Ga naar inhoud

upbeat

Lid
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

upbeat's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Ik zat vandaag ook de grafiek van goud en zilver te bekijken. En is er een goed instap moment? Altijd en nooit. Probeer het te zien als riskmanagement. Alles op goud of zilver is ook niet slim. Je vermogen kan dan ook verdampen. Zeker met de volatiliteit in de goud en euro markt. Maar een x % van je vermogen in goud en x % in zilver, dan kun je er redelijk van op aan dat je altijd aan geld kunt komen. Ik geef nu de voorkeur aan zilver, vanwege de lage aanschafprijs. Ik ben niet zo vermogend om goud aan te schaffen. Daarnaast.. Wat zou jij willen met je goud of zilver of ??? Bedenk eerst voor jezelf wat je wilt bereiken als je dat middel hebt. Je kunt een middel kopen/sparen wat zou genoeg zijn en wat zou je er mee willen doen?
 2. Wat bedoel je met fantasiemuntjes? Hoezo de belastingdienst bellen? Die weten toch niet in welke landen er geen of nauwelijks btw over zilver of goud wordt verrekent?
 3. Heb goede ervaring met de winkel. Netjes geholpen en kunt zonder afspraak naar binnen. Maar, wel 5 euro transactie kosten. Dus als je voor 1 munt komt is het beetje zonde.
 4. Waar ik benieuwd naar ben of goud/zilver goedkoper is in EU land in de nabije omgeving, zoals Frankrijk, belgie of Duitsland? Dit zou makkelijk kunnen indien de belasting (BTW) al lager is in die landen. Er zelf wat kopen bij winkel en meenemen naar NL. Iemand dit al eens gedaan?
 5. Ik vond een ander topic dat je met glaswater(?) hout kunt impregneren. Werkt iig brandvertragend. Wat ik heb bedacht is om een plank te nemen en die wat uit te hollen en deze te impregneren. Vervolgens met uitgeholde kant tegen muur oid vastmaken. Want inderdaad zo’n documenten box is groot. Die kun je niet meer verstoppen, kun je beter kluis nemen en deze in de vloer verwerken. Ik heb te weinig om nu zodanig te investeren. En met dekens in de weer wordt ook groot. En ja je kunt er meerdere van maken.. maar als je veel kleine dingen hebt die je afzonderlijk moet gaan verstoppen. Je weet straks niet meer waar je wat hebt gelaten. En het neemt allemaal ruimte in. Kun je alsnog beter voor een kluis/grote opbergplek gaan.
 6. Vraag me af hoe manipuleerbaar goud of zilverprijzen zijn. Er zijn meerdere grote spelers op de markt dan alleen de centrale banken. Die komen groot in en reageren op elke (minimale) prijswijziging. Vaak zijn er ook bedrijven die werken met geautomatiseerd aan- en verkopen. Daar kan geen mens tegen op qua reactie/handel snelheid. Te veel, te groot.. en alleen daarom kan een centrale bank het zich niet veroorloven daar fouten in te maken. Zeker niet met de volumes wat je daar voor nodig hebt. Een kleine fout kost dan miljoenen of zelfs miljarden. Het zal misschien gebeuren, maar het is nooit 100% beheersbaar. Alleen daarom al geloof ik er niet (helemaal) in..
 7. Heb je toevallig een link naar een voorbeeld van een brandwerende cassette? Kan het niet vinden met google. (Behalve wat plastic bakjes )
 8. Ik ben aan het denken over het verstoppen van zilverenmunten (of ander klein al dan niet waardevol materiaal). Ik wil weten welk materiaal brandwerend/brandvertragend werkt. Of materiaal waardoor de kans dat zilver/goud smelt aanzienlijk verkleind of onmogelijk maakt. Wil zelf een bakje maken en/of bekleden, zodat zilver/goud niet of nauwelijks smelt.
 9. Lijkt mij ook.. alhoewel zo'n goedkope kluis door een handige jongen snel geopend is. Denk ook over een statistisch gegeven dat eenmaal ingebroken dezelfde inbreker vaak binnen een korte termijn nog een keer komt shoppen bij je. Je bent verzekert en hebt dus nieuwe spullen gekocht. En hij weet de weg in je huis. Ze komen na jou huis ook graag bij de buren kijken (en vice-versa). Er is op internet veel te vinden of informeer eens bij je beste vriend (politie).
 10. Inbrekers gaan vaak rigoreus te werk. Ze trekken alles uit de kast en gooien het op de grond. Al is het maar om te zien of iets achter de boeken ligt. Weet niet hoe zo'n boek klinkt als het op de grond valt. Inbrekers moeten snel zijn en weten waar de gemiddelde NL'er zijn waardevolle spullen bewaard.
 11. Hangt ervan af waar je het bewaard lijkt mij. In steden als Amsterdam zijn muizen nogal aanwezig. En ik weet niet wat zij doen met zilver of goud. Karton gaat er aan. En aangezien zilver&goud zacht materiaal is (weet zelf niet hoe zacht) zie ik muizen er voor aan dat ze het aan vreten. Lijkt mij dus wel nuttig om het ergens in te bewaren, zodat je dat soort dingen uitsluit. Zo zijn er nog wel wat dingen te bedenken waarom je het in een container of buisjes oid wilt bewaren.
 12. Juist dat is wat ik zoek.. alleen nu nog een Nederlandse website/winkel? (heb geen credit card)
 13. Hoe bewaren jullie de munten. Is er een speciale box te verkrijgen of houders, zodat de munten niet beschadigen of verkleuren oid? Zo ja, waar kun je die kopen? Of worden de munten al standaard geleverd in een doosje?
 14. Ik ben van plan om binnenkort te beginnen met mijn eerste zilveren munten aan te schaffen. Ik vraag mij af hoe je goud en/of zilver het beste bewaard, zodat het gevrijwaard blijft van beschadigingen en verkleuringen. En dat je deze ergens kunt 'verstoppen', zodat het niet makkelijk te vinden is voor inbrekers. Zijn er speciale dozen voor te verkrijgen die dit voorkomen? Ik kan deze vraag niet terug vinden op het forum.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...