Ga naar inhoud

Miss Jade

Lid niveau 2
  • Items

    365
  • Registratiedatum

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Miss Jade

  1. Een meer dan jammere, maar ergens een begrijpelijk beslissing - die ondanks de aanloop, gisteren behoorlijk rauw op mijn dak viel. Op persoonlijk vlak denk ik, dat er niets een betere vaardigheid is dan te weten waar je moet stoppen. Bedankt Mr. Gold en Dr. Prepper voor jullie jaren lange inzet, en natuurlijk de opzet van dit forum - the king is dead, long live the king. En ook, dankjewel mede-preppers.nl-forumleden, voor jullie berichten, inspiratie, informatie, SC's en al het andere dat ik nu vergeet.

     

    In een ander topic is al eens naar voren gekomen wat deze online plek voor mij (en vele anderen) betekent en heeft betekend in de afgelopen jaren. Zonder het forum, had mijn leven er heel anders uitgezien en had ik een hand vol goede vrienden moeten missen. Zonder dit forum zou er geen Nederlandse Prepper community zijn, op de manier zoals deze er nu is. Een mini-samenleving zoals dit wel vaker treffend werd omschreven.

     

    Ik kan alleen maar hopen dat mensen en informatie elkaar kunnen blijven vinden, en dat de verbondenheid die er nu als Preppers forum gevoeld wordt, zal blijven hangen.

    Nogmaals bedankt, en tot in de toekomst!

  2. Als iemand met een behoorlijke voedseluitdaging (waaronder sulfiet), weet ik dat hier echt wel mooie voorraden mee aan te leggen zijn.

     

    Als ik een tip mag geven, de potjes van Hak (die bij de zoutvrije afdeling staan), hebben helemaal geen toevoegingen (op soms wat citroenzuur na). Bovendien denk ik dat een voorraad ook echt niet alleen hoeft te bestaan uit gedroogd of blikvoer. Gedroogde zakken bonen, meelsoorten, losse ingrediënten - en wat dacht je van de start van je eigen moestuin!

     

    Tegen de ontstekingsreactie zijn ook weer dingen te preppen, prednison, histamine remmers, verschillende soorten kruiden (heilige basilicum (tulsi) om er een te noemen). Zeker iets om met een arts te overleggen. En anders histamine remmers ('hooikoortsmedicijnen') bij de Kruidvat en Lidl inslaan!

     

    Kortom, mogelijkheden genoeg.

  3. Confirmation bias inderdaad, slaap nog lekker even verder.

     

    Voor wie het interessant vindt, de bron van informatie (Die Welt/Die Welt am Sonntag interview met Hans-Peter Friedrich) en aanvullend het samenvattingsartikel gescheiden onderbrengen Christenen en Moslims, het originele artikel is online niet terug te vinden (alleen voor mensen met een abonnement). In de gevonden bronnen die het AD aanhaalt staat het naar mijn idee een stuk minder extreem omschreven.

     

    En wat meer over wat conformation bias is. Voor wie een hekel heeft aan Wikipedia is dit ook een goede omschrijving naar mijn idee.

  4. Wederom 2 arrestaties in AZC Overberg. Incidenten, maak dat de kat wijs. Deze mensen hebben een totaal andere cultuur en normen en waarden. Dat gaat een groot probleem worden. Het gaat hier niet om gastarbeiders die naar NL kwamen om hard te werken en een toekomst voor hun gezin op te bouwen. Dit zijn totaal andere mensen, die naar mijn mening niet passen in onze samenleving. Dat gaat alleen maar problemen geven, ook omdat het volk het straks niet meer gaat pikken. We leven nu in 2015 en 3 generaties verder.

     

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/24543246/__Opnieuw_onrustig_in_azc__.html

     

    Ik snap onrust en ik snap hoe culturen van elkaar verschillen. Ik snap hoe de huidige situatie in de wereld een reden is om je voorraad een extra zetje te geven, dat preppen is vorm is van controle over de situatie waar wij nauwelijks invloed op hebben. Maar wat ik wel denk is dat ónze samenleving een is die constant aan verandering onderhevig is, net als iedere andere samenleving. Dit door invloeden uit andere culturen, nieuwe media, of simpelweg de tijd. Dus dat het behoud van een samenleving iets onzinnigs is, je houd je immers ook niet vast dat het nu 23.00 is. Even wat geschiedenislessen leert dat gastarbeiders toentertijd ook onrust teweeg bracht (de bekendste, de Molukkers). Deze mensen hadden ook een andere cultuur, en vormen nu een niet meer te missen onderdeel van onze samenleving. Wie weet waar we over veertig jaar van nu staan.

     

    Dat de problemen rondom de volksverhuizing nijpend is te noemen, lijkt me duidelijk - maar de cijfers hier rondom vertekenend. Als er twee arrestaties zijn daar, vraag ik me af, hoeveel arrestaties zijn er in een gemiddeld dorp per dag. Als er verkrachtingen zijn, ruzies, slachtpartijen, 'daar' (in asielzoekerscentra), vraag ik me af, hoeveel zijn er hier, in wat wij ónze samenleving noemen. Al deze voorvallen zijn niet goed te praten, met welke culturele achtergrond dan ook. Het is menselijk om de opvallendheden te zien, de dingen die mis gaan, en hier aan vast te houden, zonder te kijken naar wat het grote plaatje is (zoals het mopje dat er tweeduizend Duitsers en één tandarts gevangen worden genomen, en dat iedere vraagt 'Waarom die tandarts?'). Simpelweg misschien wel conformation bias, jij houdt vast aan het idee dat deze asielzoekers een bedreiging vormen, en ziet alleen nieuws die dit bevestigd - terwijl een ander dit omgekeerd zal ervaren. Zoals met zoveel dingen, zal de waarheid wel in het midden liggen.

     

    Zelf heb ik geen idee of Nederland, qua oppervlakte, woon- en werkmogelijkheden opties bied om mensen op te integreren in een samenleving, dat is ook helemaal niet het punt. Deze mensen komen hier om asiel aan te vragen. Asiel is de vraag of een overheid je (tijdelijk!) een veilige plek kan bieden, omdat de situatie in je eigen land een te grote dreiging is. Pas na vijf jaar kan de Nederlandse nationaliteit worden aangevraagd. Persoonlijk vind ik de stoom van gastarbeiders die je noemt uit de jaren '60 en '70, waarbij mensen vanuit economische belangen hierheen kwamen, 'vervelender' dan mensen die hierheen komen omdat ze in hun eigen land niet meer veilig kunnen leven. Ik denk dan ook dat het aan onze overheid is om de kantlijnen van asiel op te stellen en te bewaken. Een duidelijk beleid, zodat iedereen weet waar hij of zij ('zij en wij') aan toe zijn. Een Europese of mondiale aanpak van hoe deze mensen het beste opgevangen kunnen worden- en hoe zij, als het moment daar is, weer terug kunnen keren naar hun eigen land/de plekken waar wel behoefte is aan gastarbeiders. Ja deze aanpak kost geld (het dicht proberen te houden van grenzen trouwens ook, en blijkt niet effectief - Mexico/USA border als voorbeeld) en ja dat is geld dat niet meer aan andere zaken uit te geven is (maar dat is het voeren van oorlog, de JSF en godweet hoeveel dingen nog meer ook) - maar ik geloof ook dat we kunnen delen. En dat we er van uit gaan dat er ook met ons gedeeld gaat worden als wij ergens naar toe gaan (PH als concreet voorbeeld te noemen). Dan heb ik liever dat mijn belastinggeld naar het helpen van mensen, waarbij vast en zeker rotte appels zitten, dan naar een JSF (om dat voorbeeld nog maar eens aan te halen).

     

    Mensen zijn zo slecht in het hebben van een genuanceerd beeld, en al typend, merk ook ik hoe lastig het is om een genuanceerde mening over te brengen. In gesprekken, of beter gezegd, in groepen, is het veel gemakkelijk te schreeuwen in extremen, dan het is te discussiëren over alle grijzen die daar tussen zitten. Maar aan het eind van de dag zijn degenen die hier asiel aanvragen, mensen, zoals jij en ik. Mensen misschien opgegroeid in een andere cultuur, zoals jij en ik opgegroeid zijn in een cultuur die van elkaar verschilt. Mensen van vlees en bloed. Mensen die érgens moeten blijven - en zoals met elk probleem gaat dit zich ook niet oplossen als je de deur en de gordijnen sluit.

    • Leuk 4
  5. Het goed inpakken van je tas maakt gevoelsmatig kilo's verschil. Zware items wil je het liefst onderaan, tegen je rug. Geen bungelende dingen aan je tas, helpt ook al een hoop. Oefenen en het verschil voelen, opdat je op een gegeven moment je tas blind in én uit kan pakken, heeft mij veel geholpen.

     

    Persoonlijk zou ik nooit alleen een focus leggen op het versterken van je rug. Wil je toch de focus leggen op een bepaald gebied, richt je dan op je core. Wissel hierbij oefeningen van tegenovergestelde spieren/spiergroepen af. Vooral ook lekker gaan wandelen met je tas, waarbij je het gewicht opbouwd. Elke oefeningen is namelijk weer anders, een goede fietser kan alsnog een waardeloze wandelaar zijn.

     

    Let ook goed op het afstellen van je tas. Een beetje backpack heeft onzettend veel mogelijkheden: van lengte van de straps, tot aan hoe dicht je tas op je rug zit. Hierbij is ook weer experimenteren het toverwoord (of laat je tas eens afstellen in de winkel waar je deze hebt gekocht).

     

    Heb je ook al de optie overwogen om op je route dingen achter te laten? Te verstoppen/in te graven of bij mensen die je kent. Dat maakt de hoeveelheid die je mee hoeft te nemen al een stuk behappelijker vaak!

  6. Mooi artikel zeg! Zelf vind ik het juist een verademing dat er een keer op een andere manier aandacht is voor 'preppen/preppers'. Dat het ook kan vanuit een duurzaam oogpunt, met rust en respect naar de omgeving en elkaar.

    In dat opzicht zijn die muntjes en vuurstenen ook geweldig (handig). Waterbesparend en als je weet hoe je met een vuursteen (eventueel in combinatie met vuurslag) vuur kan maken, vind je haast op elke plek wel je middelen :) Go Monique!

  7. De kruiden die ik onder je linkjes vind zijn niet per definitie de beste energiegevers (sterker nog een deel van de kruiden kan hallucinaties tot gevolg hebben, met overprikkeling niet de beste combinatie lijkt mij zo).

    Bovendien is energie of vermoeidheid, zoals hier boven al wordt beschreven, een breed begrip. Uit je verhaal maak ik een beetje op dat je misschien niet zo zeer opzoek bent naar energie (koffie, cacao, guarana), als naar herstel (wat heel specifiek is aan wat er mis is) of rust/ontspanning (valeriaan, sint janskruid, passiebloem, om maar wat te noemen). Heel andere dingen, die elkaar heel erg kunnen bijten.

     

    Een keer overleggen met een huisarts lijkt me geen onverstandige optie in dit geval. Hij of zij kan met je kijken of er een oorzaak is te vinden voor je klachten. In mijn ogen verstandiger dan zomaar wat te gaan slikken (supplementen, vitamines etc.). Een theetje van het een of het ander kan (meestal!) geen kwaad, als ondersteuning. Wanneer je weet wat precies je klachten veroorzaakt kan je verder kijken, en het zelfs met je huisarts/arts/oid hebben over het gebruik van natuurlijke middelen als dat je meer aanspreekt.

  8. Super idee en mooie bijdrages (en uitwerking)!

     

    Ik heb alleen een kleine opmerking bij de homepage. Die is nu zo ingedeeld dat je alle 'oude' tips langs moet om bij de nieuwe te komen (code technisch een logische optie, maar minder gebruiksvriendelijk voor mensen die bijvoorbeeld de homepage opslaan). Zelf zou ik eerder kiezen om de volgorde om te draaien (nieuwste eerst) en de coming next misschien wel onder één afbeelding te scharen (mensen snappen vast het idee dat er iedere dag iets online komt :)).

     

    Onder het mom opbouwde kritiek dus, voor de rest alleen bakken met kudo's voor dit geweldige idee!

  9. Voeding is een bijzonder iets, en hoe een lichaam er op reageert is misschien nog wel bijzonderder. @Keyser Suze heeft hier een hele tijd geleden ook een mooi topic over gemaakt http://preppers.nl/forum/threads/870-Voeding

     

    Zelf vind ik macronutrienten (koolhydraten, vetten, eiwitten) en micronutrienten (vitamines, mineralen, sporenelementen) ook veel interessanter dan calorische waarde (al is het wel een goede om een beetje in het oog te houden), zo zal je van bladgroen veel meer (in portie grootte) moeten eten om aan dezelfde hoeveelheid calorieën te komen, dan bijvoorbeeld van pasta.

     

    Voor een voorraad is het juist handig om te kijken wat je nu al eet. Dus niet zomaar kilo's rijst en potten pindakaas in/opslaan, maar uitgaan van wat je nu eet/waar jij goed op functioneert -en vanuit daar een voorraad opbouwen. Wat betreft gedroogde maaltijden in zakjes/potten, MRE's e.d., vind ik zelf macro's en micro's ook interessanter dan het aantal calorieën. Anders zou je net zo goed bussen slagroom (een van de hoogste waarde calorieën/prijs verhouding die je in de supermarkt kan vinden) in kunnen slaan. Niet zo lang houdbaar, maar mag het idee duidelijk zijn.

    • Leuk 1
  10. Ik heb alleen maar een stukje uit een belangrijk document gehaald, als aanvulling op jou gegevens.

    Zie hier het gehele rapport van de geleerden om het te controleren:

     

    Praktische opdracht ANW Chemische en biologische wapens

     

     

    Dit staat er ook in:

     

    Samenvatting en conclusies:

     

    [...]

     

    Het is zo aan te sluiten op in het huis, hotel, en in de beurt van regeringsgebouwen, het netwerk moet aangepast worden.

     

    ANW is een vak dat je op de middelbare school krijgt, misschien niet de meest handige bron? Misschien kan je kijken naar de bronnen die de scholieren hebben geraadpleegd en vanaf daar verder kijken :)

     

    De scholieren kregen overigens wel een dikke zeven voor hun verslag ;) http://www.scholieren.com/praktische-opdracht/9284

    • Leuk 1
  11. Toch doen ze het allemaal. Bystander effect. Je wilt erbij horen. Je volgt de instructies op.

     

    Zit je vaak in een T.V. publiek?

     

    Dat is niet helemaal het bystander effect (is juist niks doen, om niet op te vallen). Dat zijn situaties waarin er, bijvoorbeeld, iemand dreigt te verdrinken aan een drukke Amsterdamse gracht, maar niemand ingrijpt (sterker nog, de eerste filmpjes staan op dumpert/youtube voor een ambulance wordt gebeld). In mijn ogen een 'gevaarlijker' effect dan het beroemde Milgram experiment, aangezien zulke situaties veel vaker voorkomen.

     

    Overigens is het vreemd om te denken dat je zelf anders zou reageren in experimenten als deze (denk aan de concentratiekampen in de tweede wereld oorlog). De mens is een bewerkelijk wezen en niet alleen 'sheeple' vallen aan dit soort dingen ten prooi (om het nog maar niet te hebben over hoe mensen reageren onder stress). Het is goed om over dingen na te denken, maar besef je dat de mensen in deze experimenten, mensen waren zoals jij en ik. Ook gaan de Milgram experimenten over het volgen van gezag, en niet zo zeer over het kwaad dat mensen elkaar zullen aandoen (zo waren de schokken veel minder voorkomend, wanneer dezelfde acteur zonder doktersjas verscheen, of zelf twijfelde in zijn instructies).

     

    Mensen hebben trouwen een grote drang om hun gedachten overeen te laten komen met hun gedrag. Dit werkt beide kanten op, zo gedragen we ons zoals we ons denken te horen gedragen. Maar buigen we ook onze 'eigen regels' om, wanneer ons gedrag afwijkt (interessant hierin is o.a. cognitieve dissonantie van Leon Festinger, sla vooral zijn experiment met een 'Einde van de Wereld' niet over).

  12. Is te koop bij De Tuinen en andere reformwinkels @carismo - weet niet wat de Belgische equivalent is.

     

    Persoonlijk zou ik gaan voor een mix van rijstproteïne en erwtenproteïne, vanwege het bredere spectrum aan eiwit dat deze bevatten (en een even lange houdbaarheid). Ook ruikt (en smaakt) hennepproteïne bijzonder (denk aan hennapoeder), terwijl rijst- en erwtproteïne meer weg heeft van gewone whey/gewoon eiwitpoeder.

     

    Ik meende dat over het opslaan van whey/eiwitpoeders al een heel draadje bestond ergens. Daar staan flink wat tips in. De belangrijkste: Gebruik opbouwen (helemaal bij whey) en er genoeg bij blijven drinken.

  13. Het gebied waar de rook voorbij trekt:

     

    CE0FpNiWMAAQ-mA.png

     

    De wind waait overigens wel heel wisselend. Hij heeft een groot deel van het begin van de avond/einde van de middag, richting het noord/oosten gestaan (richting Dordrecht).

    Zelf op blijven letten denk ik zo - via applicaties die zich meer specifiek richten op windrichting (Weer & Zo, WindAlert), aangezien wolken op buienrader een meer algemene richting aangeven.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...