Ga naar inhoud

Kaetje

Lid niveau 2
  • Items

    82
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kaetje

  1. Ja natuurlijk oefen ik zo veel als ik kan.

     

    Het is voor mij onbegrijpelijk dat er mensen zijn die een stapel met gear hebben liggen, maar er nooit mee oefenen...

     

    Wat voor nut hebben

    - een waterfilter waarvan je niet weet hoe/ of hij werkt

    - rantsoenen waarvan je niet weet hoe/of ze smaken

    - een rugzak waarvan je niet weet of je hem kan dragen

    - een tent waarvan je nog weet hoe je hem opzet

    - een hangmat die je niet kan ophangen

    - een rocketstove waarvan je niet weet hoe hij werkt

    - etc etc

     

    Oefenen is goed voor je conditie, het helpt om eventuele fouten in je plan te vinden en het zorgt ervoor dat je zelfverzekerdheid opbouwd in het gebruik van je gear.

     

    En last but niet least vinnikhet ook gewoon leuk....

     

    Helemaal gelijk Jada, op de meeste punten.

    Natuurlijk moet je weten hoe je gear werkt en het dus ook minstens een keer getest hebben. In het geval van tent opzetten bij voorkeur ook een keer 's nachts in de regen.

    Maar hoe/of mijn rantsoenen smaken? I couldn't care less. Als het maar licht is, alles bevat en lang houdbaar. Dan heb ik het over de BOB rantsoenen uiteraard. De grotere voorraden (long term voedsel) moet natuurlijk wel smakelijk zijn.

    En testen of ik mijn rugzak kan dragen voor 35 km door ongelijk terrein met een jengelend kind aan mijn arm? Als ik dat elke maand moet oefenen weet ik zeker dat ik de SHTF niet ga overleven want tegen die tijd is mijn belastbaarheid te laag. Nadeel aan fibromyalgie... overbelasting -> belastbaarheid gaat omlaag. Maar ik werk wel aan mijn conditie: elke week 2,5 uur dansles (aan één stuk) en vaak in de weekenden een bal of festival. 3 jaar geleden was 1 uur dansles al te veel dus het gaat al beter.

    En ik weet: als het moet kan ik bergen verzetten.

  2. Schijnt dat Anonymous Netherlands een revolutie op poten wil zetten van aanstaande vrijdag: http://anonymousnetherlands.nl/ en https://www.facebook.com/events/622092337819330/

     

    Ze hebben wel een aantal goede punten, maar nog te weinig antwoorden imho. En sommige van hun eisen zijn simpelweg niet haalbaar, maar als je gaat onderhandelen moet je natuurlijk hoger inzetten...

     

    Ik ga zelf niet, maar vroeg me af of er preppers zijn die wel van plan zijn te gaan?

  3. Wij hebben zelf gekeken naar een fietskar van Chariot. http://www.chariotcarriers.com/en/nl Deze hebben demping en zijn om te bouwen als kinderwagen, loopwagen en met ski's voor langlaufen of sneeuwschoen wandelen.

    Zelf hebben we een pony voor de kinderen maar nog geen geschikte kar voor hierachter.

     

    Als je een lastdier hebt, zou ik zelf eerder kijken naar een manier om de kids op het dier te vervoeren. voor kleine kinderen dmv een mand aan weerszijden, voor grotere kinderen gewoon op de rug.

    Met kind op het lastdier heb je meer beweeglijkheid dan met kind in kar achter lastdier.

  4. Ik zie hier wel een hoop zwart/witte reacties.

     

    Ten eerste: in dit leven is alles een keus. De alternatieven zijn helaas niet altijd even geweldig. Met dit in je achterhoofd is bijstand ook een keus, maar kiezen om geen bijstand te accepteren terwijl je geen inkomen of vermogen hebt is vaak erg slecht voor je gezondheid.

     

    Ik vind het geen probleem dat mensen in de bijstand verplicht worden om werkzaamheden uit te voeren binnen de gemeente. Zolang de gemeente er ook rekening mee houdt dat werken voor de personen in kwestie soms ook onkosten met zich mee brengen en daarvoor compenseert. Bijvoorbeeld kinderopvang. Ik zie mezelf nog geen vuilnis ophalen met een kind op de rug. Bovendien vind ik dat arbeid ook beloont mag worden. Aan de ene kant korten bij niet meewerken, tenzij goede redenen (kind, fysiek beperkt, etc), aan de andere kant belonen bij meewerken. Hoeft niet persé bijster veel te zijn, 5% erbovenop ofzo.

     

    En ik ben geen fan van uitbuiting. De straatveger ontslaan om daarna bijstanders dat werk te laten doen is erg goedkoop. Letterlijk en figuurlijk.

  5. Navulbare aanstekers, en vloeistof om na te vullen zijn goede ruilmiddelen. Chocola?

    En ik vraag me af als water een issue is (in nederland vast niet) of billendoekjes het goed zouden doen... all-purpose cleaning towel.

    En vooral voedsel.

    Denk dat lifestraws het ook wel goed zouden doen als ruilmiddel, voor al die mensen die níet geprept hebben ;-)

    En wat al door anderen is genoemd: alcohol (goedkope bekende whiskey), tabak, voedsel, kleding / stof, WC papier

    Maar ook: dekens, batterijen, vuilniszakken.

     

    En inderdaad seks... Het is hard, maar waar. Zorg dus ook dat je condooms hebt. Niet persé voor jezelf, maar condooms kunnen ook als ruilmiddel dienen. Neem dan trouwens wel Durex.

  6. Waarom denk je dat het WW3 (World War 3)heet.

    Je kan dan nergens meer heen!

     

    Nee, je kan vast nog naar een hoop plaatsen toe, maar de oorlog zit overal. De truc is om ergens heen te gaan waar je denkt dat je jezelf ook kan redden als de winkels niet gevuld zijn, het water niet de kraam uit stroomt en er geen elektriciteit meer uit het stopcontact komt. En dat zie ik mezelf in Nederland nog niet doen.

  7. Een aantal mensen weten ervan, naaste familie, een aantal goede vrienden. Met name mensen die ook hart voor natuur en milieu hebben en/of die de politieke/economische bui al zien hangen.

    Op mijn werk heb ik het er nog niet over. Ook wegens de Hongarije plannen. Ik heb geen zin om ze tijdens de huidige bezuinigingsronde een reden te geven om me te ontslaan zo lang ik nog niet klaar ben voor de grote stap.

     

    Aan de ene kant is het belangrijk om onder de radar te blijven, maar aan de andere kant is het ook fijn om medepreppers te hebben die je al kent, zodat je weet met wie je samen sterk staat. En de beste manier om medepreppers in je vriendenkring te krijgen (buiten preppers.nl om) is door mensen die er gevoelig voor zijn over te halen om te preppen.

  8. Feitelijk is het verhaal heel eenvoudig. energie gaat nooit verloren. Wat voorheen in de vorm van bomen, planten en ander leven rondliep, is ooit verworden tot gas en olie. Nu wordt dat weer vrijgemaakt door het gebruik

    Letterlijk heb je helemaal gelijk. Maar. Dat het niet verdwijnt betekend niet direct dat het in de praktijk nog voor ons beschikbaar is. Ik heb mbt energie geen goed voorbeeld, maar wel mbt grondstoffen: Helium. Weet je wat er gebeurt met de helium in zo'n mooie heliumballon die je voor je kinderen koopt? Na een paar dagen is zo'n ding helemaal leeg en zielig. Waar is die helium dan gebleven? In de lucht?

    Yup. In de lucht. Onderweg naar het heelal. Want helium stijgt (vandaar die mooie ballonen) en ontsnapt uiteindelijk aan de dampkring. Dag helium!

     

    Met energie (en massa) is het uiteindelijk niet anders. Energie komt vaak niet terug in een vorm of op een locatie waar wij wat aan hebben. En energie is niet eens ons grootste probleem als ik sommige mensen mag geloven: de hoeveelheid zuurstof in de lucht loopt terug. Uiteraard wordt de totale hoeveelheid zuurstof op aarde niet minder, maar blijkbaar zit die zuurstof ergens anders, of in een andere vorm (CO2?).

    Maar de mens vindt er vast wel iets moois op om die zuurstof terug te winnen. O ja, daar hadden we regenwouden voor en fytoplankton. Oeps.

  9. Ongeveer 8 geleden 20k in contanten afgehaald, allemaal 10euro biljetten.

    Even gebeld dat ik er over 3 dagen aan kwam om dat op te nemen, geen probleem, stond netjes voor me klaar.

     

    (waarom ik 20k in tientjes opnam? Ik had mijn huis verkocht, deel overwaarde opgenomen en een super leuke foto-sessie mee gemaakt! Douchen in geld, geld uit de wasmachine op bed met dat geld en er tussen liggen en nog veel meer ongein.

    Samen met mijn broertje, een maat en een bevriende fotograaf een super leuke avond gehad!! En de volgende dag weer alles ingeleverd, ook zonder problemen)

     

    Dat is cool! Maar met vijfjes had je 2x zoveel biljetten gehad ;-)

  10. Hai,

     

    Een goede vriend van mij houdt zich hobby-matig bezig met o.a. permacultuur en levend bouwen (google op "levend bouwen" voor meer info).

    Om meer ervaring hiermee op te doen én om zelfvoorzienendheid (nieuw woord?) te promoten biedt hij graag zijn hulp aan bij tuinontwerp en/of tuinaanleg op basis van permacultuur.

     

    Hij is geen prepper, maar de natuur ligt hem na aan het hart, en hij is ervan overtuigd dat de mens zelf veel meer hun eigen voedsel zal moeten gaan verbouwen, o.a. in stadstuinen, om in de toekomst nog over voldoende voedsel te beschikken. Hij heeft geen vaste baan, maar doet vrijwilligerswerk op een stadsboerderij en heeft meegewerkt met diverse projecten van levend bouwen.

     

    In verband met zijn, momenteel, gebrekkige praktijkervaring wil hij de eerste twee projecten doen op basis van onkostenvergoeding.

     

    Als je geïnteresseerd bent laat het me dan per pm weten, dan breng ik jullie met elkaar in contact.

     

    Karin

  11. Als je voor bugging out wilt preppen is het een goed idee om duurdere shampoo enzo te nemen, aangezien je daarvan veel minder nodig hebt per wasbeurt, dat scheelt in hoeveel je mee moet nemen.

    Bijvoorbeeld de shampoos van Weleda (biologisch verantwoord) of Biotherm (esthetisch verantwoord). Beiden heb je vaak aan een koffielepel shampoo al voldoende voor haar wat net over de schouder valt. Van Andrelon heb ik al 3 koffielepels nodig...

  12. Het is niet echt mijn stuk kaas, maar het is me wel duidelijk dat je qua zendbereik met de in Nederland toegestane apparatuur niet verder komt dan circa 50 kilometer als je gelukt hebt.

    Maaaar.... na TEOTWAWKI gaat Nederland mij niet meer de wet voorschrijven. En ik neem aan dat het in eigendom hebben van apparatuur om verder te zenden niet illegaal is? Dus... zou je daar wat meer over kunnen vertellen misschien?

  13.  

    Ik heb dit ding gelezen, filmpje gezien en ik trek een aantal conclusies:

    - Goud op een bellegingsrekening is een illusie, het is gewoon een andere manier om euro's uit te drukken...

    - Goud in een doaune depot (zoals sommige online goudverkopers voor je regelen) is eigenlijk een andere manier van fractional banking. Wederom, dit goud is een illusie.

    - Goud is alleen zinvol als je het zelf fysiek in je handen kan houden.

     

    pfft.... laten we in ieder geval hopen dat de goud-bubbel minder stinkt als die barst dan de vis-bubbel van IceSafe deed. :rolleyes:

  14. Alleen een duur speeltje bij de dealer kopen werkt niet.

     

    Inderdaad. Nou is bovenstaande vitara niet degene waar wij mee rijden, maar standaard is die van ons inderdaad niet meer. Er zitten iig terreinbanden onder en hij is volgens mij ook verhoogt. Wat er verder aan gesleuteld is zou je mijn vader moeten vragen.

    Bovenstaande foto was meer bedoeld als pun op de term "Baggerding". Ook al heb ik ze nog viezer gezien...

  15. Wel jammer dat je met zo'n offroad model dan weer niet offroad kan. ;)

     

    'k Stond vier uur geleden nog met een handelaar te lullen over zo'n Grande Vitara en hij vertelde hetzelfde verhaal als jij. :)

     

    met stuiteren bedoel ik écht stuiteren. Ze doen het juist prima off-road. maar als je rijdt alsof het een quad is vindt geen enkele auto dat leuk.

    En een Grand Vitara is nogal wat anders dan een gewone Vitara.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...