Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

martin

Lid
 • Aantal items

  982
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Alles dat geplaatst werd door martin

 1. Ik zou me er niet druk over maken. Als we de reactie van College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) mogen geloven dan is het een normale situatie dat tijdens de productie van paracetamol de stof PCA vrijkomt in een minimale hoeveelheid. (het is beslist geen toevoeging) En dan moet je dus uitgaan van de maximale dosering en dat voor 365 dagen in een jaar. De kans dat je (rekenkundig/statistisch) vandaag door de bliksem word getroffen is een factor 1000 groter dan de kans op een nadelig effect van paracetamol. p.s. ik ga er gemakshalve van uit dat de getallen juist zijn die het CBG heeft gecommuniceerd.
 2. Ik denk het niet. Ik denk dat OHV staat voor ""Overhead Valve Engine" zoals reeds opgemerkt door @Nunya Alhoewel het me niet zou verbazen dat iemand deze afkorting als "merk" zou plakken want dat doen ze wel vaker bij die Ali meuk
 3. Ik denk niet dat Gerrit 19,96 euro gaat betalen voor een handleiding zonder te weten of het ook daadwerkelijk de juiste is. Het zou een stuk helpen als hij de moeite zou nemen om minimaal het merk of het typeplaatje te posten.
 4. Nee hoor, hij bedoelde wat anders. (of hij snapt het zelf niet) Op github is voldoende te vinden hoe de apps werken maar het is redelijk goed doordacht. (dan heb ik het over de API en hoe het OS via de API gebruik kan maken van de traceer functie) Met "contacten" bedoelen ze de daadwerkelijke contacten die in geval van een besmetting van persoon A in de buurt zijn geweest. Dus niet de contacten in je telefoon Het staat in deze link redelijk eenvoudig uitgelegd. https://www.appletips.nl/traceerfunctie-corona-apps/ En uiteraard is het mogelijk dat een incapabele applicatieontwikkelaar alsnog iets in elkaar gaat flansen vol met fouten en privacy-bugs. Maar dat staat dan weer los van het OS en de API want die zit echt wel goed doordacht in elkaar.
 5. Hoe zie je dat met die nano-chips? Werken die zonder stroom? Wat is ongeveer de oppervlakte van zo'n nano-chip? Wat is ongeveer de oppervlakte van een ader? Denk je niet dat het wat onrealistisch is ? En waarom zou je zo moeilijk gaan lopen doen terwijl 98% van de bevolking een mega chip (zijn smartphone) op zak heeft? Ik heb enorme waardering voor je bijdrages dus ik ga je niet afbranden. Maar als je puur rationeel nadenkt en even wat referenties naloopt dan moet je toch tot de conclusie komen dat het totale onzin is wat er over dit onderwerp is gepost via de diverse media? Kritisch zijn over de informatie die we voorgeschoteld krijgen is (naar mijn idee) een goede eigenschap. Maar dan moet je ook kritisch kijken naar de alternatieve informatievoorziening en deze ook zelf even kritisch toetsen of het zin of onzin is.
 6. Als je het niet erg vind ga ik er geen tijd meer insteken. @Paraatpaal Deze kan denk ik wel gelijk op slot want ik kan je nu al garanderen dat de TS niet instaat zal zijn om vragen te beantwoorden of argumenten te gebruiken. De TS heeft vermoedelijk geen kennis van terminologie. De vraag "waar komt geld vandaan" is heel eenvoudig te beantwoorden. Wat hij vermoedelijk bedoeld is "wie/wat bepaald de waarde van het geld" maar dat is een compleet andere vraag. En normaal gezien zou je de TS proberen te helpen met zijn vraag. De TS heeft echter geen enkele interesse om geïnformeerd te worden. @Pin d"Ar Maak een website en post alle zaken die je bezighouden op deze website. Dat werkt veel beter als het gaat om eenrichtingsverkeer. Dit is echt (zoals ik in mijn eerste reactie reeds opmerkte) het vervuilen van een forum.
 7. De vraag "waarom worden er überhaupt een overheid gecreëerd" Dat is een proces wat altijd in een samenleving zal ontstaan. Maar volgens mij begrijp je dat niet en zal je dat ook nooit begrijpen. Dus het heeft ook geen zin om er verder op te reageren. Ook het stukje over autoriteit is al besproken en je kan op iedere reactie gewoon doorvragen maar dat doe je niet. Als jij met 100 man op een eiland terecht komt dan zal er na verloop van tijd een samenleving ontstaan. Hierna zullen er afspraken worden gemaakt en er een autoriteit volgen. Ik ben bang dat het echt te hoog is gegrepen om op dit forum een stelling te maken zonder dat je de capaciteit bezit om je stelling te onderbouwen. Als we het nu zouden hebben over kwantummechanica dan begrijp ik dat het lastig zal zijn om het te volgen. Maar we hebben het hier over het onderbouwen van een stelling. Op deze manier ga je niet verder komen. Lees het anders nog eens een paar keer terug en probeer eens wat te doen met de feedback die er reeds is gegeven. Begrijp je het verschil tussen samenleving/overheid/gezag/regering ? Kan het zo zijn dat je bepaalde woorden niet begrijpt ? (dit bedoel ik niet beledigend). Dat je bijvoorbeeld oorspronkelijk met een andere taal bent opgevoed? Want dan zou ik het kunnen begrijpen dat je steeds vast blijft zitten in het zelfde cirkeltje.
 8. Die vraag is reeds beantwoord. Wat was er niet duidelijk aan de uitleg van @Loreen ? Stel dat je bepaalde zaken niet begrijpt dan kan je dit kenbaar maken zodat we het verder kunnen toelichten. Een regel die je niet mag vergeten is dat we het niet met elkaar eens moeten zijn. Het mag wel, maar het moet niet. Ik zal het stukje nog een keer quoten: Ik weet niet hoe jij het ziet m.b.t. collectieve zaken regelen? Ieder voor zich? of toch een centraal punt als het gaat om zorg? Iedereen zelf op zoek naar water? of toch een gezamenlijk systeem proberen uit te rollen? Iemand die lichamelijk beperkt is aan zijn lot overlaten? Of toch een soort van vangnet creëren? Stel dat een op de 3 bovenstaande vragen ja zou zijn, hoe ga je het dan regelen om het zowel financieel als bestuurlijk te laten functioneren?
 9. Als je nu eens zou beginnen met je eigen tekst terug te lezen en je te verplaatsen in de "ontvanger" is er een kans dat er enige vorm van communicatie kan ontstaan. Dat gaat dus 2 kanten op. Wat er bij bovenstaande 3 zinnen fout gaat is flink wat. Als eerst maak je een aanname die ik al niet kan plaatsen. Wat zie je gebeuren? Welke mensen? Ik ben in dit draadje nog niemand tegengekomen die beweren dat de overheid/autoriteit per definitie goed zou zijn. Het is sowieso erg lastig indien jouw definitie van woorden zoals overheid anders is dan de prima weergave die @Loreen uiteen heeft gezet. Dan kom je met een 2e aanname. Mensen zouden vanaf hun jeugd worden doodgegooid dat overheid/autoriteit goed zou zijn? Ik heb uiteraard geen idee hoe jou jeugd is verlopen maar het is een aanname die voor mijn 100% niet op gaat. Ik ben helemaal niet doodgegooid met hetgeen jij beweerd. En dan sluit je af met een "conclusie" die dus voor mij sowieso al mank gaat. En zo kan ik nog wel iedere post gaan analyseren maar het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer. Wat is je doelstelling om op een preppersforum dit soort posts te maken? Wil je ons "wakker maken" ? Ik denk dat de meeste mensen hier zelf wel instaat zijn om hun eigen mening te kunnen vormen. En deze mening zal voor de meeste niet gevormd zijn door oneliners zonder onderbouwing maar door zelf na te denken en vanuit heel veel verschillende invalshoeken informatie te beoordelen en te verwerken tot een eigen persoonlijke mening. Nu heb je best wel wat zaken geuit die aantoonbaar onjuist zijn dus op dat punt heeft het geen zin om mij "wakker" te maken. Die onzin over Bill Gates is aantoonbaar onjuist. Je kan het allemaal opzoeken tot de kleinste details. Het punt is dat het geen zin heeft om je de links te posten naar de octrooien omdat het niet in je denkbeeld past. Dus eigenlijk zet jij jezelf buiten spel en dat er hier mensen rond lopen die de moeite nemen om je dit duidelijk te maken is best wel bijzonder.
 10. Ik denk dat het een stuk eenvoudiger/simplistischer is. Los hiervan vind ik het overigens fascinerend hoe sommige mensen bepaalde denkbeelden proberen over te brengen zonder gebruik te maken van een normale methodiek zoals beargumenteren of onderbouwen. (en ook geen gebruik maken van externe links) Als je de berichten terugleest dan zie je flink wat oneliners en gebruik van hoofdletters en leestekens om de oneliners krachtiger over te laten komen. Ik had het toevallig recentelijk nog met een mede member over het verschijnsel "Dunning-krugereffect" Dit dekt naar mijn mening de lading wel voor 75%. Persoonlijk vind ik het echt jammer dat sommige mensen zich volledig vastbijten in hun eigen beperkte denkbeelden en niet meer openstaan voor de visie van anderen. Ik vind het prima als iemand het met mij oneens is. Maar ik luister nog steeds naar de argumenten van anderen en soms resulteert dit in andere inzichten. Ik denk dat dit de basis is van persoonlijke ontwikkeling. Als je terugleest hoe het in dit draadje er aan toe gaat zie je dat er geen gebruik wordt gemaakt van "ik denk" of "volgens mij.." maar alles is per definitie een feit. Dus de doelstelling van de communicatie is het verkrijgen van een bevestiging en niet het verkrijgen van een inhoudelijke discussie. Wat het extra lastig maakt is dat de persoon niet de capaciteit bezit om de oneliners inhoudelijk te beargumenteren waardoor dit best wel tot een gênante situatie leidt. Alles wat niet past in het denkbeeld van de TS is het gevolg van "blind" "dom" "onwetend" "schaap". Kritische vragen worden geponeerd met "persoonlijke aanval". De kortsluiting die bij mij ontstaat is dat je als forum member probeert om iemand te ondersteunen/helpen in zijn vraagstelling terwijl de persoon hiervoor niet ontvankelijk is. Ik kon me er een jaar of 7 geleden boos om maken. Ondertussen vind ik het zowel een fascinerend als een treurig verschijnsel. De vraagstelling zou naar mijn idee moeten zijn: "Zouden we zonder een regering beter af zijn?" en dan zou dit best wel een interessant draadje kunnen worden. Zodra iemand zijn mening probeert op te dringen aan een ander is het naar mijn mening per definitie een zinloze "discussie".
 11. Nu heb ik best wel wat begrip voor mensen die tijdens hun ontwikkeling wat tegenslag hebben gehad en/of dat school/studie wat is achtergebleven. Maar om nu dit preppersforum te vervuilen met diverse aantoonbare onzin vind ik best wel jammer. Ik weet dat het geen enkele zin zal hebben en het net zo onzinnig is om met een "flat earther" een discussie te voeren. Maar kan je deze onzin aub op andere forums achterlaten. Het vervuild enorm en er is geen interactie mogelijk omdat je nooit iets zal aannemen dus heeft het sowieso geen zin om het op dit forum te posten.
 12. Blijft toch verbazingwekkend dat dit soort fake video's na jaren weer hergebruikt worden om de meest vage onzin te ondersteunen. Het commentaar onder de video's is ook wel treurig. Dus maakt niet uit of het fake is of niet. Bill gates is evil. Zelfde figuren die een zendmast in de fik steken en niet begrijpen dat het p2000 systeem hierdoor onbruikbaar kan worden.
 13. Ik blijf me verbazen hoe ver sommige mensen kunnen gaan in bepaalde waanideeën. Wat denk je nu zelf? Stel dat je als land inderdaad een volk zou willen onderdrukken/elimineren/uitschakelen/straffen/whatever. (Ik sluit dus niet uit dat China dit zou doen) Dan zijn er minimaal 1000 methodes om dat voor elkaar te krijgen. Ik denk niet dat het ontwikkelen van een virus en dit vervolgens op de grote gok los te laten in de top 1000 zal staan. Denk jij echt van wel?
 14. Ik werk in een vakgebied waar ik het me niet kan veroorloven om het "een beetje goed" te doen. Als een piloot (om maar een voorbeeld te geven) het een beetje goed doet en na 70% van de vlucht alsnog neerstort dan geef ik die piloot niet een 7 als cijfer maar een 0. Het staat vanaf de eerste dag (bijna 8 jaar alweer) onder mijn forumnaam en in grove lijnen vind ik het nog steeds een prima leus die de lading voor 70% dekt Het komt in ieder geval een stuk meer in de buurt dan de stelling dat het de dictatuur van de minderheid zou zijn. Ik ben in een zeikbui dus hoezo niet empirisch ondersteund? Over het algemeen zijn de figuren die de regels alsnog wat zitten op te rekken de figuren die het voor elkaar hebben gekregen om in de positie te zitten waar ze nu zitten (of waar ze komen te zitten). Het volk krijgt wat ze verdient Dat is vreemd. Wat geloof je dan wel? Of bedoel je een andere quote van Winston Churchill die (vrij vertaald) neerkomt op: Hoewel die van Wim Kan ook wel aardig is:
 15. Vanuit preppers oogpunt kan ik ze niet meer dan een 3 geven. Als ik op dezelfde manier mijn werk zou doen dan zou ik (terecht) op staande voet worden ontslagen. Het was in december bekend dat er iets goed mis was in Wuhan. In januari was het meer dan bekend dat het fout zat. In februari was het door de explosie in Italië duidelijk dat het niet realistisch zou zijn dat "ons" land gespaard zal blijven. Dat er flink wat mensen de situatie te licht hebben ingeschat is op zich niet zo'n punt. (ik dacht ook dat het wel mee zou vallen) Maar ondanks dat ik dacht dat het wel mee zou vallen had ik wel de standaardzaken op orde zoals de "persoonlijke beschermingsmiddelen" Als we dan kijken naar een document van het RIVM over uitgangspunten PBM buiten het ziekenhuis en we kijken naar de versiegeschiedenis dan lezen we: Dus je gaat op 20-3-2020 maar eens aan de slag met een eerste versie. Dat is nou niet echt vooruitdenken. Dan presteer je het om 3 weken later te melden dat het niet wenselijk is om uit voorzorg gebruik te maken van PBM omdat er schaarste is. Dan lees ik tussen de regels door dat het beleid is afgestemd op schaarste en dat dit document er gegarandeerd anders had uitgezien als er wel voldoende PBM beschikbaar zouden zijn. Dan is een 3 nog een ruime score want dan heb je naar mijn idee als overheid/instantie flink zitten slapen. Als het nu bederfelijke goederen zouden zijn dan kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar een mondkapje of schort kun je makkelijke een paar jaar opslaan. Dat je als overheid adviseer dat het (vrijwel) geen zin heeft om de complete bevolking van mondkapjes te voorzien is tot daar aan toe. Dat je dit doortrekt tot medewerkers in verpleeghuizen en thuiszorg is ronduit schandalig. Achteraf is het makkelijk praten en "voor de rest" valt het nog wel mee. Maar dat ze flink geblunderd hebben met de gebrekkige voorraad PBM is naar mijn idee echt wel een flinke misstap.
 16. Ik neig van wel maar het is afhankelijk van sommige details. (zoals de hoeveelheid mutaties in relatie met "breed spectrum" en het moet uiteraard wel vrijwillig zijn) Ik vind het overigens wel bijzonder om te lezen dat ik de eerste ben die positief (onder voorbehoud van enkele details) zich zou laten vaccineren. Ook wel bijzonder om te lezen dat er mensen zijn die denken dat gezonde voeding een effect zou hebben op een virus. (dan ontbreekt er enige kennis hoe een virus werkt, kijk even naar de Spaanse griep om de link te leggen dat gezondheid geen relatie heeft met een virusbesmetting) Ik begrijp dat een virus een complexe materie is, maar zeg dan niks. Het idee van een vaccin is dat je een virus kan elimineren. (dus kan laten uitsterven) Het idee van een geneesmiddel is dat je een virusbesmetting kan onderdrukken / genezen voor 1 specifiek persoon. Als je deze besmetting gelijk zou stellen met bijvoorbeeld polio dan vraag ik me af of je dezelfde reacties zou krijgen.
 17. Dit is echt niet hoe je kan oordelen over bijwerkingen. Ze zullen een mix hebben gehad van plaquenil en een antibioticum en iemand met corona voelt zich sowieso niet echt lekker. Ik denk dat de bijwerkingen van antibioticum een stuk meer overeenkomen met hun klachten dan die van plaquenil. Maar als ik binnen 1 week uit het ziekenhuis kan worden ontslagen na een coronabesmetting met als offer dat ik een paar dagen door misselijk zou zijn dan zou ik er voor tekenen. Dat is zonder meer een belangrijk punt. Ik denk overigens wel (ik ben er zelfs van overtuigd) dat het een bewuste keuze is geweest om de bijwerkingen van plaquenil flink aan te dikken. Dit om een run op dit medicijn te voorkomen (wat je sowieso niet zonder recept kan verkrijgen). Een beetje de zelfde tactiek van het RIVM om ons wijs te maken dat mondkapjes vrijwel geen zin hebben, om te voorkomen dat er een nog groter tekort zou ontstaan. Maar je zal maar net je antilichamen om zeep helpen met dit middel en hierdoor een averechts effect krijgen. (wat ik betwijfel, maar ook niet uitsluit) p.s. mijn dochter gebruikt plaquenil dagelijks ivm haar Lupus (SLE). Ze heeft mijn advies (wat ik jaren geleden al had gegeven) om 3 maanden extra voorraad te scoren opgevolgd. Het is in ieder geval nog prima verkrijgbaar op dit moment.
 18. martin

  Zevenblad

  Ik heb ooit eens een blikje water getest wat een beetje over de datum was. https://www.preppers-shelter.nl/forum/threads/preptest-blikje-bronwater-15-jaar-over-de-tht.1518/ Het was de meest langdradige post die ik ooit heb gemaakt en ik heb er geen spijt van.
 19. martin

  Zevenblad

  Ik heb het ooit wel gegeten. Ik vind de smaak iets te bitter maar het is prima te doen. Je kunt het bereiden zoals spinazie. Zelf gebruik ik het vaker in een salade met nog een heleboel andere zaken zoals jong berkenblad / zuring / roomse kervel / lavas / Oost-Indische kers / dragon / zeekool / bieslook Je zou het kunnen eten met een gekookt ei en iets van gekookte aardappelen of aardpeer. Probeer het eens en maak er een post over. En vergeet de foto's niet.
 20. Rekenkundig gezien is deze dag inderdaad 4,333% korter maar dat zal je pas morgen kunnen zien. (er vanuit gaande dat rond de middag de cijfers van de vorige dag worden gecommuniceerd) Maar eigenlijk ben ik al 2 weken geleden gestopt met het kijken naar grafieken aangezien het geen enkele zin heeft om een verloop uit te werken terwijl er zowat iedere dag andere spelregels worden gehanteerd. Zoals iedere data-analist weet mag je nooit de regels veranderen van het criteria die je gebruikt in een getallenreeks. Als er dan ook nog een exponent aanwezig is dan is de kleinste verandering al funest om nog iets met het verloop te kunnen doen. Nu zijn er mensen die beweren "ja maar dat maakt toch niet uit want als we maar 10% van de gevallen testen dan blijft dit toch constant" maar dat werkt alleen als men vanaf de eerste meting dit zou hebben toegepast. De enige waardes dus je nu nog zou kunnen gebruiken om nog enige verloop te kunnen bepalen zijn de sterftecijfers maar ook die gegevens zijn al nutteloos want zelfs een sterftegeval met symptomen van corona zal men in de meeste gevallen niet meer testen en dus ook niet meetellen. De reden dat ik er boos om word is omdat door dit soort geklungel dus ook niet kan meten of bepaalde maatregelen wel of geen effect hebben. Eigenlijk heeft de RIVM het (in mijn ogen) compleet verkloot. De term "meten is weten" kunnen we hier niet meer toepassen. Wat er mogelijk nog overblijft om te meten is bijvoorbeeld het rioolwater om te berekenen hoeveel virusdeeltjes er in verhouding in het riool zitten.
 21. In theorie zou je nu iedereen in de leeftijd tussen de 10 en 35 die gezond zijn zo snel mogelijk moeten laten besmetten. Dan is deze groep over 2 a 3 weken immuun en kunnen ze mogelijk de klap opvangen van/voor de generatie 35 tot 55. En dan maar hopen dat voor de meest kwetsbaarste groep er in de tussentijd een medicijn zal zijn (voor een vaccin zal het iets te vroeg zijn) Het is misschien wat immoreel om het zo uit te voeren maar het lijkt me in ieder geval minder erg dan een natuurlijk verloop zolang er nog een exponent van ongeveer 40% in dit verloop zit.
 22. Het blijft lastig om de cijfers te interpreteren. Als eerste de vraag in hoeverre de cijfers juist zijn. En er zijn zoveel aspecten die invloed kunnen hebben op het aantal besmettingen. Het lijkt me ondertussen beter om andersom te gaan redeneren en te gaan wegstrepen wat GEEN invloed heeft op toename. @OBL-Rien, doe jij even mee, je analytisch denkvermogen is bovengemiddeld sterk ontwikkeld. De temperatuur kunnen we helaas gaan wegstrepen. Ras (meer of minder ace2 receptoren) zijn volgens mij ook niet bepalend. Leeftijd/gezondheid heeft zeker een relatie met de sterftecijfers. (is ook wel logisch want dat heb je met iedere virusbesmetting) Het effect wat er bij de Spaanse griep is geweest kunnen we ook wel wegstrepen (ik doe het relevante nog even in quote) Maar het zou wel een verklaring kunnen geven voor sommige (uitzonderlijke) gevallen die ondanks goede gezondheid gestorven zijn (maar zijn nog steeds uitzonderingen dus moet je analytische gezien gewoon negeren) Italië en Spanje zijn de 2 landen waar het echt helemaal mis loopt en ik ben echt bang dat dit te maken heeft met de cultuur. Een Spanjaard zit nooit thuis en zal of werken of op een terras zitten te drinken of in een restaurant te eten. Een Italiaan idem dito. De italianen zijn erg laat begonnen met maatregelen en zover het in te schatten is (maar dat kan ik niet onderbouwen) zullen niet veel mensen de instructies om van de terassen weg te blijven hebben opgevolgd. In Spanje weet ik het in ieder geval zeker dat de meeste mensen in het dorp waar ik soms verblijf de ernst niet hebben ingezien en hebben ook de meeste zaken genegeerd. Ondertussen word er keihard opgetreden als een Spanjaard over straat loopt en zelf de hond mag je tot een maximale afstand van 250 meter uitlaten. Voor de rest mag je niet meer naar buiten tenzij je naar de winkel moet of naar de farmacia. Zonder een recept of bestelbon heb je een probleem. Vanaf morgen (onder voorbehoud) zal men in Catalonië zelfs een certificaat/ontheffing moeten bezitten als je jezelf verplaatst. Ik heb me flink zitten vastbijten op de data maar het enige wat ik zie is een mogelijk verband in discipline van de bevolking en de rem in toename.
 23. Ik ken 2 mensen die op dit moment in thuisisolatie zitten en met dit middel naar huis zijn gestuurd. Ik wil je wel een PM sturen met wat meer details. Dit betekend uiteraard niet dat het ook daadwerkelijk helpt.
 24. Nou nee, Mijn dochter heeft lupus en heeft dit middel als "standaard medicijn". Je kan het best wel een jaartje of 10 gebruiken maar je moet wel diverse zaken regelmatig testen zoals de ogen. Jawel, Dit middel is nu "standaard" wat je zal voorgeschreven krijgen als je in thuisisolatie zit en klachten krijgt.
 25. Er is (zover ik weet) nooit gemeld dat het preventief zou werken. Er is wel gemeld dat zodra de longen aangetast zijn (ontstoken en vocht ophoping) je met Chloroquine/plaquenil een positief effect kan krijgen tijdens het (natuurlijk) herstel. Dit heeft te maken met zowel de ontstekend remmende eigenschap als een verzwakking/vertraging van het immuunsysteem. Dat lijkt tegenstrijdig maar heeft te maken met een te sterke reactie van het immuunsysteem (cytokinestorm). Omdat het 2 weken duurt voordat Plaquenil gaat werken is het lastig in te schatten wanneer je hier mee zou moeten starten. Ik heb het wel liggen en als het ziekenhuis compleet overbelast is en ik zou klachten krijgen en mijn saturatie zou zakken onder de 95 dan ga ik het gebruiken. P.s. Dit is beslist geen medisch advies en de bijwerking van dit middel zijn niet mals. Ik zou het alleen gebruiken als het echt volledig uit de klauwen zou lopen en ik weet dat er geen ziekenhuis meer is die plaats zou kunnen bieden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...