Ga naar inhoud

Schatkist

Lid niveau 2
  • Items

    271
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Schatkist

  1. Binnenkort een huis kopen in Duitsland, heeft iemand tips ivm met de koop.... Dat hele gedoe met overbieden zit me niet lekker... 

    Inderdaad, check hoe het zit met de hypotheek. Toen wij hierheen verhuisde hadden we nog onze Nederlandse banden die we mee konden nemen. Heel veel banken snapte dat niet of wilde dat risico niet aangaan dus bij ons werd de keuze aardig beperkt. Daar komt wel bij dat wij niet aan de NL grens gingen wonen.

    Zoals gezegd eigen geld is een must.

    Verder kan ik ook niet hee erg helpen aangezien wij een grondstuk gekregen hebben en er op gebouwd hebben.

    Ps. Mocht je hier niet uit m’n verhaal halen wij zijn dus ook ondertussen verhuisd naar Duitsland.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    • Leuk 1
  2. Hoewel het natuurlijk niet prettig is, ga ik er van uit dat er op dit moment al dragers van Covid-19 in Nederland zijn, maar is het waarschijnlijk dat deze mensen ofwel niet ziek zijn, ofwel zulke lichte ziekteverschijnselen hebben dat ze niet naar een huisarts gaan.
    Mijn werk brengt me dikwijls op vele plekken, en soms weet ik 's avonds nog niet hoe de dag erop eruit ziet.
    Voor nu weet ik dat wel. Ik heb zojuist opdracht gekregen om me klaar te maken ter ondersteuning van een team in het buitenland en ik vertrek morgen vroeg. Eigenlijk zit ik niet echt te wachten om nu te reizen, maar met de nodige voorzorgsmaatregelen acht ik het risico wel verantwoord. Deze keer extra veel gear in de koffers mee om een eventuele verslechtering qua uitbraak het hoofd te kunnen bieden.
    Ik verwacht dat ik niet tot nauwelijks beschikking over internet aldaar zal hebben en ik zal dus waarschijnlijk even een paar dagen geen bijdragen posten.
    Positief feit is dat we als het goed is over een week tot anderhalve week (dat is de termijn die nu genoemd is) ook weten waar we qua uitbraak van Covid-19 aan toe zijn.
    Tot over een week (met uitloop naar 2 weken)!
     
    afbeelding.png.47010921c3b02d3f7db39f1660edff60.png
     
    Het navolgende bericht is even off-topic (maar voor nu te weinig voor een eigen topic)
    Ik voorspel: binnenkort gaat Turkije pas echt boos worden op Nederland.

    De reden: Nederland heeft doelbewust meegewerkt aan het afluisteren van (onder andere) versleutelde communicatie waarvan Turkije op basis van de specificaties van de apparatuur uitging van 'onkraakbare' en veilige communicatie.
    Ik kan het Erdogan deze keer waarschijnlijk niet eens kwalijk nemen als hij hierover uit de bocht gaat vliegen.
    Meer lezen kan hier: https://www.vpro.nl/argos/lees/nieuws/2020/cryptoleaks-geheime-evaluatierapporten-CIA-en-BND-uitgelekt.html#
     


    Goeie reis, zelf nu ook weer onderweg. Gelukkig niet heel ver (Tsjechië) maar je zit toch liever thuis op dit soort momenten.

    Op dit soort momenten is internet juist best belangrijk qua informatie vergaring dus hoop dat je iets weet te vinden/regelen op je verblijf.

    [off-topic]gelukkig niet meer zo vaak naar Turkije, daar ben ik de afgelopen 5 jaar al zo’n 35-40 keer geweest. [/off-topic]


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
    • Leuk 2
  3. Grappig hoe vaak ik hier terecht kom als ik iets ga zoeken via een zoekmachine.
    Ik heb een gasaansluiting maar die gebruik ik enkel om te koken.
    Dus ik was aan het denken om de gasaansluiting af te laten sluiten en te gaan koken met een LPG gastank.

    Je bedoeld een grote tank buiten neem ik aan? Kleine tankjes zijn namelijk zo leeg en de kosten van het vullen is relatief hoog. Qua eisen durf ik het niet te zeggen maar hier in Duitsland weet ik dat de eisen best streng geworden zijn tav zulke tanks. Qua kosten denk ik dat een vaste aansluiting goedkoper zal blijven maar natuurlijk een prepgehalte van 0%


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  4. Frankrijk claimt eerste betrouwbare bloedtest tegen Wuhan-virus.
    Volgens minister Agnès Buzyn heeft Frankrijk als eerste land een betrouwbare test, en is het virus daarom in Frankrijk als eerste Europees land vastgesteld.
     
    https://nos.nl/l/2320327
     
    Dus als ik tussen de regels door lezen hebben bijna alle andere landen géén makkelijke test om op Corona te testen?!?
     

    Waarschijnlijk zijn de andere “testen” bent u in Wuhan geweest, Nee Ow dan heeft u het niet.
    Mogelijk omdat het in het begin werd onderschat/ verkeerd ingeschat?


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  5. Dus nu al 3 zieken in Frankrijk en 1stewardess in Oostenrijk, en !!! een incubatietijd van 1 dag, tot 2 weken.......
    Hoeveel mensen zouden deze 4 al ziek gemaakt hebben ??? Ze zijn al besmettelijk tijdens de incubatietijd.......en dan ook nog een stewardess........

    Die stewardess is wel echt gevaarlijk.
    Aangezien die daadwerkelijk je glas bord enz aanraakt. Ik hoop dat dat niet elke vreemde doet namelijk . Uiteraard kan de verspreiding ook anders maar zo is het wel erg makkelijk voor het virus om te verspreiden denk ik.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  6. Mooi al deze info, ik volg het op de voet en mede omdat ik over ruim 2 weken naar Macau ga (via Hong Kong) erg benieuwd hoe zich dit verder ontwikkeld.

    Gelukkig over 2 weken en niet morgen. Dan is er werden stuk meer duidelijk en kan je een wel overwogen besluit nemen wat je doet of hoe je op reis gaat. Veel plezier alvast!


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  7. Ik ben ook zeker benieuwd hoe dit gaat aflopen. Voor een “griepje” zijn het idd erg heftige maatregelen die China neemt. Afzonderen is inderdaad het beste wat je kan doen als je die mogelijkheid heb.
    Ik werk regelmatig thuis, maar deze week ben ik bv ook voor werk onderweg.
    Genoeg hygiëne maatregelen treffen mensen om je heen in de gaten houden (maar idd hoe langer het duurt voor je symptomen ziet hoe minder effectief dat is). Het nieuws volgen en hopen dat alles met een sisser afloopt.

    Zelf nu ook een griepje en dan houdt het je toch extra bezig.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

    • Leuk 1
  8. Erg leuk dat je het deelt met ons en om zoiets te hebben lijkt me me geweldig. Zowel vanuit het preppers-perspectief maar zeker ook voor je eigen welzijn.
    Ik zie dat je foto’s “Bildxxxxx” heten. Is het ergens in Duitsland (of ligt dat aan mijn telefoon) zo ja waar in de buurt als ik vragen mag.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

  9. Je kan een muismatje (zachte kant) en een stukje schuurpapier nemen in verschillende korrels.

     

    Verder is inderdaad een stuk gewoon leer (oude leren riem) voldoende, compound is leuk als je het heb, het maakt hem zeker scherper maar moet zeker niet.

    • Leuk 2
  10. @Changing the mindset, hoe zit het met de houdbaarheid van zo'n accu, ik snap dat je hem niet moet opladen en dan een jaar niet gebruiken, maar als je hem elke 3 maanden volgens voorschrift via het stroom oplaad of via panelen opgeladen laat, hoe lang gaat dan deze accu ongeveer mee en tegen welke prijs is deze eventueel zelf te vervangen?

     

    Ik vind 450,- namelijk een behoorlijk bedrag (maar ik snap waardoor het deze prijs heeft; eenvoud, omvormer, type accu, veelzijdigheid) als hij "maar" 3 jaar bijvoorbeeld meegaat. Ik heb in reviews hier ook weinig over gelezen.

  11. Heel erg interessant stukje, zelf heb ik met deze gedachte ook veelvuldig gespeeld, alleen het vaste goede leven wat we nu hier hebben zal je dan achter moeten laten.

     

    Ik zal dit draadje op de voet volgen. Succes met jullie avontuur! En inderdaad snel Duits leren, daarmee maak je zoveel sneller vrienden en kennissen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...