Ga naar inhoud

Weebo

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Weebo

  1. Dit is de dieptekas, zoals uitgedacht en beschreven in "Biologisch tuinieren met Pieter Boxman" uit 1981. Toen had hij al 12 jaar ervaring met zo'n ding.

    Heeft ie destijds nog een milieu prijs mee gewonnen. :)

     

    Leuke is dat hij ook rekening houdt met de hoge grondwaterstand in NL en lage maaiveld hoogte. Hij heeft diverse modellen ontwikkeld.

     

    Het groeiseizoen wordt flink verlengd met zo'n kas en je hebt niet het nadeel van de conventionele kas dat het in de zomer veel te heet wordt.

     

    Dat boek ga ik zeker nog een keer opzoeken! Kijken of het toch bij ons kan...

  2. zeer openhartige telefoongesprekken tussen hooggeplaatste bankiers van de genationaliseerde en uiteindelijk geliquideerde bank Anglo Irish uitgelekt. Lachen met die bankiers.

     

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3465155/2013/06/26/Ierse-bankiers-lachten-hard-om-zinloze-EU-redding.dhtml

     

    Ierse bankiers lachten hard om 'zinloze' EU-redding

     

     

     

    Jan Kleinnijenhuis − 26/06/13, 08:19

     

     

     

    In Ierland is geschokt gereageerd op het uitlekken van zeer openhartige telefoongesprekken tussen hooggeplaatste bankiers van de genationaliseerde en uiteindelijk geliquideerde bank Anglo Irish. De gesprekken, enkele dagen voordat het Ierse parlement in september 2008 noodwetgeving aannam om de Ierse banken koste wat kost te redden, maken duidelijk dat binnen de bank al lang duidelijk was dat Anglo Irish niet meer te redden zou zijn. .

     

    De gesprekken tussen voormalig topman David Drumm, hoofd kapitaalmarkten John Bowe en het hoofd van de consumentenbank, Peter Fitzgerald, hebben een hilarische toon, ondanks de enorme problemen waarin de bank op dat moment verkeert. De manier waarop zij de toezichthouders en de overheid hebben meegetrokken in de problemen van Anglo Irish leidt tot grote ophef in Ierland.

     

    Bowe geeft in een gesprek met Fitzgerald toe het bedrag van 7 miljard euro, dat voldoende zou zijn om Anglo Irish te redden, compleet verzonnen te hebben. Bovendien wordt gesproken over een overbruggingskrediet, maar Bowe stelt direct dat een terugbetaling van dat geld er nooit in zal zitten - waarop beide bankiers in lachen uitbarsten.

     

    In een gesprek met zijn baas Drumm zingt Bowe 'Deutschland über alles'. Beiden schaterlachen om de zorgen vanuit Duitsland dat Anglo Irish de garanties op Ierse spaartegoeden misbruikt om geld uit Duitsland aan te trekken. "Misbruik die garantie, maar zorg ervoor dat je er niet mee wordt betrapt", zo draagt Drumm zijn ondergschikte Bowe op.

     

    De beslissing van het Ierse parlement eind september 2008 om een absolute garantie te geven op alle schulden die de banken hadden uitstaan, betekende de ondergang van het land. De poging om Anglo Irish te redden, kostte ruim 30 miljard euro, maar de bank werd uiteindelijk alsnog geliquideerd. Ierland zag zich gedwongen de overige eurolanden en het IMF om hulp te vragen en kreeg een steunpakket van 67,5 miljard euro.

     

    De Ieren zijn nog altijd woedend over de miljarden die het jaarlijks moet aflossen aan de Europese Centrale Bank voor banken die achteraf toch niet gered hadden kunnen worden. Sinds de bankencrisis is de Ierse economie fors gekrompen, de werkloosheid is meer dan verdrievoudigd tot ruim 14 procent, en de veel salarissen en pensioenen zijn tot wel 20 procent verlaagd.

     

    De gesprekken, naar buiten gebracht door de krant Irish Independent, leiden tot hernieuwde discussie in Ierland waarom geen enkele hooggeplaatste bankier is veroordeeld voor de economische ramp waar het financiële stelsel het land in heeft gestort.

     

    De Ierse regering werkt nog altijd aan de voorbereidingen voor een parlementaire enquête naar de bankencrisis.

     

    'Terugbetalen? Nooit'

     

    Fragmenten uit een gesprek tussen John Bowe, verantwoordelijk voor de kapitaalbuffers bij Anglo Irish Bank en Peter Fitzgerald, hoofd van de consumentenbank:

     

    Bowe: "...onze strategie is om ze binnen te slepen, dan schrijven ze een flinke cheque en moeten vervolgens hun geld blijven beschermen. Als ze van tevoren zouden zien waar ze mee te maken hebben, (...) kunnen ze nog besluiten dat de kosten voor de belastingbetaler te hoog zijn. Snap je?"

     

    ....

     

    Fitzgerald: "Hoe kom je uit op 7 miljard euro aan steun?"

     

    Bowe: "Uit mijn reet geplukt, zoals David Drumm zou zeggen". ... "Ja, ik heb 7 (miljard) gezegd, maar de realiteit is dat we veel meer nodig gaan hebben."

     

    Fitzgerald: "En die 7 miljard is een termijnkrediet?"

     

    Bowe: "Ja, 7 miljard euro overbruggingskrediet. Dus tot we kunnen terugbetalen..., wat nooit zal gebeuren".

     

    Fitzgerald: "Bij de voorwaarden voor terugbetaling schrijven we gewoon: 'niet van toepassing'".

    • Leuk 4
  3. Vorig jaar bio sla en tomaten gehad, het koste me veel moeite om bij een winkel aan biozaad te komen of er was zeer weinig keus.

    Weet iemand een geschikte bio zaad leverancier? Het moet natuurlijk ook zaad zijn die weer zaadjes gaat geven. Immers er is al heel veel zaad op de markt welke maar 1 keer gezaaid kan worden en de plantjes niet zelf voor nageslacht zorgen. Weet iemand of er al gesproken is over een group buy prepper zaadpakketje voor ieder?

     

    Ik haal de zaden bij Bolster http://www.bolster.nl/?gclid=CLqL4bOywrUCFUcV3godXwYAiA

  4. pffff hier heel veel

    aardappels

    spersiebonen

    doperwt

    peulen

    snijbonen

    pluksla

    wortel

    aardbei

    bramen

    framboos

    peterseliewortel

    koolrabi

    witlof

    prei

    lente uitjes

    augurken

    peper

    paprika

    tomaat

    appel

    kers

    pruim

    maggi plant

    eeuwige moes

    radijs

    en nog een aantal dingen en natuurlijk de kruiden niet vergeten

     

    kun je me vertellen waar je die "eeuwige moes" kunt halen? heb er meer over gelezen en ben benieuwd.

  5. knippen/ plakken:

    Ik ben 37 jaar, echtgenoot, vader, christen, werkvoorbereider bij een bouwbedrijf, impulsief, ecocentrisch, locavore en perfectionistisch.

    Sinds ongeveer 2 jaar ben ik me meer bewust geworden van de systeemfouten in onze westerse, kapitalistiche samenleving, gebaseerd op uitputting en uitbuiting.

    Sindsdien ben ik er een steeds grotere afkeer van gaan krijgen en heb me voorgenomen hier anders mee om te gaan.

    Tegelijk ben ik me toen gaan beseffen dat onze samenleving hier, net als bijvoorbeeld in griekenland, best kan gaan stoppen met functioneren zo als het nu doet.

    Dit maakte me behoorlijk onrustig en ik begon prepper neigingen te krijgen zonder dat ik ooit van het woord had gehoord. Tegelijk weet ik dat er meer is tussen hemel en aarde waaruit ik veel rust put.

    Inmiddels zijn we 2 jaar verder, en koop ik regelmatig wat extra eten in de supermarkt met een lange houdbaarheid, en wat survival spulletjes die ook op de camping handig zijn.

    Nog lang geen hardcore prepper dus, maar wel regelmatig op zoek naar mogelijkheden om beter voorbereid te zijn, zonder enorme kosten te maken, want die mogelijkheden heb ik gewoonweg niet.

     

    Kortom: newbie prepper op zoek naar laaghangend fruit en no-brainers om de volgende stap te maken in de prep ontdekkingsreis.

    Tips en links zijn van harte welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...