Ga naar inhoud

Gemini

Lid niveau 2
  • Items

    152
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gemini

  1. Zoals @OBL-Rien ongeveer al zei mission impossible.

    Een remedie : geen bits versturen wat ook weer informatie is..Verhuis naar een andere planeet zou een oplossing kunnen zijn.

     

    Zolang je binnen de perkjes blijft en je kopje niet teveel boven het maaiveld uitsteekt kan je communiceren tot je een ons weegt .Hou er wel rekening mee in de tijd van de cloud, dat alles eeuwig kan worden bewaard.

    Trust me : tor of wat voor shit dan ook, het is gekraakt door de veiligheidsdiensten of ze hebben de sleutel van de server(ruimte) .Als ze het nog niet zouden hebben is het een kwestie van belang en tijd , middelen zijn irrelevant.

     

    Dus gewoon afspreken op de hei lukt ook niet meer ongezien ,want er hangen zoveel satellieten (en tegenwoordig dmv drones)dat 'ze' de gaten van je knopen kunnen tellen..

  2. Ja @Kans dat geeft weer iets meer inzicht,thanks.

    Het schijnt inderdaad in het geheim al te gebeuren ipv fysiek leveren ,dan tegen fiat.Maar wel met een premie en tekenen bij het stippellijntje dat het niet bekend gemaakt zal worden .

     

    Ik had iets over China gelezen ,dat ze Zilver hedgen om zo de prijs van Goud omlaag te krijgen zodat ze het laatste beetje Au. Voor dumpprijzen kunnen krijgen ..

     

    Allemaal beweringen van medebugs ,anderen die beweren en dat geloof ik dan ook wel weer, dat de krachten die in het spel zijn , het zo lang kunnen rekken en zoveel power hebben tot pm nagenoeg 'niets' meer waard is ten faveure van de aandelen markten ,die dan door blijven boomen tot het zaakje barst. De economie knakt vanwege '0' intrensieke waarde van enigst papier en er dan een herwaardering zal komen van fiat en dus dan ook pm ,wat nu al bijna tot fiat is verworden..

     

    Of wij dus Eagles hebben gekocht waar 1U$ of 1€ Of 1C$ op staat het dan ook daadwerkelijk waard zullen zijn.. dat baart me wel ietwat (een heel klein beetje maar)zorgen.

     

    Aan de andere kant fysiek PM is nodig voor de industrie en die zullen er blij mee zijn ,dat de prijzen kelderen.

    Op gegeven ogenblik is het op, zou je zeggen en dan moet de markt van vraag en aanbod haast wel weer zijn werk gaan doen..( echt?)

     

    Of er moet nog weer een planeet van massief diamant© ,Ag of Au gevonden worden(zijn).

     

    Razend interessant en schrikbarend tegelijk!!

  3. Ok ik prep ook wat van de p-emmetjes maar nu de koersen al enigszins naar de verdoemenis zijn ,trouwens wat was dat ook weer 7U$ de Ounce..

    Maar goed nu vroeg ik me dus af .ook om de discussie weer eens los te maken,kenne ze niet tot in de eeuwigheig blijven doorgaan met het bijdrukken van die vermaledijde ETF's zoals kennelijk afgelopen week er weer meer gedumpt zijn..

    In dat geval kan de prijs van PM gewoon naar -150U$ dus kom asje blieft halen dat zilver ; wij willen het niet.. je krijgt fiat toe ;-)..

     

    Das natuurlijk het andere uiterste maar tot hoever kan men gaan met deze manipulatie..

     

    Ok de contracten lopen af, er moet geleverd worden maar wacht eens, we hebben een beter contract, nu nog gunstiger want het is gemixed met hoogrendabel papier edeldiamant.Tja loopt pas over 10 jaar af etc. etc.

     

    Ik vraag het me af .. Gewoon ..

    Ondertussen 'prijs-middelen' in fysiek nu het nog kan, zegt een stemmetje in mij ,maar of dat uiteindelijk de moeite is hmmm..

  4. Nou nou wat een doemscenario's allemaal... ik ben vandaag ff wezen checken.. maar we bewaren de 'big bazooka' pas tot een 'echte' economische crisis, dus geen rentewijzigingen,vooelopig geen QE in de zin van Helicopter Ben (er zijn een aantal gewichtige lidstaten tegen).

    Of het opkopen van staatsobligaties door ons aller opperbank een verkapte vorm is van QE mag je je afvragen.

    Maar voorlopig niets aan de hand gewoon doorlopen,doorkopen.

     

    Mijn prognose. : the Euro is here to stay no other way..

    Het is ook voor het gepeupel superhandig in plaats van dat gepruts met allerlei wisselkoersen.

     

    Denk maar eens terug aan de dagen van een vakantie met de auto naar Spanje; god jezus wat een gedoe om met 3 soorten valuta in je portemonnaie te lopen. Ik wed ( en ik ben geen gokker)dat er thuis bij de meeste mensen nu nog potjes met peseta's centimes en lires zijn te vinden ..Of dwaal ik nu teveel af en ben ik te positief over de Euro ??

    In een draadje waarin het einde wordt aangekondigd..

    Gaan wij in onze levensdagen niet meer meemaken : discussie heropend :-).

  5. Ik krijg de wiki niet te zien ..

     

    Alleen dit

    Deze pagina is het laatst bewerkt op 28 mei 2014 om 13:23.

    De inhoud is beschikbaar onder de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen.:confused:

     

     

    Ik snap heel goed dat het overdonderend kan zijn. Je ziet ineens de noodzaak in om je voor te bereiden, en dan ineens weet je van gekkigheid niet hoe je moet beginnen!

     

    Heb je de Snelle Start Handleiding ook gezien op de wiki?

     

     

    1. Stap 1 - Belangrijkste Zaken
    2. Stap 2 - Aanvullende zaken
    3. Stap 3 - BIL en BOB
    4. Stap 4 - BOL
    5. Stap 5 - Vaardigheden
    6. Stap 6 - EDC en GHB

     

    Laat je niet leiden door anderen, maar bedenk voor jezelf wat voor jou primaire zaken zijn die je als eerste op orde wilt hebben.

  6. Pff gelukkig alleen een tijdelijke technische storing ..

     

    Ik was ff bang dat de shit nu echt de fan geraakt had, 'censuur' enzo hahaha

     

    Keep up the good work forum-beheerders en dankuwel, thanks very much ,danke schön, merci beaucoup , muchos gracias en grazie tante ,voor het in de lucht houden van dit mooie forum!!!

     

    Hopelijk willen de nullen en enen vanaf nu voortaan blijven waar ze zijn en ken er weer oeverloos geouwehoerd etc. worden ;-).

     

    Groeten Gem.

    • Leuk 1
  7. Goed situatie tot nu toe wat ik ervan gehoord heb : de situatie is ge-escaleerd tot het punt dat de EU Rusland met verdere sancties dreigt indien Rusland verder gaat met het verder schenden van de Oekraïnse grenzen.

     

    De beurzen en goud onderuit en olie omhoog.

     

    Mijn vragen tot nu toe , wie weet het weet etc .: Is de Oekraïne nu wel of geen bufferzone van de EU voor het 'Russische' gevaar..

    Zal Rusland door de verdere sancties dan niet verworden tot het energie leverings-slaafje van China..

    Een andere voor mij altijd interessante vraag is : wie heeft er belang bij welke ontwikkelingen en waarom?

  8. Zomaar een overpeinzing...

     

    Blanken maken er in de states een hobby van elkaar neer te knallen. Negerts in de verenigde staten draaien er hun hand niet voor om elkaar af te slachten. Dagelijks worden er blanken door negerts vermoord. Maar oh wee, oh wee als een blanke daar een negert iets aandoet: dan is het racisme en discriminatie. De USA, het blijft een raar land.

     

    Tjonge jonge jonge ...

    Nee jij ben een lekkere vogel...

  9. @Gemini Ik hoop dat wij de foto's van de test te zien krijgen en je verhaal erbij natuurlijk.

    Altijd testen voordat je erop rekent en het niet werkt, en zeker ook testen voordat je het anderen aanraadt.

     

    Hoho,niets aangeraden ,wel genoemd wat ik zoal meesleep en ja ik ben een voorstander van testen ,maar stevig alu folie heeft bekende eigenschappen?

  10. @elloco999 Toptips inderdaad van de rvs fles of mok om in te koken ga ik es ff veranderen en een filtertje kan ook geen kwaad..

    Yep, de edc verandert bijna per dag ,want als ik ff boodschappen doe sleep ik andere spullen mee dan wanneer ik onderweg ben.

    Dus zoals @appelflapje een zeer complete set meeneemt ,kan dan wel elke dag. @DeltaFox heeft gelijk als tie roept dat EDC eigenlijk alleen je sleutels(fluitje,victorinox rambler,olight), portemonnaie(fresnellens en plasticzak,victorinox quattro) mobiel(smartphone) zijn.

    Maar meestal, bijna elke dag dat ik onderweg ben , heb ik de tas etc. bij me. @Raycoupe : eerlijk gezegd moet ik dat alu ding ook nog testen en inderdaad dat plastic ruitje zie ik ook het nut niet van in eigenlijk.

  11. T.S. : Neen dat niet neen,maar ware rijkdom zit tussen de oortjes,niewaar..

     

    Ik pinde zo'n 14 jaar geleden ook altijd pak hem beet een miljoen lires in Milaan,niets schokkends toendertijd..wel wat onhandig al die nullen op een biljetje ff goed opletten welke je uitgeeft.

     

    Wat wel zo is;

    Italie bestaat nog steeds,den mensen ademhalen,leven en wonen er nog steeds net zoals in voormalig Yugo etc.

    De wereld is niet opgehouden te bestaan..zal ook niet zo snel gebeuren tenzij er een giga natuur- kosmische- of kern-ramp gebeurd.

    Ja dan zijn we allemaal de lul ; de preppers komen er dan misschien net iets beter uit..

     

    BTW mijn overgrootouders zijn ook hun rijkdommen en bezittingen kwijtgeraakt, tijdens de grote beurskrach in de 20er jaren en toch besta ik ..

     

    De veerkracht van den mensch is daadwerkelijk verbazingwekkend..:p

  12. @Gemini

     

    Vraagje: waar heb je de banklijn (ik hoop op een adresje in NL of BE) en de alu kookzak (lijkt me interessant, altijd goed om iets bij je te hebben waar je in kunt koken) gekocht?

     

    Hey @elloco999 ; dankjewel !!

     

    Banklijn komt van Ebay(US) ,de alu kookzak lag bij bij de bbq afdeling van Jumbo.

     

    Als ik op pad ben heb ik meestal mijn rugzak bij me 22L met daarin onder andere(qua relevantie op preppen)

     

    een mylar folie noodshelter en

    idem slaapzak,

    wat waxinelichtjes in plastic zak

    extra full size aansteker,

    pennen,stiften

    2x1 L gevulde plastic flessen water en een

    Swisstool +

    Eetdc(zie boven)

     

    en dus altijd het DP1 kompas

    als het koud is extra

    chemische handpad warmers

    zijden handschoentjes:cool: .

  13. image.jpg.3430b1332b0c7bde19962fbc151cc569.jpg

    Ondertussen vandaag bij de Gottardtunnel..

     

    Mensen maken zich eerder druk over een 'geplande' vertraging..

    dan om zich een klein beetje voor te bereiden,op dat wat zou kunnen gaan komen..

    (Neen ik stond daar niet voor mijn lol/vakantie)

     

    Dus ja ook sadistisch aangelegd,daar staan ze dan de sukkels nu in de file straks met kouwe tenen hehe!!

    Maar tegelijkertijd realiserend :verbeter de wereld begin bij jezelf en je directe omgeving(familie/vrienden).

     

    Als je een klein steentje in een meer gooit kunnen de rimpelingen wel de overkant bereiken .

  14. Mijn EDC-tje : ja idd ik heb goed naar de EDC van @elloco999 gekeken :

     

    edc-1.JPG.8c1032e2d1ec11bf3996a629105b8005.jpg

    De Maxpedition Volta met 2 Aluminium Musketon haken om hem flexibel aan de riem te rijgen.(kan hem rustig de hele dag meenemen als ik ga hiken.

     

    edc2.JPG.e528099a1b62a7a051faaf45a9a67ac6.jpg

    In het tasje:

    banklijn 250 pond

    wenger sak

    mini bic

    waterzak 1L

    stevige alu kookzak

    pleisters

    watervast schrijfpapier

    waterzuiveringspillen 10x

    shampoo

    brillen doekjes

     

    edc3.JPG.68f913d864c618909371c5591e4d604e.jpg

    in het blikje:

    condoom

    natdoekje kfc

    tampon

    draadzaag

    ijzerdraad

    fresnellens

    watervaste luizepote met strijker

    druivensuiker in pedaalemmerzak gewikkeld

    naaisetje met ingeregen!!! naalden met ijzergaren wit en zwart(probeer het maar eens als het waait)

    vissetje 3x kant en klaar +reserve haakjes +visdraad

    pollootje met ong.1 meter ducttape eromheen

    grote naalden 2x

    pen die schrijve ken

    paperclip

    20 Euri: ET phone home..

     

    ontbreken nog : Kompas(heb een Recta altijd vast aan mijn rugtas maar mini versie moet nog uit het verre oosten komen en ik moet de stormvaste verjaardagskaarsen lightstick en firesteel ook nog bekomen .

     

    Voor de rest denk ik redelijk compleet.

     

    Graag uw op en aanmerkingen ten bate van verbetering ??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...