Ga naar inhoud

Jacob

Lid
  • Items

    1404
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Jacob

  1. Beste Tom,

     

    Helaas is jouw verhaal heel herkenbaar. Ik wil jouw topic niet kapen maar zit in een soortgelijke situatie. Werk weliswaar op kantoor maar moet een enorme hoeveelheid werk verstouwen. Vrees bovendien dat ik het over mezelf heb afgeroepen. Begon een paar jaar geleden bij mijn huidige werkgever en "dacht ik zal ze een poepie laten ruiken". Volgas en continu met een vast contract tot gevolg. Nu is er geen weg meer terug. Alles komt naar mij en het houdt nooit op.

     

    Ik leer veel van de inbreng hier. Men heeft gelijk. We hebben maar 1 lijf Tom. En de waardering blijft toch uit.

     

    We moeten terugschakelen van 5 naar 4. Dat trekt ook beter. Hoop dat je snel weer aansterkt.

  2. Die "bovenbazen" hebben zoveel macht, als die samen besluiten dat 't ze wel goed uitkomt als iedere 7 jaar de boel in elkaar dondert, dan regelen ze dat gewoon. Daar hebben ze genoeg macht voor. Een paniek op de grote beurzen is zo veroorzaakt als je geld genoeg hebt. Een flink stapeltje opoffer-aandelen is genoeg. ga automatisch aan 't dumpen en de massa gaat vanzelf mee. Waarom dan 7 jaar? Misschien als een soort zieke samenwerking met bepaalde religieuze instanties om gelovigen geinteresseerd te houden, misschien juist als grote middelvinger naar gelovigen, misschien als daadwerkelijke obsessie met demonen, ik weet 't niet, maar ze hebben er vast hun reden voor.

     

    Het bekende gezegde "Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely" geldt zeer zeker voor dit groepje "bovenbazen". De levens van het normale volk zijn voor hun niets waard, uiteindelijk gaat 't ze er om om totale macht en 100% eigendom van alles en iedereen op aarde te hebben. Dat grote onrust onder 't volk daarbij helpt is gewoon een feit. De aandelenmarkt is 1 zo'n soort onrust, oorlogen en alle bijbehorende (en zeer snel escalerende) gevolgen is een ander soort onrust.

     

    Hou 't volk arm, dom en bang en je kunt ze alles maken. Geef 't volk brood en spelen en ze zullen niet massaal in opstand komen.

     

    Beleg jezelf?

  3. Ik heb zelf een jong ventje en eentje op komst .... die foto vind ik verschrikkelijk, zo'n ventje hoort daar niet dood te liggen...die hoort ergens te rennen en te spelen.

    Wat ik trouwens net zo verschrikkelijker vind is waar de foto van dit dode jongetje voor wordt misbruikt .... niet om aan te tonen dat zich daar verschrikkelijke taferelen voordoen en dat mensen daaro de meest idiote keuzes maken ,wat hierboven al beschreven is met de overtocht en het vestje en het feit dat als je vanuit syrie in turkije bent je al veilig bent...

    ...maar nee, deze foto wordt misbruikt om "het westen" een vals schuldgevoel te geven door de mensen die die asieltoeristen willen binnen halen alsof het sinterklaas is......misselijk.

     

    De foto's van de door IS afgemaakte kindjes zie je niet, de foto's van door de USA gebombardeerde kindjes zie je niet en al helemaal zie je de foto's niet van de jonge kindjes bij wie in de naam van allah een handje is afgehakt omdat ze een broodje gestolen hadden van de markt of het buurmeisje gekust hebben. En dan de misselijk makende reacties van de mensen daar ...helemaal blij omdat er recht gesproken wordt .... en dat komt nu allemaal deze kant op ..... joepie...

     

    Zo is het maar net.

  4. Akkoord met dat laatste uiteraard en ik ontken niet dat de hele situatie problemen oplevert, maar die zijn zeker niet onoverkomelijk voor onze rijke samenleving en ik snap nog steeds niet waarom je zo angstig reageert op het gegeven. En als je er niet over wil uitweiden zal ik het idd niet begrijpen, dat klopt.

     

    Ik snap werkelijk niet dat iemand niet ziet dat dit alles onze, toch al broze welvaart de das omdoet. Toelichten? Ik zou niet eens weten waar te beginnen?! Het is voor mij dusdanig vanzelfsprekend is dat het geen motivatie behoeft (geen onwil). Begrijp me niet verkeerd, een ieder wil het beste uit z' n leven halen dus dat men op de boot hiernaar toe komt begrijp ik wel. Maar dit is financieel niet op te brengen. Dat kan een kind nog bedenken.

  5. De afgelopen 30 jaar heeft de VVD elk kabinet gedomineerd, op een enkele na. Sinds 1982 zijn er maar twee kabinetten geweest zonder de VVD, Lubbers III en Balkende IV.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabinetten_sinds_de_Tweede_Wereldoorlog

     

     

     

    Veel rechtser dan de regering van Orban in Hongarije krijg je ze niet. ;)

     

    Ik blijf het altijd grappig vinden dat 'links' overal de schuld van krijgt, maar zeker in NL de laatste 30 jaar nauwelijks aan de macht is geweest, hoogstens met een rechtse partij (de VVD) in een kabinet.

    Dat links/rechts denken is zo jaren zeventig.

     

    Nederland is een gedecentraliseerde eenheidsstaat. Op provinciaal en gemeentelijk niveau zijn er zat gebieden waar rechts de afgelopen dertig jaar nauwelijks aan de macht is geweest.

  6. Het probleem is dat bij veel mensen het geld in hun zak brandt. Hebben ze het, dan moeten ze het uitgeven. Een beter loon betekent bij deze mensen automatisch meer uitgeven. Wat wat er inkomt, gaat er ook weer uit is hun credo. Het staat een ieder vrij omzet zo te doen maar dan blij je ook de rest van je leven een pakezel. Schuldslaven zijn het.

  7. Als je nog niet doorhebt dat er partijen zijn die bepalen wat de goudprijs doet, wens ik je nog wat opzoekplezier.

    Telkens als basis economie doet verwachten dat de goudprijs stijgt terwijl ze dan naar beneden gaat doordat er ineens stomweg veel future contracten worden gedumpt en je gelooft nog dat dit toeval is...

     

    Cynisme dus.

  8. @Jacob Volledig met eens dat goud en zilver een soort verzekering is maar op een moment zoals nu en misschien de hele zomer nog een prima moment om de verzekering wat te versterken.Gespreid kopen is altijd verstandig.Als je nog geen verzekering hebt wel een goed moment om nu in te stappen(dan heb je de verzekering)en bij verdere daling de verzekering wat aan te vullen.Ik doe het ook in de eerste plaats ook niet om geld mee te verdienen maar tijdens prijsdip mag gerust iets bij liever dan op een topmoment.

     

    Dat je het "goedkoop" in handen probeert te krijgen is op zich logisch. Echter niemand weet echter Wat de goudprijs gaat doen. He-le-maal nie-mand!

    Wanneer je goud koopt als verzekering koop je het en " wacht" je niet omdat je denkt dat het goedkoper kan worden. Je koopt hoogstens bij wanneer het het daadwerkelijk goedkoper wordt. Wil je daarentegen wat verdienen door te kopen en te verkopen dan ben je aan het speculeren en niet eens aan het investeren (op zich al iets totaal anders dan het kopen dan een verzekering). Heb sowieso niet zoveel met speculeren maar als ik het dan toch deed dan niet met goud.

  9. Ok @Jacob, dus als ik je goed begrijp maakt het jou niet uit, kopen op de top, verkopen op het dieptepunt? Me dunkt dat het toch verstandig is de spotprijs in de gaten te houden als je in de markt bent om te kopen of verkopen. In de tussentijd, rustig laten liggen dat goud, en laat je niet gek maken door de spotprijs. En wie de goudprijs volgt snapt dat we nu redelijk aan de onderkant zitten (ja het kan altijd lager) dus een prima prijs om te kopen, met goud verkopen zou ik even een paar maanden wachten. Want wie de goudprijs volgt weet ook dat de zomermaanden relatief zwak zijn voor goud, en het najaar meestal de beste periode. Jij kijkt hierop neer (?), maar misschien ga je wel voor dat dubbeltje korting als je in de supermarkt staat?

     

    Nee, je begrijpt me niet.

  10. Grappig, ik adviseer jouw om verder te kijken dan je neus lang is en post zelfs een paar linkjes waar je kunt lezen wat er wanneer fout is gegaan en wie daar de oorzaak van is. En ja, een groot deel van het (lagere) bankpersoneel zal vast nette mensen zijn. Maar een ander groot deel absoluut niet.

    Maar goed, we raken te ver off-topic volgens mij ;-)

     

    jij zult nog moeten lezen wat ik heb gelezen op dit vlak. Maar boeit verder niet. Jij denkt te weten hoe het zit. Daar laten we het bij.

  11. Hoe kom je er nu weer bij dat ik de troika ergens van beschuldig?

    Overigens heet deze crisis niet voor niets de banken crisis. En nee, ik heb nog nooit boven mijn stand geleefd. Zou niet weten waar ik dat van moet betalen en dat zal voor 99% van de mensen in de EU zo zijn. De Grieken niet uitgezonderd. Het is een sprookje van de VVD dat wij boven onze stand geleefd hebben en daardoor mede de oorzaak zijn van de crisis. Misschien moet je jezelf eens verdiepen hoe deze crisis begonnen is en wat de oorzaak is dat het vervolgens zo uit de hand gelopen is.

    Dat de banken ver boven hun stand gehandeld hebben, staat inmiddels wel vast. Maar daar kun je de individuele burger niet de schuld van geven. Het zijn de banken die de rotzooi veroorzaakt hebben en dat, via de politiek afwentelen op de belastingbetaler. Wij mogen ervoor opdraaien en het tuig bij de banken blijft gewoon op de oude voet doorgaan.

     

    http://weblogs.nrc.nl/bankencrisis/

    http://nos.nl/artikel/129340-de-financiele-crisis-in-retroperspectief.html

    http://plazilla.com/page/4295030919/de-bankencrisis-en-zijn-oorzaken

    http://www.kredietverstrekkers.eu/uitleg-over-kredietcrisis/

     

    Banken nemen geen beslissingen, dat doen mensen. Banken handelen niet, dat doen mensen. Gaat het goed dan is het de verdienste vna het individu. Gaat het mis, dan is het de schuld van de bank. En nee, ik werk niet bij een bank. En nee, ik verdedig ze niet. Maar je zou eens verder moeten kijken dan je neus lang is. En niet zo dom "zwetsen over het tuig" bij de banken. Tuurlijk zitten die er tussen maar het leeuwendeel zijn mensen zoals jij en ik.

  12. Was het maar zoals jij hier verteld. Was het alleen maar de schuld van de gemiddelde Griek die te ver boven zijn stand had geleefd. Dan waren de problemen namelijk op te lossen.

    Helaas is het zo dat het grootste deel van al die miljarden die er naar de Grieken zijn gestuurd, rechtstreeks terug vloeien naar de banken en het IMF. De ECB geeft noodsteun aan de banken in Griekenland en dat is het enige wat de banken daar overeind houd.

     

    De crisis is ook daar ontstaan door de banken crisis die ook ons getroffen heeft. Alleen werden de problemen voor de Grieken veel groter doordat ze ook onze banken uit de shit moesten houden.

     

    Daar heeft de Griekse burger part noch deel aan. Of wil je nu echt beweren dat jij en ik ook schuldig zijn aan de crisis die ons ook heeft getroffen?

     

    Vooral de laatste zin is "prachtig". Jij en ik schuldig aan de crisis?! Welnee, joh. Weet je wie schuldig zijn?! De banken.:confused:

    Natuurlijk is uiteindelijk het individu (de een meer dan de ander) aan deze crisis debet. We hebben jaren lang boven onze stand geleefd en de welvaart "van morgen" reeds vandaag opgesoupeerd. Dab is het wel vervelend wanneer deze uitblijft. Gaat het goed dan is het de verdienste van het individu en gaat het mis dan is het de schuld van de bank. Je kunt niet naar entiteiten wijzen zonder daarmee te wijzen naar de mensen die er achter zitten. Ik heb "nergens gesteld dat het alleen de schuld van de gemiddelde Griek is" maar het is zeker ook niet alleen de schuld van de troijka. Jij hebt geen idee hoe het er daar aan toegaat.

  13. Het volk wilde gewoon hun eigen zuur verdiende centen of hun pensioen op kunnen nemen. De banken in de Eu krijgen de zak met geld. Want het meeste van al die miljarden gaat gewoon naar banken in Nederland, Italie en Duitsland en het IMF bijvoorbeeld.

     

    Het volk aldaar moet zich realiseren dat men jaren lang ver boven hun stand heeft geleefd, zich een welvaart heeft aangemeten die niet door de economie wordt gedragen. En nee, natuurlijk geldt dat voor een groot deel van de Grieken niet. Dat spreekt voor zich. Geld opnemen?! Zonder liquiditeit-injectie was waren die banken al bezweken. Bij een op handen zijnde bankrun gaat de deur dicht, zo werkt dat.

    De gemiddelde Griek dient in eerste instantie te kijken naar de politici en puissant rijke belastingontwijkers in het land zelf alvorens te fulmineren op het Westen. Je kunt geen referendum uitschrijven om vervolgens te denken dat de uitkomst bepaalt dat jij kunt bepalen dat je geld zonder de bijbehorende voorwaarden krijgt.

    Het verhaal dat het geld naar de West-Europese banken gaat heeft een baard van hier tot aan de hoek. Denk jij nu werkelijk dat de banken in de afgelopen vier jaar niet hun exposure hebben afgebouwd?! Hun blootstelling aan Griekenland is veel geringer dan destijds.

    Beggers aren't choosers! Niet leuk maar zo is het wel.

    Maar linksom of rechtsom, uiteindelijk draaien jij en ik er voor op.

  14. Zo heftig zoals het in Athene tekeer gaat!

    Ik kan me de woede van de bevolking goed voorstellen, waar was het referendum nou goed voor? er wordt toch niet naar de burger geluisterd.

    Het zou me niks verbazen als er een burgeroorlog/ volksopstand uitbreekt.

     

    Referendum was nergens goed voor. Maar het alternatief was dat ze de euro werden uitgeduwd. Hoewel dat wellicht op termijn beter eas geweest, was de overgang een nog groter drama geweest. Het volk wilde een zak geld maar de bezuinigingen daar voelde ze niets voor. Tja die vlieger ging niet op.

  15. Mooier maken dan het is? Het blijft me oprecht verbazen hoe in en inslecht een mens kan zijn.:(. Iemand zin om me nog minder naief te maken en dit nieuws wat makkelijker te zien als 'de mens in actie'?

     

    http://www.nu.nl/beurs/4088926/oud-imtech-baas-gaf-opdracht-met-cijfers-sjoemelen.html

     

     

    Geld wint helaas altijd van "het recht". Dat kan ik je als jurist wel vertellen. Sterker nog; geld dat stom is maakt recht wat krom is. Ware integriteit en " onkreukbaarheid" is uitzonderlijk.

  16. Ja. De prikkels die de overheid uitdeelt in de vorm van voordelen, belasting trucs, subsidies - dat werkt allerlei nare leden in de hand. Eerlijke handel en zaken doen wordt minder beloond; juist door allerlei voordelen te bieden, werkt de overheid graai gedrag in de hand. Immers, de markt stuurt niet meer. En dat is het gevaar van overheden; de markt sturen met perverse prikkels. Slecht gedrag wordt beloond.

     

    Je hebt gelijk. Helaas zou ik zeggen. Aan de andere kant is en blijft integriteit een individuele zaak. Dat ben je of juist niet. Het "niet zijn" is en blijft de keuze van het individu.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...