Ga naar inhoud

Jeroen K

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jeroen K

  1. "De wereldeconomie krijgt de komende tijd volgens het IMF wat meer vaart, dankzij het verdere herstel in de VS en doordat de eurolanden het dieptepunt van hun crisis voorbij lijken te zijn.

    Tegelijkertijd doemen echter nieuwe risico’s op, terwijl de bestaande problemen niet zijn aangepakt".

     

    Er is wel wat positief nieuws maar de gevaren liggen nog op de loer.

  2. http://www.nu.nl/economie/3596293/imf-ziet-nieuwe-risicos-zwakke-groei.html

     

    "Volgens het IMF is het zeer aannemelijk dat de wereldeconomie de komende jaren vanuit alle hoeken met "aanhoudende teleurstellingen" wordt geconfronteerd. Veel ruimte om die tegenvallers op te vangen is er niet, waardoor de wereld in dat geval "aanzienlijk minder welvarend" zal zijn en de problemen voor beleidsmakers steeds groter worden, aldus het fonds"

     

    Nog weinig positiefs.

    • Leuk 1
  3. Hoes: Jodiumpillen worden in Limburg opgeslagen

    Over ongeveer 2 weken liggen in Limburg jodiumpillen opgeslagen.

     

    Dat zei Onno Hoes, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zaterdagochtend in de Tros Nieuwsshow. De pillen voor gebruik bij radioactieve besmetting, kunnen worden verstrekt bij een eventueel ongeluk in de kerncentrale Tihange. Die verouderde centrale ligt op ongeveer 40 kilometer van Maastricht.

     

    Vrijdag is er een vergadering van de Veiligheidsregio en valt er een besluit over waar de pillen worden opgeslagen en hoe ze worden verspreid binnen Limburg. Nu is de opslag voor heel Nederland in Zoetermeer geconcentreerd. Hoes maakte ook bekend dat tijdens die vergadering duidelijk zal worden wanneer er een euregionale rampenoefening plaatsvindt; voor of na de zomer.

     

    Bron: L1 nieuws

  4. Onlangs een einheitslaterne set gekocht, van het duitse leger. Een mooie complete set maar het ging me om de petroleumlamp. Maar hier zit ook een carbidlamp bij met een blik vol carbid.

    Heeft iemand hier ervaring mee ? hoe lang blijft carbid goed ?

     

    Mvg Jeroen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...