Ga naar inhoud

Happy

Lid niveau 2
  • Items

    171
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Happy

  1. Mijn gedachte over discussies.

    Hou discussies achter preppers only, zeker niet openbaar, en alleen voor de personen met meer dan bijvoorbeeld 500 post. Dat scheelt trollen en weten de andere ook hoe personen reageren, dat voorkomt een deel misverstanden.

    Maar laat het forum niet kapot gaan aan discussies waar we niet uit gaan komen. Op het hele Internet staan alleen maar meningen van mensen,

    Een Mod lijkt me zeker zinvol om enige structuur te houden en te filteren en topic af te sluiten.

  2. Mooie opzet, met inderdaad allemaal waardevolle informatie.

    Een tweede map (kan ook een digitale versie zijn) zou eigenlijk op een andere locatie aanwezig moeten zijn. Bij een incident (zoals brand) als je niet aanwezig bent kun je niet bij de documenten. De foto's van je waardevolle spullen zijn belangrijk, bij sieraden is het verstandig deze te dragen bij het maken van de foto's hier kan de verzekering om vragen. Ook de knuffels van de kinderen is handig om op de foto te zetten voor het geval er een nieuwe gezocht moet worden.

  3. Ja, ik ken de kwekerij achter deze website, kwekerij Rijpelaal. Een van oorsprong varkensboer die al 25 jaar van glasaal volwassen paling kweekt met veel succes. Voortplanting in gevangenschap is echter niemand nog gelukt. Palingen hebben een soort ingebouwde gps en alleen in de Atlantische oceaan op bepaalde plekken waar ook zij geboren is, plant de paling zich voort.

     

    Als ze zich alleen op die locaties voortplanten, zorg dat er een groot schip met bassins in die locatie vaart dan kunnen ze zich daar gecontroleerd voortplanten. De glasaal weer verkopen en nieuwe paling laten paren. Daarna steeds verder naar de (Nederlandse)kust, dan krijgen ze een nieuwe thuislocatie, het zal enkele jaren (en generaties paling) aan tijd kosten. Maar als je moet een keer beginnen....

    • Leuk 1
  4. Geheime nazischuilplaatsen" in ruïnes Argentijnse jungle gevonden

     

    Een team van Argentijnse archeologen denkt geheime nazischuilplaatsen gevonden te hebben in een aantal aantal ruïnes, verstopt in de jungle aan de grens met Paraguay.

    <....>"We kunnen niemand bedenken die in die tijd zulke bouwwerken heeft neergezet op zo'n moeilijk bereikbare plek.

    <...>Volgens de onderzoekers zou een van de gebouwen gebruikt kunnen worden als uitkijkpost. De gebouwen hebben een panoramisch uitzicht en hebben muren van wel drie meter dik.

     

    ww.clarin.com-video

     

    bouwwerk1.JPG.34d78fe46485654da84c95a13f29241c.jpg bouwwerk2.JPG.5e242be483d487d3ff17cd5339cd5799.jpg

  5. Tesla wil accupacks gaan produceren voor thuisopslag elektriciteit.

     

    Tesla heeft een ontwerp klaar voor een accupack dat bedoeld is om in een huishouden tijdelijk stroom op te slaan. Het accupack zou dienst kunnen doen voor het opslaan van elektriciteit die via zonne-energie is opgewekt.

     

    De plannen van Tesla zijn geschetst door ceo Elon Musk tijdens een overleg met aandeelhouders, meldt Bloomberg. Volgens Musk heeft Tesla een ontwerp voor een accupack voor thuisgebruik klaar. Binnen zes maanden zou de productie kunnen beginnen.

     

    Volgens veel analisten hebben accupacks voor de tijdelijke opslag van elektriciteit in huishoudens een rooskleurige toekomst door de snelle opkomst van zonne-energie De accupacks maken het mogelijk om geheel of grotendeels onafhankelijk te zijn van een conventionele energieleverancier. Tesla levert al samen met SolarCity aan sommige consumenten opslagsystemen die compleet met zonnepanelen worden geïnstalleerd....

  6. Turkse man ontdekt ondergrondse stad onder zijn huis.

    ondergrondse-stad

    Het bleek de eerste blik op de vergeten, ondergrondse stad genaamd Derinkuyu te zijn. Deze stad breidde zich uit naar maar liefst achttien verdiepingen onder de aarde en is daarmee niet het grootste, maar wel het diepste gangennetwerk dat tot nu toe is gevonden.

     

    stad.jpg.eba759d70b80de7cea06bd1f570838f1.jpg

     

    http://preppers.nl/forum/threads/2650-Ondergrondse-Stad-Derinkuyu-in-Turkije

  7. Het is niet duidelijk of ze er nu echt gedropt zijn, maar wat kunnen we tegen schorpioenen doen. Welke voorbereiding is er te bedenken.

    Zijn er eenvoudige middelen tegen overige ongedierte in te zetten. Het zijn nu schorpioenen, maar de inzet of uitbraak van andere vraatzuchtige of irriterende dieren kunnen een hoop ellende veroorzaken. Ratten, muizen, muggen, ovenvisjes, zilvervisjes, papiervisjes, vlooien, luizen, bedwantsen, motten, wespen, vliegen, kevers, mieren, spinnen, kakkerlakken, rupsen ect.

     

    Gelukkig zijn er al heel wat berichten over de andere diertjes.

     

    Muggenval

     

    Ratten

     

    insectenplaag

     

    muizen1

     

    muisen2

     

    Naaktslakken

     

    Scorpioenen

    wikipedia over scorpioenen

     

    Ondanks de giftigheid, die veel dieren afschrikt, hebben schorpioenen vele vijanden. Omdat de schorpioen lange tijd zonder voedsel moet overleven, worden proteïnerijke voedingsstoffen opgeslagen in het lichaam, wat een schorpioen tot een voedzame maaltijd maakt.

    De belangrijkste vijand van schorpioenen zijn wellicht de eigen soortgenoten of grotere schorpioenen die behoren tot andere soorten. Aangezien schorpioenen het gevecht aangaan met alles wat even groot of kleiner is leiden ze -uitgezonderd de voortplantingstijd- een eenzaam bestaan. Met de tastharen, die zowel bodem- als geluidstrillingen kunnen waarnemen, merkt het dier ook zijn vijanden op. De belangrijkste zijn spinnen, vogels, slangen, bavianen, andere rovende zoogdieren en hagedissen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...