Ga naar inhoud

Pritt

Lid
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pritt

  1. Hier testen wij hem regelmatig. En ik heb wel wat nuttige dingen ontdekt;

     

    Oude petroleum vreet je kousen op... (niet doen dus!)

     

    Vraagje.. Wat bedoel je met 'oude petroleum' (hoe oud) en wat met 'opvreten'? Sluit de kous meer zodra je kachel aansteekt?

     

    Ik heb ook een Zibro kachel en wat binnenkort wat brandstof opslaan voor je noodgevallen. Ik ga deze kachel eigenlijk niet onder normale omstandigheden in huis gebruiken. Maar als ik nu een paar jerrycans in huis haal, hoelang kan ik deze dan bewaren? En wat doe ik ermee als het de petroleum 'oud' is?

  2. Tear-Aid is super spul en zeker niet te vergelijken met Duck-tape! Ik gebruik het om het dak van de auto van mijn vrouw mee te repareren (is gedeelte cabrio dak). Duck-tape blijft in weer en wind niet zitten en waait er vaak na enkele dagen weer af. Tear-Aid daarin tegen hecht super goed en blijft minimaal 1-2 jaar zitten. Voor tenten lijkt me dit spul ook ideaal..

  3. Interessant stukje van een paar dagen geleden. China groeit zo hard.. eerst de baby voeding, nu het water.

     

    http://www.ft.com/intl/cms/s/2/7d6f69ea-bc73-11e2-b344-00144feab7de.html#axzz2TmEB2xjM

     

    En ja, ik weet dat de baby-voeding niet op is maar alleen onbetrouwbaar. Zag deze week nog een chinees in onze lokale Plus supermarkt een hele maand vol Nutrilon laden. Waarschijnlijk voor familie of verkoop op de zwarte markt. :eek:

  4. Mijn eerste keus bij een SHTF zou zijn koken op een gastoestel. Een hoop kleine (gas)blikjes inslaan lijkt me persoonlijk niks. Dus ben ik opzoek naar een (of twee) grotere gasflessen met een gaskooktoestel. Daar heb je toch meer aan dan een boel van die kleine blikjes? Oja.. in mijn SHTF situatie, blijf ik lekker thuis zitten dus echt compact hoeft het niet te zijn.

  5. Afhankelijk van de situatie en er vanuit gaande dat de winkels open zijn, denk ik de preppers wel een groot voordeel hebben. Op de eerste plaats hebben we al een hoop in huis. Maar omdat we er hier veel over praten, nadenken, lezen, etc.. Kunnen we sneller beslissingen nemen en nemen we waarschijnlijk ook producten mee die anderen zouden laten liggen. Zo zullen mensen niet direct zaden inslaan maar wel makkelijk direct te eten voedsel.

  6. Die plaatjes met een gram zijn perfect juist.

     

    Met een waarde van altijd wel 35-40 euro kun je per gram toch leuk ruilen of boodschappen doen.

    Je gaat gewoon niet 1 gram tegen 1 kip ruilen, dan neem je meteen 10 kippen mee natuurlijk.

     

    Ik heb er al een paar in de kluis liggen.

     

    Ik zou de kippen niet in de kluis leggen, gewoon lekker laten scharrelen. ;-)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...