Ga naar inhoud

All D. Survivalist

Lid niveau 2
  • Items

    167
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door All D. Survivalist

  1. 'Vinegar: Medicinal Uses and Antiglycemic Effect'

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/

     

    Uit het originele artikel (in de introductie):

     

    AA [azijn] has been used for a decade in our burns centre [Queen Elizabeth Hospital, Birmingham, United Kingdom] at a concentration of 2.5% to treat patients with burn wounds infected or heavily colonised with P. aeruginosa. Here it is applied topically within dressings, is well-tolerated by patients, and is observed to have good clinical outcomes. Additionally, AA is currently used in a number of lesser economically developed countries (LEDCs) and other resource-limited settings for burn wound management.
  2. Ja, je hebt de titel juist gelezen. Nieuw onderzoek toont verassend aan dat sterk verdunde azijn heel goed werkt in het voorkomen van infecties in patiënten met brandwonden.

     

    Het gebruik van verbanden gedrenkt in azijn met een concentratie tussen 0.16-0.3% (huishoud azijn heeft een concentratie van ongeveer 7%) voorkwam de groei van bacteriën in de wonden en de vorming van biofilms, en zelfs verwijderde biobilms in 3h na het aanbrengen van de verbanden.

     

    http://www.sciencedaily.com/releases/2015/09/150915105208.htm

    • Leuk 1
  3. Mijn vraag is of er na een SHTF nog vissen of prooien zullen zijn. Er zijn een kleine 2 miljoen mensen in Nederland die aan vissen doen (http://www.sportvisserijnederland.nl/over-ons/feiten-en-cijfers/). Eigenlijk moeilijk te geloven, zo'n groot aantal... (maar dat is nu minder van belang, het zijn er redelijk veel). Van deze sportvissers moet er toch een redelijk aantal zijn die hun eigen materiaal hebben. Als al deze mensen gaan proberen om zichzelf en hun families te voeden door te gaan vissen dan vrees ik dat er vlug geen vis meer zal zijn....

     

    Er zijn veel minder jagers (zo'n 28000 mensen in Nederland hebben een jachtvergunning, . Daarbovenop komen de mensen die weten hoe ze vallen moeten maken en mensen die wapens hebben (zoals bogen) waarmee ze kunnen gaan jagen. Er zijn niet zoveel dieren te vinden in de Nederlandse bossen en dus ook deze hulpbron zal volgens mij tamelijk vlug uitgeput raken.

     

    Dus hoe realistisch is het om te denken dat de visvangst of de jacht een substantiële bijdrage kan leveren aan jullie voeding post-SHTF?

     

    P.S. Ondanks dit zit er toch een viskitje van de Prepshop in mijn BOB :p

  4. Feit versus fictie

     

    Zilver heeft wel degelijk antimicrobische eigenschappen. Het wordt gebruikt in Flamazine, in wondverbanden, koelkasten, sokken, en in de onderkledij die astronauten dragen (in de ruimte kun je jezelf en je kleren niet vaak wassen). Maar, het is zeker geen magische 'cure all' dat alle bacteriën dood. In een studie waarin colloidaal zilver test werd op verschillende bacteriën was er geen enkel van de geteste bacteriën gevoelig [1]. In een andere studie werkte colloidaal zilver wel tegen alle geteste bacteriën maar slechts tegen sommige schimmels en tegen geen enkel van de geteste virussen [2].

     

    Er zijn ook een paar studies (in celcultuur (!) dus geen dier of clinisch bewijs) die aantonen dat colloidaal zilver mogelijk kankercellen dood [3,4].

     

    Er is minstens één geval gekend van een man die in coma is geraakt en gestorven na herhaald gebruik van colloidaal zilver [5]. Er is ook een geval van een man die spierschokken (zoals bij epilepsie) ontwikkelde na gebruik van colloidaal zilver [6]. De blauw-grijze verkleuring van de huid, argyrose, wordt veroorzaakt door de opstapeling van zilver in de huid en is ongevaarlijk maar de opstapeling van zilver in andere plaatsen van het lichaam is misschien niet zo ongevaarlijk. Er is ook een vrouw bekend die verminderde smaak, geur, abnormaliteiten in de bewegingen van de ledematen, en zwakte ontwikkelde na gebruik van colloidaal zilver voor 9 jaar lang (zilver werd in alle aangetaste weefsels gevonden) [7]. Zilver nanodeeltjes kunnen ook mogelijk DNA schade veroorzaken [8,9]. Het verschil tussen nanodeeltjes en colloidaal zilver is wat onduidelijk, als de nanodeeltjes een zekere grootse hebben bereikt worden ze omschreven als colloidaal. Zoals met alle geneesmiddelen zijn er dus ook risico's verbonden aan dit geneesmiddel.

     

     

    [1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15114827

    [2] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23017226

    [3] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21080962

    [4] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24243578

    [5] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15111684

    [6] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19729504

    [7] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3778302

    [8] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25352480

    [9] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24532494

    • Leuk 2
  5. Het is helemaal niet mijn bedoeling om jou op de kast te krijgen. Ik vind jouw posts altijd heel interessant om te lezen. En ja, aangezien jij post over wetenschappelijke onderwerpen vallen jouw posts in mijn interessegebied en bijgevolg reageer ik er vaak op.

     

    Ik probeer helemaal niet om me arrogant te gedragen met moeilijke formuleringen. Jij denkt dat ik neer kijk op jou omdat je eenvoudige taal gebruikt in jouw posts, helemaal niet het geval. Jij bent een van de mensen op dit forum waarvoor ik het meeste respect heb omdat jouw posts altijd informatief zijn. Je kent me niet en dus vind ik het wel spijtig dat je probeert om mij een schop onder de gordel te geven met jouw publicaties. In tegenstelling tot wat je denkt heb ik ook verschillende publicaties (weliswaar minder dan jouw 17).

     

    Ik ook ben op zoek naar natuurlijke vervangingen voor geneesmiddelen post-SHTF. Ik wil gewoon niet staan te bloeden en er dan cayenne peper op gooien om er daarna achter te komen dat het helemaal niet werkt. Daarom vroeg ik of er iemand op de hoogte was van tests met cayenne peper of dat minstens iemand persoonlijke ervaring had met cayenne peper. Ja, ik ben altijd sceptisch wanneer ik iets lees, zelfs in de wetenschappelijk literatuur (de wetenschappelijke literatuur zit ook vol met lage-kwaliteit en foutieve studies).

  6. Via een artikel stuitte ik op het gebruik van cayenne peper als middel tegen het bloeden van kleine snij- en schaafwonden.

    Ik heb het uiteraard niet zelf geprobeerd om de claim te verifiëren, maar het leek met toch wel interessant genoeg voor dit forum. De werking van cayenne peper wordt toegeschreven aan het relatief hoge gehalte aan vitamine K. Bovendien heeft cayenne peper anti-fungal and anti-bacteriële eigenschappen. De vinding is niet nieuw en zou ook tijdens WOII zijn toegepast. Lees verder.....

     

    Cayenne.jpg

     

    Ik ben ooit eens een paar uur bezig geweest met het zoeken naar betrouwbare bronnen die het bloedstelpend effect van cayenne peper bevestigen. Helaas kon ik geen bron vinden in de wetenschappelijke literatuur of minstens bonnen die komen van medische dokters. Ik herinner me gelezen te hebben in een gratis preview van het Doom and Bloom Survival Medicine Handbook dat dr. Alton ook gelooft in het gebruik van cayenne tegen bloedingen maar hij gaf geen referentie aan een wetenschappelijk werk. Ik weet hoe makkelijk het is voor foutieve informatie om zich op deze manier te verspreiden en ik hoop dus om een bron te vinden die deze claim experimenteel verifieerd.

  7. Oneindig lang houdbaar in goed gesloten pot.

     

    Ook als droog poeder is het niet echt oneindig houdbaar maar toch wel een aantal jaar. Vocht en zuurstof kunnen waarschijnlijk de afbraak bevorderen dus zoals vheeswijk reeds aanraadde, bewaar het in een goed gesloten, droge verpakking. Vermijd zeker contact met metalen zoals ijzer en koper want deze katalyseren de afbraak van vitamine C.

     

     

    http://www.chem.agilent.com/Library/applications/5990-8162EN.pdf

     

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18967499

     

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18967500

     

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18967501

  8. Zie dit plaatje: 330850304.jpg.18d851e16ca04d3422a024c9b318a4a1.jpgMijn vraag is dan ook of er ecologische middelen a.k.a. homeopatische producten voor al deze vaccinates ter vervanging. Er zijn een heleboel dingen waar een mens aan kan sterven maar als middelen op basis van ecologie zijn die hetzelfde gewenste effect kunnen brengen dan wat zijn deze?

     

    Het geheim dat de homeopathische industrie jouw niet verteld is dat kraantjeswater een mix is van alle homeopathische geneesmiddelen die er bestaan (immers water is in zijn 4 miljard jaar lange geschiedenis in aanraking geweest met elke substantie die er bestaat). Het enige probleem is dat kraantjeswater veel te geconcentreerd is (er zitten bestanddelen in, in concentraties van één druppel in de Atlantische oceaan). Daarom moet je het kraantjeswater verdunnen naar homeopathische concentraties (1 molecule in een volume water de grootte van 10^294 keer het observeerbare universum).

    • Leuk 1
  9. Meh, toen ik de antwoorden begon te lezen vond ik het al niet meer de moeite om in te vullen. Wat een idiote keuzes zeg. 8 liter antiseptisch middel in huis hebben is natuurlijk een noodzaak, terwijl er net zoveel punten gegeven wordt aan wateropslag. Weer zo'n quizje van iemand die niet verder kan kijken dan zijn eigen (of denkbeeldige stash) en daar alles op baseerd.

     

    Aangezien bleekwater een van de sterkste antiseptische middelen is die er bestaan ben ik ervan uit gegaan dat bleekwater deel van deze 8 liter mag uitmaken en dan kom ik ver over de 8 liter (een potje bleekwater pillen bevat 30 pillen en elke pil kan 5 liter bleekwater maken).

  10. Tof, bedankt!

     

    Ik heb ook een boek zoals dit liggen genaamd "Chemische preparaten" uit 1965. Het is juist onder 300 pagina's en bevat hier en daar een paar dingen die misschien nuttig kunnen zijn (bijvoorbeeld hoe je actieve kool maakt). Echter het boek bevat ook heel veel 'onprettige' dingen zoals een synthese die een filtertje uit asbest vereist en hoe je fosgeen maakt. Ik kan misschien eens kijken om de nuttige en veilige recepten uit dit boek hier te delen.

    • Leuk 1
  11. Haha. Ik zal mijn mond maar even houden over de ingrediënten.

    Ik gebruik liever iets natuurlijkers :-).

    En mensen met droge huid, zoek eerst naar een dieperliggende oorzaak....

    (Ik heb recht van spreken toch @wodan ;) )

     

    Ingrediënten: catechin, epicatechin, rutin, floridzine, chlorogeenzuur, cafeïnezuur, ferulinezuur, pectine, methanol, ethyl-2-methylbutanoaat, oxaalzuur, ascorbinezuur, nicotinamide, amygdaline, caroteen, tocopherol, quecertine, procyanidine B2, 2-methylbutylacetaat, butylacetaat, hexylacetaat, butanol, 2-methylbutanol, hexanol, 1-methoxy-4-(2-profenyl)-benzene, butylpropanoaat, 2-methylbut-3-enylacetaat, E-hex-2-enylacetaat, oxaloacetaat, fosfoenolpyruvaat, fructose,...

     

    Wat een gevaarlijke chemische cocktail... maar toch eet ik het op. Een lekkere appel.

     

    @vheeswijk

  12. Als je zoon acuut opgenomen wil worden in het ziekenhuis met ernstige verbrandingen in de mondholte dan moet die dat vooral doen :( !

    NIET DOEN DUS !!!!!!!

    Als hij het etiket verkeerd heeft gelezen en er staat 4,4% i.p.v. 44% dan is dat nog steeds af te raden.

    Ik zou het in ieder geval niet doen.

    Als echter op het etiket staat: 0,44% dan kan dat safe worden gebruikt, maar of dat nog de tanden voldoende bleekt is nog de vraag.

     

    Vleeswijk heeft volledig gelijk. Als je 30% waterstofperoxide op intacte huid krijgt voel je al een lichte irritatie van de huid (en deze wordt ook zo wit als een blad papier). Een nog hogere concentratie, 44%, op een mucosaal gevoelig weefsel zoals de mondholte moet echt pijnlijk zijn en zal je inderdaad waarschijnlijk een tripje naar het ziekenhuis bezorgen.

  13. Post-Ebola syndroom (PES)

     

    Dit zijn slechts observaties en tot zover ik weet is nog niet bewezen of er echt een link is met ebola of de behandeling ervan. Verder maken de slechte gedocumenteerde medische dossiers van de patiënten het moeilijk om de nieuwe symptomen te onderscheiden van oude ziekten die de patiënten al hadden voor ze ebola kregen. De slechte condities in sommige ziekenhuizen zorgen er ook voor dat patiënten soms nieuwe ziekten krijgen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Zo was er een patiënt die in het ziekenhuis malaria en longontsteking heeft ontwikkeld.

     

    Een overlever had significante zwelling van haar kaak en zegt dat ze soms haar mond niet kan sluiten. Verder heeft ze last van hoofdpijn en problemen om uit haar rechteroog te zien.

     

    Een andere patiënt die genezen was zegt dat hij pijn heeft in zijn rug en benen. De pijn is erger geworden met de tijd en nu 'beweegt' de pijn rond in zijn lichaam. Soms zwelt zijn linker pols op en heeft hij schietende pijn in zijn hand, alsof een naald in de palm van zijn hand wordt gestoken. Vroeger werkte hij in de bouw maar heeft sinds het verlaten van het ziekenhuis niet meer gewerkt omdat hij niet meer in staat is om een hamer of zaag vast te houden.

     

    De meeste overlevenden herstellen maar er zijn andere die maanden lang blijven lijden aan verschillende medische problemen zoals gewrichtspijn, spierpijn, vermoeidheid, onregelmatigheden in de menstruatiecyclus, huiduitslag, geheugenverlies, haar verlies, troebel zicht, pijn rond het oog, en zonder behandeling verliezen sommige na een paar weken hun zicht. Ongeveer 50% van de mensen die ebola overleefden in Kenema hebben last van oogproblemen.

     

    Bronnen:

     

    ProMed digest

     

    http://www.who.int/features/2014/post-ebola-syndrome/en/

     

    http://www.reuters.com/article/2015/02/04/us-health-ebola-survivors-idUSKBN0L81WA20150204

  14. Maar waarom dan klonen en niet gewoon een `goede` koe en een `goede` stier hun ding laten doen?

    Er is kennelijk meer geld te verdienen met een kloon.

     

    Kloneren van dieren is duur dus ik verwacht niet dat elke koe zomaar gekloond wordt. Klonen wordt gebruikt voor dieren die therapeutische stoffen aanmaken (en dus niet gebruikt worden in de voedselindustrie) of misschien in de voedselindustrie om een succesvolle stier te kloneren die dan op zijn beurt duizenden koeien kan zwanger maken. Zo behoud je altijd de 'goede' stieren. Als je een 'goede' stier met een 'goede' koe laat paren dan zal er slechts een klein percentage 'goede' stieren uit komen. Dus je moet honderden stieren kweken om er één 'goede' ofzo te vinden. Honderden koeien zijn ok voor de voedselindustrie maar met honderden stieren kunnen ze weinig aanvangen. Dus kiezen ze er waarschijnlijk voor om 'goede' stieren te klonen.

     

    Dit gezegd zijnde, ik ben geen veehouder of expert in de voedingsindustrie. Mijn uitleg hierboven is op basis van wat mij logisch lijkt. Als er een expert is die weet of er nog andere redenen zijn waarom de voedingsindustrie dieren zou klonen hoor ik dat graag.

  15. Klonen is een actie die nog niet tot in perfectie beheerst wordt.

    Eugenetica is een hellend vlak.

     

    Nog niet perfect in de zin dat van de X aantal bevruchte eicellen er slechts een Y aantal ontwikkelen tot volwassen dieren. Maar waarom zou dit een probleem zijn voor de consument?

     

    Klonen is niet eugenetica. Eugenetica is een negatief woord vandaag de dag omwille van de historische erfenis die het met zich meedraagt. Maar genetische verbeteringen aanbrengen is pas gevaarlijk als overheden zich ermee moeien en dit verplicht opleggen. Als jij genen in jezelf wilt inbrengen om het risico op kanker te verlagen, het risico op hart- en vaatziekten te verlagen, een aangeboren ziekte te genezen, spierverlies bij het ouder worden te voorkomen, jezelf resistent te maken tegen HIV,... dan vind ik dat je het recht moet hebben om dit te doen.

  16. Als het een tropisch eiland is neem ik mee:

     

    * Mes (logisch)

    * First aid, de koffer op de afbeelding ziet er mij een schatkist uit (stukken verband kan je als touw gebruiken, verband en watten zijn prima 'tinder' voor vuur aan te maken, handschoenen zou je kunnen gebruiken om de transpiratie van bladeren op te vangen, veiligheidsspelden kun je voor heel veel gebruiken, misschien zit er ook medische kleefband in, jodium on water te ontsmetten, de koffer zelf kan gebruikt worden om water in te transporteren, en uiteraard waarvoor de koffer dient om medische problemen aan te pakken).

    * Pot (om water en eten in te koken)

    * Vislijn (op een tropisch eiland heb je een grotere kans om vis te vinden dan om dieren te schieten, vaak zijn de dieren op een tropisch eiland aan de kleine kant met uitzondering van reuzenschildpadden en komodovaranen).

     

    Vuur maak ik wel via een vuurboor of vuurboog.

    Moest ik een 5de item mogen kiezen dan zou ik voor de tent gaan. Een goede waterdichte schuilplaats is geen overbodige luxe. En de tent houd ook de insecten buiten. Als 6de item zou ik de lucifers kiezen.

     

    Als ik in een eiland rond Alaska terecht zou komen dan zouden de lucifers stijgen in mijn prioriteitenlijst. Niet onmiddellijk vuur kunnen maken om jou op te warmen zou dodelijk zijn in een koud klimaat. En door de aanwezigheid van beren zou ik mijn vislijn verwisselen voor het geweer.

     

    * Mes

    * Tent (toch iets om de koude wind weg van jouw lichaam te houden)

    * Lucifers (vuur, superessentieel)

    * Geweer (tegen de beren)

     

    Als 5de item zou ik kiezen voor de pot.

     

    Ik vond juist deze docu op Youtube:

  17. Liever twee kleintjes dan één grote idd.

    Bovendien, tijdens je bug-out ('t gaat nog steeds over een BOB), zal je niet de luxe hebben van een complete douche.

     

    Inderdaad, maar een handdoek heeft meer toepassingen dan enkel jezelf af te drogen. Bijvoorbeeld als filterdoek om grof vuil uit water te halen voor je het filtert, kookt of steriliseert op een andere manier. Ook om jouw gamel en bestek af te wassen. Of om een draagdoek voor jouw arm van te maken. En nog tientallen andere toepassingen. Ik ga akkoord met jouw opmerking over 2 kleine in plaats van één grote. Als deze microvezel handdoek me bevalt ga ik er een tweede kopen. Ze zijn zeer licht en nemen vrijwel geen plaats in.

  18. Ondanks het feit dat ik nog geen plannen heb een BOB aan te leggen vind ik het wel een boeiende opsomming.

     

    Een paar vragen:

    Hoeveel weegt het hele spul bij elkaar, bij benadering?

    En hoeveel liter is de rugzak waar het allemaal nog net in past?

     

    Ongeveer 11kg en 25 liter. De slaapzak en de drinkbus zijn aan de buitenzijde van de rugzak vastgemaakt.

  19. Hier mijn feedback.

    Het eerste wat me opviel.

    * Zwitsers zakmes

    * Multitool

    * Klapmes

    * Draadzaag

    Dit zijn 4 mogelijkheden om te zagen (indien er op het zwiters zakmes een zaag zit?)

    Is dat niet wat teveel?

     

    En in feite zou je tentharingen kunnen weglaten.

    In de natuur zijn veel stevige stokken te vinden die je als haring kunt gebruiken.

     

    Mooie BOB!

     

    Het klapmes heeft geen zaag en het Zwitsers zakmes gaat eruit zodra ik een goed Bowie mes heb. Dus zodra dit gedaan is heb ik enkel nog een draadzaag en een zaagje in mijn multitool.

     

    Bedankt :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...