Ga naar inhoud

Fearce

Lid
  • Items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Fearce

  1. @Fearce: Ballistol, vaseline, WD40, van mijn part oorsmeer. :rolleyes: Echt veel maakt het niet uit. Wellicht dat siliconenspray minder vuil pakt dan vaseline. Met een klein beetje onderhoud gaat 'ie een leven mee.

     

    en je moet gewoon het vet er op doen en dan er met een doekje af vrijven of moet het even intrekken ofso?

  2. Toeval of niet heb er vandaag een cadeau gekregen . Het is een nummer 8 het is geen rvs dat zie je zo wat voor staal kan het dan nog zijn ?

    Ik hoop geen pisbak ijzer .

     

    Geert

     

     

    Deze fantastische messen bestaan uit een plezierig aanvoelend houten heft en een koolstofstalen lemmet. Hoewel dit staal iets meer onderhoud vereist dan roestvrij staal, is het wel veel makkelijker en scherper te slijpen.

    koolstof is wat zachter waardoor het makkelijker te slijpen is las ik

  3. ik ben van plan een opinel mes te kopen (waarschijnlijk de nr.8 rvs) maar ik vroeg me af, zijn de messen een beetje goed?

    ik hoor de naam opinel best wel veel dus ik vroeg me af of er iemand is met ervaring met opinel messen

    ik vind ze er persoonlijk niet zo mooi uitzien maar ik heb gehoord dat zo'n houten handvat beter in de hand licht, klopt dit?

    en zit er in de opinel messen ook een beveiliging zodat hij niet zomaar dicht kan klappen?

    alvast bedankt

  4. Ik vroeg me af of je met een zelf gemaakt waterfilter en een koffiefilter (en het daarna ook koken natuurlijk) je schoon genoeg water krijgt om te drinken. Met zelfgemaakt filter bedoel ik steentjes zand en mos. Het is water uit de Rijn dat ik wil filteren (geen stilstaand water dus)

  5. Als je serieus genomen wil worden, denk dan beter na over je woorden.

     

    dat probeer ik ook maar ik heb pdd-NOS waardoor ik niet goed kan zien hoe mensen denken. dan zeg ik iets en dan kwets ik daar bijvoorbeeld iemand mee terwijl ik het zo dan helemaal niet bedoeld had. normaal kan ik nog aan iemands lichaamstaal zien of hij boos is of niet maar via het internet kan dat natuurlijk ook niet.

    ik wil niet dat jullie een hele verkeerde indruk krijgen van mij maar waarschijnlijk ben ik nu al te laat. bijna ieder topic waar ik wat in schreef is nu uitgelopen op niets goeds

  6. Ik lig hier plat van 't lachen. Blikvoer voor twee weken in je rugzak meesjouwen, tegengif voor het zombievirus vinden, preppen als hobby.

     

    I am Legend

    Leer eens lezen man

    Ben je nou echt steken blind of doe je dit met opzet? Je bent nu al mijn worden aan het verdraaien man. En ik meen zoiets te hebben gelezen in het forum dat je respect voor elkaar moet hebben dus ik snap niet dat iedereen mij hier uitlacht en mij zwart zit te maken en dat ik dan vervolgens de schuldige ben en een waarschuwing krijg van een mod. Ik ben nog geen 24 uur op dit forum en ik heb nu al vele vijanden gemaakt hier. Misschien verwoord ik mezelf soms niet goed en kan ik niet goed bedenken wat jullie vinden maar daar kan ik ook niks aan doen. Ik kwam hier om mede preppers te vinden die mij begrijpen en mij wel serieus nemen maar blijkbaar ben ik hier dan verkeerd

    • Leuk 1
  7. Wat lul je nou toch stom? Voor mij kan Doomsday niet snel genoeg komen....om je tas te testen? Ben jij wel goed bij je paasei?

     

    jij mag mij gek vinden als je dat wilt. Ik zie ook mensen op dit forum waarvan ik denk die zijn niet helemaal 100% maar je moet je er in verdiepen om te weten wat er in dat persoons hoofd om gaat. Ik weet dat de kans erg klein is dat er zombies komen maar ik vind het ook leuk om te preppen dus zelfs als er nooit zombies komen dan heb ik in ieder geval wel fun gehad.

     

    Aangepas door Netuyas

  8. Hmm. Roestvrijstaal maar die prijs zegt me weer dat het nooit veel kan zijn. (of heb ik het ernstig mis?)

    Aan de andere kant: gewoon inladen dus!

     

    Dank voor deze tip!

    Ik heb deze al eens gehad (paar jaar terug in Duitsland gekocht) en hij is zijn geld zeker waard. Het is natuurlijk bij lange na niet zo goed als een dure maar voor 2,50 mag je niet klagen :p

  9. Vreemd hè als je zonder je voor te stellen gelijk begint over plunderingen ...:mad:

     

    Ho ho ho wacht eens even

    Volgens mij begrijp jij mij verkeerd

    Nu ik het nog eens lees komt het inderdaad verkeerd over mijn excuses hier voor. Mijn doel is om te overleven MAAR NOOIT TEN KOSTE VAN ANDEREN. Ik prep voor een zombie uitbraak en als ik zeg plunderen bedoel ik de leegstaande huizen plunderen van de mensen die dood zijn of Veranderd zijn in zombies. Nogmaals mijn excuses waarschijnlijk kwam ik op je over als een of andere gek (terwijl ik juist heel nuchter ben)

  10. Wat betreft die multitool: goedkoop is duurkoop? Ik snap als geen ander dat je aan een budget zult zitten maar ga niet altijd voor het goedkoopste. Ga liever voor kwaliteit!

    Die 100 euro voor een multitool kan het in SHTF dubbel en dwars waard zijn..

    Als ik genoeg geld heb ben ik ook van plan wat duurdere dingen te kopen maar in de tussentijd heb ik alvast iets

  11. Als je klikt op de link van de Multitool zie je bovenin overzicht staan. Dan kom je uit op deze pagina.

    Vanaf 29/03.

     

    Overigens: welkom op het forum :)

     

    Bedankt

    Maar volgens mij geld die vrijdag alleen voor die overgordijnen. Ik heb het krantje namelijk al (ben reclamefolder bezorger)

    En daar staat het niet in dus voor de mensen die hem willen zou ik toch maandag maar even kijken voordat hij uitverkocht is

  12. Wat doe je dan op dit forum??

    Preppers bereiden zich voor!

    En helpen anderen.....

     

    Sorry ik kon me niet voorstellen omdat ik op mijn mobiel zat en dat niet lekker typt als je iets langs wil typen. Maar er zitten ook mensen op het forum die geen preppers zijn hoor. Ik bereid me wel voor maar ik berijd mij voor op andere manieren. Aan dure spullen alleen heb je niks. Ik heb een klein budget en ben op het moment bezig met tools kopen (kompas, zaklamp etc.) maar je hebt meer aan goed verstand skills en een plan wat je gaat doen als het eenmaal zo ver is. Ik heb een plan hoe ik aan dat eten ga komen als het eenmaal zo ver is.

    En wat begin jij opeens over anderen helpen? Ik heb nooit gezegd dat ik andere mensen niet wil helpen.

    En omdat ik anders aankijk tegen preppen en doomsday beginne mensen opeens raar te doen. Eerst al iemand die me een troll noemt en nu word ik weg gebonjourd en ben ik niet welkom op het forum. Pfff wat een begin zeg

  13. t riekt naar troll, maar Nonkel reageert hier op een eerdere uitspraak van Fearce zelf, die schijnbaar elders aangeeft dat hij niet veel prept omdat hij tzt wel bij anderen haalt wat hij nodig heeft. Geen link vermeld en zelf niet gelezen, maar zo'n houding, tja..

     

    Ik ben geen trol ik kijk gewoon anders aan tegen doomsday dan jullie. Ik prep omdat ik het leuk vind om het te doen niet omdat ik me afhankelijk voel of bang ben. Voor mij kan doomsday niet snel genoeg komen. Alleen al om uit te kunnen Testen hoe goed mijn survival kit is. Zolang je geen tegengif vind voor het zombievirus zal je NOOIT genoeg hebben aan je eten en drinken voorraad. Of je nou een week of een jaar hebt de zombies blijven toch wel voort leven.

    Maar we raken een beetje offtopic

    Bedankt voor de antwoorden allemaal.

    Ik ben nog op zoek naar iets in blik wat lang houdbaar is want dan kan ik die blikjes later weer gebruiken om water in te koken.

    Is soep lang houdbaar?

  14. BP-5 is een complete voeding (koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen en ijzer zit er allemaal ruim in). Daar kun je voor onbepaalde tijd gezond op blijven. Met alleen spaghetti ben je binnen een paar weken doodziek. Als je spaghetti-maaltijden compleet wilt maken is dat prijsverschil al een stuk minder spectaculair. Allesbehalve onbestaand overigens.

    Wat betreft rotatie: bij blikvoedsel hoef je je daar niet zo'n zorgen over te maken, dat spul blijft decennia goed, mits juist opgeslagen.

     

    In arme landen leven de mensen ook van alleen maar rijst. Niet dat die mensen zo gezond zijn maar die worden toch ook gewoon 60 jaar

  15. Ik wil voor 2 weken aan eten hebben maar het moet allemaal in mijn rugzak passen. Als er een zombievirus uit deelt wil ik mobiel zijn en niet opgesloten zitten in m'n huis omdat daar mijn eten en drinken staat. Wie weet er makkelijk eten dat niet veel ruimte in beslag neemt en redelijk makkelijk is klaar te maken? Ik ben van plan noodles en rijst te kopen maar ik wil ook nog wat anders (aangezien ik weinig water mee kan nemen het liefst iets wat je zonder water kan maken)

  16. Ik ben ook een budget prepper.

    Ben pas 17 jaar en moet het doen met 32 euro per maand

    De action heeft een eigen Kampeer/outdoor afdeling waar ik laatst nog 20 meter paracord voor 79 cent en een kompas voor 99 cent heb gekocht. Ook bij de Aldi hebben ze nog wel eens wat leuks (volgende week een multitool voor 2,50)

    Outdoor winkels zijn vaak heel erg duur dus je kan beter via internet kopen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...