Ga naar inhoud

martin

Lid
 • Aantal items

  1246
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  42

Alles dat geplaatst werd door martin

 1. Als ik doorklik op de links dan kom lees ik letterlijk de volgende quote: Ik ben best wel kritisch en stel dat ik nog een kinderwens zou hebben dan zou de kans groot zijn dat ik voor de vaccinatie had bedankt. Niet omdat ik denk dat het vaccin mij bewust onvruchtbaar zou maken maar omdat ik niet kan voorspellen want het effect van het vaccin kan zijn op een ongeboren vrucht en/of vruchtbaarheid in het algemeen. Maar het is toch best wel een zwaktebod dat men een aanname maakt en als deze dan niet overeen komen met de cijfers men een verklaring gaat zoeken dat dit komt door "het feit dat Israël het laboratoriumland van Pfizer is, en dat het een hoog percentage ontvangers placebo's moet hebben gekregen" Zo kan je natuurlijk overal mee wegkomen. Ik zelf kom uit de tijd van de "softenon baby's" dus ik zal nooit uitsluiten dan er alsnog bijwerkingen boven water komen drijven die onvoorzien zijn. Maar ik denk dan niet dat dit een vooropgezet plan is om de bevolking met 90% te verminderen want ik denk dat hiervoor veel eenvoudigere methodes voor te bedenken zijn. (hint is drinkwater)
 2. Rekenkundig gezien wel. Als je kijkt naar de hoeveelheid energie en de warmte die je kunt produceren met 1 euro gas of 1 euro petroleum dan zal gas net iets goedkoper zijn. Maar in de praktijk bespaar je met de zibro alsnog omdat je met een zibro veel specifieker je ruimtes verwarmd. Ik heb een zibro staan in badkamer en in de keuken. Als ik deze 2 ruimtes zou moeten opwarmen met de CV als het koud is dan zal mijn gasverbruik richting 20m3 oplopen ipv de 10 m3 en ik ga inderdaad geen 10 liter petroleum verstoken. En in de woonkamer is een houtkachel (en radiatoren) en als het echt koud gaat worden (onder 0) dan ga ik toch echt over op hout icm selectief de radiatoren openzetten. En een ruimte op 18 graden met stralingswarmte zal je toch echt als veel warmer ervaren als een ruimte op 21 graden die via radiatoren is verwarmd.
 3. Daar ben ik het mee eens. Ik heb overigens bewust GEEN laser omdat ik 100% onafhankelijk van het lichtnet wil zijn. En een laser die werkt alleen op het lichtnet (voor de ventilator en de aansturing). Een gewone zibro (maar dan wel turbo) werkt op 4 stuks 1.5 volt batterij en die moet je dan om de 2 jaar vervangen. Het voordeel is dat deze het altijd zullen doen, ook zonder werkend lichtnet. Als je het helemaal gaat uitrekenen dan is het verbruik van een zibro alsnog een fractie duurder dan gas maar met een zibro kan je veel specifieker verwarmen.
 4. Je hoeft ons niet teleur te stellen, ik denk dat @rien redelijk op de hoogte is van natuurkunde en het is simpelweg verwaarloosbaar. Het is inderdaad een verschil hoe je warmte ervaart en wat de werkelijke warmte is. Een ruimte die verwarmd word met een zibro kachel op 18 graden zal je als warmer ervaren dan een ruimte die op 21 verwarmd is d.m.v. radiatoren. Een schuur waar het 12 graden warm is en waar je een straalkachel zou plaatsen lijkt ook een stuk warmer dan een kamer waar het 18 graden warm is. Als je kamer 15 graden warm is en je plaats een thermometer 3 meter van je bloempot dan zal je temperatuur 0,0 graden oplopen. Maar je huid zal wel de stralingswarmte ervaren. Als de ruimte extreem klein zou zijn (0,5 x 0,5 x 2m) oftewel 0,5 m3 dan zou je in theorie rond de 0,6 graden temperatuurstijging kunnen uitkomen maar dat lijkt me dan weer niet gezond m.b.t. zuurstofgebrek. Wel grappig om die reacties te lezen. Zo overtuigd van hun "gelijk" en totaal niet op de hoogte dat er nooit meer energie zal vrijkomen dan hetgeen je er aan energie in stopt.
 5. Het punt wat men (in mijn ogen) vergeet is dat er een reden zal zijn waardoor iemand een tekort heeft aan bepaalde mineralen. Iedereen zou dan denken dat dit komt omdat iemand deze mineralen niet voldoende zou innemen. Een veel logischere verklaring is dat er "iets" mis is waardoor je lichaam niet in staat is om deze mineralen op de juiste manier op te nemen. Dus stel dat iemand (ik noem maar wat) een extreem ijzertekort heeft dan denkt de gemiddelde persoon "meer ijzer innemen" Maar in 98% van de gevallen is de oorzaak een stoornis in het opnemen van ijzer, bij vrouwen een extreme menstruatie, of een chronische ziekte. Het is een klassiek voorbeeld van oorzaak en gevolg. En als je naar de landen kijkt dan kom je eigenlijk al snel tot de conclusie dat het in deze situatie ook zo zal zijn. Dan nog kan het een interesant resultaat zijn want als mensen door een bepaalde afwijking een tekort zouden hebben aan selenium dan zou je in ieder geval vooraf kunnen meten dat deze groep een extra risico lopen. Ik ben bang dat het extra toedienen van selenium het probleem niet zal verhelpen. Nog even een quote waar mijn statistische haren van overeind gaan staan. Tja, zo ken ik er ook nog wel een paar. En als hij het zich dan afvraag, dan zou ik toch echt eens kijken naar de demografie en de sterftecijfers.
 6. Dat is in mijn ogen zeer twijfelachtig. Er zijn in Nederland en omringende landen eigenlijk geen gevallen bekend van een tekort aan selenium en/of zink Als je dan kijkt naar de sterftecijfers en deze cumulatief zou doorrekenen naar de ergste gevallen dan zou je moeten uitkomen op landen waar er wel een tekort zou zijn aan deze stoffen. Ik kan dat verband niet terugvinden. https://allecijfers.nl/nieuws/corona-virus-covid19-bevestigde-besmettingen-doden-per-land-wereldwijd/ Het blijft uiteraard jammer dat het criteria waar de cijfers op gebaseerd zijn voor ieder land anders zijn want anders zou je er nog iets uit kunnen afleiden. Enige cijfers waar je iets mee zou kunnen is oversterfte maar ook daar zie ik geen significante verschillen in terug die je zou kunnen koppelen aan een supplementen tekort.
 7. Ik staat toch onder je negeerknop dus mijn antwoord ga je niet lezen, maar de vraag is op zich wel actueel. De term depressie is erg vaag. Eigenlijk heb je het dan over laagconjunctuur Maar goed, laten we het anders maar inflatie noemen want eigenlijk komt het daar op neer. Maar de laatste tijd hebben we op diverse punten juist een deflatie meegemaakt. Als alles 2x zo duur wordt kun je ook stellen dat de waarde van het geld is gehalveerd. Wat we nu meemaken is in mijn ogen uniek. We merken dat alles op zijn grens zit. Of het nu gaat om beschikbare woningen, beschikbare energie, beschikbare grondstoffen, beschikbare arbeidskrachten,beschikbaar transport, het maakt niet uit, er is een enorm tekort. Dus het maak niks uit want alles waar je in gaat investeren zal in waarde stijgen maar daar heb je niks aan want alle andere zaken worden ook duurder. Als dit zou resulteren in hyperinflatie dan verdampt alles. Maar stel dat je mijn bericht alsnog lees dan zou ik eens contact opnemen met je zwager https://www.zonnepanelen-xtra.nl/ En vragen wat hij de afgelopen dagen en de komende week gaat ervaren m.b.t. zowel levering als met bestellingen. Wat ik voorspel is dat er een enorme toename is in offertes, en dat er een probleem begint te ontstaan aan leveringen/transport/inkoop. En dat ga je zien in alle andere bedrijfstakken. Er is (nog) geld in overvloed maar je kunt er straks niks meer voor kopen. Dus je kunt 1000m3 stenen kopen en die zou je over 2 maanden vermoedelijk voor 2x de huidige prijs kunnen verkopen. Of je koopt 100m3 houten balken, of 1000 zonnepanelen, of 1000 kilo rijst. Er zal een moment komen dat je beseft dat het niks uit maakt. Want de waarde van het geld is eigenlijk het probleem en dan kan je wel roepen "mijn investering in stenen is verdubbeld" maar je brood is 10 keer zo duur geworden. En dat is wat je noemt hyperinflatie. Dus er is geen goede investering te maken. Enige wat ik jouw (persoonlijk) zou adviseren is wat boeken inkopen over natuurkunde/scheikunde/biologie zodat je wat meer de elementaire basiskennis kan bijspijkeren. En als je echt nog een kleine 50.000 euro over heb zou ik deze gelijk gebruiken om je maandelijkse lasten te verlagen. (dus in geval van een koopwoning vervroegd aflossen, maar je heb een huurwoning dus daar kan je niks mee) Inkoop van zilver is ook al een probleem https://www.thesilvermountain.nl/nl/2-kilo-nederlands-muntgeld 995 euro heb ik er ooit voor betaald en nu kan ik wel roepen, YES 40% WINST Maar dan mis je de clue. Het zijn wel spannende tijden en ik ben heel benieuwd hoe het zich de komende tijd gaat ontwikkelen.
 8. martin

  Franse protesten

  Omdat deze sites willen dat je klikt, niet dat je het ook nog eens gaat doorlezen. Maar hier is het voorstel https://www.senat.fr/amendements/commissions/2020-2021/811/Amdt_COM-1.html Het is dus een voorstel, en het is een dom voorstel, net zoals er in Nederland honderden domme voorstellen zijn gepubliceerd. En je raad nooit wat ze met dit voorstel hebben gedaan. Rejeté Oftewel afgewezen En dat was dus op 4 oktober. En dan ga je als wappie site alsnog dit soort onzin posten zodat je alsnog wat clickbate overhoud want niemand zal ook maar even de bronnen checken en dan uitkomen op het originele artikel. Als een fransman alle Nederlandse voorstellen zou gaan posten die ooit door Kamerleden in stemming zijn gebracht dat denk ik dat ze de Nederlanders ook wel compleet gestoord zullen vinden. Maar je moet toch wat om bezoekers te trekken dus dan maar compleet verknipte voorstellen die nooit en te nimmer zullen worden goedgekeurd gaan vertalen en dan verontwaardigd zijn.
 9. Heb je het zelf ook bekeken en begrepen? Of doe je zomaar een copy/paste? Het gaat hier over een universeel vaccin voor een influenzavirus. Covid19 is een coronavirus. Enig idee hoe snel een influenzavirus muteert? Enig idee hoeveel varianten er op dit moment bekend zijn? Tevens hebben ze het ook over een HIV vaccinatie. Nu is HIV niet iets wat je krijgt van een hoestbui of het geven van een hand. Dus dat er dan andere criteria word gehanteerd lijkt logisch. Iets met appels en peren.
 10. Het is wel humor moet ik zeggen. (en goed voor mijn Spaans) En hij is geen arts. Ik begrijp dat het lastig voor je is maar de titel dr is doctor en dat is een graad als je aan een universiteit bent afgestudeerd. Dat je dan vervolgens denkt dat dit gelijk is aan het Nederlandse dokter is echt onjuist. Een quote: Dan heb je echt geen idee wat trombose is. Maar wat kan je ook verwachten van iemand die geen medische opleiding heeft genoten maar informatica heeft gestudeerd. Heeft wel wat zaken gepubliceerd. En dan komen deze 2 dwazen uit op: Manmanman, Morgellons, het blijft maar terugkomen bij dit soort figuren. En dan: Wat een amateurs, dit zijn nanobots, die herken je toch gelijk. En ze worden aangedreven door een nanokernreactor. Vervolgens: Dus eerst "alles wat u gaat zien is 10x" en dan even later "kan 80x of 200x zijn" Ja dat is lekker handig om aan de ene kant te beweren dat men niet volledig zou zijn in de samenstelling, maar je wel als complete pannenkoek jezelf kunt veroorloven om zomaar wat te roepen met afwijkingen. Deze mafklapper kwam ook met het verhaal over magnetisme maar dat was zo extreem eenvoudig te weerleggen dat hij nu maar op deze toer bezig is. En de conclusie van deze mafklappers: Tja, als je totaal geen verstand heb van deze materie dan ga je het inderdaad ook nooit begrijpen. De volgende keer toch maar eens die microscoop in een steriele ruimte gebruiken is mijn advies. Maar goed, ze hebben sowieso weer 1 extra hit op hun clickbate site en ik heb weer mijns Spaans een beetje kunnen bijspijkeren. (Wel redelijk goed vertaald overigens)
 11. Gaaf zon single point of failure
 12. Ik bedoelde het eigenlijk anders. Het punt wat ik wilde maken is dat je als horecaondernemer nu een probleem hebt zodra er iemand voor de deur staat en je weet dat deze (om welke reden dan ook) geen vaccinatie heeft. Die moet je dus weigeren terwijl je waarschijnlijk heel dat QR verhaal een enorme berg onzin vind. Als je de persoon weigert ben je een "enorme klootzak" en ben je niet alleen 1 klant kwijt maar heb je kans dat deze klant je nog veel meer klanten zal gaan kosten "want principe is principe" En als je die persoon niet weigert dan heb je kans dat iemand aan tafeltje 3 een melding gaat maken bij handhaving want "Ik wil niet met een wappie in dezelfde ruimte zitten" Dus wat je ook doet, je doet het fout terwijl je als ondernemer helemaal niet de rol had willen/moeten innemen om dit soort zaken te handhaven. Het is toch een grof schandaal dat deze ondernemers tegen wil en dank handhavers zijn geworden? Ik vind dat wat kort door de bocht en @MamaM heeft het meeste al aangestipt. Maar eigenlijk weet je zelf ook dat het niet zo zwart/wit is Als je als bedrijf ervoor kiest om voor de minste kosten personeel in te zetten dan werk je inderdaad met jong personeel. Als dit resulteert in flink veel fouten die hierdoor alsnog flink geld gaan kosten dan weet je dat dit niet de meest slimme zet is. Dus de koper/consument is hier de grootste hypocriet. Als iedereen de winkels/restaurants/ondernemingen voorbij loopt waar hij problemen mee heeft dan is dit probleem heel snel vanzelf opgelost. Als je dat verhaal nu eens wat normaler had geformuleerd had ik je echt wel een dikke plus gegeven want ik ben het met de inhoud eens. De stijl vind ik jammer. We kunnen het opsplitsen naar "De meeste ondernemers zijn een stelletje parasieten" maar volgens mij krijg je dan een draadje met maar 1 conclusie. En dat is dat je krijgt waar je voor betaald. En de mensen die het hardste roepen (in de meeste gevallen) zijn het minst bereid om te betalen. Zie dierenwelzijn, plofkippen, shoppen bij de Action, eieren kopen bij de super en de boer kan het bekijken want zijn eieren zijn 2 cent per stuk duurder, bestellen bij ali ipv de lokale shop, etc etc En nee, het gaat niet om je besteedbaar inkomen. Mijn ouders konden maar 1 keer per week vlees permitteren en die heb ik nooit horen klagen. Maar goed, we dwalen wel "een beetje" af van het oorspronkelijke onderwerp.
 13. Ik heb zowel zakelijk als privé redelijk veel te maken met dit onderwerp. @Enki heeft het meeste al gezegd. Het is voor een opsporingsinstantie redelijk lachwekkend hoe mensen denken om hun privacy te kunnen beschermen met middelen zoals VPN of andere browsers. Het is net zoals met alle andere zaken. Je zult je echt compleet voor de volle 100% moeten verdiepen hoe bepaalde zaken zoals tcp/ip/icmp/vpn/arp/ipv6/dns/nat/dhcp werken voordat het zin heeft om bepaalde tools zoals vpn/tor te gaan gebruiken. Je kunt het vergelijken met het kopen van een extreem duur slot terwijl de achterdeur open blijft staan. 90% is bewustwording van wat wel en niet mogelijk is, die overige 10% kan je compenseren door tools te gebruiken (op de juiste manier) spijker/kop Tja, als je echt denkt dat men geïnteresseerd is in mensen die alternatieve sites bezoeken dan zou justitie compleet vastlopen (zover ze niet al compleet vastgelopen zijn) Dat er actief sites en platforms worden gecensureerd is in mijn ogen redelijk logisch maar als je (om maar iets te noemen) onzin verkoopt op een site waardoor heel veel mensen hierdoor onjuiste afwegingen maken dan kan ik me voorstellen dat je als overheid dit wilt stoppen. De meeste mensen zijn te lui en/of te dom om zelf de berichtgeving te kunnen inschatten op waarde en validiteit. Nu hou ik zelf ook niet zo van de enorme overheidsbemoeienis maar het blijft natuurlijk een punt van discussie op welk moment je moet ingrijpen. Als er sites zijn die beweren dat kanker een verzinsel is van "big pharma" en met de meest absurde leugens komen aanzetten waardoor de wat minder ontwikkelde mensen hun behandeling niet starten dan zie ik dat als een criminele actie. Hoe ga je als art uitleggen dat vader/moeder nog maar enkele weken te leven heeft omdat de uitzaaien te ver gevorderd zijn? En dan zit je daar uit te leggen dat (ik noem maar iets) curcuma een prima ingrediënt is voor in de keuken maar dat je hier echt geen borstkanker mee kunt genezen. En dat resonantietherapie toch echt niet de juiste behandelmethode is. Maar de alternatief denker die ziet alles als een complot dus het heeft geen zin om er tegen in te gaan. Ik denk dat je het zo moet zien: Alles wat we doen op het internet is terug te vinden in logbestanden. De meeste relaties zijn te achterhalen door deze logbestanden te combineren. Dus het maakt echt niet veel uit of je nu linux/windows/ios/whatever gebruikt en je bent inderdaad niet interesant genoeg om actief getapt te worden. Je kunt het vergelijken met camerabewaking. Niemand zit live mee te kijken op de camerbeelden van een winkelstraat. Na een gewapende overval gaat men wel kijken naar de beelden. Niemand zit mee te gluren op jouw computer wat je allemaal uit zit te spoken. Zodra jij compleet doorsla en een ernstige misdaad begaat dan komen ze keurig jouw computers/tablets/phones ophalen en heeft die VPN software geen enkele waarde zodra een forensische rechercheur jouw apparatuur gaat doorlichten. p.s. filteren op DNS niveau. Kijk eens naar https://pi-hole.net/ Als je het 100% begrijpt kan je het toepassen. Als je het niet 100% begrijpt kan je het beter niet toepassen want dan heeft het geen zin.
 14. Zolang het blik gesloten is en niet bol staat kan je het eten. De kwaliteit van het voedsel zal echt niet achteruit gaan als het 30 of 40 graden warm gaat worden in je opslag. Wat ik persoonlijk wel heb ervaren is dat sommige blikken die slecht zijn ingeblikt alsnog gaan oxideren vanuit de buitenkant naar de binnenkant. Zo kwam ik enige dagen geleden tot mijn verrassing tot de ontdekking dat mijn ingeblikte tonijnvoorraad (geen paniek, het is geen echte tonijn) op diverse blikken is bedorven. Ik probeer er nog een post over te maken want dat had ik eigenlijk niet verwacht.
 15. Ik ga die 3e prik inderdaad niet nemen (ook de 2e niet trouwens, want ik heb reeds corona gehad) En nee, ik ga dat ook niet doen als de druk toeneemt. Ik heb weloverwogen gekozen om wel 1 keer Jansen te nemen. En nee, dat is niet omdat ik een dom schaap ben maar omdat ik na me flink te hebben ingelezen deze afweging heb gemaakt. Angst is een slechte raadgever. Maar het is inderdaad een van de makkelijkste manieren om mensen een bepaalde keuze te laten maken. Dat is vanuit de geschiedenis ook altijd zo geweest. Het kost een flinke berg energie om je goed te laten informeren. Ik heb zelf de eigenschap om (zolang ik het qua tijd mezelf kan permitteren) zowat alle bronnen/links door te nemen die ik tegenkom. En daar zitten ook de links tussen van de diverse "alternatieve gedachten" waar ik het in 95% van de gevallen niet mee eens ben. De reden dat ik het dan alsnog doorneem is om een bevestiging te vinden in mijn inschatting dat het complete onzin is. Tja, dat is dus de makkelijke weg. Negeren wat niet binnen je denkbeeld past. Dat moet iedereen uiteraard zelf weten maar ik zie het als stilstand van je persoonlijke ontwikkeling. Ik zie de grap niet zo goed. Dat jij op nr1 sta van de meest onzinnige posts is voor mij echt wel een feit. Dat jij (zoals je zelf al diverse malen heb gepost) mensen onder de negeerknop zet die niet in je bubbel zitten vind ik een vreemde eigenschap. Je kunt wel diverse oneliners en reposts maken van de meest absurde en 100% onjuiste informatie?, maar je kunt niet omgaan met tegengas als er mensen inhoudelijk op gaan reageren? Hoewel ik je posts voor 95% complete riool-onzin-waanzin-leugen-absurd vind dan nog heb ik (om een voorbeeld te noemen) wel die complete documentaire van Argos beluisterd. (en die links naar Maurice de hond) En dat is dan niet dat ik dan ineens alles maar voor zoete koek ga aannemen en compleet doorsla in dit verhaal en compleet ga afglijden als een Micha Kat die blijkbaar zo is vast komen te zitten tijdens zijn onderzoek naar Demmink dat hij zo nodig een compleet dorp ziet als een satanisch netwerk. https://www.trouw.nl/binnenland/een-satanistisch-pedonetwerk-in-bodegraven-waarom-mensen-zo-gevoelig-zijn-voor-dubieuze-theorieen~b1048ba5/ Waarom klikt een complotdenker niet op een link die tegengas geeft? Waarom zegt een complotdenker dat ik een dom schaap ben terwijl ik wel de tijd en energie steek in het zelf vormen van een mening en de complotdenker zonder enige tegenspraak de onzin van een geestelijk labiel persoon voor lief neemt? Wanneer is iemand af als hij beweerd dat er een kind in bodegraaf satanisch is misbruikt terwijl dit kind door een auto-ongeval waar 5 getuigen van zijn geweest is komen te overlijden?. De complotdenker heeft geen grenzen want als complotdenker loop je vast op rationaliteit en dan moet ook de persoon die tegengas geeft onderdeel zijn van het complot. Maar goed, het ging over een coronapas die verplicht word gesteld en ik ben nog niemand tegen gekomen in Zeeland die er om gevraagd heeft. Ik heb die pas wel digitaal op zak maar ik ben wel zo principieel dat als ik ergens niet binnenkom zonder die pas ik de deur voorbij zal lopen. En dat is niet omdat ik een probleem heb met wetgeving. Maar ik heb een probleem met een overheid die de horeca opzadelt met handhaving van een beleid waar je als horeca helemaal geen zeggenschap over hebt gehad. Dat er hier mensen denken dat we nooit meer zonder QR code in de toekomst ergens terecht kunnen lijkt me zeer onwaarschijnlijk. En om de 6 maanden een boostershot gaat ook echt niet gebeuren. Dat corona voor de politiek op bepaalde punten een prima bliksemafleider is dat lijkt me meer dan logisch. Het is een enorme bende in Nederland/Europa/Wereld en de Romeinen die wisten al heel goed hoe je mensen rustig moet houden. "Geef de mensen brood en spelen" Je geef de kritische mensen eten en/of iets wat ze niet willen verliezen. En de wat minder kritische mensen (die zichzelf juist zien als kritische mensen die te beroerd zijn om op een link te klikken en zelf een mening te vormen) die geef je wat onzin in de vorm van complotten. En vervolgens kom je overal mee weg.
 16. https://www.mavaka.com/petroleum-lonten-olielamp-art.html Ik heb goede ervaring met deze shop. Ga niet rommelen met ronde lonten en die open knippen, gewoon goed meten en de juiste bestellen.
 17. Hans Teeuwen kan het de laatste tijd goed onder woorden brengen waar de schoen wringt.
 18. Het is best wel grappig om dit artikel te lezen. Omdat de getallen zo extreem laag zijn durven ze niet met absolute getallen te werken. Dus stel dat er eerst 500 mensen per dag in het ziekenhuis liggen met covid En na verloop van tijd zijn er (vermoedelijk dankzij vaccinatie) er nog maar 5 die in het ziekenhuis liggen (ik pak maar even een paar getallen) En als je dan tot de conclusie komt dat er van die 5 er 3 gevaccineerd zijn geweest dan kan je een artikel gaan schrijven met als kop (in mijn rekenvoorbeeld zou je uitkomen op 60%) En als we dan verder lezen dan krijg je deze lachwekkende quote Met dit soort onzinartikelen ga je natuurlijk nooit serieus worden genomen. En het blijft maar doorgaan. Zo jammer om de echte serieuze zaken niet te zien (zoals indirecte dwang) en met dit soort berichten te blijven komen.
 19. Hier hou ik van. Het lekker met elkaar op diverse punten oneens zijn zonder te gaan schelden. Ik snap het punt van @Hermanusb best wel een beetje. Er is zo veel onzin gepost en een vergelijking maken met een jodenster is in mijn ogen echt fout. (maar goed, ik snap de beeldspraak wel, maar met een paar kennissen van mijn ouders die nooit teruggekomen zijn uit een vernietigingskamp kan ik dit soort vergelijkingen niet echt waarderen) Ik praat over de vaccinatiebereidheid. Dat is niet gelijk aan het aantal gevaccineerden. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet zeker weet of die 90% een voorspelling was en dat het achteraf te hoog is ingeschat. Daar lijkt het overigens wel als ik even door de grafieken van het GGD blader dan gaat het eerder op 83% uitkomen ipv 90. Maar eigenlijk zou je moeten kijken naar het aantal mensen met antistoffen en dat blijft lastig bepalen want volgens deze link https://www.sanquin.nl/over-sanquin/nieuws/2021/07/corona-antistoffen-bij-93-procent-van-donors Zouden we dus alsnog rond die 90% zitten maar ik begrijp heel goed dat je dit met een korrel zout moet nemen want een bloeddonor is geen gemiddelde Nederlander. Heb je hier een bron van? Want dat is dan weer ruis creëren waar @Hermanusb terecht op wijs. Ik ga echt niet om de 3 maanden een booster nemen. En dan kan je wel stellen van "maar daar gaat het wel naar toe" maar dat is denk ik iets te kort door de bocht. Als je in 0,1 % van de gevallen een risico zou hebben op bijwerkingen (wat ik zeker reëel acht) dan zou je na 10 jaar volgens jouw claim al 40 keer een shot moeten krijgen waardoor het risico op schade door een vaccin stukken hoger zou uitkomen dan her risico van een besmetting. Nu heb ik niet veel vertrouwen in de overheid maar zo simpel/stom zijn ze nu ook weer niet. Ik deel die mening want zonder coronabesmetting geen antistoffen en hoe eerder we van deze kutzooi verlost zijn hoe beter. Maar ik heb even de rekensom gemaakt wat het effect zou zijn en dan schrik ik van de getallen. 20% van Nederland is 3,4 miljoen. Hiervan zullen er dan "maar" 2 % in het ziekenhuis belanden. Laten we het eens heel positief bijstellen naar 1% want er zullen flink wat kinderen tussen zitten en die zullen minder snel ziek worden. En die 2% waren de eerste cijfers en de behandeling is al iets beter, dus 1% Dan kom je uit op: 34.000 ziekenhuis opnames Oeps, dat is nogal wat, dat gaan we niet redden. De top was iets van 3400 dus daar gaan we dan 10 keer overheen. Dit scenario gaat dus echt niet werken. En als je dan gaat schuiven met doorlooptijden dan moet je dus iets van 1 jaar uittrekken om dit binnen de capaciteit van de zorg te kunnen op/afvangen. Ik denk dat het ook dit soort cijfers zijn waarom men zit te pushen om meer mensen over de streep te trekken. Maar dan zou ik zeggen "Zeg dat dan gewoon, wees transparant!" maar door dat zwakzinnige gezeur op twitter/facebook/fora van diverse wappies is de twijfelaar allang een extremist geworden die 100% anti of 100% pro is geworden. En dat neem ik de wappies best wel kwalijk. Maar zelf dan nog is (indirecte) dwang in mijn ogen kwalijker dan het inperken van keuzevrijheid. Dus die pas interesseert me ook helemaal niks. Maar om nu via deze maatregel 15 a 20% van de bevolking te degraderen tot een 2erangs burger vind ik verwerpelijk.
 20. Heb je een korte samenvatting want ik vind 9 uur aan audio best wel fors. De plaatjes op de site geven niet echt een positief beeld. Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is de onderbouwing van de 8 claims op de frontpage. Met 10% van de wereldbevolking die volgens de link gaat overblijven hebben we vermoedelijk het klimaatdoel wel behaald dus ik zie toch ook een positief punt.
 21. Volgen mij komen we uit op 9% en niet op 20% En 9% is alsnog een flink aantal maar hoezo moet de overheid dit doen? Het eerste plan was om te gaan voor groepsimmuniteit Er was geen sprake van vaccinatie (want er was toen ook nog geen vaccin) Dus het is geen probleem voor de overheid om als Plan A te gaan voor groepsimmuniteit, maar als we eenmaal een vaccin hebben dan gaan we moeilijk lopen doen over de 9% niet gevaccineerden ? Dat snijdt toch geen hout?
 22. Dat is nou net het punt wat ik probeer te maken. Laat ik het anders uitleggen. Stel het maakt jouw niks uit , wel of geen pas. (prima, geen enkel probleem) En nu heb jij een bescheiden restaurant waar diverse klanten al 20 jaar bij je langskomen. Vervolgens komt er een wet dat jij als eigenaar de mensen moet weigeren die geen vaccinatiebewijs kunnen overhandigen. Ga jij dan de discussie aan met klanten dat ondanks jouw stelling dat het je helemaal niks uitmaakt je ze alsnog gaat weigeren? Laten we het gelijk wat dramatischer maken en stellen dat er een persoon is die al 20 jaar bij je langs komt en in verband met trombose er voor heeft gekozen om GEEN vaccinatie te nemen. Dus de persoon is zeer zorgvuldig met mondkapje en staat voor de deur van jouw restaurant. En die ga jij dan de toegang ontzeggen? Dat is toch best wel een waardeloze situatie dat jij als iemand die het niks uit maakt alsnog de persoon gaat zijn die moet gaan handhaven? Daar moet je eens even over nadenken hoe enorm lullig dat dit is (oké, moet niet, maar mag wel:) ) Ik hoop dat ik mijn punt wat duidelijker heb weten over te brengen. Je hoef het er uiteraard niet mee eens te zijn. Mij maakt het overigens ook niks uit of iemand wel of niet kiest voor vaccinatie. De reden dat het me niks uitmaakt is omdat we op een vaccinatiebereidheid zitten van 90% Stel dat we op 60% zouden zitten dan zou ik het nog enigszins begrijpen (zou ik het nog niet verplichten, maar dat is niet de discussie) Het is naar mijn idee onverstandig om het op deze manier er doorheen te zitten drammen. Ik hou niet zo van drammen.
 23. Hans Teeuwen belicht het op zijn manier. En hij heeft (zoals meestal) een goed punt. Het punt wat hij maakt is dat de culturele sector (en de horeca) nu eigenlijk worden gebruikt om mensen over de streep te trekken. De laatste zin " niet dat ik jullie wil opzadelen met mijn probleem" is denk ik een statement naar de overheid. Want dat is wat ze nu dus doen. Straks word de horeca de gebeten hond omdat je bij de deur moet gaan controleren op een QR code terwijl je in het geheel niet achter dit beleid sta. Ik hoop dat @Rien gelijk gaat krijgen en dat het alsnog niet door gaat. Maar ik moet zeggen dat ik het vertrouwen wel een beetje kwijt bent geraakt in onze regering. We gaan zien hoe het zich gaat ontwikkelen maar "Het voelt niet goed"
 24. Na een mooi dag was ik nieuwsgierig naar de explosie van verontwaardigde berichten op dit forum m.b.t. een indirecte dwang om je te laten vaccineren. Tot mijn stomme verbazing zie ik geen enkele post? Een BREAK topic op geenstijl. Een post op nu.nl En hier zijn 3800 reactie op binnengekomen en dat is nogal wat. Dit is toch de domste zet die je als regering kunt doorvoeren? Of zie ik dit verkeerd? Zelfs de "pro-vaxxer" zoals ik vind dit verwerpelijk. (ik gebruik hieronder "anti-vaxxer" bewust tussen aanhalingstekens want ik weet dat er genoeg mensen met een eigen onderbouwde reden bedankt hebben voor dit specifieke vaccin en niet eens anti-vaxxer zijn maar anders is het lastig om mijn tekst verder te typen) De vergelijking met een rookverbod is niet te maken. Je kunt niet zeggen dat je bang moet zijn van de "anti-vaxxer" want je bent toch gevaccineerd en dat vaccin dat werkt toch zo goed? En hoe wil je dat de "anti-vaxxer" ooit zijn antistoffen gaat krijgen? Dat er misschien 2% van de "anti-vaxxer" alsnog overstag zullen gaan is een minimaal verschil en de 2 deling die je als regering hierdoor creëer is vele malen schadelijker. Die 8% die gaat alsnog bedanken. Dan wordt het een principekwestie en dat kan ik ze echt niet kwalijk nemen. Echt heel dom en onnodig. Maar wat vinden de andere leden van dit forum van deze stap? Zijn er überhaupt leden die dit wel een goede stap vinden?
 25. Tja, hoeveel onzin mag iemand posten voordat hij af is? https://www.reuters.com/investigates/special-report/health-coronavirus-vaccines-skeptic/ https://www.reuters.com/article/factcheck-health-coronavirus-idUSL2N2N72CS https://www.politifact.com/factchecks/2020/dec/02/blog-posting/former-pfizer-employee-wrong-coronavirus-pandemic-/ https://www.thejournal.ie/debunked-pfizer-employee-quotes-mike-yeadon-covid-19-vaccine-5311935-Dec2020/ En zo zijn er nog een stuk of 100. Wat is het doel om een copy/paste van een of andere wappie site op dit forum te plaatsen zonder dat je zelf de inhoud begrijpt of gelezen hebt? Het is in ieder geval een prima voorbeeld van hetgeen ik hierboven heb gepost.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...