die samenleving. Alles is OK.


    Ik hou veel van dit soort informatie. Ik begrijp graag de dingen goed. Hartelijk dank voor deze uiteenzetting!

    • Leuk 2
  14. 12 uur geleden, Hermanusb zei:

    Wij hebben ook veel rijst en pasta op voorraad.

    en voor de afwisseling een aantal potten met groenten van Hak.

    dat eten wij eigenlijk nooit bij bij gebrek aan vers is ter afwisseling een pot rode kool wel te pruimen.

     

    maar wat me prikkelde is de verwachting dat het virus in een warmere omgeving niet zou overleven nu wel in spanje en op tenerife is beland.

    daar is het toch geen 7 graden nu.

    Als het niet temperatuur afhankelijk is zij is de wereld goed de sjaak want dan gaan we iets beleven wat we nog nooit beleefd hebben.

     

    Ik zag in een documentaire over de spaanse griep en uit andere bronnen die over virussen gaan, dat een (griep) virus latent aanwezig is in een lijf, eventueel muteert en vervolgens bij de juiste omstandigheden weer opkomt (kou, nattigheid, slechte weerstand)

    Zelf heb ik Post Viraal Syndroom gehad, waarbij een pfeifer-virus latent in mijn cellen aanwezig bleef en elke keer als de virus actief werd (wekelijks) dan had ik griep/pijn/vermoeidheid-klachten. Duurde 2 jaar voordat mijn lijf de virus compleet verdreven had. (met de nodige kunst en vliegwerk om het immuunsysteem te helpen, namelijk: vasten, vitaminepreparaten en meer).

     

    Als je meer wilt weten wat vasten doet met je zieke cellen en met ziekteverwekkers in je lijf: Valter Longo, het lang leven dieet. Inmiddels wordt het al toegepast bij kankerpatiënten tijdens en na chemokuur. De titel van het boek doet vermoeden dat het om een eetgoeroe gaat, maar niets is minder waar. Er wordt 30 jaar onderzoek in beschreven door de wetenschapper zelf, met verwijzingen. (het boek geeft echter geen instructies omdat het medische kennis vergt hoe het "vasten" toe te passen)

    • Leuk 2
  15. Interessant om te zien hoe de mensen momenteel in Wuhan leven. De supermarkten worden bevoorraad (leveranciers rijden tot de wegafsluiting en leger brengt het verder naar de supermarkten. Wanneer in een huizenblok iemand met coronavirus is besmet, wordt het hele gebouw in quarantaine gezet, hen wordt eten gebracht door vrijwilligers. Geen openbaar vervoer, vrijwel lege straten, iedereen blijft thuis.Toch gaan mensen nog steeds boodschappen doen. Ik vind het een nogal groot risico eten aan te nemen van de vrijwilligers of boodschappen te doen. 

     

  16. Ik heb niet alle reacties kunnen lezen hier, dus misschien is deze documentaire al gepost, maar zoniet, ik ben erg onder de indruk van deze feiten. Het zegt alles over hoe het niet moet, en geeft San Francisco als voorbeeld hoe het wel moet in geval van een uitbraak van een dodelijk virus. 
    Ik vind het echt schokkend hoe deze "spaanse" griep zoveel slachtoffers heeft kunnen maken, de leefomstandigheden, de omstandigheden van soldaten, de verspreiding door schepen (troepenverplaatsing) en de argeloosheid van treinverkeer en beslissingen van overheden.

     

    • Leuk 4
  17. Lang heb ik kunnen voorkomen dat de vele verontrustende ontwikkelingen een wissel trokken op mijn binnenwereld. Ik heb nooit uit angst voorzorgsmaatregelen genomen, maar uit realiteitszin. Ondertussen ben ik mijzelf gebleven: Sunny Suzanna. 

    Maar ik merk dat er langzaam iets ingeslopen is dat bijzonder onprettig is. Het heeft vele kanten; waar ik eerst nog wel naar grote feesten/bijeenkomsten ging, ben ik sinds een jaar toch terughoudender. Ik maak me zorgen over mijn zoontje over hoe hij opgroeien moet en wat hij wellicht aan geweld te verduren krijgt. Ik denk veel meer dan eerst aan de slachtoffers die zullen vallen. Het idee dat ik enige controle of invloed heb (op mijn en mijn gezinssituatie) brokkelt langzaam af.

    We leven in een maatschappij die veiliger is dan ooit volgens de cijfers, maar ondertussen voelen Nederlanders zich steeds onveiliger. Door de overspannen media, door eenzijdige berichten, door stemmingmakerij, maar wellicht ook door feitelijkheden.

     

    Kijkend naar mijzelf, ik heb veel voorbereid vanuit de nuchtere kijk en de boodschap van mijn opa en oma die de WO2 overleefd hebben in een concentratie(Jappen)kamp. Maar die jongeren met enorme messen boezemen me echt angst in (voor geweld tegen mijn zoontje), ik zie dat mijn dochter ook angstig is, zij prept vooral op verdediging, de "lonely wolfs" die enorme schade en leed aanrichten, ziekte die een maatschappij volkomen lam kunnen slaan. Waarom grijpt het me nu ineens wel bij de keel? En eerder niet? Ik ben voldoende voorbereid, maar ik ben ondertussen 20 jaar ouder, ik heb niets in de hand wat betreft de grote ontwikkelingen, en ik vind het beangstigend om te zien dat zoveel mensen harder zijn geworden, minder empathisch, zichzelf voorop stellen. Een vooruitblik op "over lijken gaan" als het om hun eigen overleven gaat. 

    Dit alles tegengesproken in het mooie boek van Rutger Bregman "De meeste mensen deugen",  waarin geconcludeerd wordt dat mensen niet sec voor eigen behoud gaan, maar veel socialer zijn en behulpzamer dan we nu het idee hebben. https://www.demorgen.be/nieuws/de-mens-deugt-wel-we-zijn-eerder-goed-dan-slecht-ideeengoeroe-rutger-bregman~b6f04c6e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

    Misschien is dit zo, maar misschien geldt het vooral voor eerdere generaties en niet voor de jongeren van nu (tot 25 jaar). Onderzoek toont aan dat het veelvuldig gebruik van smartphones jonge mensen minder empathisch hebben gemaakt. https://www.nporadio1.nl/homepage/5544-verpest-de-smartphone-een-hele-generatie (ik heb de wetenschappelijke artikelen (nog) niet gevonden.)

    Wat ik zeggen wil: ik ben altijd optimistisch geweest en met de genomen voorbereidingen, had ik een wederopbouw en samenwerking in het achterhoofd. En nou zie ik het zó somber in, en geloof ik niet meer in de goedheid van mensen in het algemeen. Ik word daar erg verdrietig van. Misschien heb ik last van tunnelvisie (op facebook worden de afschuwelijkste stellingen verdedigd met een volkomen gebrek aan fijngevoeligheid en hoor/wederhoor). Met facebook doe ik inmiddels nauwelijks meer wat. Maar ik hoor ook in eigen kring meningen waar ik van schrik. En ik zie reacties van mensen tegen andere (hulpbehoevende) mensen, die ronduit schokkend zijn. 

    Het is hetzelfde gevoel als toen ik op mijn 14e in detail hoorde van de verschrikkingen in de concentratiekampen. 
    Meer dan ooit ben ik bang dat de mensheid niet van zijn verleden heeft geleerd...  

    • Leuk 2
  18. lang geleden kreeg ik een vriendje en die wilde me niet kussen omdat ik rookte. Ik stopte toen met roken. Ik had voldoende motivatie!
     

    Na beëindiging van 10 jaar relatie weer begonnen met roken. Chronische bronchitis gaf na 2 jaar weer nieuwe motivatie, maar het was erg moeilijk. Uiteindelijk is het gelukt om in de koude winter van 2001 (-10 tot -20 graden snachts) de sigaretten in de auto te leggen en de auto 100 meter verderop te parkeren. Als ik wilde, kon ik roken, maar ik zag zo tegen de kou op! Na 2 weken was het snakken naar een sigaret voorbij. Het heeft nog 3 jaar geduurd voordat sociale situaties mij niet meer naar een sigaret deden verlangen. Voor mij was dat altijd een drie-eenheid: uitje, sigaretje, drankje. 
    Inmiddels 19 jaar ervan af. geen moment spijt van. Nooit meer last van zin erin. Scheelt mijn gezondheid, en die van anderen, en veel geld.

     

    Mijn ervaringsadvies: niet jezelf verbieden te roken en de zooi weggooien, maar het roken UITSTELLEN. Dat voelt psychologisch heel anders en is beter vol te houden, voor je het weet ben je jaren verder. Leg de sigaretten wel op een moeilijk bereikbare plek.

    • Leuk 2
  19. Alles is in huis, onze zoon gaat momenteel even niet naar school door omstandigheden (komt dat ff goed uit!). We bepalen per dag of we fysiek naar het werk gaan of thuis via internet werken. De volwassen dochters en onze ouders geadviseerd, het is verder aan henzelf wat ze doen. We gaan dus voor de BIL, het is alleen even wachten op de mededeling dat het virus officieel in Nederland aanwezig is. We vermijden sowieso nu drukke locaties, winkels, handen schudden, visites, openbaar vervoer.
    Ik vond de ebola-virus overigens veel enger. Wij zijn allemaal erg gezond en fit en het lijkt erop dat dit virus vooral de zwakken treft.

    • Leuk 2
  20. Hoi allemaal, 
    Ik ben benaderd door Annelies Rijnbeek en zij wil graag een rapportage maken over of er angst leeft over het coronavirus en hoe mensen zich daarop voorbereiden.
    Ik kan vandaag niet, maar zij zoekt mensen die vandaag iets willen vertellen hierover, of zij eten inslaan of andere maatregelen tegen besmetting  nemen.

    Het is voor EditieNL, onherkenbaar in beeld. Vandaag interview,  komt 18:15 op tv.

     

    Als je je mening over coronavirus en jouw reactie daarop/jouw maatregelen/jouw advies wilt delen met mensen via dit medium dan kun je bellen met Annelies.
    0630921268

     

    PS. het is een vrijblijvende vraag, dus het lijkt me vrij zinloos te gaan discussiëren of wij naar buiten moeten treden met advies of niet en waarom wel/niet.
    Het staat je vrij haar te bellen of niet.

     

    Groetjes
    Suzanna

    • Leuk 1
  21. Op 17-1-2020 om 22:16, JJ&A zei:

    Allemaal fantasie het zou kunnen, maar stel dat het allemaal te verwezenlijken is dan hebben we een enorm plus punt.

     

     

    Een ideetje om een zeer brede en hoge dijk op te spuiten.

    De dijk is bezaaid met windmolens getijden turbines en lichtpanelen.

    Vier sluizen.

    En drie vliegvelden.

    Het vliegveld voor Nederland heft een groot probleem op wat betreft het over bevolkte Nederland.

     

    Met behulp van baggerschepen van het Nederlandse bedrijf Van Oord, die fijn heef kunnen oefenen met de bouw van het palmeiland Palm Jumeirah

    https://www.ontdekdubai.nl/the-palm-jumeirah-palmeiland

    the-palm-dubai.jpg.bf5bfc3199fd34796df62031a0c238dc.jpg

     

    Hier is mijn ideetje ter bescherming tegen de hoge water standen, en eventuele vloedgolven die we in de toekomst kunnen verwachten.

    Er zou waarschijnlijk nieuwe afspraken gemaakt worden over de zee verdeling gezien het uit nood gedaan word om onder andere Nederland tegen de zee te beschermen.

    De enorm brede dijk heeft nog een veel mogelijkheden, waar ik nog over na moet denken.

     

    De getijden turbines moeten gecombineerd worden om de hoge standen van de vloed in de toekomst onder controle te houden, dat is de belangrijkste doel.

    Binnen de dijken kunnen drijvende eilanden worden gemaakt ter bewoning, met evetueel drijven de kassen voor het verbouwen van Groenten door condensatie van het zee water.

    Ook kan veel gebruik worden gemaakt met het telen van kweek vis en zee groenten.

    De dijk zou misschien ook begroeid kunnen worden met geneeskrachtige en voedzame planten de heel snel groeien zo als: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/110066-de-geneeskracht-van-kudzu.html

    De zwarte lijntjes in de dijk zijn betonnen beschermers tegen overwoekering naar vaste land.

    Vooral als met voor ons geschikt klimaat palmbomen zo planten die wel een meter per dag groeien, de palmscheuten kunnen gegeten worden, hout kan voor zeer veel dingen gebruikt worden, bouw van huizen gebouwen, en nog veel andere dingen, de opbrengst is enorm, en het verstevigt ook nog eens de dijk.

     

    Eb en vloed zullen iets geminimaliseerd worden.

     

    Ik kan de kaart later nog wat uitgebreider maken, met de voorzieningen waar ik het over had.

    2065843343_Beschermendedijk.thumb.png.1f109d84a23aedd377cdf8b2abcea8da.png

     

    Een deel van het idee had ik al als jong knaap, een dijk tussen de eilanden met verbinding naar het vaste land met getijden turbienes er in.

    Ik zag een keer een mankette van Nederland op het water bedrijf en legte het voor aan de persoon die het had gemaakt, je had het gezicht van de man moeten zien hij was stom verbaast dat een kleine jongen met dat idee kwam.

     

    Maar nu moeten we het veel groter aanpakken, het is noodzaak beworden.

    Nederland, Belgie, een deel Duitsland heeft er baad bij.

    En het bedrijf: het Nederlandse bedrijf Van Oord kan ons daar bij helpen.

     

    Als men dit doet, en het is een groot succes dat komen de opdrachten binnen van andere landen die ook voor de toekomst beschermt willen worden.

    Is bescherming voor de landen tegen tsunami's mogelijk ik weet het niet, dat lijkt haast onmogelijk, en de landen hebben daar ook niet het geld voor.

    Ik vind dit prachtig!
    Het zijn de vrije denkers, de dromers die met ideeën komen, en het zijn de techneuten die het werkbaar maken.
     

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...