Ga naar inhoud

gevak

Lid
  • Items

    50
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gevak

  1. Onze intresse is vrij breed.

    Mooie plaatsen met terrassen.

    Wandelen en watervallen.

    Grotten.

    Klimtuinen voor de meiden (12 en 15)

    Kanovaren.

    Fietsen.

    Musea.

    Mooie plaatsen en terrassen genoeg la roche en ardenne /malmedy/hotton/houffalize/enz.

    Wandelen kan je overal voor uitgezette route's en door de veen gebieden de natuurcentrum de botrange hoge venen http://www.botrange.be/watervallen van coo tevens een heel sport,survivalcentrum

    http://www.CooBike.be.

    De grotten van Remouchamps de langste ondergrondse boottocht ter wereld http://www.grottes.be.

    Voor de meiden puzzleplanet http://www.puzzleplanet.be dan heb hier devalkart met verschillende voertuigen de skipiste af http://www.devalkart.be voor de mindere dagen hier is bijna alles overdekt action en

    fun center burg reuland http://www.eastactioncenter.be.

    Kanovaren kan op alle grote rivieren daar in de buurt de ourthe en bij coo ook.

    Fietsen ook overal informeer bij bureau de toerisme voor route's in de buurt en verder.

    Musea de meeste zijn oorlog museums/natuur museum de botrange en natuurlijk de plaatselijke bier museums info bureau de toerisme.

    Zo hoop jullie een beetje op weg geholpen te hebben mocht je hier in de buurt komen en hebt trek in een bak koffie of een pint mag je gerust langs komen maar stuur dan even een pm dan geef ik

    het adres dit geldt ook voor tom 666 want die zit bij jullie in de buurt heb ik begrepen.

    • Leuk 1
  2. We gaan voor het eerst in die omgeving op vac.

    Nog tips voor uitstapjes:D

    Ik weet niet wat jullie interesses zijn maar la roche en ardenne is een leuke plaats met een mooie burcht/dierentuin en in de hoofdstraat een mooi museum.

    Hier bij ons heb je de hoge venen natuurpark enz.

    Je kan het beste naar een bureau de toerisme gaan daar kunnen ze je alles vertellen en kan je ook kaarten en folders krijgen van hoe of wat.

  3. Regel 19: In de voorraadruimte mogen de gevulde inmaakglazen niet worden blootgesteld aan directe zonnestralen.

    De ruimte moet ook vorstvrij zijn. Gevulde inmaakglazen kunnen echter niet alleen in een koele kelder, maar ook bij kamertemperatuur worden bewaard.

     

    Dit had ik van het door jouw genoemde forum, maar ik dacht dat een beetje vorst geen kwaad zou kunnen Misschien dat het vocht in de pot gaat uitzetten als het bevriest en dan weer ontdooid. Weet niet of dat goed gaat of gevolgen heeft voor de houdbaarheid.:confused:

     

    Ik ga vorst in ieder geval zien te vermijden.

     

    Een beetje vorst kan geen kwaad ik heb al jaren potten zo staan de weckpotten zijn vrij dik.

    En de potten die ik in de vriezer heb staan is ook nooit wat mee gebeurt.

    Maar zal het deze winter testen door een pot in mijn hout/materiaal schuur te zetten 1 met alleen water en 1 die vacuum getrokken is.

    Want hier bij mij kan het goed vriezen dus kijken wat er gebeurd.

  4. Ik vroeg me af wanneer je iets lekker vind bij een bezorgtoko en je wilt dit langere tijd bewaren. Kun je dit dat Wecken?

     

    Bijvoorbeeld ik bestel een Babi Pangang en volg verder het hele weckproces (verhitten, inmaken, koelen). Wie heeft dit al eens gedaan en is de smaak nog enigszins redelijk?

     

    Kijk is op http://www.weckenonline .eu ik was zelf ook aan het zoeken om meerdere dingen te wecken/invriezen en vond deze site staat verschrikkelijk veel op ook het inmaken

    van vlees.

    Tevens heleboel links en recepten misschien heb je er wat aan.

  5. @Tom en @dR3. Natuurlijk mag je je er mee bemoeien. We stellen alle tips en info erg op prijs. Blijf ons dus vooral informeren en motiveren!

     

    We zitten er inderdaad aan te denken om ook een disselbak te maken. Voor gereedschap, accu, extra brandstof etc. Alleen dat gaat nog wel even duren.

     

    We gaan nu eerst de BOT drogen, kitten en dan gaan we hem van binnen eerst beitsen. Tip van @Bandoeng. We waren er zelf nog niet over uit maar hij gaat dus eerst gebeitst worden voordat we er iets in of aan bouwen. Ik heb er zin in! Jammer van het slechte weer.

     

    Kijk is bij een camping/caravanshop daar heb je dissel bakken kant en klaar van polyester in allerlei maten en die zijn niet te duur.

  6. Noodtoilet.

     

    Ik heb me hier op het forum suf gezocht maar niets over kunnen vinden, als het wel is vermeld dan is dit helaas dubbel. Wanneer thuis en/of op de BOL (uiteraard afhankelijk hoe/wat/waar) geen stromend water is dan werkt ook de toilet niet en dit is een ernstig hygiëne probleem bij langdurige/aanhoudende noodsituatie.

     

    Dus opzoek geweest naar een alternatief, deze heb ik bij toeval gevonden bij Cabela's want ik kreeg hun laatste nieuwsbrief vandaag: http://www.cabelas.com/browse.cmd?categoryId=153158580&tab=5&WTz_l=EML%3Bcat153159480

     

    Ik ken deze firma al ruim 15 jaar want ik haal daar spullen voor de jacht vandaan en heb ik de VS een paar keer enkele van hun filialen bezocht. Een goed en betrouwbare organisatie en een begrip in de USA. Wanneer iemand weet waar zo iets (nood wc's) ook in Nederland te verkrijgen is dan hou ik mij ten zeerste aanbevolen. Want scheelt zo wie zo weer verzendkosten.

     

    NB. het gaat dus om een soort van losse WC-bril op een emmer met de daarbij behorende afvalzakken. Dus geen camping toilet of zo.

     

    De zelfde is te koop bij askari http://www.angelsport.de 23 euro.

    Daar koop ik veel vis en jacht spullen.

  7. Beste Preppers,

     

    Zijn er hier gebruikers die goede ervaringen hebben met leverancier(s) die houtkachels verkopen en leveren in Nederland? We zijn op zoek naar een betrouwbare leverancier die we als partner willen gebruiken voor de prepshop. Het Stokertje heeft al een paar goede aanbevelingen gehad maar die mailen niet terug :-(

     

    Daarnaast zijn we ook op zoek naar een betrouwbare leverancier die haardhout kan leveren in het Nederland. Hebben jullie hier ervaringen mee?

     

    Met vriendelijke groet,

     

    Bert

     

    Ik heb mijn houtkachel met oven en kookplaat gekocht bij houtkachel-amsterdam.nl

    Zondags besteld en betaald en woensdag stond ie voor de deur.

    Alles per mail en perfect behandeld en afgehandeld.

    En een grote sortering ikzelf heb de prity fm was 429,- inclusief bezorging.

    Hopelijk heb je er wat aan succes.

  8. Zoals je zelf al aangaf; Those are the best of both worlds!

     

    De Alan 42 is voor de standaard CB kanalen. (en met een modificatie 400 kanalen te maken (AM/FM)

     

    en die G7XT twinpack staat ook op mijn verlang lijstje!

    Deze set heeft zowel de PMR als de LPD kanalen.

    Ik vermoed wel dat die LPD kanalen weinig gebruikt zullen worden omdat dit in een frequentiegebied zit wat ook gebruikt word door afstandbedieningen van garage deuren en dergelijke. Na een modificatie kun je op de PMR kanalen met meer vermogen uitzenden. Wat dan uiteraard de batterij sneller leeg trekt.

     

    Verder kun je met de G7XT ook gecodeerd met elkaar spreken. (relatief hoor!)

     

    Dus mijn advies luidt; beide.

    met als aanschaf volgorde;

     

    1. Midland G7XT Twinpack.

    2. Midland Alan42

     

    je hebt deze G7XT set ook in camo kleur, kost een paar euro's meer.

     

    Ik hoop je zo voldoende advies te hebben gegeven ;)

    Merk dat je er veel van afweet had een zelfde vraag maar die heb je nu al voor mij beantwoordt.

    Ik heb een set G7 aangeboden gekregen voor een mooie prijs met alles erbij hij is gemodificeerd 3w/20km ik zou graag weten of dat klopt.

    Vast bedankt.

  9. Ik heb al jaren zowel el cheapo als gereedschap van zeer goede kwaliteit. Alles hangt af wat het is en hoe vaak en waarvoor je het gebruikt.

    En ja goed gereedschap is key, slecht is vaak een bron van ergernissen en ongelukken. Wat voor mij vanzelfsprekend lijkt om praktisch op

    te lossen, is voor anderen vaak iets waar ze zich geen beginnen aan zien... Ik doe bijna alles zelf, ook al ontbreekt het me aan bepaald

    gereedschap. Bvb een brug om een auto op te zetten heb ik niet, maar ik doe alles aan de auto zelf... Kwestie van een beetje goed nadenken

    en plannen. In huis is er nog niets waarvoor ik beroep heb moeten doen op een 'vakman'. Soms kies je er wel voor omdat het sneller en soms

    goedkoper is om te laten doen (maar dat is eerder een uitzondering).

     

    Zowiezo ben ik een groot voorstander van mensen zelf zaken te laten doen en hen uitleg te geven als je iets voor hen doet / herstelt. Maar

    mijn ervaring is wel dat dit bij sommige mensen helemaal niet werkt, ze hebben een probleem en willen dat een ander het voor hen oplost,

    hebben ze een maand later weer hetzelfde probleem, contacteren ze weer dezelfde persoon om het voor hen op te lossen.

    Erger nog, leg je hen uit waarom je het zus en zo herstelt, vinden ze dat je een betweter bent die uit de hoogte doet. Tja, dat is dan voor

    hun rekening, ik kan er niets aan doen dat ze op dit specifieke vlak geen kennis hebben en die ook niet willen verwerven.

    (Ik ben dus zo niet en leer graag bij en verwacht dat anderen ook zo zijn, maar dat is dus niet zo).

     

    Klopt helemaal ik ben ook een gereedschap freak ook alleen kwaliteit en het voordeel als je het goed gebruikt is het voor het leven.

    Doe ook alles zelf en dan bewijst goed gereedschap zich.

  10. Dat van die Hanes vind ik interessant om weten, alleen vind ik dat niet zo snel op het net terug. Heb je een link of zo ? Een onderhoudshandleiding is inderdaad best wel nuttig. Op het vlak van voertuigen zitten we op dezelfde lijn maar ik denk dat veel mensen het niet aandurven. Bij mjin Renault (klereding om aan te sleutelen) heb je vaak speciale tools nodig voor de eenvoudigste dingen. Een filter vervangen is niet zo eenvoudig en een koplamp vervangen is als leek bijna onmogelijk. @vandewalle

     

    Je bedoeld haynes boeken ik koop ze vaak bij http://www.asn .nl boeken anders op haynes.com

  11. @gevak , er is een heel communicatie gedeelte ;)

    @Kungfufox wakker worden grapjurk en zet m even in communicatie ;)

     

    tot dus verre dat

     

    over de porto's

    de afstanden zijn met de 0,5 watt erg overdreven zeker met de standaard hele kleine antenne een kilometer is al erg gelukkig hebben

    dit ligt natuurlijk echt aan het terrein

    dit zijn de zogenaamde pmr (personal mobile radio) of lpd (low power device) porto's

     

    Sorry hoor ben niet zo bijdehand met een computer en kon communicatie niet vinden.

    Dit is allemaal nog vrij nieuw voor mij.

  12. Weet niet of dit al een keer geplaatst is walkie talkies voor iedereen.

    De walkietalkiestore.be je hebt al een setje voor 35 euro.

    Zag zelfs een Motorola set 8km voor 75 euro/midland set 10km 119 euro

    en nog veel meer.

  13. Ik ben niet zo overtuigd van die apparaten, heel veel goedkoper dan gewone frisdrank is het niet en (volgens mij) heeft dat ding stroom nodig. Dat spul is wel lang houdbaar lijkt me, dus wellicht (als je veel inslaat) kun je frisdrank verkopen na SHTF ;)

     

    Apparaat heeft geen stroom nodig.

    De siroop is lang houdbaar en uit 1 flesje komt 12 liter fris a 5euro.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...