Ga naar inhoud

RauweBonk

Lid
  • Items

    321
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RauweBonk

  1. Juist, the rat race. Ben er ook klaar mee. Toen ik op de LTS zat, al diverse baantjes, zoals krantewijkje, helpen bij een melkboer of groenteboer. Daarna gaan werken, en dit gedaan tot mijn 53e. Toen werd ik beleefd doch vriendelijk verzocht om maar niet meer te verschijnen bij mijn toenmalge werkgever, omdat die zich toch wel enigzins zorgen maakte over mijn rugklachten. Kreeg een bescheiden zakje geld mee, omdat mijn advocaat daar met enige dwang om verzocht had, en ze het wel terecht vond na 15 jaar trouwe dienst.Uiteraard wou zij daar dan wel een gedeelte van hebben, maar oke, ze heeft er voor gewerkt zal ik maar zeggen. De belasting wou mij behoeden voor het te gelukkig worden, omdat dit wel eens verslavend zou kunnen werken misschien, en wou deze dreiging wegnemen, door er alvast maar 52% van te incasseren, en het daaropvolgende jaar nog eens een paar duizend euro.

     

    Maar oke, in de ww dus.Omdat ik zo lang gewerkt had, kon ik daar 35 maanden op terugvallen. Welliswaar heel wat minder geld in mijn zak dan ik gewend was, maar de eerste tijd had ik natuurlijk nog dat, welliswaar door de overheid geplunderde, zakje geld, dus net te doen. Het voordeel was wel, dat ik nu vrij was, niet meer elke dag om 05.30 uit mijn mandje, ook bijna elke zaterdag, feestdagen, en ook zondag.

    In die tijd heel veel dingen met mijn. nu 15 jarige. dochter kunnen doen, waar ik normaal gesproken door mijn werk nooit geen tijd voor had. Gewoon mee naar de tandarts, de orthodontist, volleybaltraining, lekker shoppen en dat soort dingen. Heerlijk. Veel leuker dan weer een zooi overuren maken om haar weer een nieuw gadget te kunnen geven[ i-pod, computergames en dat soort dingen ]

    Maar goed, de vaste lasten gingen wel gewoon door, alimentatie, kinderbijdrage aan de gemeente, gemeentebelastingen, mijn hypotheek, mijn tweede hypotheek[ afgesloten om rekeningen uit het verleden te kunnen betalen zoals emigratie, scheiding, spullen voor mijn dochter toen ze geboren was ]

    Helaas is het nu eenmaal zo, dat wanneer er meer uitgaat dan dat er binnenkomt, je op een bepaald moment vastloopt. Toen ik daar na ook nog eens in de sociale dienst terecht kwam, omdat de ww afgelopen was, tja, dan wordt het leven steeds moeilijker natuurlijk.Toen zakten de inkomsten weer een keer met ruim 500 euro per maand.Daaraan voorafgaand uiteraard behoorlijk wat weggebracht aan incasso buro's.

    Uiteraard behoorlijk aan het ONTpreppen geweest, allermaal spullen die ik in de "goede" jaren had aangeschaft, muziekinstrumenten, sieraden etcetc. Pas mijn auto verkocht omdat die gewoonweg te duur werd.

     

    Ik verwacht dat ik nog een paar maanden in mijn huis kan blijven wonen, en dat ik daarna vriendelijk doch dringend wordt verzocht om elders domiclie te zoeken, Maar oke, dat zien we dan wel weer. Punt is, dat ik best wel een heerlijke tijd heb gehad met mijn kleine meid, die nu inmiddels eigenlijk al een echte jongedame is, en steeds meer haar heil zoekt in haar vriendinnenkring, en waarschijnlijk binnenkort wel met een vriend thuis zal komen. [ Ze woont trouwens niet bij mij, maar bij haar moeder ] Ook geen prepper trouwens, daar gelooft ze niet in. Ze vindt de activiteiten die ik met haar gedaan heb, buitenshuis, vuur maken, door de bossen dwalen en dat soort dingen wel leuk, maar daar houdt het wel mee op. Hopelijk komt het nog.

    [ Haar moeder heeft het nooit leuk gevonden als ze thuiskwam met wat vlekken op haar kleding zoals modder en zo, want dat hoort niet bij een meisje. Was dus altijd schipperen.

     

    Punt is, dat ik door het uitvallen uit the rat race veel dingen heb kunnen doen, waar ik anders geen tijd voor gehad zou hebben. En tijd is iets wat NOOIT MEER TERUGKOMT. Elke dag die voorbij gaat, is weg.Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die alles uitstellen tot later. Als ik eenmaal met pensioen ben, dan ga ik ..................... Jaja

    Ik heb in diverse intervieuws gelezen, die werden afgenomen bij mensen die op het punt stonden om dood te gaan, dat er een top vijf was van dingen uit hun leven. Bij al die dingen stond bovenaan het feit dat mensen geen spijt hadden over dingen die ze gedaan hadden, maar van dingen die ze NIET gedaan hadden. Ik vond dat zeer frappant.

     

    Oke mensen, al met al een heel verhaal, maar ik wou het even kwijt. [ ik heb trouwens tussen de bedrijven door toch wel het een en ander aangeschaft aan spullen, dus honger en dorst zal ik in ieder geval voorlopig niet hebben ]

     

    Groetjes en prepse

     

    Bedankt voor het mooie/eerlijke verhaal.

    Greetz,

    Bonk

  2. Ik kijk nauwelijks TV, maar vermoed dat er weinig tot geen relevant nieuws over Griekenland, Spanje enz te zien is?

    Met schokkende werkloosheid cijfers die wel te vinden zijn zullen veel mensen niet slechter slapen?

     

    Dus er moeten meer beelden en verhalen komen.

    Over armoede, honger, en ellende.

    Dan langzaam zullen we wakker worden en beseffen wat er aan de hand is, en hopelijk voordat we het zelf ondervinden!

    Het lijkt ver weg maar het is om de hoek, alles hangt aan elkaar vast...

     

    Daarom was ik ook positief verrast over deze docu van onze Belgische vrienden, een tipje van de sluier, een eerste stapje in de ellende van Spanje maar vergeet niet dat het op veel plekken ook zo erg is, en dat dit nog maar het tipje van de ijsberg is die ze, kunnen willen mogen ?, laten zien:

     

    http://iphone.streampower.be/vrtnieuws_nogeo/_definst_/2013/04/215152765TERZAKE206881291.urlMP4_H.264.m4v/playlist.m3u8

     

    Prep ze,

    Kans

     

    Hoe open ik die link?

  3. Met al deze feiten over 911 snap ik dus ook echt niet dat er ook maar 1 persoon op de wereld het officiele verhaal nog kan geloven zonder twijfel te hebben, dan ben je of naief, dom, blind en stom, of een struisvogel. Kijk... iedereen mag natuurlijk zijn mening hebben, maar dit heeft niks meer met "een mening hebben" te maken, dit is "het" gewoon niet willen zien wat er echt aan de hand/gebeurd is.

    Ok....ik moet mijn hartslag weer laten zakken, anders verander ik van kleur ;)

  4. Oh boy.

    Judy woods, doctor in conspiracy theories.

    FACT

    plane hits tower, fuel spreads fire, fire causes heat, heat causes more fires, fire reacts with the metal in reinforced concrete, already weakened tower collapses like a pancake and causes a lot of dust, many people die, other people make up stories and become rich.

    The end.

     

    For me the biggest evidence is building 7!!!

    Plz be so kind to explain the collapse in its footprint of that building.

  5. Ik hoorde gisteren Kees de Kort op BNR, Paul van Liempt vroeg aan hem wat er aan de hand was met de goudprijs, waarop hij zei "ik heb even zitten zoeken, maar kan er geen verklaring voor vinden" Wat is dat voor zwak antwoord? Hij heeft bijna altijd een uitgesproken mening en veel verstand van zaken en hier weet ie niks zinnigs over te zeggen??

  6. Ja, dat is mijn eigen interpretatie. Als allen de yuan accepteren, zal China de Saoedi's mogelijk onder druk zetten ook de yuan te accepteren, anders verliezen ze China deels als klant, zoiets.

     

    Ik heb niet zoveel verstand van deze materie, maar als China zoveel dollars heeft, dan komt het hun toch goed uit als ze daar olie van kunnen kopen?

  7. Het is een trieste aanblik en ik heb hier geen goed woord voor over. In tijden van nood zou ik het me kunnen voorstellen, tenminste.....als je er niet direct iemand mee dupeert die het net zo hard nodig hebt als jij.

    En @prepass ....als ik alcohol drink word ik alleen maar gemoedelijker en toleranter, misschien versterkt alcohol je ware aard?

  8. Persoonlijk mag het voor mij geheel afgeschaft worden. Degenen die het wel leuk vinden, zoals onze oosterburen, die mogen ze overnemen, kunnen ze ook gelijk alles betalen.

    Of ze zoveel geld binnenhalen voor Nederland, misschien, er zal altijd wel iets aan hun eigen portemonnee blijven kleven, of anders wel aan de portemonnees van hun vriendjes.

     

    Alle gekheid op een stokje:

     

    Het oranje gevoel:

    In tijden van stress en grote nood heeft het volk behoefte aan een leider. Ooit, lang geleden hadden we er zo eentje: Willem van Oranje.

    Daar borduurt de gehele Nederlandse samenleving nog steeds op voort. Vooral op Koninginnedag, bij huwelijken en kroningen.

     

    Stel je nu eens voor dat er een SHTF situatie optreed, en we doen oranje strikjes op, om ons verzet te laten zien (wanneer mogelijk), waar staat dat dan voor ?

    Koninginnedag ? Een gevluchte koninklijke familie in de 2de wereldoorlog ? Staat het voor Alex en Maxima omdat ze zo leuk en "informeel" zijn "?

     

    Dat is dus gewoon allemaal bull-shit, want in een SHTF situatie, zal het je aan je reet roesten, welk jurkje Maxima weer aan had, dan wil je, dat zij voor je vecht !

    Dat Alex en Maxima blind gaan, op de barricaden staan, voor het nederlandse volk, die hen en hun familie al jaren onderhoudt.

     

    Ik weet verdorie niet eens waar ze in werkelijkheid voor staan, omdat ze geen politieke uitspraken mogen doen !

    Laat staan dat ik kan verwachten dat Alex de grote leider van verzet zal worden.

     

    Het oranje-gevoel, dat zijn we zelf, en hopelijk is er nog genoeg van over, zodat we in tijden van nood voor elkaar gaan staan !

     

    Misschien is een ander kleurtje nodig, eentje die het nederlandse volk echt vertegenwoordigt.

    De kracht ligt in en bij het volk, en het word tijd dat we dat gaan beseffen.

     

    Het hele koningshuis is Circus Orangine, misschien leuk voor welvarende tijden, maar als zij geloofwaardig willen blijven voortbestaan, dan verwacht ik nu echt actie van hen !

     

    Voor nu: het Sinterklaasgevoel voert nu de boventoon, tis een sprookje, maar je hebt er geen reet aan.

     

    Whahahaa......Amazing gesproken!! sta ik volledig achter.

  9. Vermicelli vind ik sowieso een onzinnig product. Het is maar iets goedkoper dan bijvoorbeeld spaghetti, en dat is veelzijdiger te gebruiken. Ik doe altijd gewoon spaghetti in stukjes breken en dat door de soep.

     

    Ik heb het meer voor de variatie en het is sneller gaar dan spaghetti. Vooral makkelijk als je krachtbouillon gebruikt, hoef je alleen op te warmen en dan is het handig dat vermicelli sneller gaar is toch? :)

    Heb net mn voorraad in kaart gebracht, heb nu 50 kilo pasta liggen, ongeveer twee keer in de week pasta eten voor een jaar (4 personen)

     

    Grtz,

     

    B0nk

    PS heb trouwens ook veel eiermie, ook snel gaar en ook weer een beetje hetzelfde maar dan weer net anders :)

  10. Ik zit zelf ook al jaren met een goede administratie van mijn voorraden in mijn maag. Ik weet dat mensen sowieso hun voorraad eten erg overschatten en weinig tot geen rekening houden met alle DAH voedingsstoffen (afgezien van koolhydraten). Op alleen rijst en bruine bonen zal je het best een tijdtje vol kunnen houden maar de vraag is 'ten koste van wat'.

     

    Ik denk dat ik zelf ook eens bezig ga met een goede inventaris-lijst. Als ik wat klaar heb zal ik het online zetten en hoop dat mensen het dan volgens dat format aanvullen zodat er een grote, levende lijst onstaat.

    Ik ga meteen er mee bezig :)

     

    Ik houd me aanbevolen voor zo'n lijst, ik ben daar zelf niet zo handig in.

    En idd....voedingsstoffen zijn wel een probleempje als je alles uit blik moet eten. Ik heb ook wel vitaminepreparaten, maar eigenlijk geloof ik daar niet in.

     

    Grtz,

    B0nk

  11. @RauweBonk, is de kolombreedte wel groot genoeg? Ga met je muis naar de balk met a,b,c,d,e... ga dan tussen twee kolommen staan met je muis (tussen a en b bv.) zodat je een vertikaal streepje met twee pijltjes ziet. klik je muis en sleep de de kolombreedte naar rechts. Hoop dat dit werkt voor jou.

     

    Nou ja zeg....dat t zo simpel kan zijn, het werkt nu inderdaad! haha.

    Thanks man, ben ik toch nog gered!

    Ik had eigenlijk niet meer verwacht dat er nog iemand op mijn vraag zou reageren :)

     

    Grtz,

    B0nk

  12. Wat het waard is moet ieder voor zich bepalen. Ik zou er nog geen 20 euro aan uitgeven, maar dat ik omdat ik het geen bruikbaar ontwerp vind hebben (serattions of een outdoormes op deze positie vind ik vreselijk).

     

    Maar het is niet duur hoor. AUS6 is wanneer goed heat treated wel bruikbaar, en sog is op zich geen slecht merk. De vergelijking met Knives/Tools prijs is volgens mij niet eerlijk, omdat de versie die zij aanbieden wel AUS8 heeft, is een duurder staal. Ook is de sheath bij de versie die zij aanbieden volgens mij anders.

     

    Thanks voor de info.

  13. Voor de geïnteresseerden, let wel op dat het hier een mes betreft en in AUS6 en dus niet de AUS8. Ik ben al geen groot fan van AUS8, maar dat zou ik toch liever hebben dan AUS6 voor wat betreft edge-retention.

     

    Is dit mes daardoor geen 45 eruo waard? (met verzendkosten) Bij knives and tools is ie bijna 100 euro!

    Ik heb trouwens geen idee wat het verschil is tussen AUS 8 en AUS 6

    Want ik wil er misschien ook 1 kopen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...