Ga naar inhoud

underground

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door underground

  1.  

    Het is tijd voor een ander systeem. Het oude systeem, ik werk, krijg centjes en kan daar van leven houdt op te bestaan. Neem bv. Whatsapp, een bedrijfje van een handvol mensen wat voor 55 miljard verkocht is, vroeger kon dat alleen gecreëerd worden door mega bedrijven met tienduizenden werknemers. De waarde creatie komt tot stand met steeds minder mensen, moeten we die 55 miljard (van het Whatsapp voorbeeld) slechts verdelen over die handvol mensen? Dat gaat niet werken.

    Hoe moet het anders dan volgens jouw, het geld verdelen onder mensen die er niet voor hebben gewerkt? Ik werk zelf keihard om iets op te bouwen, maar de meeste jongeren zijn alleen maar 'bezig' met tv kijken en bier drinken. En ik zou vervolgens alles moeten afstaan aan diezelfde jongeren? Mensen die buiten hun schuld om in de problemen zijn gekomen moeten natuurlijk geholpen worden, maar ik ben niet solidair met mensen die eerst te lui zijn om te werken en vervolgens gaan protesteren dat ze niet rond kunnen komen

    • Leuk 1
  2. Mijn pensioengerechtigde leeftijd is 71 jaar en 6 maanden, met een levensverwachting van 74 jaar heb ik dus gemiddeld gezien minder dan 3 jaar te leven als ik met pensioen ga. Als ik die leeftijd al haal.

    Gelukkig ben ik nog student, en kan ik zelf nog sparen

  3. Beetje offtopic maar zijdelings te maken als je een BV hebt. Je mag nl. vanuit de BV ook je hypotheek verstrekken. Dus stel je hebt een zak geld aan pensioen in je BV opgebouwd en je leent dit aan jezelf uit voor je hypotheek\huis tegen marktconforme rente, dan mag dat gewoon. De rente die je betaald gaat dan weer naar je eigen BV (vestzak-broekzak) en is bovendien privé aftrekbaar bij je belastingaangifte.:o

     

    loop je dan geen risico dat je je huis kwijt raak als je failliet gaat??

  4. Ik ben nu 17,

    Ik verwacht niet dat wanneer ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt(als ik die al bereik), er nog veel geld in de pensioenpot zal zitten.

    Het is denk ik belangrijk om je pensioen te spreiden, dus niet alleen geld op de bank/pensioenfonds maar ook in andere zaken zoals

    pm en landbouwgrond/vastgoed

    (oké deze twee kunnen ook in waarde dalen maar als de bank omvalt dan heb je nog altijd grond om voedsel te kunnen verbouwen ipv alleen wat waardeloos papiergeld)

    • Leuk 1
  5. De kerncentrale in Petten wordt niet gebruikt om energie op te wekken.

    We hebben de kerncentrale in Petten hard nodig omdat deze ons voorziet van medische isotopen die nodig zijn bij de behandeling van bijvoorbeeld kanker. Er zijn maar een klein aantal centrales in de wereld geschikt voor de productie van dergelijke isotopen.

    De laatste keer dat Petten stillag was er een wereldwijd tekort aan medische isotopen

     

    Desalniettemin, ben ik het er helemaal mee eens dat de centrale in Petten gesloten zou moeten worden, maar hij zal dan wel vervangen moeten worden door een veiligere variant

     

    Overigens is de centrale bijna failliet dus dan zou die wel gesloten worden.

  6. Ik snap dat niet dat mensen protesteren tegen groene energie.

     

    Het ligt er maar wat je 'groene energie' noemt.

    In sommige landen, Frankrijk bijvoorbeeld , wordt kernenergie als 'groene energie' gezien, omdat er minder CO2 bij vrijkomt.

    Daarom kan ik het mij wel voorstellen dat mensen tegen 'groene energie' zijn.

     

    Maar waarschijnlijk weet de massa dit niet en protesteren ze gewoon tegen groene energie omdat de windmolens hun uitzicht verpesten

  7. Voor de mensen die denken dat het in een SHTF wel mee zal vallen met de chaos in de winkels:

     

    In Amerika deelden medewerkers van een sportwinkel vouchers uit voor de nieuwe Air Jordan schoenen.

    Sommige klanten waren zo enthousiast dat de deur van de winkel het begaf.

     

    http://www.10tv.com/content/sections/video/index.html?ooid=44ZXZsaTqBbm2HHNB9aBlLNxLWq2T3el&cmpid=share

     

    Als deze mensen al dwars door een deur breken voor een paar schoenen.

    Wat voor chaos zal er dan wel niet ontstaan wanneer deze mensen moeten gaan uitvechten van wie het laatste eten uit de supermarkt is.

  8. interessant filmpje

    veel gebeurtenissen zijn onrealistisch maar sommigen zijn wel degelijk mogelijk.

    Zoals een wereldwijde pandemie. Omdat farmaceutische bedrijven ook gewoon bedrijven zijn die winst willen maken worden er vooral medicijnen ontwikkelen waar nog winst op kan worden gemaakt.

    Omdat het onderzoek naar bijvoorbeeld nieuwe antibiotica veel geld kost en bijna geen winst oplevert. Worden er bijna geen nieuwe antibiotica ontwikkeld. Terwijl er steeds meer bacteriën resistent worden tegen de antibiotica die we nu hebben.

     

    http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2012/okt/Vernieuw-de-farmacie.html

  9. iedereen denkt altijd dat je organen pas worden 'geoogst' nadat je gestorven bent. En dat de artsen er alles aan zullen doen om je leven te redden.

     

    Maar dit is niet waar, als je orgaandonor bent zullen de artsen er NIET alles aan doen om je leven te redden. Immers als de doktoren je leven niet kunnen redden en je sterft dan zijn je organen niet bruikbaar voor transplantatie. waarom?

     

    wat Kungfufox al aangaf is dat je lever en hard na 4 minuten al niet meer geschikt zijn voor transplantatie.

    Als je hart stopt met kloppen (en de bloedcirculatie dus ophoud) zullen de artsen je nog eerst proberen te reanimeren.

    Aangezien de tijd die artsen nodig hebben om te reanimeren ook al van deze 4 minuten af gaat is het bijna onmogelijk om 'organen te kunnen oogsten' als ze al hebben geprobeerd om te reanimeren.

  10. De hoeveelheid water die je nodig hebt hangt ook af van hoe je je water gebruikt.

    Als je heel spaarzaam met water omgaat dan heb je natuurlijk minder water nodig dan

    Waneer je een groot deel van je water verspilt.

  11. Over kometen en supernova's maak ik me geen zorgen. Daar kun je toch niks tegen doen.

    Ooit zal er een komeet komen die op ramkoers met de aarde licht. Deze komeet kan over een jaar komen of over 1000 of over 100.000 jaar.

    Of we dat gaan overleven is afhankelijk van of we tegen die tijd, de technologie hebben om zoiets tegen te houden.

     

    Zonnestormen zijn een ander verhaal i.v.m elektronica. Maar dit is eenvoudig op te lossen door elektrische apparaten die je in een s.h.t.f nodig hebt, Zoals een noodradio.

    In een faraday cage te bewaren.

  12. Mensen zijn kuddedieren

    Nog een mooi voorbeeld toen we op het vliegveld stonden.

    Er stond een lange rij bij het inchecken. De mensen die aan de beurt waren, stonden blijkbaar in de verkeerde rij want ze werden ergens anders in de buurt.

    Vervolgens loopt de hele rij achter ze aan :rolleyes:

    Even navragen, bleek dat we wel in de goede rij stonden. En konden we zo doorlopen. :D

  13. Hallo allemaal,

     

     

    Het is mij opgevallen dat er heel weinig gevriesdroogd voedsel is te krijgen in Nederland.

    Hoe kan dat? Is er te weinig keuze? En daardoor weinig vraag? Is het te duur? Of niet lekker?

     

     

    Mvg Dakhaas

     

    Ik denk dat er in Nederland weinig gevriesdroogd voedsel te verkrijgen is omdat er hier minder vraag naar is.

    Er zijn hier in Nederland weinig mensen die denken dat we in een situatie terechtkomen, waarin je een grote en lang houdbare voedselvoorraad nodig hebt.

    Van de groep mensen die wel het nut inziet van gevriesdroogd voedsel. Zal een klein gedeelte het niet kopen omdat ze het niet lekker vinden.

    Als er te weinig mensen zijn die het kopen zal er ook niet veel keuze en variatie zijn. Een bedrijf zal namenlijk niet 10 verschillende varianten van een product verkopen als er niemand is die het koopt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...